-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Eίναι που οι ελληνικές τράπεζες βοηθάνε την επιχειρηματικότητα.
#thalassodaneiaEίναι που θα ερχόταν η ανάπτυξη.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Στρατηγός όμως με σύνταξη Δκτη Σώματος Στρατού είναι πλέον αρκετά κάτω από αυτά τα λεφτά. .
1.480 €, με 38-39 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και όχι 'μούφα' Αντιστράτηγος ( λόγω προσφυγών), αλλά διατελέσας, με πλήρη διοικητική ευθύνη επιπέδου Σ.Σ. για 1 ή και 2 χρόνια. Με τα 'λοιπά-επικουρικά ταμεία', δεν υπερβαίνει τα 1.650€ (καθαρά) μηνιαίως, τα πάντα - όλα.
πριν ποσα επαιρνε;
-
Κάτι λιγότερο από τα διπλάσια Σπύρο.
-
Και επειδή πάντα **ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΩ **: Μέχρι το 2009, πάλι συνολικά-καθαρά = 2.700€.
-
να χαιρόμαστε την νέα κυβέρνηση....
οι κακοριζικοι... μεταμφίεστικαν σε καλορίζικους.....
η πολιτική τελικά είναι η τέχνη του μεταφυσικού....εύχομαι οι τροικανοι να τους κάνουν να αρχίσουν τα ψυχοφαρμακα.... όπως εμας
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
να χαιρόμαστε την νέα κυβέρνηση....
οι κακοριζικοι... μεταμφίεστικαν σε καλορίζικους.....
η πολιτική τελικά είναι η τέχνη του μεταφυσικού....εύχομαι οι τροικανοι να τους κάνουν να αρχίσουν τα ψυχοφαρμακα.... όπως εμας
Αυτο να μην το ευχεσαι γιατι εμεις θα την πληρωσουμε.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Και επειδή πάντα **ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΩ **: Μέχρι το 2009, πάλι συνολικά-καθαρά = 2.700€.το ειπα και πριν:
δεν ειναι θεμα πόσα θελει να δωσει το κρατος, αλλα πόσα μπορει να δωσει.τα 1650€ μπορει καποιος να τα θεωρει λιγα, αλλα στην παρουσα οικονομικη κατασταση δεν γινεται κατι αλλο.
-
Μητσοτακης στο δοιηκητικης μεταρυθμησις...!!! αυτος θα τους διωξει λοιπον.. για να δουμε.....
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
δεν ειναι θεμα πόσα θελει να δωσει το κρατος, αλλα πόσα μπορει να δωσει.
τα 1650€ μπορει καποιος να τα θεωρει λιγα, αλλα στην παρουσα οικονομικη κατασταση δεν γινεται κατι αλλο.
Καμία απολύτως αντίρρηση επ΄αυτού.Το σχόλιό μου είναι διευκρινιστικό και όχι διατύπωση παραπόνου.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Και επειδή πάντα **ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΩ **: Μέχρι το 2009, πάλι συνολικά-καθαρά = 2.700€.Για το 2007 ήξερα ότι έφτανε τα 3000 με τα διάφορα. Λάθος θυμάμαι;
-
Mικρό, ευέλικτο, ανανεωμένο κυβερνητικό σχήμα
-
ξεχασες τον χαρακτηρισμο που θα δωσει ωθηση στον τοπο...με μπολικο ΠΑΣΟΚ...
Γιατι στον τοπο αυτον μονο η ΠαΣοΚαρα μπορει να διαχειριστει την αναπτυξη
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και επειδή πάντα **ΑΚΡΙΒΟΛΟΓΩ **: Μέχρι το 2009, πάλι συνολικά-καθαρά = 2.700€.
Για το 2007 ήξερα ότι έφτανε τα 3000 με τα διάφορα. Λάθος θυμάμαι;
Σε ειδικές περιπτώσεις, ναί, έφτανε 3.000€ : Επιδόματα Αλεξιπτωτιστού-ΟΥΚ, Χειριστή Ε/Π κλπ , με τα '2πλά χρόνια'.
Επίσης, μεταξύ 2005-2008, δόθηκαν αδικαιολόγητα μεγάλα μερίσματα ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ , για αυτό και το μεγάλο ναυάγιο των ταμείων του ΣΞ (1/5 του τότε, που έφτανε στα 700€/μήνα, καταβάλλεται σήμερα φτάνοντας στα 140€/μήνα, και ακόμα ............. μειώνεται σταθερά ) -
Μιλούσα για Αντγο (ΤΘ) ε.α. με διάφορα Σχολεία και Δκσεις. Αριθμός στο περίπου πάντα. 100 πάνω, 100 κάτω δεν έκαναν διαφορά τότε. Τώρα όπως τα ξέρεις πολύ καλύτερα από εμένα Δημήτρη, όλοι κλαίνε...
-
Οι δύο αρχηγοί έχουν συμφωνήσει να επικεντρωθούν στα παρακάτω σημεία:
- όχι άλλα μέτρα, δημοσιονομικό πλαίσιο, σχέση με εταίρους, βιωσιμότητα χρέους
- υγεία, ΕΟΠΥΥ
- φορολογική μεταρρύθμιση, ενιαίος φόρος ακινήτων, εθνικό φορολογικό σύστημα
- αποκρατικοποιήσεις, ιδιωτικοποιήσεις
- ανεργία, ασφαλιστικό
- αναθεώρηση Συντάγματος, πολιτικό σύστημα
εντωμεταξυ οι ελεγκτες ανακαλυπτουν ελλειματα και στοχους που δεν εχουν επιτευχθει το οποιο σημαινει ακομα πιο πολλα μετρα και οι αλλοι στη κοσμαρα τους
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δλδ, ο εργαζόμενος λέει εγώ νοικιάζω για 1000, το κράτος λέει στον εργοδότη από τα 1000 που έχετε πει ότι θα του δίνεις, θα κρατάς και θα μου δίνεις 200 τα οποία είναι ασφαλιστικά κλπ (εισφορά εργαζομένου, μέρος των 'μικτών')
Μετά λέει στον εργοδότη, ότι αφού του δίνεις 1000, θα μου δώσεις άλλα 200 (εισφορά εργοδότη, όχι μέρος των 'μικτών').Εδώ διαφωνώ μαζί σου. Όλες οι εισφορές και ο μισθός βαρύνουν τον εργοδότη και προέρχονται από τη δουλειά του εργαζόμενου.
Ο εργοδότης λχ. προσλαμβάνει το Φούφοτο Τζήμαρο για να παράγει πίπες. Πόσο θα του κοστίσει συνολικά; ακολουθώντας το παράδειγμα σου, 1200 το μήνα. Έχει καμία διαφορά το:
α) να δώσει στον Τζήμαρο και τα 1200 και το κράτος να πάρει από αυτόν έπειτα τα 400
β) να δώσει στον Τζήμαρο 1000, να δώσει άλλα 200 στο κράτος και το κράτος να πάρει από τον Τζήμαρο έπειτα τα άλλα 200
γ) να δώσει στον Τζήμαρο 800 και στο κράτος 400.?
Τα ίδια θα φύγουν από τη τσέπη του εργοδότη, τα ίδια θα πάνε στη τσέπη του σκληρά εργαζόμενου, τα ίδια θα παρακρατήσει το κράτος. Όπως και να τα καταμερίσεις, όπως και να τα ονομάσεις.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ο εργοδότης λχ. προσλαμβάνει το Φούφοτο Τζήμαρο για να παράγει πίπες.Καταπληκτική επιλογή. Ο Τζήμερος, πίπες παράγει!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Εδώ διαφωνώ μαζί σου. Όλες οι εισφορές και ο μισθός βαρύνουν τον εργοδότη και προέρχονται από τη δουλειά του εργαζόμενου.και τα κέρδη επίσης, οπότε και το φόρο επί των κερδών γιατί να μην τον υπολογίσεις ως κόστος εργασίας;
Για 'μένα το κυρίαρχο είναι η οπτική γωνία, τα κριτήρια. Επιλέγεις, και βλέπεις.
Τέσπα, εγώ σαν δική μου οπτική γωνία δεν διαφωνώ με αυτό που γράφεις. Δεν είπα ότι είναι η δική μου οπτική γωνία αυτή που ανέπτυξα. Ανέπτυξα αυτή που νομίζω πως είναι η... κυρίαρχη
-
Οι μισθοι και οι συνταξεις ηταν υψηλοι πριν την κριση αλλα τωρα στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι αντιστοιχοι των δεδομενων της χωρας και σε μερικα χρονια θα πρεπει να μιλαμε για αυξησεις. Δεν μπορουν να πανε και αλλο κατω εκτος απο μερικα μισθολογια που εχουν μεινει ακομα σε υψηλα επιπεδα (ισως σε καποια δεκο).
Η επομενη φαση μαλλον θα δει απολυσεις αργοσχολων/επιορκων κλπ και ας ελπισουμε οτι θα παει καλα ο τουρισμος ωστε να σταματησει η κατρακυλα.
Για το κοστος καθε εργαζομενου σε μισθωτη εργασια υπαρχει το συνολικο κοστος στον εργοδοτη που περιλαμβανει μοικτο μισθο, ασφαλιστικες εισφορες και καλυψεις και παροχες. Δεν καταλαβαινω που διαφωνειτε. Καθε θεση εχει καποιο μικτο μισθο και καποιες παροχες (πχ ιδιωτικη ασφαλεια) απο εκει και περα καθε κρατος καθοριζει τις ασφαλιστικες εισφορες που με βαση το βασικο πληρωνει ο εργοδοτης, το φορο εισοδηματος και υγειας που παλι με βαση το συνολικο μισθο πληρωνει ο εργαζομενος κλπ. Αν η θεση ειναι στην Αθηνα οι ασφαλιστικες εισφορες του εργοδοτη ειναι ας πουμε 20% του μοικτου μισθου ενω αν μεταφερθει στο Παρισι μπορει να ειναι το 30% του μοικτου μισθου.
-
Μου αρεσει που τωρα εχει ο Κυριακος Μητσοτακης την καυτη καρεκλα.
Για να δουμε,θα παρει το τσεκουρι να γελασουμε λιγο ή θα αρχισει κι αυτος τις γενικολογιες και την συσταση επιτροπών;
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)