-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Άνοιξη - καλοκαίρι του 1992. Μετά την 'πετυχημένη' ιδιωτικοποίηση και μετά τις 22:00 το βράδυ, δεν κυκλοφορούσε λεωφορείο στους δρόμους.
Έπρεπε να δουλέψουν και τα ταξί!
Είχα επιστρέψει τότε από διακοπές στην Ίο ( ) και για να μην τα 'σκάσω' στους ταρίφες, πήγα στο σπίτι με τα πόδια (περί τα 4 χιλιόμετρα).
Btw.....Μόνο 3 πάνε για ΝΔ εδώ μέσα? Δε πιστεύετε στον ΜΕΓΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ Αντωνάκη??? Ντροπή σας!
Ο ΒIG BEN τα διπλά? -
Δεν κάνουμε ένα τρίτο νήμα για να δημιουργηθεί νέα ψηφοφορία;
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Δεν κάνουμε ένα τρίτο νήμα για να δημιουργηθεί νέα ψηφοφορία;για ποιο λογο; εγω και παλι χ.α. θα ψηφισω
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Άνοιξη - καλοκαίρι του 1992. Μετά την 'πετυχημένη' ιδιωτικοποίηση και μετά τις 22:00 το βράδυ, δεν κυκλοφορούσε λεωφορείο στους δρόμους.Να τα ξαναπώ; Κομμάτια να γίνει.
Το μεγάλο σφάλμα του Μητσοτάκουλα ήταν όχι η ιδιωτικοποίηση καθαυτή, που εκ του τελικού αποτελέσματος ήταν πολύ καλή κίνηση, αφού ως το 1990 είχαμε μια άθλια αστική συγκοινωνία, με λεωφορεία που φεύγανε όταν τέλειωνε ο καφές 2-2, αν φεύγανε...ενώ μετά εξελίχθηκε, μετά την ψυχρολουσία, σε καλούτσικη, περίπου όπως την ξέρουμε σήμερα.
Το σφάλμα του λοιπόν ήταν ότι αντί να βρει κανένα επιχειρηματία της προκοπής ν' αναλάβει τις συγκοινωνίες, με κρατικό έλεγχο ως προς τα δρομολόγια πάντως, τι έκανε; Τα έδωσε σε οδηγούς της τ. κρατικής ΕΑΣ με κλήρωση!! Ένα στον καθένα που κληρωνόταν. Και βλέπαμε τους ρέμαλους, που μέχρι την προηγούμενη μέρα ήταν οδηγάντζες, να συμπεριφέρονται στους πολίτες σαν να έμπαιναν στο μαγαζί του παππού τους...
Σαν να θέλει ο Παπαδήμος να ιδιωτικοποιήσει δηλαδή τον ΟΣΕ και να δώσει σε ΟΣΕτζήδες, τους γνωστούς ΟΣΕτζήδες, από ένα συρμό! Το φαντάζεστε; Όχι, το φαντάζεστε;; Ε, αυτό έκανε ο Μητσοτάκης. Γιατί; Επειδή εμπιστεύτηκε βυσματοδιορισμένους ΔΥ.
Και οι πανέξυπνοι πολίτες τα έβαλαν μ' εκείνον κι όχι με τον Κολλά και τον Σταμούλο, που έστηναν σε λεωφορεία καρτέρι και τους έσπαγαν τα τζάμια με αεροβόλα και που ήταν συνυπεύθυνοι για την πρότερη άθλια κατάσταση. Ο δε Σταμούλος έλεγε για τους νέους ιδιοκτήτες, μετά την ιδιωτικοποίηση 'Τους λέγαμε παλιά να καθαρίζουν τα λεωφορεία και μας έγραφαν. Τώρα οι ίδιοι τα γλύφουν!'.
Μετά την επαναφορά των λεωφορείων στο φυσικό τους χώρο, δηλαδή στους συνδικαλιστές, όλα έστρωσαν. Ο ΟΑΣΑ ήταν μονίμως ελλειμματικός, οι μισθοί κι οι μισθάρες χτύπαγαν ταβάνια, μόνο που τουλάχιστον τηρούνταν ορισμένα προσχήματα και δρομολόγια. Πάλι καλά (?).
Τέλος πάντων, άλλος ένας θρίαμβος του ελληνικού σοσιαλιστικού πνεύματος. -
Περνα μια απ την πατρα να μας πες για λεωφορεια μαστορα.
Οσο για το ποιοι τα πηραν εδω γελαμε. Τί κληρωσεις κ μαλακιες, Κομματοσκυλα της ΝΔ τα ειχαν τσιμπησει τα περισσοτερα
-
Εγώ θυμάμαι ότι είχαν πάει στην κλήρωση οι δικαιούχοι και όσοι έπιαναν το λαχνό ήταν πολύ χαρούμενοι.
Για την Πάτρα δεν έχω ιδέα, εγώ μιλάω για Άθενς-Παϊρέους. -
Έτσι, κομματόσκυλα της ΝΔ.
Όσον αφορά την συχνότητα δρομολογίων, αυτή ήταν επιεικώς ΑΘΛΙΑ υπό κανονικές συνθήκες. Συν το γεγονός ότι τα φασιστόμουτρα οδηγοί - ιδιοκτήτες σου συμπεριφέρονταν με απαράδεκτο τρόπο (μην ιδρώσεις και τους χαλάσεις το χρώμα στο κάθισμα, έβαζαν 'σκυλάδικα' την ώρα που οδηγούσαν, κάπνιζαν κλπ).
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Δεν κάνουμε ένα τρίτο νήμα για να δημιουργηθεί νέα ψηφοφορία;για ποιο λογο; εγω και παλι χ.α. θα ψηφισω
Μπας και το ξανασκέφτηκες...
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
οδηγοί - ιδιοκτήτες σου συμπεριφέρονταν με απαράδεκτο τρόπο (μην ιδρώσεις και τους χαλάσεις το χρώμα στο κάθισμα, έβαζαν 'σκυλάδικα' την ώρα που οδηγούσαν, κάπνιζαν κλπ).ακομα τα κανουν αυτα πολλοι κτελατζηδες
-
Πάντως μία πτυχή του θέματος ΕΑΣ είναι ότι ο Κώνος Καραμανλής ο ορίτζιναλ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ τα μέχρι τότε ιδιωτικά λεωφορεία στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης , το είχε και για επίτευγμα μάλιστα. Μέχρι τότε τα λεωφορεία τα είχαν ιδιώτες ή μεριδιούχοι, η δημόσια αστική συγκοινωνία είναι έργο δικό του, όπως και η διαβόητη κρατική Ολυμπιακή.
Θα είχε ενδιαφέρον αν αποτιμήσει κανείς με στοιχεία πόσο κόστισε, και κοστίζει, αυτή η ιστορία στον κρατικό κορβανά, και τι τελικώς προσέφερε παραπάνω από την πρότερη κατάσταση.
Για την ΟΑ δεν το συζητάω, το πείραμα το (πάρα)ακριβοπληρώσαμε τελικώς, δεν νομίζω ότι κάποιος έχει άλλη άποψη.
Όσο αφορά τη διανομή των λεωφορείων επί επίτιμου, πέρα από κληρώσεις δόθηκαν και σε αρκετούς πολύτεκνους. Ξέρω έναν από το χωριό της μάνας μου που βρέθηκε με τέτοιο, καφετζής το επάγγελμα με 4 παιδιά, μόνιμος κάτοικος επαρχίας, καμμία σχέση με Αθήνα. -
Ναι, θα το συμπλήρωνα αλλά βαριόμουν. Εφαρμόστηκαν κι ορισμένα κοινωνικά κριτήρια για πολύτεκνους, ίσως και για άλλες ειδικές ομάδες.
-
Καλή ψήφο παιδιά!
Το συζητήσαμε καλά το θέμα, τουλάχιστον περισότερο απ' ότι τα κόμματα μεταξύ τους. -
Η εκδίκηση της φανερής κάμερας
http://www.zougla.gr/politiki/article/i ... is-kameras
ειναι δεδομενο οτι τα πραγματα εχουν πλεον αλλαξει. Τετοια συγκεντρωση δεν θα εκανε ουτε ο τελευταιος βουλευτης του τελευταιου νομού στην Ελλαδα μεχρι πριν 3 χρονια!
το αν εχουν αλλαξει σε βαθμο που πραγματικα θα δουμε κατι το διαφορετικο αυριο, θα το ξερουμε σε λιγες ωρες.
πραγματικα ελπιζω να ειναι μια καλυτερη μερα για την χωρα.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Περνα μια απ την πατρα να μας πες για λεωφορεια μαστορα.Οσο για το ποιοι τα πηραν εδω γελαμε. Τί κληρωσεις κ μαλακιες, Κομματοσκυλα της ΝΔ τα ειχαν τσιμπησει τα περισσοτερα
Από αυτά που διαβάζω συμπεραίνω ότι ο Μητσοτάκης ήταν αναρχοαυτόνομος . Τα λεωφορία (μέσα παραγωγής) τα έκανε αυτόνομα παραδίδοντάς τα στους οδηγούς (εργάτες) Ενας δεξιός ελευθεριακός πάντα κρύβει εναν αναρχικό μέσα του σε αντίθεση με εναν αριστερό που κρύβει εναν φασίστα που θέλει να ελέγχει τα πάντα στο όνομα της 'ισότητας'.
-
Ο Μητσοτακης ηταν απλως ηλιθιος !
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο Μητσοτακης ηταν απλως ηλιθιος !Γνωστό αυτό...πρέπει να είσαι ηλίθιος για να προσπαθήσεις εν έτη 1990 να θες να αλλάξεις ένα πανέξυπνο σοσιαλιστικό κράτος.
-
Ο χρήστης prisma έγραψε:
Ο Μητσοτακης ηταν απλως ηλιθιος !
Γνωστό αυτό...πρέπει να είσαι ηλίθιος για να προσπαθήσεις εν έτη 1990 να θες να αλλάξεις ένα πανέξυπνο σοσιαλιστικό κράτος.
Και μαζι με τον αλλο ηλιθιο,τον Στ. Μανο, πηγαν το χρεος απο 80% σε 120%
Λιγο ακομα να μας νοικοκυρευαν και θα ειχαμε αποδημησει εις Κυριον,σειρα της τροικας τωρα -
-
Καλή ψήφο σε όλους....
-
Καθόλου καλά δεν ξεκίνησε η μέρα για την οικογένεια Μητσοτάκη....
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/1 ... -mitsotaki
Εκλογές 2012 [#2]