-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Έχουν το θράσος και μιλάνε διάφοροι για τοκογλύφους Ευρωπαίους (Βέλγιο, Ιρλανδία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Αυστρία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σλοβακία, Φινλανδία), γιατί θα μας δανείσουν 130 δις με επιτόκιο 3-4%, όταν πολλές από αυτές τις χώρες δανείζονται από τις αγορές με πολύ μεγαλύτερο, όταν οι μισθοί πολλών λαών της Ε.Ε. δεν είναι ούτε μισοί από τους δικούς μας.
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statis ... statisticsΕπειδή κάποιοι βλέπετε νουμεράκια και θαμπώνεστε να ξεκαθαρίσω το εξής:
- Αυτοί είναι ελάχιστοι μισθοί όπως προβλέπονται από την εθνική νομοθεσία κάθε χώρας(άν υπάρχει), **δεν **είναι ο μέσος μισθός που επικρατεί σε κάθε χώρα.
- Η σύγκριση των μισθών πρέπει να γίνεται τουλάχιστον σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (pps) και όχι σε ονομαστικά μεγέθη. (πχ. Άλλο να χεις 1000 Ευρώ στην Ελλάδα και άλλο στη Βουλγαρία.).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το βιοτικό επίπεδο του λαού και η δημοκρατία, είναι θέματα που δεν αντέχουν καν σε συζήτηση...
Πώς ν' αντέξουν, αφού έχουμε την στάνταρ απάντηση σε όλα; Φταίνε οι ξένοι, φταίνε οι πλούσιοι, εμείς παρασυρθήκαμε.
...ρε για κοίτα!... εδώ και 150+ χρόνια έχουμε λαοκρατία κι εγώ κοιμάμαι με τίς... σαγιονάρες!!!..
...πώς και δεν το είχα πάρει χαμπάρι? -
Αυτός ο παραλληλισμός της σημερινής κατάστασης, όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει οικονομικά την χώρα να ξεπεράσει την κρίση χρέους με όσο το δυνατόν πιό ομαλό τρόπο, μέσα στην Δυτικοευρωπαϊκή κοινότητα, με την Γερμανο-Ιταλο-Βουλγαρική «κατοχή» του 1941-1944 είναι ανιστόρητη και προκλητική, αν δεν είναι κάτι πολύ χειρότερο (σιχαίνομαι να αναπαράγω φτηνή προδοτολογία και δοσιλογία).
...μπλά μπλά μπλά...
Προκλητική είναι η ρητορική σου και ο ρόδινος προπαγανδισμός σου με αφορμή αυτό που έγραψα.
Κατ'αρχάς είσαι εκτός θέματος: αν διαβάσεις μερικά ποστ πίσω θα δεις ότι το ποστ μου είχε στόχο να παραλληλήσει την γλώσσα των τότε ΜΜΕ με τα σημερινά, όπου χρησιμοποιείται η ίδια τακτική: τρόμος, ανυπόστατες υποθέσεις, αόριστες κινδυνολογίες με τελικό συμπέρασμα την προτροπή για συνεργασία και υποταγή.
Επί αυτών που έχεις γράψει: Όσο κι αν είσαι φιλοευρωπαίος (κι εγώ είμαι περισσότερο από εσένα, πίστεψέ με), δεν μπορείς να αρνηθείς ότι
α) οι Ευρωπαίοι ακόμα και τώρα διατυμπανίζουν ότι δεν μας έχουν δώσει βοήθεια αλλά δάνειο, από το οποίο οι χώρες τους θα έχουν όφελος (http://www.newscode.gr/oikonomia/story/ ... lla-daneio)
β) οι χώρες που μας δανείζουν με χαμηλότερο επιτόκιο απ'ότι δανείζονται οι ίδιες είναι ελάχιστες και συμμετέχουν σχεδόν εκβιαστικά στο πρόγραμμα με μικρό ποσοστό επί των δανεισθέντων (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=11306943). Υπενθυμίζω ότι τα δικά τους spreads είναι πολύ μικρότερα από αυτά της Ελλάδας (http://www.citypress.gr/index.html?acti ... icle=95074)
γ) οι Ευρωπαίοι έκαναν οικιοθελώς τα στραβά μάτια και στα swaps της Goldman επί Σημίτη και στους Ολυμπιακούς και στο αυξανόμενο χρέος
δ) οι Ευρωπαίοι δεν έβαλαν κανένα χέρι στις δικές τους τράπεζες ή τις εταιρείες τους, από τις οποίες δανειζόμασταν για να αγοράσουμε όπλα και τεχνολογικό εξοπλισμό τα οποία δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουμε, τουναντίον, ασκούσαν πάντα αφόρητες πιέσεις για να γίνουν αυτές οι αγορές
ε) η ΕΚΤ αγόραζε Ελληνικά ομόλογα από την δευτερογενή αγορά για να κονομήσει και μετά από πολύ κράξιμο αποφάσισε να διανείμει τα κέρδη στις χώρες μέλη (για να δανείσουν μ'αυτά την Ελλάδα και να κονομήσουν κι αυτά τίποτα).**Γενικά, για τις προθέσεις των φίλων Ευρωπαίων, σου αφιερώνω ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΘΡΑΣΟΣ το εξής μικρό excel που έφτιαξα με στοιχεία της ΕΕ από εδώ http://sdw.ecb.europa.eu/browse.do?node ... 00.EUR.N.Z
Αρχείο : http://dl.dropbox.com/u/63542969/data.xlsx**
Αμέσως θα δείς για κάθε χώρα που μας δάνεισε στο 1ο μνημόνιο το 2010 υπήρχε ξεκάθαρο όφελος εκτός από την Πορτογαλία που θα έχανε κάποια λεφτά αλλά που δεν μπορούσε να πεί τίποτα γιατί έτρεμε ο κώλος της μην γίνει κι αυτή Ελλάδα εκείνη την περίοδο.
Θα δείς επίσης την περίοδο του Οκτώβρη 2011 που έγινε η συμφωνία για το 2ο μνημόνιο, PSI κτλ κτλ, ποιές χώρες έχουν αρχίσει να παίρνουν τα 3 τους και ποιές όχι μόνο δεν έχουν μπεί μέσα αλλά κονομάνε ακόμα καλύτερα.
Λοιπόν... αυτά για τις καλές προθέσεις των φίλων μας των Ευρωπαίων. Ξεκάθαρα πράγματα, το 2010 ξεκίνησαν να περιορίσουν την κρίση να μην χτυπήσει και τους ίδιους αλλά ΚΑΙ να βγάλουν λεφτά στις πλάτες της Ελλάδας (για τις υπηρεσίες τους). Τελικά τα νούμερα δεν τους βγήκαν, ειδικά για την Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία και τώρα μας χτυπάνε ακόμα χειρότερα μπας και σώσουν τις χώρες αυτές (εμάς μας έχουν ξεγραμμένους ούτως ή άλλως).
Efkaristoume Evropi gkia agknes prothesis ke allilegkii... mas ipohreoses...
Τώρα για τα λεφτά που μας δανείζουν για την 2η φάση... κάτσε και ψάξ'τα μόνος σου. Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα ακόμα αναφορικά με το ποιός θα μας δώσει τι. Θα κρίνουμε όταν μάθουμε.
-
δώσε μου ένα καλό λόγο για τον οποίο θα πρέπει να δανείσει κάποιος στην ελλάδα χαμηλότοκα ?
σημείωση:
μην είναι καμιά παπαριά 'αλληλεγγύη των λαών' 'τους δώσαμε πολιτισμό' κλπ -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
@komis1δώσε μου ένα καλό λόγο για τον οποίο θα πρέπει να δανείσει κάποιος στην ελλάδα χαμηλότοκα ?
σημείωση:
μην είναι καμιά παπαριά 'αλληλεγγύη των λαών' 'τους δώσαμε πολιτισμό' κλπΤο excel το κατέβασες; Κατάλαβες τίποτα από εκεί μέσα; Άντε να βοηθήσω.. Θεωρητικά, για να μην καταρρεύσει η Ευρωζώνη απότομα (με απρόβλεπτο κόστος στο τραπεζικό σύστημα αλλά και για τις ίδιες τις χώρες) και πρακτικότερα, για να βγάλει λεφτά σε μια αγορά που δεν παίζει κανείς άλλος.
Α, και επειδή η λέξη Ευρώπη είναι Ελληνική.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Λίγοι έφαγαν πολλά, πολλοί αρκετά, αλλά μάλλον δεν υπάρχει Έλληνας που δεν ωφελήθηκε πολύ ή λίγο από το χρήμα που έτρεχε στους δρόμους. Ακόμα και ο κουλουρτζής, που πουλάει 0,50-0,60€ το κουλούρι (~180 δρχ), χωρίς απόδειξη, πήρε ένα μερίδιο. Γιατί διαφορετικά, θα κέρδιζε στην καλύτερη το 1/3.
Και ψήφιζε Άκη, Βενιζέλο, ΓΑΠ και τους αντίστοιχους γαλάζιους με φανατίλα.
Πιπέρι καλύτερα.πιπέρι στο στόμα
σε λίγο θα μας πείς και οτι μαζί τα φαγαμε
γεμίσαμε Τρύφωνες!
-
- να το βαζεις σε google doc viewer να μην ταλαιπωρείς τον κόσμο
και απο που προκύπτει οτι πρακτικά κάποιος θα βγάλει λεφτά δανείζοντας μια χώρα μαυρη τρύπα και με τέτοια δημοσιονομική πολιτική
εσένα θα σου βάλω νέφτι
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
Η συμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βοηθήσει την Ελλάδα οικονομικά και πολιτικά. Να αναπτυχθεί οινομικά και να ανέβει το βιοτικό επίπεδο του λαού και να σταθεροποιήσει το δημοκρατικό πολίτευμα. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κράτους υπήρξε περίοδος 38 χρόνων χωρίς ένα πραξικόπημα!
Αυτά είναι εντελώς ανυπόστατα...
...θα μπορούσες να τα επικαλεστείς πριν από κάποια χρόνια (λόγω... ψευδαίσθησης), αλλά σε καμιά περίπτωση σήμερα... εκτός κι αν εννοείς οικονομική ανάπτυξη το ότι είσάγουμε τα πάντα!
Το βιοτικό επίπεδο του λαού και η δημοκρατία, είναι θέματα που δεν αντέχουν καν σε συζήτηση...Επειδή δεν έχεις ιδέα πως έχουν ζήσει οι Έλληνες το '60-'70, ένα ενδεικτικό απόσπασμα από αναμνήσεις του Σαββόπουλου (αναφέρεται στο Μάνο Λοϊζο):
Είχα να φάω δυο μέρες. Ξεκινάω με τα πόδια από την Ιπποκράτους, περνώ την Ομόνοια, ανεβαίνω την Πατησίων και φτάνω κάπου στην περιοχή Αττική, όπου ζούσε ο Μάνος και πάντα είχε κάτι να φας, διότι είχε τη Μάρω Λήμνου και όλο και κάποιο πιάτο φαγητό του πήγαινε, γιατί και αυτός στην ίδια κατάσταση με μένα ήτανε. Δυστυχώς, είχε αρρωστήσει η μάνα της, «έχει εξαφανιστεί από χτες», μου λέει, «δεν έχουμε τίποτα, μόνο τρεις δραχμές, πάμε στη γωνία». Πάμε στη γωνία και με τρεις δραχμές παίρνουμε από ένα ποτηράκι κρασάκι, λίγο τυρί και από ένα τσιγάρο χύμα. Τρώμε λοιπόν το τυράκι, πίνουμε το κρασάκι, καπνίζουμε το τσιγάρο μας, εντάξει. Με το που μπαίνουμε όμως μέσα στο σπίτι βλέπουμε ένα μικρό γιουβετσάκι. Στην απουσία μας πετάχτηκε η Μάρω, άφησε το γιουβετσάκι κι έφυγε. «Πω πω, γιουβέτσι» λέω. «Όχι», μου λέει ο Μάνος, «μην είσαι λαίμαργος, φάγαμε για μεσημέρι, τώρα αυτό θα το κρατήσουμε για το βράδυ». Εντάξει, πάει και το αφήνει στον νεροχύτη του πλυσταριού στην ταράτσα. Πέφτουμε για σιέστα και κάποια στιγμή σηκώνομαι εγώ ο πεινάλας να δοκιμάσω λίγο. Πάω στο πλυσταριό και τι να δω; Είχαν πλακώσει όλα τα μυρμήγκια της ταράτσας και είχαν πέσει μες στο γιουβέτσι. Αισθάνθηκα σαν να μου πήραν τ’ όνειρό μου. «Τα βλέπεις;» του λέω. Είχε κάνει ένα τραγούδι τότε που λέει «Οι θεριστάδες τώρα φτάσανε» και το άλλαξε επί τόπου, «οι μερμυγκάδες τώρα φτάσανε».
Μια άλλη φορά πάλι έχω να φάω δυο μέρες, τάκα τάκα παίρνω δρόμο και φτάνω στο σπίτι του, μου λέει, «και εγώ δεν έχω τίποτε, όμως έχω έναν φίλο στην Κυψέλη που πάντα όλο και κάτι μου δίνει». Ξεκινάμε με τα πόδια, κάτι τεράστιες διαδρομές, και φτάνουμε λοιπόν στο σπίτι του φίλου στην Κυψέλη. Στη γωνία φτάνοντας βλέπουμε νεκρόκασα έξω από το σπίτι του, μπαίνουμε μέσα, αναμμένα τα φώτα, κλάματα ο φίλος του και τα λοιπά. Πέθανε ο μπαμπάς! Τώρα εμείς, σε αυτήν την κατάσταση, τι να πούμε; «Τι σου είναι ο άνθρωπος κ.τ.λ.», καθόμαστε μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους, ακολουθούμε την κηδεία, τρώμε κάτι κόλλυβα, επιστρέφουμε στο σπίτι και χαιρετάμε «καληνύχτα, καλή παρηγοριά, να ζήσετε να τον θυμάστε» και όπως φεύγουμε γυρνάει σαν να το ξέχασε και να το θυμήθηκε μόλις ο Μάνος. «Μήπως έχεις ένα εικοσάρικο;». «Πώς, ευχαρίστως» είπε ο φίλος του και έδωσε το εικοσάρικο.
Το Μώλυ 'Ο Διονύσης Σαββόπουλος θυμάται τους εκδρομείς του ’60 και τις παρέες τους…'
http://gkdata.gr/2012/01/01/ο-�% ... 82-%CE%B5/ -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
εσένα θα σου βάλω νέφτι
-
και παγκαλο και βενιζέλο και ότι θές σε βάζω
-
πρωτοδιόριστος ΙΥ κάτω των 26 ?
(με πολύ μίσος επέστρεψες στο φόρουμ )
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
δώσε μου ένα καλό λόγο για τον οποίο θα πρέπει να δανείσει κάποιος στην ελλάδα χαμηλότοκα ?
σημείωση:
μην είναι καμιά παπαριά 'αλληλεγγύη των λαών' 'τους δώσαμε πολιτισμό' κλπΤο excel το κατέβασες; Κατάλαβες τίποτα από εκεί μέσα; Άντε να βοηθήσω.. Θεωρητικά, για να μην καταρρεύσει η Ευρωζώνη απότομα (με απρόβλεπτο κόστος στο τραπεζικό σύστημα αλλά και για τις ίδιες τις χώρες) και πρακτικότερα, για να βγάλει λεφτά σε μια αγορά που δεν παίζει κανείς άλλος.
Komis1, αν είναι δυνατον να πιστεύεις ότι δανείζουν τη σημερινή Ελλάδα με 3-4%, σαν την καλύτερη επένδυση για να βγάλουν λεφτά!
Αν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν μπορεί απροκάλυπτα να 'χαρίζουν' τα χρήματα των φορολογουμένων τους (the taxpayers' money)!
Αν είναι δυνατον να μην καταλαβαίνεις ότι στην πραγματικότητα σε μεγάλο βαθμό ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ. Κατ' αρχάς με το παράλογα χαμηλό επιτόκιο για 'επένδυση' (ούτε με 30% δεν θα μας δάνειζαν τοκογλύφοι επενδυτές), απορροφόντας άμμεσα απώλειες 75% στις επενδύσεις των τραπεζών (και του λαού) τους και μακροπρόθεσμα όταν χρειαστεί να τα 'ξεγράψουν'. Ή νομίζεις θα μας κάνουν πόλεμο να τα πάρουν πίσω ή να πάρουν τη δημόσια περιουσία?Αν είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι οτι είσαι Ευρωπαϊστής! Όσο είμαι κι εγώ Ολυμπιακός!
-
Γιατί κάποιος να βγάλει λεφτά στη πλάτη της ελλάδας με 3-4%, ενώ θα μπορούσε π.χ. να βγάλει λεφτά στη πλάτη της... ας πούμε Πολωνίας με κάνα 5-5.5% (όσο είναι αυτό το επιτόκιο τέλος πάντον, δε νομίζω η Πολωνία να δανείζεται με 3-4% πάντως...)?
-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Έχουν το θράσος και μιλάνε διάφοροι για τοκογλύφους Ευρωπαίους (Βέλγιο, Ιρλανδία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Αυστρία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σλοβακία, Φινλανδία), γιατί θα μας δανείσουν 130 δις με επιτόκιο 3-4%, όταν πολλές από αυτές τις χώρες δανείζονται από τις αγορές με πολύ μεγαλύτερο, όταν οι μισθοί πολλών λαών της Ε.Ε. δεν είναι ούτε μισοί από τους δικούς μας.
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statis ... statisticsΕπειδή κάποιοι βλέπετε νουμεράκια και θαμπώνεστε να ξεκαθαρίσω το εξής:
- Αυτοί είναι ελάχιστοι μισθοί όπως προβλέπονται από την εθνική νομοθεσία κάθε χώρας(άν υπάρχει), **δεν **είναι ο μέσος μισθός που επικρατεί σε κάθε χώρα.
- Η σύγκριση των μισθών πρέπει να γίνεται τουλάχιστον σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (pps) και όχι σε ονομαστικά μεγέθη. (πχ. Άλλο να χεις 1000 Ευρώ στην Ελλάδα και άλλο στη Βουλγαρία.).
Μην κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια, για πως θαμπώνεται ο κάθενας. Με τέτοιες 'κουβεντες' υποτίμησης του συνομιλητή ανεβαίνει η αυτοεκτίμηση σας?
Η στατιστική έχει τα κατώτερα όρια μισθών στις χώρες που είναι θεσμοθετημένα. Ο μέσος μισθός θα διαφέρει, αλλά στατιστικά ακολουθεί πολύ καλά την τάση που βλέπεις και για τα κατώτερα όρια. Κοινή λογική!
Συμφωνώ ότι σημασία έχει η σύγκριση της αγοραστικής δύναμης που δείχνει η Figure 2, αλλά σε τι άλλαξε το συμπέρασμα? Είχαμε το 2011 αγοραστική δύναμη 922/1027 = 90% συγκριτικα με ΗΠΑ, 922/456 = 202% συγκριτικα με Σλοβακία (που μας δανείζει) και 922/272 = 339% συγκριτικά με Βουλγαρία.Και με αυτά τα δεδομένα, 'πατριωτικοί' κύκλοι μαζεύουν υπογραφες στο ίντερνετ με αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση 'απαιτούμε να διαγραφεί το χρέος της Ελλάδας'. Οι άλλοι λαοί .... 'κατούρησαν στο πηγάδι' !
-
σημείωση:
Komis1, αν είναι δυνατον να πιστεύεις ότι δανείζουν τη σημερινή Ελλάδα με 3-4%, σαν την καλύτερη επένδυση για να βγάλουν λεφτά!
Αν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνεις ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν μπορεί απροκάλυπτα να 'χαρίζουν' τα χρήματα των φορολογουμένων τους (the taxpayers' money)!
Αν είναι δυνατον να μην καταλαβαίνεις ότι στην πραγματικότητα σε μεγάλο βαθμό ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ. Κατ' αρχάς με το παράλογα χαμηλό επιτόκιο για 'επένδυση' (ούτε με 30% δεν θα μας δάνειζαν τοκογλύφοι επενδυτές), απορροφόντας άμμεσα απώλειες 75% στις επενδύσεις των τραπεζών (και του λαού) τους και μακροπρόθεσμα όταν χρειαστεί να τα 'ξεγράψουν'. Ή νομίζεις θα μας κάνουν πόλεμο να τα πάρουν πίσω ή να πάρουν τη δημόσια περιουσία?Αν είναι δυνατόν να ισχυρίζεσαι οτι είσαι Ευρωπαϊστής! Όσο είμαι κι εγώ Ολυμπιακός!
-Προφανώς αγνοείς την ιστορία των junk bonds και το ποιοί σημερινοί κολοσσοί έκαναν το όνομά τους εμπορευόμενοι (ποντάροντας δηλαδή) χαρτιά που άλλοι τα είχαν για καμμένα.
-Προφανώς δεν καταλαβαίνεις ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί κάνουν αυτό που επιτάσσουν αυτοί που τους χρηματοδοτούν (οι τραπεζίτες) για να τους προστατεύσουν, ώστε να μπορέσουν να εκλεγούν άλλη μια τετραετία. Δε χρειάζεται να σου πω παραδείγματα, από τον Λαυρεντιάδη στην Ελλάδα μέχρι την RBS στην Αγγλία.
-Προφανώς δεν έχεις ακούσει ότι απροκάλυπτα διέθεσε η ΕΚΤ 500ΔΙΣ (δικά μας χρήματα) στο τραπεζικό σύστημα με 1% για να μπορούν οι τράπεζες να δανείζουν ιδιώτες και κράτη με ότι ποσοστό θέλουν (έλα να μου πεις τώρα ότι δεν μπορούσε με λιγότερο από το 1/5 των χρημάτων αυτών να έχει δανείσει την Ελλάδα το 2010 και να έχει κλείσει το θέμα με τις κακές αγορές εκεί άπαξ διαπαντός)
-Και προφανώς αυτό που υπολείπεται από τον ισχυρισμό σου περί 'χαρίσματος' είναι και μια έκθεση η οποία να αποδεικνύει ότι το κόστος αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν μικρότερο από τα 130 δις που μας χαρίζουν, ώστε να πειστούμε ότι τα λεφτά αυτά πράγματι χαρίζονται και, στην περίπτωση που κι αυτά ξεγραφτούν, δεν είναι για να μην χαθούν πολλά περισσότερα.Γιατί κρίνοντας από τους αριθμούς που σου παρέθεσα, το αρχικό σχέδιο δεν μοιάζει καθόλου με 'χάρισμα' αλλά με ξεκάθαρο 'ποντάρισμα'.
Έχε υπ'όψιν σου τέλος ότι μιλάς σε κάποιον που σπίτι του αποτελεί η Ευρώπη και όχι η Ελλάδα, με φίλους και οικογένεια σε πολλές χώρες της ηπείρου. Για ψάξου μήπως είσαι ολίγον γαύρος λοιπόν...
Α και για να μην ξεχάσω, ο κος. Σαββόπουλος που επικαλείσαι, που είναι τώρα να υπερασπιστεί το μνημόνιο; Γιατί δε βγαίνει να μιλήσει, αυτός υπέρ του μνημονίου; Αυτός δεν πείνασε τότε; Ή μήπως είναι χορτάτος τώρα από τα πακέτα που του μοίραζε το ΠΑΣΟΚ και τα ξέχασε; Λοιπόν να ρωτήσεις κάποιον σοβαρό άνθρωπο να σου πει για πείνα, όπως ο πατέρας μου που έτρωγε στη λέσχη ψωμί με σάλτσα (το δωρεάν) κι έβγαλε το πολυτεχνείο με άριστα, μεσούσης χούντας. Για να σου πει, κι αυτός και άλλοι, για το ξύλο που έφαγε και ότι δεν πουλήθηκε σε μπλε και πράσινους σκύλους για να μην πεινάσει. Παρέθεσέ μας τα λόγια από κανα Έλληνα, όχι κάποιον Ελλαδίτη, αν καταλαβαίνεις τη διαφορά.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Γιατί κάποιος να βγάλει λεφτά στη πλάτη της ελλάδας με 3-4%, ενώ θα μπορούσε π.χ. να βγάλει λεφτά στη πλάτη της... ας πούμε Πολωνίας με κάνα 5-5.5% (όσο είναι αυτό το επιτόκιο τέλος πάντον, δε νομίζω η Πολωνία να δανείζεται με 3-4% πάντως...)?Η Πολωνία δεν είναι στο Ευρώ. Δε μπορούσαν να προφασιστούν 'διάσωση'.
-
Πάντως λαμβάνοντας υπόψη τη διαχρονική φερεγγυότητα και σοβαρότητα του ψοφιμιού που ακούει στο όνομα Γκρίχελαντ, φρονώ ότι και λίγα βγάζουν οι ευρωπαίοι δανείζοντάς μας με αυτά τα επιτόκια. Για τους λιγοστούς δε δανειστές μας που χάνουν προκειμένου να μας δανείσουν ένα έχω να πω, ας τους γράψουμε τουλάχιστον στην πλάκα που λέει Μεγάλοι Δωρηταί - Ευεργέται να τους θυμούνται οι νεώτεροι, τζάμπα είναι.
-
Και με αυτά τα δεδομένα, 'πατριωτικοί' κύκλοι μαζεύουν υπογραφες στο ίντερνετ με αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση 'απαιτούμε να διαγραφεί το χρέος της Ελλάδας'. Οι άλλοι λαοί .... 'κατούρησαν στο πηγάδι' !
Η Βουλγαρία και η Σλοβακία δεν έχουν κάνει από το 1980 ούτε τους εξοπλισμούς της Ελλάδας, ούτε τους Ολυμπιακούς της, ούτε τη γέφυρα Ρίο-Αντίρριο, ούτε αεροπλάνα για το ΕΚΑΒ, ούτε εισαγωγές VAG / PSA / BMW / MERC, για να δανείζονται να αγοράζουν τεχνικό εξοπλισμό, τεχνικές συμβουλές, οχήματα, ανταλλακτικά, εργαλεία κτλ κτλ κτλ ώστε να γυρίζει μεγάλο ποσοστό από αυτά που δανείζεται πίσω στη χώρα των δανειστών τους. Και βέβαια οι χώρες αυτές δεν τα έδωσαν και για μισθούς, επιδόματα κτλ κτλ όπως εμείς, αλλά μην ξεχνιόμαστε, ποιός δάνειζε τις χώρες αυτές και με τί επιτόκιο μέχρι πρόσφατα;
Δεν κατούρησαν στο πηγάδι οι άλλοι. Αλλά μην μπλέκουμε την π..τσα με τη βούρτσα κιόλας.
-
Ο χρήστης komis1 έγραψε:
Προκλητική είναι η ρητορική σου και ο ρόδινος προπαγανδισμός σου με αφορμή αυτό που έγραψα.Μη κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια. (το γράφω 2η φορά, αλλά ... ταιριάζει!)
Δεν ανήκω σε κανένα μηχανισμό και δεν έχω να κάνω προπαγάνδα για κανένα. Μπορεί να σε ξενίζει αλλά υπάρχουν άνθρωποι που σκέπτονται ελεύθερα και κρίνουν με βάση τα δεδομένα, την εμπειρία, τη λογική και τις αξίες της δημοκρατίας. Ας πούμε είναι ο επιστημονικός-τεχνοκρατικός τρόπος σκέψης, δεν χωράει οπαδικές αξίες/συμφέροντα στην ερμηνεία των καταστάσεων και του κόσμου.
Στο βαθμό που έχω κάποιο ελεύθερο χρόνο και πέφτουν στην αντίληψη μου συζητήσεις με νεους ανθρώπους, δεν μπορώ να αγνοήσω την φωνή του καθήκοντος να παρέμβω αν μπορώ να συμβάλω στην αντικειμενική εκτίμηση των θεμάτων. Εϊτε στα τεχνικά (κατ΄εξοχήν θέματα του φόρουμ) είτε γενικώτερα ...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Πάντως λαμβάνοντας υπόψη τη διαχρονική φερεγγυότητα και σοβαρότητα του ψοφιμιού που ακούει στο όνομα Γκρίχελαντ, φρονώ ότι και λίγα βγάζουν οι ευρωπαίοι δανείζοντάς μας με αυτά τα επιτόκια. Για τους λιγοστούς δε δανειστές μας που χάνουν προκειμένου να μας δανείσουν ένα έχω να πω, ας τους γράψουμε τουλάχιστον στην πλάκα που λέει Μεγάλοι Δωρηταί - Ευεργέται να τους θυμούνται οι νεώτεροι, τζάμπα είναι.Μα γι'αυτό εγκαλώνται τώρα οι Ευρωπαίοι φίλε μου... γιατί μας δάνειζαν; Δεν έχουν το τεκμήριο της άγνοιας. Αλλά όσο πέφτανε τα μπονουσάκια από τις συνάψεις των δανείων ήταν όλα καλά. Μη μας παίζουν τις αθώες παρθένες όμως, ούτε μερικοί από εμάς να τους θεωρούμε αγνούς σωτήρες και υποδείγματα.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)