-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ενα μεγαλο ποσοστο των δασκαλων οταν επιτελουν το δημοσιο λειτουργημα τους δεν αποδιδουν τα μέγιστα. Οταν εκτελουν το επαγγελμα τους στον ιδιωτικο τομέα, αποδιδουν το μέγιστο της δυναμικοτητα τους. Αν καποιος δεν ανηκει σε καποιο απο τους δύο τομεις ( ή και τους δύο) συνήθως ειναι ανεργος! Εκτος και αν κανει 'ιδιαιτερα' οπου και παλι αποδιδει στο μεγιστο που μπορει.
Αυτό από πού βγαίνει;
Απο που βγαινει? Αν μπορουν ας κάνουν και αλλιως...
-
Αν τώρα κάτσουμε να εξηγούμε τα πράγματα από το 1 συν 1, καληνύχτα.
-
Μπλα μπλα μπλα φορολογία...μπλα μπλα μπα
!96 σελίδες, οι 195 αναφέρονται στη φορολογία.
Το ίδιο και τα 'οικονομικά' προγράμματα εν Ελλάδι τα τελευταία 40 χρόνια.Αντί να είναι το κέντρο της συζήτησης η παραγωγή, και βάσει αυτής να ρυθμίσουμε τη φορολογία...
Αλλά...ξέχασα..τι λέω...η παραγωγή είναι ό,τι πιο αμαρτωλό και μιαρό σε αυτή τη χώρα...
Ξουτ όξω από δω.
Έ..σας την έκανε τη χάρη, έφυγε.Συνεχίστε τώρα για τη φορολογία, ενώ το αντικείμενο αυτής την έχει κάνει για Ελβετία, Γερμανία, uk, Βουλγαρία, Τουρκία.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Μπλα μπλα μπλα φορολογία...μπλα μπλα μπα
!96 σελίδες, οι 195 αναφέρονται στη φορολογία.
Το ίδιο και τα 'οικονομικά' προγράμματα εν Ελλάδι τα τελευταία 40 χρόνια.Αντί να είναι το κέντρο της συζήτησης η παραγωγή, και βάσει αυτής να ρυθμίσουμε τη φορολογία...
Αλλά...ξέχασα..τι λέω...η παραγωγή είναι ό,τι πιο αμαρτωλό και μιαρό σε αυτή τη χώρα...
Ξουτ όξω από δω.
Έ..σας την έκανε τη χάρη, έφυγε.Συνεχίστε τώρα για τη φορολογία, ενώ το αντικείμενο αυτής την έχει κάνει για Ελβετία, Γερμανία, uk, Βουλγαρία, Τουρκία.
Μα, εμείς θα δημιουργήσουμε πλούτο/βρούτο μέσω των φόρων τον οποίο θα αναδιανείμουμε μαζί με τα ακίνητα προς τους δυνατότ***... εμ τους ασθενέστερους και τους μεσαίους, και με αυτόν τον πλούτο, τον πλούτο που θα δημιουργήσουμε φορολογώντας τον πλούτο των πλουσίων και των μεγαλοιδιοκτητών θα κάνουμε όλα όσα κοινωνικά πρέπει να κάνει ένα κράτος...
Άσχετε.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ: Μην ανησυχείς όμως η ώρα της τήξεως είναι κοντά...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Εκτός από το να ζητάτε από τους ΔΥ να βελτιώσουν την επιχειρηματικότητα, εσείς κάνετε τπτ;Προσπαθούμε να γίνουμε ΔΥ για να εφαρμόσουμε ενεργά τις απόψεις μας για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Εκτός από το να ζητάτε από τους ΔΥ να βελτιώσουν την επιχειρηματικότητα, εσείς κάνετε τπτ;
Προσπαθούμε να γίνουμε ΔΥ για να εφαρμόσουμε ενεργά τις απόψεις μας για τη βελτίωση της επιχειρηματικότητας...
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Ρε παλικάρια, θεωρείτε την δουλειά του δασκάλου ξύσιμο;
Ξεκάθαρα ναι.
Ιδίως τις αργίες των Χριστουγέννων, Πάσχα, καλοκαιριού.
+1
Είχα μία εντύπωση πως σε ένα καπιταλιστικό σύστημα τα προνόμια είναι ανάλογα της σημασίας μιας εργασίας. Είχα επίσης την εντύπωση πως η εκπαίδευση είναι καθοριστικής σημασίας σε ένα τέτοιο σύστημα και οι λειτουργοί τους απολαμβάνουν τα ανάλογα προνόμια. Τελικά ζούμε σε σοσιαλιστική χώρα.Ειναι που κραζουν ολοι Κουλη οτι δεν υπαρχει παιδεια αλλα ολοι θελουν να παιρνει ο δασκαλος και ο καθηγητης 500 ευρω. Γι αυτο σε λιγα χρονια θα πηγαινουν ανορθογραφοι και ακομα πιο τεμπεληδες για δασκαλοι και καθηγητες, μαθητες του 10 και του 11. Αλλα και τοτε θα λεμε κοιταχτε ποσο αχρηστοι ειναι οι δασκαλοι μας.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Ρε παλικάρια, θεωρείτε την δουλειά του δασκάλου ξύσιμο;
Ξεκάθαρα ναι.
Ιδίως τις αργίες των Χριστουγέννων, Πάσχα, καλοκαιριού.
+1
Είχα μία εντύπωση πως σε ένα καπιταλιστικό σύστημα τα προνόμια είναι ανάλογα της σημασίας μιας εργασίας. Είχα επίσης την εντύπωση πως η εκπαίδευση είναι καθοριστικής σημασίας σε ένα τέτοιο σύστημα και οι λειτουργοί τους απολαμβάνουν τα ανάλογα προνόμια. Τελικά ζούμε σε σοσιαλιστική χώρα.Ειναι που κραζουν ολοι Κουλη οτι δεν υπαρχει παιδεια αλλα ολοι θελουν να παιρνει ο δασκαλος και ο καθηγητης 500 ευρω. Γι αυτο σε λιγα χρονια θα πηγαινουν ανορθογραφοι και ακομα πιο τεμπεληδες για δασκαλοι και καθηγητες, μαθητες του 10 και του 11. Αλλα και τοτε θα λεμε κοιταχτε ποσο αχρηστοι ειναι οι δασκαλοι μας.
Α δηλαδη δεν εχουμε καλους μαθητες επειδη δεν παιρνουν πολλα οι δασκαλοι.
Πολυ ενδιαφερον.... -
Αυτο ειπα;
-
Παντως αν κρίνω από τις ανοησίες που πέφτουν βροχή, μάλλον κρίνοντας εξ ιδίων αυτοί που θεωρούν ότι παίρνουν πολλά, ορθώς το νομίζουν. Αν οι δάσκαλοι ήταν αυτοί που έπρεπε όλοι αυτοί θα ήταν ακόμα στην Α' δημοτικού
-
Ευτυχως όμως που ήταν μάπες, περάσαμε την Α' Δημοτικού, σπουδάσαμε και καταφέραμε και μπήκαμε τελικά στο Δημόσιο (ναααα οι περγαμηνές και τα μόρια) και είμαστε τουλάχιστον χρησιμοι στην Ελληνική οικονομία και τον Ιδ.Τομέα.
-
μετα απ ολαα αυτα που διαβασα ενα μονο θελω να πω.
οταν επαιρνα 1300 μηνιαιως χαλουσα κ
200ευρω σε φωτοτυπιες κ διαφορα αλλα εκπαιδευτικα
μεσω ιντερνετ,ψαχνομουν,για καλυτερη ενημερωση κ διδασκαλια στα παιδια σας.τωρα
με 700ευρω μηνιαιως που δεν μπορω ουσιαστικα να ταισω τα παιδια μου θα ασχοληθω με τα δικα σας?
τους ενα 2-3 μηνες που καθομαστε νομιζετε οτι κανουμε διακοπες?οχι σεμιναρια δηλ για δυσλεκτικα
η οτιδηποτε να μην μπαινω σε λεπτομερειες ειδικης αντιμετωπισης?
περιστασιακα διαβασα το φορουμ σας κ επειδη εχω λαμπο με 700 αλογα ειπα να κανω λογαριασμο.. -
Πάντως Νίκο (ή μηπως είσαι ο Βασίλης...?), ενα θεματάκι με τα κεφαλαία και τα πεζά, το έχεις....Για δάσκαλος, κοίταξέ το....! Τωρα με τα 1300....Μετά με τα 700, στ' αρχίδια σ'.....!
Εγω πάντως είμαι της αποψης, οτι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμοίβονται καλά.....(σε κάθε περίπτωση πάνω απο 1000....). Αλλα να γίνεται αξιολόγηση και μόνο οι ικανοί και οι άξιοι να παραμένουν εκπαιδευτικοί....Οχι απλά οι αποφοιτήσαντες τις ανάλογες σχολές.
-
-
Όποιος θέλει πάντως να διαπιστώσει αν είναι εύκολη ή δύσκολη η δουλειά του δασκάλου είναι προσκεκλημένος να κάνει μια μέρα μάθημα στην τάξη μου.κατά προτίμηση Παρασκευή για να έχει και υπηρεσία στην αυλή με 700 παιδάκια.(Εύκολη είναι η Παρασκευή γιατί .....ξύνομαι.Μόνο 4 ώρες θα κάνει μάθημα.)
Ακόμη αν θέλει μπορεί να κάνει και όλη τη βδομάδα μάθημα.
Μετά μπορεί να μπει εδώ και να γράψει τις εντυπώσεις του. -
Αξιολόγηση από γονείς και μαθητές;Χαχαχαχαχα.Ναι θα έρθει η κομμώτρια , ο περιπτεράς ,ο αθίγγανος απόφοιτος δημοτικού και διάφοροι άλλοι επιστήμονες να αξιολογήσουν το εκπαιδευτικό έργο.Όπως επίσης και τα 7χρονα θα συμπληρώνουν ερωτηματολόγιοστο τέλος της χρονιάς.
3)Μετά από 15 χρόνια σε σχολεία νομίζω ότι ένα ποσοστό 20-25 % των δασκάλων είναι άχρηστοι και πρέπει να απολυθούν ΧΤΕΣ.Υπάρχουν όμως πολλοί που κάνουν παρα πολύ καλά κι ευσυνείδητα τη δουλειά τους.
-
-
Ο χρήστης leroef έγραψε:
-
Όποιος θέλει πάντως να διαπιστώσει αν είναι εύκολη ή δύσκολη η δουλειά του δασκάλου είναι προσκεκλημένος να κάνει μια μέρα μάθημα στην τάξη μου.κατά προτίμηση Παρασκευή για να έχει και υπηρεσία στην αυλή με 700 παιδάκια.(Εύκολη είναι η Παρασκευή γιατί .....ξύνομαι.Μόνο 4 ώρες θα κάνει μάθημα.)
Αξιολόγηση από γονείς και μαθητές;Χαχαχαχαχα.Ναι θα έρθει η κομμώτρια , ο περιπτεράς ,ο αθίγγανος απόφοιτος δημοτικού και διάφοροι άλλοι επιστήμονες να αξιολογήσουν το εκπαιδευτικό έργο.Όπως επίσης και τα 7χρονα θα συμπληρώνουν ερωτηματολόγιοστο τέλος της χρονιάς.
3)Μετά από 15 χρόνια σε σχολεία νομίζω ότι ένα ποσοστό 20-25 % των δασκάλων είναι άχρηστοι και πρέπει να απολυθούν ΧΤΕΣ.Υπάρχουν όμως πολλοί που κάνουν παρα πολύ καλά κι ευσυνείδητα τη δουλειά τους.
1)Υπάρχει κόσμος (πολύς) που τρώει τρισμέγιστο αγγούρι για λιγότερα λεφτά και χωρίς την ασφάλεια της μονιμότητας (τεράστιο θέμα).
Αν νιώθεις τόσο μεγάλη πίεση όντας μαζί με παιδιά τότε μάλλον διάλεξες λάθος δουλειά. Ψάξτο...
Έχω γνωστούς εκπαιδευτικούς που μπορεί να γκρινιάζουν για 100 πράγματα, όχι όμως για τα παιδιά.-
Η αξιολόγηση πρέπει να γίνεται από άλλους εκπαιδευτικούς ή και ψυχιάτρους θα προσέθετα εγώ. Εκτός από το 20-25% άχρηστων που λες, υπάρχουν και επικίνδυνοι/ακατάλληλοι που πρέπει να απομακρυνθούν.*
-
Με το 3 συμφωνώ, όπως και με το ότι πρέπει να υπάρχει ένα αξιοπρεπές επίπεδο μισθού χωρίς να ξεφεύγει.
*εξαιρείται η φιλόλογος-τσιμπουκλού καθόσον επιτελεί πρόσθετο κοινωνικό έργο.
-
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
I'll drink to that.
-
ΡΕ εντυ που ειπε οτι εχει προβλημα με τα παιδια ο ανθρωπος; το μονο που ειπε οτι την Παρασκευη εχει 'υπηρεσια' στην αυλη για να φυλαει τα παιδια. Και το να προσεχεις 700 παιδια δεν ειναι ευκολο πραγμα ε;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
-
1)Υπάρχει κόσμος (πολύς) που τρώει τρισμέγιστο αγγούρι για λιγότερα λεφτά και χωρίς την ασφάλεια της μονιμότητας (τεράστιο θέμα).
Αν νιώθεις τόσο μεγάλη πίεση όντας μαζί με παιδιά τότε μάλλον διάλεξες λάθος δουλειά. Ψάξτο...
Έχω γνωστούς εκπαιδευτικούς που μπορεί να γκρινιάζουν για 100 πράγματα, όχι όμως για τα παιδιά.-
Η αξιολόγηση πρέπει να γίνεται από άλλους εκπαιδευτικούς ή και ψυχιάτρους θα προσέθετα εγώ. Εκτός από το 20-25% άχρηστων που λες, υπάρχουν και επικίνδυνοι/ακατάλληλοι που πρέπει να απομακρυνθούν.*
-
Με το 3 συμφωνώ, όπως και με το ότι πρέπει να υπάρχει ένα αξιοπρεπές επίπεδο μισθού χωρίς να ξεφεύγει.
- Μα δε γκρίνιαξα εγώ ούτε για τη δουλειά μου ούτε για τα παιδιά.Άλλοι γκρινιάζουν (έξω απ'το χορό)ότι οι δάσκαλοι δεν κάνουν τίποτε και ξύνονται.Ας έρθουν λοιπόν στην τάξη να βιώσουν από πρώτο χέρι κι αν εξακολουθούν να έχουν την ίδια άποψη , εγώ μαζί τους.Πάντως εγώ είμαι υπέρ της άρσης της μονιμότητας(δεν κάνεις;bye bye).
(Παρεπιπτόντως έχω δουλέψει κι εφτά χρόνια Ι.Υ. με μια απόλυση και 8 μήνες ανεργία στην πλάτη και η γυναίκα μου είναι Ι.Υ. πληρωμένη μέχρι απρίλιο-τυχερή.Ο δε γιος της είναι 2 χρόνια άνεργος στα 26 του.Κάτι λίγα ξέρω κι από ιδιωτικό τομέα.)
2)Δε διαφωνούμε.Απλά κάποιος είπε πριν κάτι για γονείς και μαθητές.Το ποσοστό είναι περίπου εκεί που είπα.Άντε να το κάνουμε 30.
3)Σαφώς και συμφωνούμε.Εδώ όμως να πω ότι υπάρχουν δάσκαλοι που και με τα 1400 τα περσινά και με τα 1000 τα φετινά και με τα 800-700-600 ..... μελλοντικά πάλι θα προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για τα 40-50 παιδικά μάτια που τους κοιτούν καθημερινά με προσμονή.Είτε αμοίβονται αξιοπρεπώς είτε όχι.
-
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
ΡΕ εντυ που ειπε οτι εχει προβλημα με τα παιδια ο ανθρωπος; το μονο που ειπε οτι την Παρασκευη εχει 'υπηρεσια' στην αυλη για να φυλαει τα παιδια. Και το να προσεχεις 700 παιδια δεν ειναι ευκολο πραγμα ε;Αυτό με την Παρασκευή το είπα όχι γιατί έχω πρόβλημα , αλλά για να έχει το πλήρες πακέτο ευθύνης όποιος θέλει να δοκιμάσει.
-
ναι αλλα αμα χτυπησει ενα παιδακι στο διαλλειμα ερχονται ολα τα επαρχιακα μμε για ειδηση.
κ προσκαλω οποιον νομιζει οτι ειναι αραλικι το δασκαλικι να ερθει μια ωριτσα μονο στο τμημα
ενταξης που εχω.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)