-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Ρε παλικάρια, θεωρείτε την δουλειά του δασκάλου ξύσιμο;
Όχι, σε καμιά περίπτωση.
Αλλά αν τα 700 ευρώ/μήνα καθαρά αντιστοιχούν σε 25 ή 30 ώρες (ή και λιγότερο μη σου πω - χωρίς να υπολογίζουμε και το καλοκαίρι) εργασίας την εβδομάδα, τότε να το αντιπαραβάλλουμε με τις 40 ώρες του μισθωτού των 650 ευρώ, και να κάνουμε εκεί τη σύγκριση.Είχα την εντύπωση πως στον καπιταλισμό δεν αμοίβονται όλες οι δουλειές με τον ίδιο τρόπο...
-
Πάντως η πλειοψηφία (κι εγώ μέσα) το θεωρεί τον ορισμό του ξυσίματος.
Του βολέματος στο δημόσιο.
Αν κρίνω από τη γυναίκα του αδερφού μου, έχουμε δίκιο (όχι ότι χρειάζεται να 'χεις συγγενείς για να ξέρεις...).
Τυχαία είχαν φτάσει τόσο ψηλά οι παιδαγωγικές σχολές τα τελευταία χρόνια; (εκτός αν γίναμε, ξαφνικά, εργασιομανείς, οπότε πάω πάσο) -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ρε παλικάρια, θεωρείτε την δουλειά του δασκάλου ξύσιμο;Ξεκάθαρα ναι.
Ιδίως τις αργίες των Χριστουγέννων, Πάσχα, καλοκαιριού.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ξεκάθαρα ναι.
+1
Είχα μία εντύπωση πως σε ένα καπιταλιστικό σύστημα τα προνόμια είναι ανάλογα της σημασίας μιας εργασίας. Είχα επίσης την εντύπωση πως η εκπαίδευση είναι καθοριστικής σημασίας σε ένα τέτοιο σύστημα και οι λειτουργοί τους απολαμβάνουν τα ανάλογα προνόμια. Τελικά ζούμε σε σοσιαλιστική χώρα. -
Δηλαδή, ένας δάσκαλος που κάνει καλά την δουλειά του, ξύνεται; Ή θεωρούμε πως δεν είναι σημαντική η δουλειά του;
-
Ο χρήστης kouliscd έγραψε:
Όχι, σε καμιά περίπτωση.
Αλλά αν τα 700 ευρώ/μήνα καθαρά αντιστοιχούν σε 25 ή 30 ώρες (ή και λιγότερο μη σου πω - χωρίς να υπολογίζουμε και το καλοκαίρι) εργασίας την εβδομάδα, τότε να το αντιπαραβάλλουμε με τις 40 ώρες του μισθωτού των 650 ευρώ, και να κάνουμε εκεί τη σύγκριση.Είχα την εντύπωση πως στον καπιταλισμό δεν αμοίβονται όλες οι δουλειές με τον ίδιο τρόπο...
Βρε Κούλη, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Τι το σπουδαίο έχει η θέση του δασκάλου δημοτικού που να δικαιολογεί τέτοιο χάσμα (λιγότερες ώρες, καλύτερα χρήματα, 2 μήνες άδεια το καλοκαίρι) από άλλα επαγγέλματα?
Άλλωστε για ποιον καπιταλισμό μιλάς όταν αναφέρεσαι σε θέση του Δημοσίου? -
Δηλαδή, ένας δάσκαλος που κάνει καλά την δουλειά του, ξύνεται; Ή θεωρούμε πως δεν είναι σημαντική η δουλειά του;οι δασκαλοι ηταν ανεκαθεν αντιθετοι σε οποιαδηποτε προσπαθεια να βελτιωθουν οι 'υπηρεσιες' που παρεχουν, βλ. αξιολογηση.
η δουλεια τους ειναι εξαιρετικα σημαντικη, αλλα οι ιδιοι (οχι ολοι βεβαια!) κανουν το παν για να την υποβαθμισουν
δεν ειναι κατι πρωτογνωρο, συμβαινει με ολες τις συντεχνιες
-
Δηλαδή, ένας δάσκαλος που κάνει καλά την δουλειά του, ξύνεται; Ή θεωρούμε πως δεν είναι σημαντική η δουλειά του;Φίλε μου, και οι συνάδελφοι μου μηχανικοί λογισμικού καλά κάνουν την δουλιά τους, αλλά παίρνουν 900 ευρώ για εργασία που συχνά ξεπερνά τις 40 ώρες. Μήπως να βγάλουμε και το software engineering λιγότερο εγκεφαλική και κουραστική (και ασφαλής ) δουλιά από τον δάσκαλο?
-
Όχι, σε καμιά περίπτωση.
Βρε Κούλη, μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Τι το σπουδαίο έχει η θέση του δασκάλου δημοτικού που να δικαιολογεί τέτοιο χάσμα (λιγότερες ώρες, καλύτερα χρήματα, 2 μήνες άδεια το καλοκαίρι) από άλλα επαγγέλματα?
Άλλωστε για ποιον καπιταλισμό μιλάς όταν αναφέρεσαι σε θέση του Δημοσίου?Δεν το ήξερα πως ο δημόσιος τομέας βγαίνει με κάποιον αυτόματο τρόπο εκτός καπιταλισμού; Ενδιαφέρον..
Είναι πολύ απλό αυτό που λέω: θεωρείς πως η δουλειά του δασκάλου είναι εξίσου σημαντική με ενός ιδιωτικού υπαλλήλου ώστε να έχουν την ίδια αμοιβή;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ξεκάθαρα ναι.
Δεν ειναι καθολου ξυσιμο,εκτος εισαι στα πιο ευκολα τυπου γυμναστικη,θρησκευτικα,καλλιτεχνικα.
Υπαρχει πολυ δουλεια για το σπιτι και αναγκη για συνεχη επιμορφωση.Επισης η συγκριση με τα τωρινα επιπεδα μισθων για να καταληξουμε οτι παιρνουν πολλα, θυμιζει λιγο την Λαγκαρντ,'αφου στον Νιγηρα παιρνει τοσα ο δασκαλος τοσα να παρει και ο Ελληνας δασκαλος'
Ο δασκαλος καλειται να κανει μια ακρως σημαντικη για την χωρα εργασια και πρεπει να αμοιβεται επαρκως ώστε να μπορει αν μη τι αλλο να ζει με αξιοπρεπεια,απλα πρεπει να γινει κατι με τα μαυρα και τα φροντιστηρια,εκει πρεπει να μπορουν να απορροφονται μονο οι ανεργοι και οι υπολοιποι να τιμωρουνται παραδειγματικα.
-
Είναι πολύ απλό αυτό που λέω: θεωρείς πως η δουλειά του δασκάλου είναι εξίσου σημαντική με ενός ιδιωτικού υπαλλήλου ώστε να έχουν την ίδια αμοιβή;
Εξαρτάται απο τον ιδιωτικό υπάλληλο. Σε σχέση με κάποιον ανειδίκευτο ναι, είναι σημαντικότερη. Σε σχέση με κάποιον όχι ιδιαίτερα εξειδικευμένο (π.χ. γραμματέας σε ιδ. εταιρία ή υπάλληλος ΙΚΑ ) και πάλι ναι.
Σε σχέση με έναν ηλεκτρονικό ΤΕΙ το συζητάμε. Σε σχέση με καποιον μηχανικό ή γιατρό ή άλλες επιστήμες ανώτατης βαθμίδας μάλλον όχι. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Υπαρχει πολυ δουλεια για το σπιτι και αναγκη για συνεχη επιμορφωση.
Αμάν βρε Tiger, τύφλα να΄χουν οι θετικές επιστήμες με την συνεχή εκπαίδευση που θέλουν για να είσαι up to date, και με τις βάρβαρες υπερωρίες που έχουν πολλές φορές.
-
Δηλαδή, ένας δάσκαλος που κάνει καλά την δουλειά του, ξύνεται; Ή θεωρούμε πως δεν είναι σημαντική η δουλειά του;
Φίλε μου, και οι συνάδελφοι μου μηχανικοί λογισμικού καλά κάνουν την δουλιά τους, αλλά παίρνουν 900 ευρώ για εργασία που συχνά ξεπερνά τις 40 ώρες. Μήπως να βγάλουμε και το software engineering λιγότερο εγκεφαλική και κουραστική (και ασφαλής ) δουλιά από τον δάσκαλο?
Μιας και κάτι κατέχω κι εγώ από software engineering, σαφώς και είναι πολύ καλύτερη δουλειά και πιο ξεκούραστη από αυτή του δασκάλου, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει τα μπάσταρδα του καθενός το πρωί και το απόγευμα παίζει να πρέπει να διορθώσει και να ετοιμάσει την επόμενη μέρα.
Αλλά ΟΚ, το μεγάλο δέλεαρ είναι οι πολλοί μήνες άδειας. Αυτό, δεν το απολαμβάνει κανείς άλλος, σύμφωνοι. Σαν δουλειά όμως, και απαιτητική είναι και σπ@σ@ρχίδικη.
-
Όχι, σε καμιά περίπτωση.
Άλλωστε για ποιον καπιταλισμό μιλάς όταν αναφέρεσαι σε θέση του Δημοσίου?Δεν το ήξερα πως ο δημόσιος τομέας βγαίνει με κάποιον αυτόματο τρόπο εκτός καπιταλισμού; Ενδιαφέρον..
Εννοείται.
Ποιος κανόνας του καπιταλισμού εφαρμόζεται στο δημόσιο κι εμείς δεν τον έχουμε πάρει χαμπάρι;
Οι κανόνες της αγοράς ισχύουν για τους δυ;
Αν ξέρεις κάτι παραπάνω, ενημέρωσέ μας, μη μας αφήνεις στα σκοτάδια. -
Φίλε μου, και οι συνάδελφοι μου μηχανικοί λογισμικού καλά κάνουν την δουλιά τους, αλλά παίρνουν 900 ευρώ για εργασία που συχνά ξεπερνά τις 40 ώρες. Μήπως να βγάλουμε και το software engineering λιγότερο εγκεφαλική και κουραστική (και ασφαλής ) δουλιά από τον δάσκαλο?
Μιας και κάτι κατέχω κι εγώ από software engineering, σαφώς και είναι πολύ καλύτερη δουλειά και πιο ξεκούραστη από αυτή του δασκάλου, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει τα μπάσταρδα του καθενός το πρωί και το απόγευμα παίζει να πρέπει να διορθώσει και να ετοιμάσει την επόμενη μέρα.
Αλλά ΟΚ, το μεγάλο δέλεαρ είναι οι πολλοί μήνες άδειας. Αυτό, δεν το απολαμβάνει κανείς άλλος, σύμφωνοι. Σαν δουλειά όμως, και απαιτητική είναι και σπ@σ@ρχίδικη.
Θες να μου πεις οτι είναι πιο ψυχοφθόρο το μπάσταρδο του καθενός από τον μπάσταρδο το αφεντικό, που γκαρίζει πάνω από το κεφάλι σου, νομίζει ότι η συγγραφή κώδικα είναι ποσοτική διαδικασία, και άλλα τέτοια ωραία?
Και για τους δασκάλους δεν είναι μόνο οι 2 μήνες άδεια, είναι και πολλές φορές οι λιγότερες ώρες δουλιάς.
-
Δεν είναι μυστικό ότι παραιτούνται κατά χιλιάδες.
Άσε που κανείς, μέχρι το 2010 τουλάχιστον, δεν ήθελε να μπει στις παιδαγωγικές σχολές.
Εξ'ου και η καταβαράθρωση των βάσεών τους στις πανελλήνιες του '10....Είναι δυνατόν να συζητάμε αν το δασκαλίκι είναι ξύσιμο; Έλεος...
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Δεν είναι μυστικό ότι παραιτούνται κατά χιλιάδες.
Άσε που κανείς, μέχρι το 2010 τουλάχιστον, δεν ήθελε να μπει στις παιδαγωγικές σχολές.
Εξ'ου και η καταβαράθρωση των βάσεών τους στις πανελλήνιες του '10....Είναι δυνατόν να συζητάμε αν το δασκαλίκι είναι ξύσιμο; Έλεος...
το δασκαλιλικι στην Ελλαδα ναι μπορει να ειναι μεγιστο ξυσιμο εαν το θελει ο ξυστης!
υπαρχει ο δασκαλος που διαβαζει και δινει τον καλυτερο του εαυτο. Υπαρχει ομως και αυτος που το ξυνει ολη μερα. Τα ιδια λεφτα θα παρουν στο τελος του μηνα, κανεις δεν θα ερθει σπιτι του να τον δειρει.
δεν υπαρχει καμια διαδικασια για να ξεχωρισει ο ενας απο τον αλλον. Και δεν υπαρχει καμια διακριση μεταξυ των 2.
βλ. αξιολογηση...αυτο αναποφευκτα οδηγει ολο και περισσοτερους στο ξυσιμο. Καμια εκπληξη, συμβαινει παντου!
ναι ναι ξερω, η αξιολογηση θα γινει με κομματικα κριτηρια, ειναι φασιστικο, ειναι δεξιο, ειναι αντιδημοκρατικο μπλα μπλα μπλα. Αρα να μην γινει τιποτα μπλα μπλα μπλα. Τα γνωστα...
-
@ Panosss
Εσύ πρέπει να μας ενημερώσεις πώς γίνεται να υπάρχει γύρω-γύρω καπιταλισμός και στη μέση κάτι άλλο.
Και για να μην πεις για την Ελλάδα, μονιμότητα στους δυ υπάρχει και στη Γερμανία.
-
Θες να μου πεις οτι είναι πιο ψυχοφθόρο το μπάσταρδο του καθενός από τον μπάσταρδο το αφεντικό, που γκαρίζει πάνω από το κεφάλι σου, νομίζει ότι η συγγραφή κώδικα είναι ποσοτική διαδικασία, και άλλα τέτοια ωραία?
Και για τους δασκάλους δεν είναι μόνο οι 2 μήνες άδεια, είναι και πολλές φορές οι λιγότερες ώρες δουλιάς.
Ναι, το μπάσταρδο είναι πολύ χειρότερο από το οποιοδήποτε αφεντικό και ο κώδικας μπορεί να είναι και ευχάριστη διαδικασία, ενώ το Β + α= Βα, είναι απλό μεν, σπ@σ@ρχίδικο δε.
Ελπίζω να κατάλαβες πως είμαι περισσότερο (αν και όχι εντελώς...) μηχανικός λογισμικού από δάσκαλος , οπότε κάτι ξέρω όπως σου λέω...spiros
Είπα εγώ πως δεν θέλω αξιολόγηση; Εγώ είπα πως κάποιοι τείνουν να θεωρούν πως οι πάντες στο δημόσιο ξύνονται με αποτέλεσμα να απαξιώνεται έτσι ακόμη και ένα χρήσιμο και απαραίτητο επάγγελμα όπως του δασκάλου. Το ξύσιμο σαφώς είναι και μέσα στο παιχνίδι. Κι εγώ έχω όμως στο απέναντι γραφείο μηχανικό που παίρνει 1000€ πάνω από μένα και ξύνεται. Και ναι, δουλεύω στον υπέροχο ΙΤ. -
@ PanosssΕσύ πρέπει να μας ενημερώσεις πώς γίνεται να υπάρχει γύρω-γύρω καπιταλισμός και στη μέση κάτι άλλο.
Και για να μην πεις για την Ελλάδα, μονιμότητα στους δυ υπάρχει και στη Γερμανία.
Γίνεται: απολύονται άπαντες εκ των 'γύρω - γύρω' εκτός από τους δυ.
Δεν είναι μια κομμουνιστική νησίδα στη μέση του καπιταλισμού; (νταξ, στην περίπτωσή μας η 'νησίδα' είναι μεγαλύτερη από τη 'θάλασσα' )
Όσο για τη Γερμανία, όσοι προσλαμβάνονται μετά το 1994 δεν έχουν μονιμότητα.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)