-
**@vmantas
**
τα τελειως ξενογλωσσα ειναι περισσοτερο για παιδια που εχουν ξενους γονεις ή εναν γονιο ξενο και ειναι βεβαιο οτι θα φυγουν σφαιρα για εξωμικροτερος τα ειχα με μια κοπελα που πηγαινε στο campion (γιατι τωρα την εχει φαει η ξενιτια), εκει ακολουθουσαν το βρετανικο προτυπο , ηταν δεδομενο οτι θα κανουν IB (οχι οπως στο κολλεγιο , οπου αυτο το επιλεγεις στις 2 τελευταιες ταξεις του λυκειου) και τα ελληνικα εκει διδασκονταν σαν εξτρα μαθημα
αυτο που παντα μου εκανε εντυπωση σε τετοιες παρεες παιδιων ειναι οτι μιλουσαν μεταξυ τους ενα mix αγγλικων-ελληνικων
τωρα σαν σχολειο δε μπορω να το κρινω, απο οτι ξερω τα επιθυμητα αποτελεσματα για πανεπιστημια της αγγλιας ερχονταν (τουλαχιστον στις περιπτωσεις που ξερω εγω), με τα ελληνικα ειχαν τα περισσοτερα παιδια ενα θεμα οπως και η κοπελα μου, οπου δεν ηξεραν καποιες βασικες λεξεις και ορθογραφια (ευτυχως τη παλευα με τα αγγλικα και τις τα εξηγουσα στα αγγλικα , αλλιως δε θα βγαζαμε ακρη ωρες ωρες)
αυτο μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση, γιατι πολλα απο αυτα ειχαν ζησει και μεγαλωσει εδω , αλλα μαλλον ο συγκεκριμενος κυκλος τα μπερδευε λιγακι
παντως σε εγκαταστασεις και 'εξτρα' ηταν αρκετα καλο
γενικα ομως τα παιδια που πανε σε τετοια σχολεια εχουν ενα θεμα με την ελληνικη (μου ρχονται κι αλλα στο μυαλο) , οποτε καλυτερη λυση αν εχεις στο μυαλο σου IB θα ηταν κατι σε φαση κολλεγιο , οπου αυτη η επιλογη γινεται στις 2 τελευταιες ταξεις του λυκειου, αφου πρωτα το παιδι εχει διδαχθει με βαση το ελληνικο συστημα
-
Υπηρξε μαθητρια που την ρωτησα αν πήγε για κοκκορετσι το Σαββατο βραδυ και μου ειπε.......τι ειναι αυτό?..... Αυτή με τον σοφερ που ανεφερα.
vmantas πηγαινε το παιδί σου οπου νομιζεις εσυ καλύτερα αλλα σε καθε περίπτωση να εισαι πρώτα φίλος και μετα πατερας με το παιδί σου . Ταπεινή μου άποψη.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Υπηρξε μαθητρια που την ρωτησα αν πήγε για κοκκορετσι το Σαββατο βραδυ και μου ειπε.......τι ειναι αυτό?..... Αυτή με τον σοφερ που ανεφερα.ακριβως την ιδια ατακα μου ειχε πεταξει και ο εγγονος του θεοδωρακη οταν μια φορα στο λυκειο ειχαμε παει παρεα ολη η ταξη σε ρεμπεταδικο
τον βαλαμε να φαει και να μας πει
-
Η λύση του ξενόγλωσσου σχολείου δεν είναι ότι καλύτερο αν δεν υπάρχει προοπτική για μετέπειτα σπουδές στην ανάλογη χώρα. Αρκετοί συμμαθητές μου δε έκαναν το εξής: ήρθαν κανονικά έως 1η Λυκείου στο Αρσάκειο και 2α-3η πήγαν στο ξενόγλωσσο, δεν έδωσαν Πανελλήνιες και έφυγαν στα 18 κατευθείαν για τη χώρα που είχαν διαλέξει.
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο κανόνας δεν είναι ακριβώς αυτός, αλλά και πάλι, άλλο Μεταμόρφωση κι άλλο Κουκουβάουνες, καταλαβαίνεις. Άσε που μπορεί να σε είδε σαν τον Εραστή Δυτικών Προαστίων.
Κοίταξε, θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα, μιας κι είσαι μπασκετόφιλος. Πάτε 5 βάζελοι αρσακειάδες να δείτε την ομαδάρα στο ΟΑΚΑ. Υπάρχουν εισιτήρια σε θέση που μυρίζεις τις μασχάλες του Μπατίστ (τρελή τύχη! ) και εισιτήρια στο πάνω διάζωμα, μισή τιμή. Ο 5ος συμμαθητής της παρέας έχει να επιλέξει μεταξύ διαζώματος και καφετέριας, δεν του φτάνουν τα λεφτά, πώς να το κάνουμε; Θα υποχωρήσουν οι 4 για το φίλο και συμμαθητή; Άντε να πούμε πως το κάνουν, γιατί είναι γαμάτοι με καλή ανατροφή. Εκείνος όμως, είτε έτσι, είτε αλλιώς, δεν θα αισθανθεί λιγάκι 'ξένος', λιγάκι ψιλοαπόβλητος χωρίς κανένα λόγο; Κι αυτό είναι ένα από τα αμέτρητα παραδείγματα καταστάσεων που μπορεί να προκύψουν στα καλά καθούμενα.
Το θέμα είναι ότι απο την εμπειρία μου δεν έχω συναντήσει τόσο μεγάλες διαφορές μεταξύ μαθητών του Αρσακείου (μιλάω συγκεκριμένα για να μην γενικεύσω για όλα τα ιδιωτικά). Οι διαφορές είναι τύπου 'ο ένας πήρε Cooper S', 'o άλλος Cooper σκέτο'. Κλάιν μάιν δηλαδή. Επίσης δεν είμαι βάζελος!
-
Φαντασου τι τραβούν οι γονείς για να μην δεις αυτες τις διαφορές. S ??????? Απο που ωρε λεβεντ?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κοίταξε, θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα, μιας κι είσαι μπασκετόφιλος. Πάτε 5 βάζελοι αρσακειάδες να δείτε την ομαδάρα στο ΟΑΚΑ. Υπάρχουν εισιτήρια σε θέση που μυρίζεις τις μασχάλες του Μπατίστ (τρελή τύχη! ) και εισιτήρια στο πάνω διάζωμα, μισή τιμή. Ο 5ος συμμαθητής της παρέας έχει να επιλέξει μεταξύ διαζώματος και καφετέριας, δεν του φτάνουν τα λεφτά, πώς να το κάνουμε; Θα υποχωρήσουν οι 4 για το φίλο και συμμαθητή; Άντε να πούμε πως το κάνουν, γιατί είναι γαμάτοι με καλή ανατροφή. Εκείνος όμως, είτε έτσι, είτε αλλιώς, δεν θα αισθανθεί λιγάκι 'ξένος', λιγάκι ψιλοαπόβλητος χωρίς κανένα λόγο; Κι αυτό είναι ένα από τα αμέτρητα παραδείγματα καταστάσεων που μπορεί να προκύψουν στα καλά καθούμενα.Αν ήταν του δημοσίου, να φανταστώ ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα που ο ένας δεν θα είχε τα λεφτά
-
Αν και αγγιζουμε πλεον την σφαιρα του φιλοσοφικου και εχουμε ξεφυγει απο το θεμα μας,προσωπικα δεν θα ηθελα να παει το παιδι μου σε σχολειο-θερμοκηπιο (ξεκαθαριζω οτι ΔΕΝ ξερω εαν ειναι τετοιο το Αρσακειο) γιατι αν πρεπει να βγει να παλεψει στην αγορα εργασιας (δεν τον περιμενει δηλαδη ετοιμο βουλευτιλικι,θεση CEO και αλλα που για καποιες οικογενειες ηταν δεδομενα) θα εχει πολυ λιγα εφοδια και μια -φοβαμαι- παρα πολυ περιορισμενη οπτικη.Δηλαδη οταν βγεις απο το θερμοκηπιο και δεν πας αμεσως σε αλλο ετοιμο θερμοκηπιο,στο ενδιαμεσο κινδυνευεις.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αν ήταν του δημοσίου, να φανταστώ ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα που ο ένας δεν θα είχε τα λεφτά
Καταλαβαίνεις ότι το πρόβλημα είναι όχι άμεσα ποιοτικό, αλλά ποσοτικό που εξελίσσεται σε ποιοτικό. Στο δημόσιο θα βρει το παιδί 50 άτομα να πάνε παρέα στην καφετέρια ή στο πάνω διάζωμα. Στο ιδιωτικό θα είναι αυτός που πάει καφετέρια με τον ξάδελφό του.
-
Έλα όμως που τα βρίσκει αυτά τα 50 άτομα και στο ιδιωτικό.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Φαντασου τι τραβούν οι γονείς για να μην δεις αυτες τις διαφορές. S ??????? Απο που ωρε λεβεντ?Οι γονείς που έχουν τα μυαλά μες το κεφάλι δεν τραβούν τίποτα γιατί έχουν κάνει το κουμάντο τους. Δεν είναι ότι παίρνει κανείς δάνειο για να στείλει τα μούλικα στο ιδιωτικό. Εγώ σαν παράδειγμα το έθεσα για να γίνει αντιληπτή η διαφορά μεταξύ των μαθητών. Προσωπικά δεν το βρίσκω τραγικό. Μια χαρά ήμανε με το Cinque Sporting και μετέπειτα με την Alfa όταν μια συμμαθήτριά μου κυκλοφορούσε με C200 Sportscoupe. Ούτε ψυχολογικά ούτε τίποτα.
Επίσης πολύ μεγαλύτερο θέμα υπήρχε στο δημόσιο δημοτικό μου όταν κάθε 3 μήνες, εγώ και 1-2 παιδάκια ακομα, παίρναμε τα καινούρια Jordan και άλλα παιδάκια πάλευαν με τα Strike. Και εγώ ένιωθα άσχημα όταν με ρώταγαν 'πάλι καινούρια παπούτσια?' και είμαι σίγουρος και εκείνα ζήλευαν.
-
Εξαρτάται από το ιδιωτικό και σίγουρα δεν είναι τα ποσοστά ίδια. Άλλο να υπάρχουν 2-3 άτομα στην τάξη ανώτερης 'τάξης' (όπως συνέβαινε στο δικό μου σχολείο) κι άλλο πολλαπλάσια.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
τα περί ψυχολόγων, περιθωριοποίησης, κραξίματος κλπ να φανταστώ έγιναν γαργάρα τώρα, και πήγαμε στο 'μπορεί να ζηλεύουν'Μάνα μου το ψυχολόγος δε νομίζω ότι χρειάζεται να αναλύσω με ποιό ύφος το έγραψα. Ο Captain Obvious δεν έχει γυρίσει ακόμα από τις διακοπές του Paska.
Το κράξιμο δεν κατάλαβα σε ποιό σημείο προστέθηκε στη συζήτηση και για την περιθωριοποίηση σου απάντησαν και άλλοι 2-3 με τους οποίους όμως δεν είδα να ασχολείσαι...Το 'μπορεί να ζηλεύουν' είναι κάτι πολύ σύνθετο και -όπως σου είπαν παραπάνω και άλλοι- μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά θέματα.
Αλλά ευτυχώς εγώ τρολλάρω και αρνούμαι να καταλάβω αυτονόητα πράγματα, όπως ας πούμε το αυτονόητο για όλους πλην Κίκιζα, ότι για ένα θέμα που ΔΕΝ γνωρίζουμε δεν ειρωνευόμαστε όσους δεν μοιράζονται την υποθετική μας άποψη.
Βασικά το πανηγύρι ξεκίνησε όταν εσύ ειρωνεύτηκες το αυτονόητο που έγραψα βάζοντας και λίγη γαρνιτούρα από σχόλια άλλων (μη χαλάμε και τζάμπα ποστ).
Αν αρνείσαι να δεις το αυτονόητο τότε πάμε σε άλλη κατηγορία...Σχετικά με το θέμα που ΔΕΝ γνωρίζω θα ήθελα να μου ποσοτικοποιήσεις.
Πόσους απόφοιτους ιδιωτικών πρέπει να γνωρίζουμε;
Σε πόσα διαφορετικά ιδιωτικά πρέπει να έχουμε φοιτήσει;
Πόσοι δικοί μας άνθρωποι διαφορετικών οικονομικών στρωμάτων πρέπει να έχουν φοιτήσει και σε πόσα διαφορετικά ιδιωτικά για να βγάζω ανεκτό ποσοστό λάθους;Βασικά αυτό είναι ένα στόρυ που έχει ξεκινήσει από τις πορείες (πόσες γκλομπιές έχεις φάει από μπάτσο για να εκφέρεις γνώμη; ) που καταντά λίγο κουραστικό.
@stefan
Βασικά αυτό ήταν το point μου εξ' αρχής γιατί υπάρχουν πολλοί γονείς που μπορεί να νομίζουν ότι το δημόσιο είναι κάτι ανάμεσα σε pulp fiction και trainspotting και αντίστοιχα το ιδιωτικό η μόνη οδός για τη σωτηρία των παιδιών τους και τσίμα τσίμα (κάποιος έγραψε και τη λέξη δάνειο) να βάλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό.Μια μικρή και αυτονόητη παράμετρος που κάποιοι θέλησαν να κάνουν σήριαλ.
Εσύ αλήθεια stefan σε πόσα ιδιωτικά έχεις φοιτήσει και εκφέρεις γνώμη;
Θέλουμε 2 διαφορετικά σχολεία και γνωστούς από άλλα 5 για να μετρήσει η γνώμη σου. -
Πατέρα μη σε νοιάζει .Τωρα ξεκ@@@@@@σου! ...Στεφαν όλα καλά ειναι συμφωνώ μαζί σου! Να΄σαι καλά!
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Φαντασου τι τραβούν οι γονείς για να μην δεις αυτες τις διαφορές. S ??????? Απο που ωρε λεβεντ?
Οι γονείς που έχουν τα μυαλά μες το κεφάλι δεν τραβούν τίποτα γιατί έχουν κάνει το κουμάντο τους. Δεν είναι ότι παίρνει κανείς δάνειο για να στείλει τα μούλικα στο ιδιωτικό. Εγώ σαν παράδειγμα το έθεσα για να γίνει αντιληπτή η διαφορά μεταξύ των μαθητών. Προσωπικά δεν το βρίσκω τραγικό. Μια χαρά ήμανε με το Cinque Sporting και μετέπειτα με την Alfa όταν μια συμμαθήτριά μου κυκλοφορούσε με C200 Sportscoupe. Ούτε ψυχολογικά ούτε τίποτα.
Επίσης πολύ μεγαλύτερο θέμα υπήρχε στο δημόσιο δημοτικό μου όταν κάθε 3 μήνες, εγώ και 1-2 παιδάκια ακομα, παίρναμε τα καινούρια Jordan και άλλα παιδάκια πάλευαν με τα Strike. Και εγώ ένιωθα άσχημα όταν με ρώταγαν 'πάλι καινούρια παπούτσια?' και είμαι σίγουρος και εκείνα ζήλευαν.
η πιστεψε με σε κοροιδευαν με την καταντια σου!
-
Κάπου τόχα ξαναγράψει:
Γυναίκα φίλου, κατηγορούσε όσες φορούσαν χρυσαφικά, και έλεγε ότι δεν της αρέσουν, είναι πεταμένα λεφτά, κλπ, κλπ.
Βέβαια, ήταν γνωστό στην 'ευρύτερη παρέα' ότι τα οικονομικά της οικογένειας, δεν ήταν αρκετά καλά.
Μόλις ο σύζυγος ξαφνικά κονόμησε extra παραδάκι, δεν την προλαβαίναμε να αγοράζει χρυσαφικά και να τα μοστράρει.
Κατά τα άλλα, αυτά τα 'παλιοπράματα' μέχρι χθές δεν ήθελε ούτε να τα δεί !Προσέξτε λοιπόν ορισμένοι (λίγοι) τι γράφετε, γιατί ... αυτο-εκτίθεστε! Και ο νοών, νοείτω !
-
Ο χρήστης manolis109 έγραψε:
ας πηδηξω τη κουβεντα..
προσεξε αν εισαι σε κανα πανεπιστημιο με τους κνιτες που θα μπλεξεις, αν ειναι πλουσιοι οι νεοπλουτοι
αν ειναι απλα νεοπλουτοι μην τους κανεις παρεα, κανε μονο με τα προσγειωμενα παιδια που γεννηθηκαν πλουσιοι και δε δειχνονται πολυ, ισα ισα θελουν να ειναι και κοντα στο λαο και την εργατικη ταξη και καταριουνται τις περιουσιες τους
-
Ο χρήστης manolis109 έγραψε:
Στο πα και σε άλλο ποστ. Εκτίθεσαι...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Βασικά το πανηγύρι ξεκίνησε όταν εσύ ειρωνεύτηκες το αυτονόητο που έγραψα βάζοντας και λίγη γαρνιτούρα από σχόλια άλλων (μη χαλάμε και τζάμπα ποστ).Δεν ειρωνεύτηκα. Έγραψα ότι ορισμένα πράγματα που γράφτηκαν δεν ισχύουν. Και σόρυ που δεν αφιέρωσα ένα ποστ μόνο για σένα αλλά έβαλα μαζί κι άλλες απόψεις.
Σχετικά με το θέμα που ΔΕΝ γνωρίζω θα ήθελα να μου ποσοτικοποιήσεις.
Πόσους απόφοιτους ιδιωτικών πρέπει να γνωρίζουμε;
Σε πόσα διαφορετικά ιδιωτικά πρέπει να έχουμε φοιτήσει;
Πόσοι δικοί μας άνθρωποι διαφορετικών οικονομικών στρωμάτων πρέπει να έχουν φοιτήσει και σε πόσα διαφορετικά ιδιωτικά για να βγάζω ανεκτό ποσοστό λάθους;Είναι πάρα πολύ απλό.
Πήγαινες σε ιδιωτικό -> έχεις ζήσει τι γινόταν εκεί.
Δεν πήγαινες σε ιδιωτικό -> ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ τι γινόταν εκεί.Βασικά αυτό είναι ένα στόρυ που έχει ξεκινήσει από τις πορείες (πόσες γκλομπιές έχεις φάει από μπάτσο για να εκφέρεις γνώμη; ) που καταντά λίγο κουραστικό.
Ναι όντως είναι εξαιρετικά κουραστικό να σε ειρωνεύονται και να σε αμφισβητούν ΥΠΟΘΕΤΟΝΤΑΣ για κάτι που έχεις βιώσει.
Η Κικιζίτιδα είναι κουραστική. -
το δρομο της ιδιωτικης εκπαιδευσης, το βλεπω πακετο μιας ευρυτερης ικανοτητας των γονεων να προσφερουνε 'πολλα' στους απογονους... Αν ειχα τη δυνατοτητα να τα στειλω ιδιωτικο απο το νηπιο ως το πανεπιστημιο και μετα να τους εξασφαλισω και την επαγγελματικη εκμεταλλευση αυτων των γνωσεων, θα το εκανα χωρις δευτερη σκεψη.
Δεν την εχω ομως: για να πανε ιδιωτικο θα πρεπει να κοψουμε αλλα , οχι απαραιτητα καταναγκη αλλα για μενα σημαντικοτερα στην καλλιεργηση τους: εκδρομες, δραστηριοτητες, εξοδους events κτλ... Επιπλεον, δεν μπορω να τους εγγυηθω τιποτα με το περας των σπουδων τους... προσπαθω να φανταστω ενα νεο 25 χρονων που για 20 χρονια εχει γνωρισει τα καλυτερα, εχει συναναστραφει με τους πιο ευνοημενους και εχει συνηθισει σε αυτη την ελιτιστικη κατασταση, να πρεπει να βγει να σπασει τα μουτρα του στην αγορα.... -
@Μιτζάκωβος
Πήγαινες σε ιδιωτικό -> έχεις ζήσει τι γινόταν εκεί.
Δεν πήγαινες σε ιδιωτικό -> ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ τι γινόταν εκεί.Όταν βγαίνω και κάνω παρέα με τα ίδια παιδιά δεν βλέπω τι γίνεται στην πράξη, στο επίπεδο που εξετάζουμε;
Πρέπει να έχω χέσει στη χέστρα του ιδιωτικού για να καταλάβω ότι ένα παιδάκι που δεν έχει ούτε το 1/10 από όσα έχουν οι συμμαθητές κάποια στιγμή θα αρχίσει να έχει θέματα;
Νομίζω ότι κάτι έχεις μπερδέψει...Κατά τ' άλλα...
ΝΑΙ ΜΩΡΟ ΜΟΥ! ΕΙΧΕ ΛΑΔΙΑ ΤΟ ΚΕΡΜΠ. ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ; ΦΤΙΑΧΝΕΣΑΙ;
Δημοτικό σχολείο, δημόσιο - ιδιωτικό.