-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Όσο για τη Γερμανία, όσοι προσλαμβάνονται μετά το 19994 δεν έχουν μονιμότητα.
Γι' αυτό τρέξτε να προλάβετε, σε 17,982 χρόνια θα καταργηθεί η μονιμότητα.
υ.γ. δεύτερη φορά που την πατάς σήμερα.
-
Ε, σιγά, κάναμε κι εμείς 17000 χρόνια λάθος και το κάνατε θέμα!
-
Ε, σιγά, κάναμε κι εμείς 17000 χρόνια λάθος και το κάνατε θέμα!Πολλά λάθη κάνετε εκεί στο Δημόσιο. Δεν φτιάχνετε μια επιτροπή να το διερευνήσει για ενδεχόμενες ευθύνες?
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Ε, σιγά, κάναμε κι εμείς 17000 χρόνια λάθος και το κάνατε θέμα!
Πολλά λάθη κάνετε εκεί στο Δημόσιο. Δεν φτιάχνετε μια επιτροπή να το διερευνήσει για ενδεχόμενες ευθύνες?
Θα κάνουμε μια τριμελή...
-
@ Panosss
Εσύ πρέπει να μας ενημερώσεις πώς γίνεται να υπάρχει γύρω-γύρω καπιταλισμός και στη μέση κάτι άλλο.
Και για να μην πεις για την Ελλάδα, μονιμότητα στους δυ υπάρχει και στη Γερμανία.
Γίνεται: απολύονται άπαντες εκ των 'γύρω - γύρω' εκτός από τους δυ.
Δεν είναι μια κομμουνιστική νησίδα στη μέση του καπιταλισμού; (νταξ, στην περίπτωσή μας η 'νησίδα' είναι μεγαλύτερη από τη 'θάλασσα' )
Όσο για τη Γερμανία, όσοι προσλαμβάνονται μετά το 1994 δεν έχουν μονιμότητα.Είσαι σίγουρος για την Γερμανία;
Ο καπιταλισμός είναι ένα οικονομικό σύστημα με συγκεκριμένες αρχές. Το αν θα έχεις μονιμότητα ή όχι στον δτ δεν κάνει την χώρα καπιταλιστική ή μη. -
Έχω διαβάσει ότι επί Ιωσήφ Τζουγκασβίλι, οι εκπαιδευτικοί της Σοβιετίας στις διακοπές παρουσιάζονταν στους δήμους για να αξιοποιηθούν εργασιακά έτσι ώστε να εξισσοροπήσουν τον χρόνο εργασίας τους με αυτό των υπολοίπων δυ.Γάτος ο πατερούλης.
Παραίνεση : μη συγκρίνετε μήλα με πορτοκάλια,είναι ανόμοια πράγματα. -
Ναι κούλη, ψάξτο όλο και κάπου θα το βρεις στο ντερνέτ.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
spiros
Είπα εγώ πως δεν θέλω αξιολόγηση; Εγώ είπα πως κάποιοι τείνουν να θεωρούν πως οι πάντες στο δημόσιο ξύνονται με αποτέλεσμα να απαξιώνεται έτσι ακόμη και ένα χρήσιμο και απαραίτητο επάγγελμα όπως του δασκάλου. Το ξύσιμο σαφώς είναι και μέσα στο παιχνίδι. Κι εγώ έχω όμως στο απέναντι γραφείο μηχανικό που παίρνει 1000€ πάνω από μένα και ξύνεται. Και ναι, δουλεύω στον υπέροχο ΙΤ.το θεμα δεν ειναι αν θελω εγω ή εσυ, αλλα αν θελουν αυτοι!
και αυτοι, δεν θελουν! Οπως οι περισσοτεροι ΔΥ. Το γιατι δεν θελουν το ξερουμε...εντελως 'τυχαια' σε ολες τις εταιριες που εχω παει, αυτοι που δεν ηθελαν αξιολογηση, ηταν αυτοι που δουλευαν λιγοτερο.
δεν ειπαμε οτι ολοι ξυνονται. Το κακο ειναι οτι οι πιο πολλοι εχουν την επιλογη να ξυνονται χωρις συννεπειες. Πραγμα που ειπα που οδηγει. Και μαλιστα πολλες φορες, δεν φταινε οι ιδιοι!
ο μηχανικος απεναντι σου πληρωνεται απο το αφεντικο σου, οχι απο μενα. Επομενως ειναι δουλεια του αφεντικου σου να μην τον αφηνει να ξυνεται. Αν ειναι τοσο large ας τον πληρωνει
ολοι ξερουμε οτι αν στην εταιρια σας το ποσοστο ξυσιματος παει απο το 5% στο 80% τι θα γινει ε;δουλεια στην αξια μας δινουμε οι ιδιοι οπως ειναι προφανες. Μπορει να εισαι ο τελευταιος τροχος της αμαξας, αλλα να κανεις τη δουλεια σου σωστα και με ευθυνη. Οι δασκαλοι οπως ξαναειπα κανουν τα παντα για να μην παρει αξια η δουλεια τους. Και το κανουν εις βαρος αυτων που πραγματικα εργαζονται με ευθυνη.
-
Είναι τόσα που διαφωνώ, που δεν χρειάζεται να το συνεχίσω. Εγώ θεωρώ πως οι δάσκαλοι, και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι τόσο κακοί στο τέλος και προσπαθούν φιλότιμα. Υπάρχουν και άλλοι, πολλοί αν θέλεις που ξύνονται. Με το να λέμε πως είναι άχρηστοι και τα 700€ είναι πολλά, δεν νομίζω να τους κάνουμε καλύτερους...
Στην τελική, εγώ ακόμη δεν έχω φτιάξει δικά μου μπάσταρδα, για τους υπόλοιπους τα λέω! -
θα ειχε πολυ ενδιαφερον να πεις που διαφωνεις με τα παραπανω!
παιρνουν 700 γιατι τοσα μπορει το κρατος να τους δωσει. Ειμαστε 1οι στην ΕΕ σε δασκαλους/κατοικο και τελευταιοι(;) σε παροχη παιδειας, που ειναι και δωρεαν υποτιθεται...
αν ειχαμε 30%*** δασκαλους λιγοτερους θα μπορουσε να τους δινει περισσοτερα. Και αν αυτο το επεκτεινεις σε ολο το Δημοσιο θα δεις πως αλλαζουν αμεσως τα δεδομενα
*** ή τον αριθμο που απαιτειται ωστε να παρεχουμε την ιδια υπηρεσια με το ιδιο ποσοστο δασκαλων/κατοικο με βαση την ΕΕ (που την επικαλουμαστε παντα επιλεκτικα).
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Ειμαστε 1οι στην ΕΕ σε δασκαλους/κατοικο και τελευταιοι(;) σε παροχη παιδειας,που το εχεις δει αυτο;
-
Ενα μεγαλο ποσοστο των δασκαλων οταν επιτελουν το δημοσιο λειτουργημα τους δεν αποδιδουν τα μέγιστα. Οταν εκτελουν το επαγγελμα τους στον ιδιωτικο τομέα, αποδιδουν το μέγιστο της δυναμικοτητα τους. Αν καποιος δεν ανηκει σε καποιο απο τους δύο τομεις ( ή και τους δύο) συνήθως ειναι ανεργος! Εκτος και αν κανει 'ιδιαιτερα' οπου και παλι αποδιδει στο μεγιστο που μπορει.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Ενα μεγαλο ποσοστο των δασκαλων οταν επιτελουν το δημοσιο λειτουργημα τους δεν αποδιδουν τα μέγιστα. Οταν εκτελουν το επαγγελμα τους στον ιδιωτικο τομέα, αποδιδουν το μέγιστο της δυναμικοτητα τους. Αν καποιος δεν ανηκει σε καποιο απο τους δύο τομεις ( ή και τους δύο) συνήθως ειναι ανεργος! Εκτος και αν κανει 'ιδιαιτερα' οπου και παλι αποδιδει στο μεγιστο που μπορει.Αυτό από πού βγαίνει;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
θα ειχε πολυ ενδιαφερον να πεις που διαφωνεις με τα παραπανω!παιρνουν 700 γιατι τοσα μπορει το κρατος να τους δωσει. Ειμαστε 1οι στην ΕΕ σε δασκαλους/κατοικο και τελευταιοι(;) σε παροχη παιδειας, που ειναι και δωρεαν υποτιθεται...
αν ειχαμε 30%*** δασκαλους λιγοτερους θα μπορουσε να τους δινει περισσοτερα. Και αν αυτο το επεκτεινεις σε ολο το Δημοσιο θα δεις πως αλλαζουν αμεσως τα δεδομενα
*** ή τον αριθμο που απαιτειται ωστε να παρεχουμε την ιδια υπηρεσια με το ιδιο ποσοστο δασκαλων/κατοικο με βαση την ΕΕ (που την επικαλουμαστε παντα επιλεκτικα).
Είπα εγώ να τους κάνει αύξηση και πόσο μάλλον με τις παρούσες συνθήκες;
Αν τόσα μπορεί, τόσα να δώσει, καμία αντίρρηση. Αλλά να μην λέμε πως δεν κάνουν και κάτι σπουδαίο και ξύνονται, αυτά είναι διαφορετικά πράγματα.Γενικώς, και εσύ, και πολλοί άλλοι έχετε παρεξηγήσει κάποια πράγματα νομίζω για πολύ κόσμο που δουλεύει στο δημόσιο...
ΥΓ: Εγώ ΟΥΤΕ δουλεύω, ΟΥΤΕ θα ήθελα να δουλέψω στο δημόσιο, το έχω πει πολλές φορές.
-
τη διαφωνια σου δεν βλεπω
δεν εχω παρεξηγησει κοσμο, υπαρχουν και οι 2 κατηγοριες και οπως ειπα αυτοι που ξυνονται λειτουργουν υποβαθμιζοντας την δουλεια αυτων που πραγματικα δουλευουν και προσφερουν.
-
IMF boss is in no position to preach
πουφ... σα δεν ντρέπονται, ad hominem επιθέσεις
+σχόλιο:The moral weight of Christine Lagarde's matronising of the Greeks to pay their taxes is not strengthened by the fact that, as director of the IMF, she is in receipt of a tax-free annual salary of $468,000 (£298,000, plus perks).
John Weeks
Professor emeritus, University of London -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τη διαφωνια σου δεν βλεπωΆντε, αφού επιμένεις, αν και δεν νομίζω πως θα βγει κάτι...
spiros
Είπα εγώ πως δεν θέλω αξιολόγηση; Εγώ είπα πως κάποιοι τείνουν να θεωρούν πως οι πάντες στο δημόσιο ξύνονται με αποτέλεσμα να απαξιώνεται έτσι ακόμη και ένα χρήσιμο και απαραίτητο επάγγελμα όπως του δασκάλου. Το ξύσιμο σαφώς είναι και μέσα στο παιχνίδι. Κι εγώ έχω όμως στο απέναντι γραφείο μηχανικό που παίρνει 1000€ πάνω από μένα και ξύνεται. Και ναι, δουλεύω στον υπέροχο ΙΤ.το θεμα δεν ειναι αν θελω εγω ή εσυ, αλλα αν θελουν αυτοι!
και αυτοι, δεν θελουν! Οπως οι περισσοτεροι ΔΥ. Το γιατι δεν θελουν το ξερουμε...εντελως 'τυχαια' σε ολες τις εταιριες που εχω παει, αυτοι που δεν ηθελαν αξιολογηση, ηταν αυτοι που δουλευαν λιγοτερο.
δεν ειπαμε οτι ολοι ξυνονται. Το κακο ειναι οτι οι πιο πολλοι εχουν την επιλογη να ξυνονται χωρις συννεπειες. Πραγμα που ειπα που οδηγει. Και μαλιστα πολλες φορες, δεν φταινε οι ιδιοι!
ο μηχανικος απεναντι σου πληρωνεται απο το αφεντικο σου, οχι απο μενα. Επομενως ειναι δουλεια του αφεντικου σου να μην τον αφηνει να ξυνεται. Αν ειναι τοσο large ας τον πληρωνει
ολοι ξερουμε οτι αν στην εταιρια σας το ποσοστο ξυσιματος παει απο το 5% στο 80% τι θα γινει ε;δουλεια στην αξια μας δινουμε οι ιδιοι οπως ειναι προφανες. Μπορει να εισαι ο τελευταιος τροχος της αμαξας, αλλα να κανεις τη δουλεια σου σωστα και με ευθυνη. Οι δασκαλοι οπως ξαναειπα κανουν τα παντα για να μην παρει αξια η δουλεια τους. Και το κανουν εις βαρος αυτων που πραγματικα εργαζονται με ευθυνη.
Η μηχανικός απέναντι πληρώνεται εις βάρος μου (γιατί είμαι καλύτερός της αλλά παίρνω τ' @@ μου) και επειδή η εταιρεία μου έκανε και κάνει έργα δημόσια, εν τέλει και εις βάρος σου: γιατί για να πληρώνεται αυτή και να ξύνεται, από κάπου πρέπει να βγουν αυτά τα λεφτά: είτε θα βγουν από το μικρότερο δικό μου μισθό, είτε θα βγουν από την υπερτιμολόγηση ενός έργου, είτε τη λαμογιά σε κάποιο τιμολόγιο, κ.ο.κ
Δεν μοιράζομαι ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ πως ό,τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα δεν μας ενδιαφέρει, μιας και μόνον το δημόσιο πληρώνουμε... Στην ουσία, ΟΛΑ αθροίζονται στην συνολική οικονομία της χώρας και στο ΑΕΠ , κ.ο.κ
Προφανώς λοιπόν, αν υπάρχουν λαμόγια εκεί έξω, αν υπάρχουν ξύστες εκεί έξω, κάποιοι τους πληρώνουν. Και τ' αφεντικά, δεν γεννάνε χρήμα, κάπου το βρίσκουν: είτε το βρίσκουν από την υπεραξία την δική μου, είτε από την δική σου. Μπορεί να μην το παίρνει η τύπισσα άμεσα από την τσέπη σου, το παίρνει από την δική μου άμεσα, αλλά και ΕΜΜΕΣΑ από την δική σου.
Για μένα είναι εξαιρετικά απλό λοιπόν και θεωρώ πως το σύστημα νοσεί ούτως ή άλλως και η αναξιοκρατία και το ξύσιμο δεν αφορά μόνον τον δημόσιο τομέα, αλλά ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ.Αυτός που ξύνεται και αξιολόγηση να του κάνεις, θα βρει τρόπο φοβάμαι... Έχω δει πως ξεγλιστράνε, υπάρχει και το γλύψιμο, υπάρχουν και οι χάρες, υπάρχουν οι κουμπαριές... Ό,τι θέλεις υπάρχει. Δεν είναι μόνον η αξιολόγηση που πρέπει να γίνει, πρέπει ν' αλλάξει συστημικά το πράγμα και φυσικά πρέπει ν' αλλάξουμε και εμείς οι υπόλοιποι. Όσο υπάρχουν απόψεις με καθαρά εκδικητικά κίνητρα, δεν πρόκειται να πάμε εμπρός.
Κανένας δεν θα δουλέψει για την ψυχή της μάνας του, κι εγώ έχω αυξήσει σιγά σιγά το ξύσιμο επειδή δεν με πληρώνουν όπως πρέπει και φυσικά δεν ζητώ και από τον οποιοδήποτε άλλο να κάνει το ίδιο. Η εταιρεία μου όταν έβγαζε τα τρελά κέρδη δεν τα μοιράστηκε μαζί μου και μόλις ήρθε το ζόρι, το τσεκούρι έπεσε στους υπαλλήλους. Δεν θα τους φοβηθώ κιόλας, θα εργάζομαι λιγότερο επειδή πληρώνομαι λιγότερο.
Δεν μου φαίνεται περίεργο να νιώθει έτσι ο δάσκαλος... Τα περί λειτουργήματος τ' ακούω βερεσέ: ο καθένας έχει το σαρκίο του να θρέψει. Δεν θα θυσιαστεί κιόλας!Αυτά, πολύ δούλεψα και σήμερα, έχω να πάω και γυμναστήριο (αυτό ακριβώς λέω και στον προϊστάμενό μου μετά την δεύτερηη μείωση που μας έκαναν τα χρυσά μου...
Νταξ, μπορεί να έχουμε λιγότερα χρήματα, αλλά όσο δουλεύουμε τις ίδιες ώρες γι' αυτά, νιώθω καλά με τον εαυτό μου τουλάχιστον! ) -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
IMF boss is in no position to preach
πουφ... σα δεν ντρέπονται, ad hominem επιθέσεις
+σχόλιο:The moral weight of Christine Lagarde's matronising of the Greeks to pay their taxes is not strengthened by the fact that, as director of the IMF, she is in receipt of a tax-free annual salary of $468,000 (£298,000, plus perks).
John Weeks
Professor emeritus, University of LondonΑυτή κύριε δεν οφείλει να πλερώνει φόρους, τα μισθά της είναι αφορολόγητα! Αμ, πως! Δεν κλέβει κύριε, ήταν μέσα στην συμφωνία!
Είναι τυπική και σωστή!
Κι εξάλλου , τι θες, μήπως την πληρώνεις από την δική σου τσέπη;
-
Δεν μου φαίνεται περίεργο να νιώθει έτσι ο δάσκαλος... Τα περί λειτουργήματος τ' ακούω βερεσέ: ο καθένας έχει το σαρκίο του να θρέψει. Δεν θα θυσιαστεί κιόλας!
Ωραία. Τότε, όταν του ξανάρθει να πει ότι ασκεί λειτούργημα και είναι αυτός και μετά ο Μανιτού, να προτιμήσει να το βουλώσει και να τον μεταχειριστούν όπως όλους τους άλλους ΔΥ, που ΔΕΝ ασκούν τόσο φοβερό λειτούργημα.
Ή να παραιτηθεί, αν δεν θέλει αξιολόγηση της δουλειάς του από γονείς, μαθητές και ειδικό επιστημονικό προσωπικό.
Δεν είναι δύσκολο, απλώς δεν θα λέει 'ΕΙΜΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ' και 'ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ'.
-
τη διαφωνια σου δεν βλεπω
Άντε, αφού επιμένεις, αν και δεν νομίζω πως θα βγει κάτι...
spiros
Η μηχανικός απέναντι πληρώνεται εις βάρος μου (γιατί είμαι καλύτερός της αλλά παίρνω τ' @@ μου) και επειδή η εταιρεία μου έκανε και κάνει έργα δημόσια, εν τέλει και εις βάρος σου: γιατί για να πληρώνεται αυτή και να ξύνεται, από κάπου πρέπει να βγουν αυτά τα λεφτά: είτε θα βγουν από το μικρότερο δικό μου μισθό, είτε θα βγουν από την υπερτιμολόγηση ενός έργου, είτε τη λαμογιά σε κάποιο τιμολόγιο, κ.ο.κ
Δεν μοιράζομαι ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ πως ό,τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα δεν μας ενδιαφέρει, μιας και μόνον το δημόσιο πληρώνουμε... Στην ουσία, ΟΛΑ αθροίζονται στην συνολική οικονομία της χώρας και στο ΑΕΠ , κ.ο.κ
Προφανώς λοιπόν, αν υπάρχουν λαμόγια εκεί έξω, αν υπάρχουν ξύστες εκεί έξω, κάποιοι τους πληρώνουν. Και τ' αφεντικά, δεν γεννάνε χρήμα, κάπου το βρίσκουν: είτε το βρίσκουν από την υπεραξία την δική μου, είτε από την δική σου. Μπορεί να μην το παίρνει η τύπισσα άμεσα από την τσέπη σου, το παίρνει από την δική μου άμεσα, αλλά και ΕΜΜΕΣΑ από την δική σου.
Για μένα είναι εξαιρετικά απλό λοιπόν και θεωρώ πως το σύστημα νοσεί ούτως ή άλλως και η αναξιοκρατία και το ξύσιμο δεν αφορά μόνον τον δημόσιο τομέα, αλλά ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ.Αυτός που ξύνεται και αξιολόγηση να του κάνεις, θα βρει τρόπο φοβάμαι... Έχω δει πως ξεγλιστράνε, υπάρχει και το γλύψιμο, υπάρχουν και οι χάρες, υπάρχουν οι κουμπαριές... Ό,τι θέλεις υπάρχει. Δεν είναι μόνον η αξιολόγηση που πρέπει να γίνει, πρέπει ν' αλλάξει συστημικά το πράγμα και φυσικά πρέπει ν' αλλάξουμε και εμείς οι υπόλοιποι. Όσο υπάρχουν απόψεις με καθαρά εκδικητικά κίνητρα, δεν πρόκειται να πάμε εμπρός.
Κανένας δεν θα δουλέψει για την ψυχή της μάνας του, κι εγώ έχω αυξήσει σιγά σιγά το ξύσιμο επειδή δεν με πληρώνουν όπως πρέπει και φυσικά δεν ζητώ και από τον οποιοδήποτε άλλο να κάνει το ίδιο. Η εταιρεία μου όταν έβγαζε τα τρελά κέρδη δεν τα μοιράστηκε μαζί μου και μόλις ήρθε το ζόρι, το τσεκούρι έπεσε στους υπαλλήλους. Δεν θα τους φοβηθώ κιόλας, θα εργάζομαι λιγότερο επειδή πληρώνομαι λιγότερο.
Δεν μου φαίνεται περίεργο να νιώθει έτσι ο δάσκαλος... Τα περί λειτουργήματος τ' ακούω βερεσέ: ο καθένας έχει το σαρκίο του να θρέψει. Δεν θα θυσιαστεί κιόλας!Αυτά, πολύ δούλεψα και σήμερα, έχω να πάω και γυμναστήριο (αυτό ακριβώς λέω και στον προϊστάμενό μου μετά την δεύτερηη μείωση που μας έκαναν τα χρυσά μου...
Νταξ, μπορεί να έχουμε λιγότερα χρήματα, αλλά όσο δουλεύουμε τις ίδιες ώρες γι' αυτά, νιώθω καλά με τον εαυτό μου τουλάχιστον! )το παραπανω κοστος της εταιριας σου βγαινει στο τελικο κοστος της υπηρεσιας της. Το τελικο κοστος αυτο, θα εχει να ανταγωνιστει (αν λειτουργει η αγορα οπως πρεπει, πχ αξιοκρατια και διαφανεια στα δημοσια εργα) αλλες εταιριες που εχουν λιγοτερους ή περισσοτερους ξυστες. Εκει λοιπον ο εργοδοτης σου θα πρεπει να αναρρωτηθει γιατι η δικη του προσφορα ειναι μεγαλυτερη απο αλλους. Να μην περιγραψω τη συνεχεια...
οταν τα εργα δινονται λογω 'γνωριμιας' αρχιζουν τα παρατραγουδα. Δε λεω για τη δικη σου εταιρια!παντα υπαρχουν τρυπες στις αξιολογησεις. Μια μετρια αξιολογηση ομως ειναι απερως καλυτερη απο ...καθολου αξιολογηση. Υπαρχουν 100δες εταιριες που κανουν αυτη τη δουλεια. Πολυ ευκολα μπορει να γινει πλεον. Δλδ ελεος, κοντευουμε να παμε στον Αρη και δεν ξερουμε πως να αξιολογησουμε υπαλληλους;
περιγραφεις μια αγορα που λειτουργει στραβα, και ειναι απολυτως αληθες, γιατι ποτε δεν μπηκαν κανονες! Ε λοιπον ας βαλουμε τους κανονες!
εκει που σε αλλες χωρες πχ συζητουν αν η αξιολογηση του μαθητη προς τον δασκαλο του πρεπει να ειναι >30% της συνολικης του 'βαθμολογιας', εμεις ακομη συζηταμε αν θα πρεπει να υπαρξει αξιολογηση και τι αλλο μπορουμε να κανουμε για να μη την κανουμε!
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)