Ο χρήστης liostemi έγραψε:
'Σοβαρά' επιχειρήματα επικαλείται η ΠΟΜΙΔΑ!.. όπως το παρακάτω:
'...καταλαβαίνουμε ότι ο νέος ΦΜΑΠ, όπως και ο ΕΝΦΙΑ, είναι «φόροι θανατηφόροι» για τους φορολογούμενους, ακριβώς γιατί επιμένουν να αγνοούν την πραγματική φοροδοτική ικανότητά τους, που προκύπτει αποκλειστικά από το εισόδημά τους, και όχι από την απαξιωμένη ακίνητη περιουσία τους!'.
Εγώ πάντως τους συμπαραστέκομαι και για το ότι δεν έχουν πια εισοδήματα (μετρητά) και για την απαξίωση της ακίνητης περιουσίας τους... (προσωπικά ένα διαμερισματάκι 73τ.μ. αξιώθηκα να αποκτήσω, το πλήρωσα στο διπλάσιο του αρχικού κόστους - λόγω τόκων - και ήδη σήμερα η 'απαξίωση' ξεπερνάει το 60% του αρχικού καταβληθέντος τιμήματος...) ...και θα βάλω την γάτα μου - που δεν έχω - να κλαίει!..
Κληρονομιά από παππού οικόπεδο στα νότια προάστια που αγοράστηκε πριν από 50 χρόνια για δίφραγκα (εκεί κυνήγαγε ο παππούς πέρδικες) και τώρα επειδή θεωρείται κυριλέ περιοχή φορολογείται με αντικειμενική αξία μισό εκατομμύριο (και το ανάλογο ΕΝΦΙΑ) . Μεγάλη ακίνητη περιουσία σου λέει. Καμια παλαιότητα, κανένα κριτήριο τιμήματος απόκτησης, τίποτα. Σου λέει το κράτος 'στα νότια είναι, λεφτά έχουν εκεί να πληρώσουν'. Κουτσοί, στραβοί, στον Αγιο Παντελεήμονα. Και καλείται να τα πληρώσει άτομο που δεν έχει πάρει ούτε 1 ευρώ δάνειο στη ζωή του. Και στο διπλανό σπίτι, ο νεόπλουτος με το Boxter και τη βίλα με το δάνειο που χρωστάει σε όποιον μιλάει Ελληνικά (και έχει τα λεφτά του στη Σιγκαπούρη) σου λέει 'πρώτη κατοικία φίλε, δεν το αγγίζεις'.