-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Ρε πολύ καλά πάμε. Ο πολιτικός ηγέτης δίνει το στίγμα. Όχι ο αμόρφωτος φτωχοδιάβολος αγρότης ή ταξιτζής. Ο πολιτικός ηγέτης νομοθετεί, όχι ο εφοπλιστής. Λυπάμαι αν στο χαλάω.
Δεν ειναι ετσι. Δεν υπαρχει εδω ξεκαθαρη λογικη του στυλ 'φονιας-θυμα', μακαρι να ηταν όπως τα λες, τοτε με την απομακρυνση 300 απο τη Βουλη και μερικων ακομα απο την 'πολιτικη' γενικα, θα τελειωνε το προβλημα.
Τα περι πολιτικων γνωστα βεβαια. Εννοειται οτι εχουν ευθυνες. Προχτες διαβασα οτι ο γερο-Παπανδρεου εδειξε επιεικια οταν επιασαν το Γ. Παπαδοπουλο για την προβοκατσια του 'σαμποταζ στον Εβρο', γιατι ο μπαμπας Παπαδοπουλος ηταν κομματαρχης του και πηγε προσωπικα και τον παρακαλεσε. Ο ιδιος ο 'γερος της Δημοκρατιας' δεχτηκε ρουσφετι για τον μετεπειτα δικτατορα. Τι να λεμε τώρα.
Ο αμορφωτος αγροτης και ο ταξιτζης απο την αλλη, 'μορφωσαν' τα παιδια τους και 'τα βαλανε στο δημοσιο'. Ευκολα. Πηγαν στο βουλευτη, ειπαν 'τοσους ψηφους', συμφωνησαν και τελος. Το οτι ηθελαν τα παιδια τους να μην ειναι αγροτες ή ταξιτζηδες, ήθελαν 'να μη τους τρώει ο ήλιος και η βροχη και το τιμόνι', η καλη προθεση, δεν ειναι συγχωροχαρτι. Οταν ειναι γνωστο τοις πασι οτι στο Δημοσιο εχεις καλη δουλεια, μισθο 'μηνας μπαινει, μηνας βγαινει νταν νταν' και ανεση και χαλαροτητα, τους ειναι πολυ προφανες οτι το παιδι τους θα παιρνει περισσοτερα απο οσα δουλευει, ισα ισα γιατι οι ιδιοι ξερουν πως βγαινει το μεροκαματο. Δεν ειχαν όμως προβλημα γιατι 'πληρωνε το κράτος'. Στην τελικη, πληρωσαν και αυτοι για το διορισμο, ψηφιζοντας. Δεν ηταν τσάμπα. Αν τους εφερνες βεβαια ενα εργατη με την αναλογια μισθου-εργασιας του παιδιου τους, θα τον τσακιζαν στη σφαλιαρα τον 'ακαματη'.
-
+1.
Το ένα χέρι νίβει τ'άλλο. Δεν φύτρωσαν οι πολιτικοί, κάποιος τους έβαλε εκεί...
-
@@@ trident,spiros,ililias
Σκοπός του εφοπλιστή και του αγρότη είναι να βγάλουν κέρδος από την εργασία τους. Αν δε ήταν και κακά παιδάκια στο σχολείο, το κέρδος αυτό θα προσπαθήσουν να το βγάλουν ακόμα και με αθέμιτο τρόπο.
Δουλειά του πολιτικού είναι να βάζει όρια στις αθέμιτες ορέξεις των παραπάνω με γνώμονα το γαμημένο δημόσιο συμφέρον.Εσείς περιμένετε και απαιτείτε από τον αγρότη και τον εφοπλιστή να βάλουν μόνοι τους όρια...για τις ψυχές των μανάδων τους. Μάλιστα.
Εσύ spiros είσαι καλό παιδί και με φιλότιμο. Κατάλαβες μόνος σου ότι το κτίσμα που πας αυθαίρετα να στήσεις στη μέση του πουθενά δεν είναι σωστό και σταμάτησες στον μπιντέ. Ούτε καν ολοκλήρωσες τα πλακάκια. Εύγε.
Εγώ που δεν είμαι καλό παιδάκι όπως εσύ, αν ήμουν στη θέση σου θα συνέχιζα το χτίσιμο της οικοδομής. Και θα το συνέχιζα γιατί θα ήξερα ότι η πολεοδομία δεν πρόκειται να με ελέγξει, γιατί την πολεοδομία δεν πρόκειται να την ελέγξει ο πολιτικός ηγέτης. Αν γνώριζα ότι πρόκειται να ελεγχθώ και να τιμωρηθώ, όσο κακό παιδάκι και να ήμουν θα ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΟΥΝ να συμμορφωθώ. Φυσικά όταν ο πολιτικός ηγέτης είναι ανεπαρκής και διεφθαρμένος ούτε θέλει ούτε μπορεί να ελέγξει.Εγώ ευθύνομαι.
Η πολεοδομία ευθύνεται.
Ο πολιτικός ηγέτης ευθύνεται.Οι ευθύνες μας όμως δεν έχουν την ίδια βαρύτητα.
Ακόμα κι αν εγώ συμμορφωθώ (για την ψυχή της προγιαγιάς μου)
αν η πολεοδομία συνεχίσει να μην ελέγχει
γιατί ο πολιτικός ηγέτης συνεχίζει να μην ελέγχει την πολεοδομία
τότε κάποιος άλλος που δεν αγαπά την προγιαγιά του όσο εγώ τη δική μου θα συνεχίσει να παρανομεί.Αν εγώ παρανομώ
και οι υπάλληλοι της πολεοδομίας με ελέγξουν (για τις ψυχές των προγιαγιάδων τους)
και ο πολιτικός ηγέτης με δεχθεί στο γραφείο του και τον λαδώσω
τότε θα γλιτώσω τον έλεγχο των υπαλλήλων της πολεοδομίας που συμμορφώθηκαν.Αν εγώ παρανομώ
και οι υπάλληλοι της πολεοδομίας σφυρίζουν αδιάφορα
και ο πολιτικός ηγέτης επιβάλει ποινές τόσο σε εμένα όσο και στους υπαλλήλους της πολεοδομίας
τότε κι εγώ θα σταματήσω να παρανομώ και οι υπάλληλοι της πολεοδομίας θα πάψουν να σφυρίζουν αδιάφορα.Δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν να χωρέσουμε 11.000.000 Έλληνες και Ελληνοποιημένοι σε κατηχητικά για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Χρειαζόμαστε βοήθεια, ζμπρώξιμο πώς το λένε;
Και τη βοήθεια αυτή μόνο άνθρωποι με πολιτικό ανάστημα μπορούν να τη δώσουν._ -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
@@@ trident,spiros,ililiasΣκοπός του εφοπλιστή και του αγρότη είναι να βγάλουν κέρδος από την εργασία τους. Αν δε ήταν και κακά παιδάκια στο σχολείο, το κέρδος αυτό θα προσπαθήσουν να το βγάλουν ακόμα και με αθέμιτο τρόπο.
Δουλειά του πολιτικού είναι να βάζει όρια στις αθέμιτες ορέξεις των παραπάνω με γνώμονα το γαμημένο δημόσιο συμφέρον.Εσείς περιμένετε και απαιτείτε από τον αγρότη και τον εφοπλιστή να βάλουν μόνοι τους όρια...για τις ψυχές των μανάδων τους. Μάλιστα.
Εσύ spiros είσαι καλό παιδί και με φιλότιμο. Κατάλαβες μόνος σου ότι το κτίσμα που πας αυθαίρετα να στήσεις στη μέση του πουθενά δεν είναι σωστό και σταμάτησες στον μπιντέ. Ούτε καν ολοκλήρωσες τα πλακάκια. Εύγε.
Εγώ που δεν είμαι καλό παιδάκι όπως εσύ, αν ήμουν στη θέση σου θα συνέχιζα το χτίσιμο της οικοδομής. Και θα το συνέχιζα γιατί θα ήξερα ότι η πολεοδομία δεν πρόκειται να με ελέγξει, γιατί την πολεοδομία δεν πρόκειται να την ελέγξει ο πολιτικός ηγέτης. Αν γνώριζα ότι πρόκειται να ελεγχθώ και να τιμωρηθώ, όσο κακό παιδάκι και να ήμουν θα ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΟΥΝ να συμμορφωθώ. Φυσικά όταν ο πολιτικός ηγέτης είναι ανεπαρκής και διεφθαρμένος ούτε θέλει ούτε μπορεί να ελέγξει.Εγώ ευθύνομαι.
Η πολεοδομία ευθύνεται.
Ο πολιτικός ηγέτης ευθύνεται.Οι ευθύνες μας όμως δεν έχουν την ίδια βαρύτητα.
Ακόμα κι αν εγώ συμμορφωθώ (για την ψυχή της προγιαγιάς μου)
αν η πολεοδομία συνεχίσει να μην ελέγχει
γιατί ο πολιτικός ηγέτης συνεχίζει να μην ελέγχει την πολεοδομία
τότε κάποιος άλλος που δεν αγαπά την προγιαγιά του όσο εγώ τη δική μου θα συνεχίσει να παρανομεί.Αν εγώ παρανομώ
και οι υπάλληλοι της πολεοδομίας με ελέγξουν (για τις ψυχές των προγιαγιάδων τους)
και ο πολιτικός ηγέτης με δεχθεί στο γραφείο του και τον λαδώσω
τότε θα γλιτώσω τον έλεγχο των υπαλλήλων της πολεοδομίας που συμμορφώθηκαν.Αν εγώ παρανομώ
και οι υπάλληλοι της πολεοδομίας σφυρίζουν αδιάφορα
και ο πολιτικός ηγέτης επιβάλει ποινές τόσο σε εμένα όσο και στους υπαλλήλους της πολεοδομίας
τότε κι εγώ θα σταματήσω να παρανομώ και οι υπάλληλοι της πολεοδομίας θα πάψουν να σφυρίζουν αδιάφορα.Δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν να χωρέσουμε 11.000.000 Έλληνες και Ελληνοποιημένοι σε κατηχητικά για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Χρειαζόμαστε βοήθεια, ζμπρώξιμο πώς το λένε;
Και τη βοήθεια αυτή μόνο άνθρωποι με πολιτικό ανάστημα μπορούν να τη δώσουν._Η γρηγορη απαντηση ειναι αυτη
Συμφωνουμε στα περισσοτερα τωρα.
Ο κακος πολιτικος που περιγραφεις ομως δεν εμφανιστηκε με παρθενογενεση. Ξεκινησε με ιδανικα, και στο μεσο διαπιστωσε πως εξυπηρετωντας καποιους, εξυπηρετειται και αυτος. Μια, δυο φορες σταματησε το χτισιμο στο μπιντε, και μετα καταλαβεπως αν δεν εχτιζε και το μπιντε και πανωσηκωνε κιόλας, θα εχανε ολο το ζμπίτ. Τι κανεις μπροστα σε αυτο το διλημμα? Το οποιο ερχεταικαι απο διπλα (τους αλλους πολιτικους), και απο πανω (απο τον αρχηγο) και απο κατω (απο τον ταξιτζη που όπως ειπες κοιταει το 'συφέρο' του.Οι ευθυνες δεν εχουν την ιδια βαρυτητα, αλλα το παραδειγμα δες το ως εξης:
Για να σταζει το ταβανι
Τα τουβλα ευθυνονται (ο λαος, οι ταξιτζηδες)
Το σενάζι ευθυνεται (η πολεοδομια)
Το ταβανι ευθυνεται (ο πολιτικος ηγετης)Για να βρεχομαστε, δεν ειναι αναγκη να εχουμε τρυπια στεγη... λιγα ταπεινα τουβλακια να διαβρωθουν, παιρνει ο διαολος σιγα σιγα και το σεναζι και το ταβανι μετεπειτα κανει κρακ και να η βροχη...
5-10 ταξιτζηδες, το χαλανε το πραγμα, και για να εισαι γερο ταβανι, κρατας και τα τουβλα ευτυχισμενα, και τα σεναζια... αλλιως κανεις κρακ και πεφτεις.ΜΑΤΣΟΥΚΙ βρεγμενο και αλατι μετά, θελει ο Ελληνας, οχι βοηθεια, ουτε σπρωξιμο.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Η γρηγορη απαντηση ειναι αυτη
Έλα μου ντε, ποιος τους έβαλε εκεί;
Τον Γρηγόρη Ανατολάκη ποιος τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ;Εσύ; Εγώ; Είδες καμία λαϊκή συγκέντρωση υπέρ της εισόδου του Ανατολάκη στη Βουλή; ΟΧΙ. Τον μπαλαδόρο τον έβαλε ο πολιτικός μπαλαδόρος, ανεπαρκής και διεφθαρμένος, Καρατζαφέρης. Γιατί; Γιατί εκτίμησε ότι υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι Έλληνες (Ολυμπιακοί) που θα τον ψηφίσουν γιατί κλάδευε τους Παναθηναϊκούς. Και έπεσε μέσα. Υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι Έλληνες και τον ψήφισαν.
Έχει και συνέχεια όμως το πράμα. Ο ΛΑΟΣ δεν μπαίνει στη τελευταία Βουλή και ο πολιτικός ογκόλιθος Ανατολάκης βολιδοσκοπείται από τον ανεπαρκή και διεφθαρμένο Σαμαρά, ο οποίος επίσης πιστεύει ότι υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι Έλληνες που θα ψηφίσουν για τον ίδιο λόγο και τον παίρνει μεταγραφή. Δυστυχώς δεν βγαίνει σε εκλόγιμη θέση και ο ανεπαρκής και διεφθαρμένος Σαμαράς για να επιβραβεύσει τον Ανατολάκη για την προσφορά του και να τον κρατήσει στην ιστορική παράταξη, γιατί του είναι χρήσιμος, τον τοποθετεί Πρόεδρο του ΟΑΚΑ (sic). Εσύ λοιπόν απαιτείς ματσούκι βρεγμένο (τιμωρία) για τον Έλληνα, επειδή είναι ηλίθιος. Το ματσούκι προφανώς είναι οι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Δυστυχώς όμως έτσι ο Έλληνας δεν γίνεται πιο έξυπνος. Παραμένει το ίδιο ηλίθιος, απλά πιο φτωχός.
Την Όλγα Κεφαλογιάννη ποιος την έβαλε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ; Εσύ; Εγώ; Είδες καμία λαϊκή συγκέντρωση υπέρ της εισόδου της Όλγας στη Βουλή; ΟΧΙ. Την Ολγάρα την πρότεινε (επέβαλε) ο πολιτικός ανεπαρκής και διεφθαρμένος μακαρίτης μπαμπάς της και αρχινονός της Κρήτης Μανώλης. Γιατί; Για την προσωπική καταξίωση της κοράκλας του. Η οποία θα επιτευχθεί αν συνεχίσει το θεάρεστο έργο του, την εξυπηρέτηση μαφιόζικων συμφερόντων στο Νησί. Κι ο ανεπαρκής και διεφθαρμένος Σαμαράς συμφώνησε, γιατί έχει ανάγκη τα ψηφαλάκια της Όλγας, δηλαδή του μπαμπά της.
Όταν λοιπόν εσύ και εγώ βλέπουμε στο ψηφοδέλτιο της ιστορικής παράταξης την κόρη του Μανώλη Κεφαλογιάννη, εγώ επειδή είμαι ηλίθιος την ψηφίζω είτε γιατί γράφει ωραία στο γυαλί είτε γιατί ο ηλίθιος μπαμπάς μου ψήφιζε τον μπαμπά της κι έχω εμπιστοσύνη στον μπαμπά μου, εσύ επειδή έχεις συμφέρον (που μέχρι τώρα στο εξυπηρετούσε ο μπαμπάς της) και ων έξυπνος καταλαβαίνεις το υπονοούμενο της ιστορικής παράταξης (το 'πάρτυ' επί Μανώλη συνεχίζεται επί Όλγας).
Άπειρα τέτοια παραδείγματα της βασιλευομένης δημοκρατίας μας με τους γόνους (χωρίς κανένα ιδανικό, αλλά με πολλά δανεικά από εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες) των διεφθαρμένων μπαμπάδων τους.
Βλέπεις λοιπόν ότι η συμμετοχή του ελληνικού λαού στην επιλογή (όχι εκλογή) των πολιτικών του ηγετών δεν υφίσταται.Η κόρη του Μανώλη, ο γιος του Ανδρέα, ο εγγονός του Αλέξανδρου και δισέγγονος της Πηνελόπης, ο γιος του Κώστα και της Μαρίκας, η κόρη του Κώστα και της Μαρίκας και αδελφή(ή μάνα) του Κούλη δεν μπήκαν στην πολιτική γιατί το απαίτησε κανένας εφοπλιστής ή κανένας αγρότης. Μπήκαν γιατί το απαίτησαν οι διεφθαρμένοι - πολιτικοί - γονείς τους. Για την προσωπική τους καταξίωση. Κι επειδή είναι ανεπαρκείς και διεφθαρμένοι ως πολιτικοί, ο εφοπλιστής και ο αγρότης (που σκοπό έχουν το κέρδος, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΑ) βρήκαν πρόσφορο έδαφος να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Κανένας από αυτούς τους γόνους δεν μπήκε με ιδανικά. Μπήκε μόνο με δανεικά του μπαμπά του. Και φυσικά μόλις ο εφοπλιστής δει την ανεπάρκεια της Όλγας, της οποίας όμως η υπογραφή αξίζει χρυσάφι, θα φροντίσει να κάνει το παν για να συνεχίζει η Όλγα να υπογράφει (χρηματοδότηση μελλοντικών προεκλογικών της αγώνων). Ειδικά όταν γνωρίζει ότι λαδώνοντας το αντεράκι της Όλγας δεν πρόκειται να τιμωρηθεί από κανέναν.
Αντιλαμβάνομαι την απελπισία ορισμένων, όταν βλέπετε το υπάρχον σάπιο πολιτικό σύστημα, να στρέφεστε απεγνωσμένα στον αγρότη ή στον εφοπλιστή ζητώντας να βάλουν μόνοι τους μυαλό και να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα για την ψυχή της μαμάς τους.
Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ των ΠΟΤΩΝ. Και λογικό είναι να μην γίνει, καθότι ο ψηφοφόρος είναι σαν τη μαϊμού: μιμητικό ζώο. -
Exεις ρέντα τελευταία GTI_
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Η γρηγορη απαντηση ειναι αυτη
Έλα μου ντε, ποιος τους έβαλε εκεί;
Τον Γρηγόρη Ανατολάκη ποιος τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ;Εσύ; Εγώ; Είδες καμία λαϊκή συγκέντρωση υπέρ της εισόδου του Ανατολάκη στη Βουλή; ΟΧΙ. Τον μπαλαδόρο τον έβαλε ο πολιτικός μπαλαδόρος, ανεπαρκής και διεφθαρμένος, Καρατζαφέρης. Γιατί; Γιατί εκτίμησε ότι υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι Έλληνες (Ολυμπιακοί) που θα τον ψηφίσουν γιατί κλάδευε τους Παναθηναϊκούς. Και έπεσε μέσα. Υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι Έλληνες και τον ψήφισαν.
Και για αυτό φταίει ο Καρατζαφέρης που τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο και όχι οι ηλίθιοι που τον ψήφισαν ?
Η προσπάθεια να βγει λάδι ο άσπιλος και άμωμος (και άρα εν τέλει ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ) λαός είναι πράγματι συγκινητική Μόνο που αν ακολουθηθεί η λογική αυτή μας βγάζει σε μυστήρια μονοπάτια πχ. 'είναι ηλίθιοι' --> 'να μην ψηφίζουν' --> 'να βρούμε μερικούς φωτισμένους να ηγούνται των ηλίθιων άνευ ψήφου'.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η προσπάθεια να βγει λάδι ο άσπιλος και άμωμος (και άρα εν τέλει ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ) λαός είναι πράγματι συγκινητική Μόνο που αν ακολουθηθεί η λογική αυτή μας βγάζει σε μυστήρια μονοπάτια πχ. 'είναι ηλίθιοι' --> 'να μην ψηφίζουν' --> 'να βρούμε μερικούς φωτισμένους να ηγούνται των ηλίθιων άνευ ψήφου'.
Την συγκινητική προσπάθεια να βγει λάδι ο άσπιλος και άμωμος λαός που ακριβώς την είδες; Όταν έγραψα ότι θα πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι και να επιβάλλονται ποινές;
Τον λαό nass δεν τον τιμωρείς επειδή ψηφίζει Καρατζαφέρη. Τον τιμωρείς όταν παραβαίνει τον νόμο. Και το να ψηφίσεις Καρατζαφέρη δεν είναι παράνομο.
-
@ nass ===> +100000000
Ούτε γώ μπορώ να δεχτώ αυτή τη λογική. Αλλά μάλλον, όσοι τέτοιοι, είμαστε δυστυχώς λίγοι! -
Αν υπάρχει ένας ψηφοφόρος που ψηφίζει Καρατζαφέρη (γιατί είναι ηλίθιος, γιατί είναι αγαθός, γιατί είναι γκαβός και έβαλε λάθος ψηφοδέλτιο στον φάκελο)και προσωπικά δεν παραβαίνει τους νόμους, και προσωπικά είναι καθ' όλα σωστός, ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ για τις όποιες παρανομίες του Καρατζαφέρη. Ευθύνεται αποκλειστικά ο Καρατζαφέρης._
Αν υπάρχει ένας ψηφοφόρος που ψήφισε Καρατζαφέρη για να νομιμοποιήσει το οικόπεδό του ΦΕΡΕΙ ΕΥΘΥΝΗ αποκλειστικά για τη νομιμοποίηση του αυθαιρέτου του. Δεν ευθύνεται για ΟΛΕΣ τις παρανομίες του Καρατζαφέρη._ -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
@ nass ===> +100000000
Ούτε γώ μπορώ να δεχτώ αυτή τη λογική. Αλλά μάλλον, όσοι τέτοιοι, είμαστε δυστυχώς λίγοι!Δυστυχώς είστε πολλοί.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Την συγκινητική προσπάθεια να βγει λάδι ο άσπιλος και άμωμος λαός που ακριβώς την είδες; Όταν έγραψα ότι θα πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι και να επιβάλλονται ποινές;
Σε όλα τα προηγούμενα μηνύματά σου αυτό είναι το νόημα: φταίνε λιγουλάκι-να-τόσο-δα οι πολίτες αλλά βασικά φταίνε οι πολιτικοί. Δε φταίνε οι μαλάκες που ψήφισαν Ανατολάκη, φταίει ο Καρατζαφέρης που τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο (σόρι αλλά ολκής)
Εγώ λοιπόν λέω ότι φταίνε όλοι αλλά πρωτίστως οι ίδιοι οι πολίτες που ανέχτηκαν-επιβράβευσαν (δια της ψήφου τους)-συμμετείχαν (στο πάρτι). Δεν μας έκατσαν δια της βίας στο σβέρκο οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και το σύστημά τους, μόνοι μας τους ψηφίσαμε και τους βάλαμε, τους ανεχτήκαμε κτλ. κτλ.
Τον λαό nass δεν τον τιμωρείς επειδή ψηφίζει Καρατζαφέρη. Τον τιμωρείς όταν παραβαίνει τον νόμο. Και το να ψηφίσεις Καρατζαφέρη δεν είναι παράνομο.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς, δεν έθεσα θέμα τιμωρίας.
Αλλά τέλος πάντων, να τιμωρηθεί (100 χρόνια φυλακή) ο λαδιάρης πολιτικός, να τιμωρηθεί (10 χρόνια φυλακή) ο επίορκος ΔΥ και ο λαδώνων επιχειρηματίας, να τιμωρηθεί (1 χρόνο φυλακή) και ο μαϊμού ανάπηρος ή ο φοροφυγάς.
Το πρόβλημα είναι ότι πλην εξαιρέσεων για ξεκάρφωμα (Ακης, οι κυρίες του ΙΚΑ Καλλιθέας) κανένα από αυτά δε γίνεται αλλά τιμωρούνται συλλήβδην οι πάντες δια οριζόντιων περικοπών και μαζικής ανεργίας στον ΙΤ (η οποία όπως είδαμε οφείλεται στο μπαταχτζίδικο Δημόσιο και εν γένει όταν σε μία χώρα το 50% του ΑΕΠ οφείλεται σε έναν παράγοντα, το 25% σε έναν άλλον (ιδιωτική κατανάλωση) και το 25% σε έναν τρίτον (παραγωγή) και αυτός ο παράγοντας του 50% χρεωκοπήσει, τι περιμένεις να κάνουν τα υπόλοιπα, να ευημερούν ? Ή να τρέφει το τελευταίο 25% τα υπόλοιπα ?) -
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
@ nass ===> +100000000
Ούτε γώ μπορώ να δεχτώ αυτή τη λογική. Αλλά μάλλον, όσοι τέτοιοι, είμαστε δυστυχώς λίγοι!Δυστυχώς είστε πολλοί.
Εγραφα, αλλά απάντησε ο nass. Παρ΄όλα αυτά, το 'βάζω' για να διευκρινίσω:
Αυτό εννοούσα, ίσως τώρα το ξεκαθάρισα !
-
Εφόσον οι διάφοροι άχρηστοι κι ανίκανοι υποψήφιοι βουλευτές που προτάθηκαν από τα κόμματα δεν μπήκαν σε θέσεις του Επικρατείας, αλλά τέθηκαν ενώπιον της κρίσης του λαού, ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ, τότε είναι αστείο να λέγεται ότι ο λαός δεν έχει ευθύνη.
Πριν κάτι μήνες ήμουν από τους λίγους που ήταν υπέρ του σταυρού προτίμησης. Έλεγαν οι άλλοι 'ενισχύει τη συναλλαγή', έλεγα εγώ 'θέτει τον κόσμο προ των ευθυνών του, στερεί δύναμη από τον αρχηγό κάθε κόμματος'.
Τώρα, διαβάζω ότι δεν φταίει και τόσο ο λαός που έβαζε σταυρούς στο κουτουρού, αλλά φταίει κατά κύριο λόγο ο κάθε αρχηγός που έβαλε τους γελοίους στα ψηφοδέλτια.
Δηλαδή, το ότι πήρε ένα σκασμό σταυρούς ο μπούλης γιος του Βαρβιτσιώτη, προερχόμενος από σόι που βρίσκεται στη Βουλή για καμιά 150αριά χρόνια αδιαλείπτως, είναι κόλπο των πολιτικών.
Ο δε Καρατζαφέρης, που κυνηγούσε τους πελάτες με το τουφέκι, πήγε στους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ και τους είπε 'Ρεμάλια, αν δεν εκλέξετε τον Ανατολάκη, μην περάσετε ούτε έξω από την Α1!'.Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Ο πολιτικός ηγέτης δίνει το στίγμα. Όχι ο αμόρφωτος φτωχοδιάβολος αγρότης ή ταξιτζής. Ο πολιτικός ηγέτης νομοθετεί, όχι ο εφοπλιστής. Λυπάμαι αν στο χαλάω.Το στίγμα το δίνει αυτός που έχει ισχύ, πολιτική, οικονομική, οποιαδήποτε.
Αυτός που ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ , ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΟΡΟΥΣ. Οι Αγγλοσάξονες τον ονομάζουν 'veto player'. Γιατί κάτι γράφτηκε από τον RedGarland για τους 50.000 λομπίστες στην Ε.Ε., που συνδιαμορφώνουν τις κοινοτικές πολιτικές...
Όποιος μπορεί να διαμορφώσει, με την κατάλληλη πίεση, εκλογική (δημόσιοι υπάλληλοι, ταξιτζήδες, αγρότες, υπάλληλοι ΔΕΚΟ, ιδιοκτήτες ακινήτων, ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ) ή οικονομική (βιομήχανοι, εφοπλιστές, κατασκευαστικές, μεγαλοτραπεζίτες), την πολιτική τάση, τις πολιτικές αποφάσεις, είναι veto player.
Δεν ξέρω αν αυτά μπορούν να γίνουν κατανοητά, μάλλο δύσκολα, αφού διαβάζουμε για τον άσχετο λαό που του επιβάλλονται οι βολευτές του, ποιος ξέρει από πού. -
μου θυμιζει λιγο την δικαιολογια 'εκλεψα γιατι εκλεβαν και οι αλλοι'
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή, το ότι πήρε ένα σκασμό σταυρούς ο μπούλης γιος του Βαρβιτσιώτη, προερχόμενος από σόι που βρίσκεται στη Βουλή για καμιά 150αριά χρόνια αδιαλείπτως, είναι κόλπο των πολιτικών.
Και βεβαια ειναι.
Αν δεν μπορεις να κατανοησεις οτι η οικογενεια Βαρβιτσιωτη ελεγχει χιλιαδες ψηφους (με διορισμους,με ρουσφετια,με λεφτα,με συνεχη παρουσια στα ελεγχομενα ΜΜΕ),τοτε δεν κατανοεις πως δουλευει το συστημα.Τα ιδια και χειροτερα στην αμερικη,γιατι ειχε βγει ο νεαρος Μπους και γιατι θα βγει και ο νεαροτερος που ηδη ετοιμαζουν τωρα;
Γιατι τον θελει ο λαος;Παπαρια μαντολες -
Πολύ καλά κατανοώ αυτό το 'σύστημα' που περιγράφεις.
Απλώς δεν δέχομαι ότι πρέπει να δοθεί συγχωροχάρτι στους διορισμένους ψηφοφόρους ή σ' αυτούς που παράνομα απέκτησαν πλεονεκτήματα έναντι των άλλων, ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙ στα πολιτικά γραφεία.
Μετά από λίγα χρόνια μουτζώνουν βέβαια, κάνουν γιούργια να πλακώσουν τον κάθε Φούχτελ και κάνουν καταλήψεις σε δημόσιες εγκαταστάσεις που δεν τους ανήκουν πετώντας έξω τους άλλους 'δια της βίας'.
-
Απο ολα αυτα διαφαινεται οτι δεν ειναι καλη ιδεα να εχει ο καθε ελλημπαν το δικαιωμα του εκλεγειν.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που ψηφιζαν ΝΔ και κάνουν και κύρηγμα περι αξιοκρατίας, τι να λέμε τώρα
-
O κοινός παρονομαστής σε τούτη την αντιπαράθεση είναι ο άνθρωπος και τα κουσούρια που κουβαλάει.
Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο, χρειάζονται αυστηρή επιτήρηση και νόμους να διέπουν την κάθε τους κίνηση διότι πολύ απλά δε μπορούν (και όχι δε θέλουν) να προσαρμοστούν στη ζωή σε κοινωνίες. Θέλουν και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. Έτσι απλά και με τσαμπουκά!
Το θέμα είναι ποιος και με πιο τρόπο θα νομοθετεί και θα ελέγχει όλο αυτό τον συρφετό. Δεν το κρύβω... Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον άνθρωπο διότι μου έχει **δώσει το δικαίωμα **να το κάνω.
Ίσως τελικά μία κατάσταση ζούγκλας θα λειτουργούσε πιο αποδοτικά στο ξεσκαρτάρισμα και δε θα μπορούσε κανείς να κατηγορήσει το ένστικτο για φασιστική νοοτροπία.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)