-
παλιά είχε προσφορά -900 ευρώ?
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
παλιά είχε προσφορά -900 ευρώ?Είχε 13.190 ευρώ με 2 χρόνια ΔΩΡΕΑΝ service. Η έκπτωση (έγραφαν) ήταν 1.200 ευρώ.
Είδαν ότι υπήρξε ενδιαφέρον για το μοντέλο και τώρα κοπάνησαν την αύξηση.
Κάποιος να τους πει ότι ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ότι ο ανταγωνισμός έχει ποιοτικότερα μοντέλα και φθινότερα...Εγώ ήδη ακύρωσα test drive.
-
Ο χρήστης Pavlov's Dog έγραψε:
Όπως μου είπε φίλος από την Αγγλία, η 'φτωχή' έκδοση Diesel διαθέτει και φώτα ημέρας Led, αντίθετα με αυτά που ήρθαν στην Ελλάδα. Βέβαια, εκεί μιλάμε για πολιτισμένο κόσμο ... με κανόνες και υποχρεωτικές προδιαγραφές εισαγωγής από τρίτες χώρες.Προφανώς μέσα στις υποχρεωτικές προδιαγραφές εισαγωγής της Ελλάδας δεν συμπεριλαμβάνονται τα drl's. Δεν ειναι θεμα 'πολιτισμού'. Ειναι θέμα αγνοιας των υπευθυνων στο τομεα τους ... που δεν ειναι υπευθυνοι.
Προσωπικά μου ειναι αδιάφορα τα ledάκια και οι φωτοσωλήνες εκτός Χριστουγεννων.Εγώ λόγω του ότι έχω καταναλωτική συνείδηση...
... ο ανταγωνισμός έχει ποιοτικότερα μοντέλα και φθινότερα...
Αυτά τα δύο στα +500€ αυξησης!!!
Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Ενα απο τα δύο μονο. -
Εγώ λόγω του ότι έχω καταναλωτική συνείδηση...... ο ανταγωνισμός έχει ποιοτικότερα μοντέλα και φθινότερα...
Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Ενα απο τα δύο μονο.Να προσθέσω και ένα τρίτο:
Η αποτυχημένη πολιτική marketing από την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα (από την αρχή του εμπορικού πλασαρίσματος) που εκνεύρισε πολλούς υποψήφιους πελάτες (δείτε από την αρχή την δημοσίευση), αλλά και πελάτες που περίμεναν πάνω από έξι μήνες την παραγγελία τους.Ήταν η τελευταία φορά που ασχολήθηκα μαζί τους, ευχαριστώ για την κατανόηση των απόψεών μου (και του εκνευρισμού μου).
-
Εγώ λόγω του ότι έχω καταναλωτική συνείδηση...
... ο ανταγωνισμός έχει ποιοτικότερα μοντέλα και φθινότερα...
Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Ενα απο τα δύο μονο.Να προσθέσω και ένα τρίτο:
Η αποτυχημένη πολιτική marketing από την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα (από την αρχή του εμπορικού πλασαρίσματος) που εκνεύρισε πολλούς υποψήφιους πελάτες (δείτε από την αρχή την δημοσίευση), αλλά και πελάτες που περίμεναν πάνω από έξι μήνες την παραγγελία τους.Ήταν η τελευταία φορά που ασχολήθηκα μαζί τους, ευχαριστώ για την κατανόηση των απόψεών μου (και του εκνευρισμού μου).
Γιατί δεν πας παραδίπλα στη hyundai να πάρεις το i20 1.4 crdi 90ps με τιμή κάτω από 12000€ με όλες τις εκπτώσεις-απόσυρση ?Είναι σούπερ ντίλ .Ή έστω το c3 1.4 hdi(που έχει 0 τέλη και φοβερή τιμή).Επίσης προσωπικά δεν θεωρώ άσχημη την τιμή του kia rio 1.1(12890€ με όλες τις προσφορές και νομίζω το μόνο μικρό που έχει 6άρι σασμάν και δεν πληρώνει τέλη ).Εντάξει η ταλαιπωρία και η κοροιδία είναι άλλο θέμα και μάλιστα σημαντικό,αλλά για όποιον τώρα πάει να πάρει το rio diesel είναι καλή η τιμή και το πακέτο σαν αμάξι και είναι και ετοιμοπαράδοτο τώρα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πολύ ωραία! Αν δεν έχει καθόλου φώτα ημέρας, θα είναι υπέροχο. Στην Ελλάδα δεν χρειαζόμαστε φώτα ημέρας και δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε και την μπαταρία. Φανταστείτε πως τώρα που δεν πολυκινούν τα αυτοκίνητα τους οι Έλληνες λόγω της κρίσης, αφήνουν πολλές μέρες στο γκαράζ το αμάξι τους χωρίς να το βάζουν μπρος. Εάν λοιπόν έχεις φώτα ημέρας στο αμάξι σου, απλά δεν θα μπορεί να πάρει μπροστά εάν το αφήσεις για καμιά 20αριά μέρες χωρίς χρήση.....
Σβηνουν το βραδυ οποτε κραταει παραπανω απο 20 ημερες!!!!
Καλά, είσαι βλήμα; Είπε κανείς πως δεν σβήνουν όταν δεν έχεις σε λειτουργία το αμάξι; Λέμε πως μέσα στο γκαράζ που είναι σκοτεινά, ανάβουν αυτόματα τα φώτα ημέρας με το που βάζεις μπροστά ή και τα φώτα νυκτός και όλα αυτά καταναλώνουν ενέργεια που χρειάζεται η μίζα για να πάρει μπροστά ο κινητήρας. όταν λοιπόν έχεις καιρό να το βάλεις μπρος και η μπαταρία είναι πεσμένη, τι θα πρωτοκάνει; Θα ανάψει τα φώτα ή θα βάλει μπροστά τον κινητήρα; Ξύπνα.
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Πολύ ωραία! Αν δεν έχει καθόλου φώτα ημέρας, θα είναι υπέροχο. Στην Ελλάδα δεν χρειαζόμαστε φώτα ημέρας και δεν υπάρχει λόγος να χαλάμε και την μπαταρία. Φανταστείτε πως τώρα που δεν πολυκινούν τα αυτοκίνητα τους οι Έλληνες λόγω της κρίσης, αφήνουν πολλές μέρες στο γκαράζ το αμάξι τους χωρίς να το βάζουν μπρος. Εάν λοιπόν έχεις φώτα ημέρας στο αμάξι σου, απλά δεν θα μπορεί να πάρει μπροστά εάν το αφήσεις για καμιά 20αριά μέρες χωρίς χρήση.....
Σβηνουν το βραδυ οποτε κραταει παραπανω απο 20 ημερες!!!!
Καλά, είσαι βλήμα; Είπε κανείς πως δεν σβήνουν όταν δεν έχεις σε λειτουργία το αμάξι; Λέμε πως μέσα στο γκαράζ που είναι σκοτεινά, ανάβουν αυτόματα τα φώτα ημέρας με το που βάζεις μπροστά ή και τα φώτα νυκτός και όλα αυτά καταναλώνουν ενέργεια που χρειάζεται η μίζα για να πάρει μπροστά ο κινητήρας. όταν λοιπόν έχεις καιρό να το βάλεις μπρος και η μπαταρία είναι πεσμένη, τι θα πρωτοκάνει; Θα ανάψει τα φώτα ή θα βάλει μπροστά τον κινητήρα; Ξύπνα.
(Θα μπορουσα να σου απαντησω στο ιδιο στυλ,να σε αποκαλεσω βλημα και να σε σκουντηξω να ξυπνησεις αλλα δεν θα το κανω.Δεν θα υπαρξει επομενη φορα ομως.)
-
ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΚΙΑ RIO DIESEL. το εχω παραγγειλει απο 6 δεκεμβριου ,δηλαδη εκλεισα 6 μηνες αναμονης και ακομη περιμενω .καθε μηνα η ιδια κοροιδια.τους καταγγειλα στο υπουργειο εμποριου . τιποτα δεν τους κανουν. κοροιδευουν τος καταναλωτες. ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. πριν μια εβδομαδα μου ειπαν οτι θα παραλαβω το μοντελο αρχες ιουνιου.τιποτε νεοτερο ακομη. ψεμα ,κοροιδια,απατεωνια. και το κυριοτερο ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ,ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ....... ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΙΑ??? ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ. ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2016(ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΕΙΣ!!!!!) .
-
Ο χρήστης karantere2 έγραψε:
ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΚΙΑ RIO DIESEL. το εχω παραγγειλει απο 6 δεκεμβριου ,δηλαδη εκλεισα 6 μηνες αναμονης και ακομη περιμενω .καθε μηνα η ιδια κοροιδια.τους καταγγειλα στο υπουργειο εμποριου . τιποτα δεν τους κανουν. κοροιδευουν τος καταναλωτες. ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. πριν μια εβδομαδα μου ειπαν οτι θα παραλαβω το μοντελο αρχες ιουνιου.τιποτε νεοτερο ακομη. ψεμα ,κοροιδια,απατεωνια. και το κυριοτερο ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ,ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ....... ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΙΑ??? ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ. ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2016(ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΠΛΗΡΩΝΕΙΣ!!!!!) .Η αγανάκτηση των αγοραστών και των υποψήφιων αγοραστών είναι δικαιολογημένη (δεν συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς σας εναντίον της εταιρείας).
Όντως σε αντιπροσωπεία που έκανα ερώτηση, η τιμή **από 13.190 ευρώ ** που ξεκίνησε, μάλιστα είχαν και δύο χρόνια δωρεαν σερβις την οποία και απέσυραν, πήγε στα 1 3 . 6 9 0 ευρώ !!! και υπολογίζεται η **τελική περίπου 1 4 . 1 5 0 ευρώ !!!!!! **Τα δωρεάν τέλη δεν αφορούν την έκδοση diesel, αλλά τις petrol διότι το diesel έχει εκπομπές CO2 99 gr. Θέλοντας να εμφανίσουν κάποια προσφορά, έδωσαν 1 χρόνο οδική βοήθεια (που δε θα χρειαστεί - άχρηστη προσφορά και απορώ ποιος εγκέφαλος την σκέφτηκε).
Αγαπητέ, η ίδια η αγορά θα αποδείξει το λάθος που έκαναν με την εμπορική τους πολιτική και σύντομα θα υπάρξει αναθεώρηση όσον αφορά τον τιμοκατάλογό τους. Οψόμεθα...
-
θαυμα! θαυμα! θαυμα! μετα απο 185 μερες αναμονης σημερα ειδοποιηθηκα οτι παραλαμβανω το αμαξι kia rio diesel. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ. ΠΛΗΡΩΣΑ ΣΤΙΣ 6 ΔΕΚ. 13190 ΕΥΡΩ ΣΥΝ 450 ΕΞΟΔΑ . ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΡΥΠΟΥΣ 102gr ,μου δινουν τελικα αυτο που δεν εχει τελη κυκλοφοριας(παλι καλα με τοσους μηνες αναμονης!).επισης θα εχω 2 χρονια δωρεαν σερβις αλλα οχι οδικη βοηθεια. αυτα. κριμα παντως .η εταιρια δεν ειναι και πολυ της εμπιστοσυνης....ΠΕΡΑΣΑ ΓΟΛΓΟΘΑ!
-
Επιτελους ενας λιγοτερος για το πρηξιμο.....
Αντε καλοταξιδο να ειναι. -
Παρακαλειται ο φιλος Karantere2 να μας πει μια γρηγορη γνωμη για το αυτοκινητο.. Ποιοτητα κατασκευής, κυλιση κλπ. Πιστευω πως παρολο που αυξηθηκε η τιμη του, συγκριτικα με τα αλλα πετρελαιοκινητα της κατηγοριας πρεπει να ειναι ακομα η πιο καλη επιλογη σε αυτα τα λεφτα..
-
Ο χρήστης Christian27 έγραψε:
Παρακαλειται ο φιλος Karantere2 να μας πει μια γρηγορη γνωμη για το αυτοκινητο.. Ποιοτητα κατασκευής, κυλιση κλπ. Πιστευω πως παρολο που αυξηθηκε η τιμη του, συγκριτικα με τα αλλα πετρελαιοκινητα της κατηγοριας πρεπει να ειναι ακομα η πιο καλη επιλογη σε αυτα τα λεφτα..Αν και δεν θα ήθελα να επανέλθω, θέλω να επισημάνω ότι σεβόμενος την άποψή σας, διαφωνώ ριζικά με την τοποθέτησή σας. Εδώ είναι που υστερεί ο Έλληνας από καταλωτική συνείδηση, διότι κανονικα, **μετά από όση ταλαιπωρία είχαν ακόμα και οι υποψήφιοι πελάτες, πόσο μάλλον το κράξιμο που έφαγαν, θα έπρεπε να είχαν κάνει σοβαρή προσφορά, πάντως όχι αύξηση της τιμής.
Σε όσα forums είδα σχετικά, τρώνε 'νέο κράξιμο' μέχρι που απαξιώνεται και το ίδιο το αυτοκίνητο. **
Είστε ο μόνος που κυριολεκτικά συνηγορείτε (με τον τρόπο που το θέτετε ως θετική σύγκριση) με την αύξηση της τιμής... άρα λεφτά υπάρχουν...Ευχαριστώ
Over -
Με συγχωρείτε αλλα οδηγώντας εδω και 1500 χιλιόμετρα ενα Citroen c4 e-hdi EGS για 17640+ έξοδα (λιγότερα απο του rio ) θεωρώ τα σχεδόν 14 χιλιαρικα το ριο γα 1.1 diesel μάλλον πολλα αν και έχοντας δει το αμάξι είναι εξαιρετικό. Και μην μου πει κανείς ότι τα 4 χιλιαρικα είναι μεγάλη διάφορα γιατι η διαφορα του citro απο το 'benchmark' της κατηγορίας φτάνει και τα 5500 ευρω .....συγγνώμη για την παρέμβαση απλα σκόρπιεςσκέψεις παραθέτω.....
-
ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΩ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΟ ΝΤΙΖΕΛ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ , ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΟΛΑ!!!
-
Αν και δεν θα ήθελα να επανέλθω, θέλω να επισημάνω ότι σεβόμενος την άποψή σας, διαφωνώ ριζικά με την τοποθέτησή σας. Εδώ είναι που υστερεί ο Έλληνας από καταλωτική συνείδηση, διότι κανονικα, **μετά από όση ταλαιπωρία είχαν ακόμα και οι υποψήφιοι πελάτες, πόσο μάλλον το κράξιμο που έφαγαν, θα έπρεπε να είχαν κάνει σοβαρή προσφορά, πάντως όχι αύξηση της τιμής.
Σε όσα forums είδα σχετικά, τρώνε 'νέο κράξιμο' μέχρι που απαξιώνεται και το ίδιο το αυτοκίνητο. **
Είστε ο μόνος που κυριολεκτικά συνηγορείτε (με τον τρόπο που το θέτετε ως θετική σύγκριση) με την αύξηση της τιμής... άρα λεφτά υπάρχουν...Ευχαριστώ
OverΔεν ειπα σε καμια περιπτωση οτι συμφωνω με την πολιτικη της εταιριας και την αυξηση των 500 Ε μεσα σε 6 μηνες και μαλιστα χωρις το αυτοκινητο να υπαρχει.. Ισα ισα που είναι απαράδεκτο.. Πρεπει βεβαια να αναλογιστει κανεις οτι για να εβαλαν την τιμη αυτη προφανως θα ειδαν οτι υπαρχει ζητηση για το συγκεκριμενο μοντελο (δεν προσπαθω να δικαιολογησω τπτ, απλα προβαλω την ελληνικη καταναλωτικη συνειδηση που αναφερετε παραπανω).. Και τωρα με τη σειρα μου θα σας θεσω το ερωτημα: για καποιον που εχει να διαθεσει περι τα 13 - 13,5 χιλιαρικα για αυτοκινητο τι θα του προτεινατε ως επιλογη;
-
Ο χρήστης Christian27 έγραψε:
Αν και δεν θα ήθελα να επανέλθω, θέλω να επισημάνω ότι σεβόμενος την άποψή σας, διαφωνώ ριζικά με την τοποθέτησή σας. Εδώ είναι που υστερεί ο Έλληνας από καταλωτική συνείδηση, διότι κανονικα, **μετά από όση ταλαιπωρία είχαν ακόμα και οι υποψήφιοι πελάτες, πόσο μάλλον το κράξιμο που έφαγαν, θα έπρεπε να είχαν κάνει σοβαρή προσφορά, πάντως όχι αύξηση της τιμής.
OverΔεν ειπα σε καμια περιπτωση οτι συμφωνω με την πολιτικη της εταιριας και την αυξηση των 500 Ε μεσα σε 6 μηνες και μαλιστα χωρις το αυτοκινητο να υπαρχει.. Ισα ισα που είναι απαράδεκτο.. Πρεπει βεβαια να αναλογιστει κανεις οτι για να εβαλαν την τιμη αυτη προφανως θα ειδαν οτι υπαρχει ζητηση για το συγκεκριμενο μοντελο (δεν προσπαθω να δικαιολογησω τπτ, απλα προβαλω την ελληνικη καταναλωτικη συνειδηση που αναφερετε παραπανω).. Και τωρα με τη σειρα μου θα σας θεσω το ερωτημα: για καποιον που εχει να διαθεσει περι τα 13 - 13,5 χιλιαρικα για αυτοκινητο τι θα του προτεινατε ως επιλογη;
Λοιπόν, επέλεξα το ΤΟΥΟΤΑ YARIS 1.4 DIESEL έκδοση COOL με τιμή 12.960 euros (Η TOYOTA ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧI ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ). Καμία σύγκριση, ειδικά μετά και την αύξηση των 500 euros που υπέστη το RIO.
-
Λοιπόν, επέλεξα το ΤΟΥΟΤΑ YARIS 1.4 DIESEL έκδοση COOL με τιμή 12.960 euros (Η TOYOTA ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧI ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ). Καμία σύγκριση, ειδικά μετά και την αύξηση των 500 euros που υπέστη το RIO.
Πρώτον η τιμή που αναφέρεις είναι για 3-θυρο,το 5-θυρο +500 πάει.Επίσης φαντάζομαι το ξέρεις πως η συγκεκριμένη έκδοση έχει βασικές ελλείψεις στον εξοπλισμό .Ούτε στροφόμετρο δεν έχει ,ταμπούρα πίσω,4 μόνο αερόσακους,μαύρους καθρέφτες και χειρολαβές,τάσια και άλλα ωραία.Είναι καλό αμάξι αλλά για να το πάρεις σε μια νορμάλ έκδοση όπως είναι η style ή lounge με την οθόνη(που στα ντίζελ την κάνανε έξτρα ) πάει τουλάχιστον 16000€.Γιατί δεν κοιτάς και το citroen c3 1.6 e-hdi 90ps(το ίδιο δυνατό σε κινητήρα,αυτό έχει και 0 τέλη όχι σαν το yaris και όπως και να το κάνουμε είναι πιο chic σε εμφάνιση μέσα-έξω,και κορυφαία τιμή βάση πλούσιου εξοπλισμού,12970€ ).Ή και το εξαιρετικό value for money i20 1.4 crdi 90ps με τα 11740€.Νομίζω και το clio 1.5 dci 90ps more κάτω από 13 έχει.
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Πρώτον η τιμή που αναφέρεις είναι για 3-θυρο,το 5-θυρο +500 πάει.Επίσης φαντάζομαι το ξέρεις πως η συγκεκριμένη έκδοση έχει βασικές ελλείψεις στον εξοπλισμό .Ούτε στροφόμετρο δεν έχει ,ταμπούρα πίσω,4 μόνο αερόσακους,μαύρους καθρέφτες και χειρολαβές,τάσια και άλλα ωραία.Είναι καλό αμάξι αλλά για να το πάρεις σε μια νορμάλ έκδοση όπως είναι η style ή lounge με την οθόνη(που στα ντίζελ την κάνανε έξτρα ) πάει τουλάχιστον 16000€.Γιατί δεν κοιτάς και το citroen c3 1.6 e-hdi 90ps(το ίδιο δυνατό σε κινητήρα,αυτό έχει και 0 τέλη όχι σαν το yaris και όπως και να το κάνουμε είναι πιο chic σε εμφάνιση μέσα-έξω,και κορυφαία τιμή βάση πλούσιου εξοπλισμού,12970€ ).Ή και το εξαιρετικό value for money i20 1.4 crdi 90ps με τα 11740€.Νομίζω και το clio 1.5 dci 90ps more κάτω από 13 έχει.
Συμφωνώ για το CITROEN φίλε μου, δεν έχει εδώ που είμαι αντιπροσωπεία και προτιμώ να μην τρέχω αλλού, το clio ξεφεύγει για δεύτερο αυτοκίνητο στα κυβικά, αλλά και το i20 που και αυτό είναι ενδιαφέρουσα λύση, το Φθινόπωρο έρχεται το facelift οπότε ...
Πάντως ενώ ήμουν έτοιμος για το RIO, μετά την αδικαιολόγητη συμπεριφορά της αντιπροσωπείας έναντι των ελλήνων καταναλωτών, κατάφεραν να κάνουν να αλλάξω γνώμη.
-
Η οθόνη στο Yaris υπάρχει στάνταρ στα active και πάνω, έχει κάμερα οπισθοπορείας,bluetooth κλπ, αλλά δεν έχει navi(το οποίο χρεώνεται +500). 5θυρο active σε μη μεταλλικό που έχω παραγγείλει πήγε στρογγυλα 15(με οθόνη). Και να ήθελα το navi, δεν θα το έπαιρνα με τίποτα γιατί έχει παράδοση σχεδόν τον Αύγουστο, ενώ τα απλά τα είχε ετοιμοπαράδοτα σε 5-6 χρώματα. Έχει ορισμένες ελλείψεις το βασικό yaris, αλλά για κάποιον που θέλει ένα αμάξι να κάνει τη δουλειά του μια χαρά είναι, αν δεν μπορεί να δώσει λίγα παραπάνω να πάρει την παραπάνω έκδοση. Επίσης, με τίποτα δε θα έπαιρνα το ακριβό(style). Η διάσταση των ελαστικών που φοράει (195/50 16) και το κόστος που έχουν αυτά για αντικατάσταση (>600€), είναι για μένα λόγος απόρριψης.
Το Clio αξίζει κυρίως στην έκδοση dynamic, στα 14800. Η energy αν και πλήρης, για τα 1300€ της διαφοράς με το μεγάλο δεν αξίζει και τόσο(-15 άλογα, 5τάχυτο, πίσω ταμπούρα και ESP), ενώ η more που έχει 500-600€ λιγότερο έχει ένα σωρό ελλείψεις και επίσης δεν έχει τα καλά πλαστικά στο ταμπλώ(όσα τέτοια έχω δει στο car.gr, μετά από 3-4 χρόνια φαίνονται να έχουν γίνει χάλια από τον ήλιο). Πάντως επειδή είχα ψηθεί για το Clio πολύ άγρια, τελικά ο κύριος λόγο που δεν προχώρησα στην αγορά του είναι ότι σε 6 μήνες θα είναι εδώ το νέο μοντέλο.
Το C3 το είχα δει, και εκτός του οτι δε μου άρεσε και πολύ(καλά υποκειμενικό αυτό), είδα κάτι που με ξενέρωσε. Στο αμάξι που είχε στην έκθεση έτυχε να έχει τη μπαταρία συνδεδεμένη. Όπως είναι λογικό κάτι ανάβει στον πίνακα οργάνων όταν ανοίγει κάποια πόρτα. Κάθε φορά λοιπόν που άνοιγει η πόρτα και άνεβε το λαμπάκι, ταυτόχτονα κινούνταν οι δείκτες από το στροφόμετρο και το ταχύμετρο, χωρίς λόγο(εννοείται πως το αμάξι ήταν σβηστό). Δεν ξέρω, αλλά αυτό που έκανε πολύ άσχημη εντύπωση, και πιστεύω πως τα ηλεκτρικά του δεν πρέπει να είναι και τόσο αξιόπιστα μακροπρόθεσμα.
Προσωπικά δε μου φαίνεται ικανός παράγοντας επιλογής το αν ένα αμάξι πληρώνει τέλη ή όχι από τη στιγμή που δεν ξεπερνούν τα 100€.
Τέλος, ένα πράγμα έχω να προτείνω. Ότι είναι να αγοράσετε οδηγήστε το πρώτα. Πρώτα οδήγησα το Clio και μου άρεσε, αλλά είχε ένα εμφανές σκαλοπάτι(2000σαλ) κάτω από το οποίο ήταν νεκρό. Μετά οδήγησα το fabia, και ομολογώ πως ήταν λίγο πιο ομαλό στο ξεκίνημα, αλλά δεν είχε μεγάλο ωφέλιμο φάσμα στροφών(προς τα πάνω), κοινώς ψόφαγε σε λίγο. Και τελικά οδήγησα το Yaris, το οποίο εκτός του ότι μου φάνηκε να τραβάει καλύτερα από όλα στις χαμηλές, αλλά είχε και διάρκεια μετά, ήταν και αυτό που έδινε λιγότερο από όλα την αίσθηση του diesel(ακουστικά).
KIA RIO DIESEL