-
Δεξιά διανόηση, όχι αστεία!
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Φαντάσου τώρα Realzeus το άλλο σενάριο: Εγώ που υποτίθεται ότι είμαι υποστηρικτής της ελεύθερης αγοράς να αρχίσω να ζητάω κρατικοποίηση των φροντιστηρίων ΞΓ τώρα που έχω δει τα δύσκολα.Βασικά, αυτό έγινε με τις τράπεζες...
Ακόμα και στην πρωτεύουσα του καπιταλισμού... Εκεί κρατικοποίησαν και βιομηχανίες...
Αλλά, ναι... αυτό ήταν λύση ανάγκης (των μετόχων)... απαραίτητη κοινωνικά και λοιπά σοσιαλ/κομμουνιστικά...
-
Βερολίνο, Γερμανία
Δεν υπάρχει πρακτικά θετική επίπτωση από τη μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, αναφέρει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό «Der Spiegel» και επισημαίνει ότι, αντιθέτως μετά την περικοπή του, η ανεργία αυξήθηκε από το 25% στο 28% αν και εκτιμάται ότι θα περιοριστεί στο 25-26% ως το τέλος του έτους.Με αφορμή την έγκριση σήμερα από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της εισαγωγής του κατώτατου μισθού στη Γερμανία (8,50 ευρώ την ώρα) από την 1.1.2015, το περιοδικό διερευνά τι συμβαίνει στις άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου το μέτρο εφαρμόζεται ήδη.
Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει ότι στην Ελλάδα ο μικτός μηνιαίος κατώτατος μισθός μειώθηκε το 2012 από 751,39 ευρώ σε 586,08 ευρώ και εκτιμά ότι δεν υπήρξε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, καθώς η ανεργία συνέχισε να αυξάνεται, ενώ η κατανάλωση μειώθηκε περαιτέρω και κλείνουν καταστήματα και μεσαίες επιχειρήσεις.
Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, ο κατώτατος μισθός για νέους κάτω των 25 ετών είναι 510,94 ευρώ και περισσότεροι από το 58% των νέων είναι άνεργοι. Επιπλέον, όπως επισημαίνεται, οι άνεργοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας μόνο για ένα έτος.
«Η συμμόρφωση με τον κατώτατο μισθό στην πράξη δεν ελέγχεται. Ως εκ τούτου, πολλοί Έλληνες εργάζονται μόνο για ένα μέρος του νόμιμου μισθού. 'Αλλοι είναι εγγεγραμμένοι ως εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης, εργάζονται όμως με πλήρη απασχόληση» καταλήγει η αναφορά στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Spiegel, οι 21 από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζουν το σύστημα του κατώτατου μισθού, που κυμαίνεται από ένα ως έντεκα ευρώ την ώρα.
Πρωτοπόρος είναι το Λουξεμβούργο που εφάρμοσε το σύστημα ήδη το 1944 και σήμερα ο κατώτατος μισθός ανέρχεται στα 11,10 ευρώ την ώρα, για τους ανειδίκευτους εργάτες. Για τους ειδικευμένους αυξάνεται κατά 20%, ενώ για όλους αυξάνεται μαζί με την εξέλιξη του βασικού μισθού.
Στη Γαλλία, ο κατώτατος μισθός θεσπίστηκε το 1950 και ανέρχεται στα 9,53 ευρώ, με εξαιρέσεις για τους νέους, τους μαθητευόμενους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ στην Ολλανδία, όπου ο κατώτατος μισθός κυμαίνεται μεταξύ 448,55 και 1270,90 ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση, εξαιρούνται οι μαθητευόμενοι.
Σε μια από τις φτωχότερες χώρες της ΕΕ, την Ρουμανία, ο κατώτατος μισθός κυμαίνεται περίπου στα 209,3 ευρώ για 168 ώρες εργασίας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Και φυσικά να σου πάρει το 330. Εκτός και αν πιστεύεις ότι με ένα κομουνιστικό καθεστώς θα έχουμε όλοι από ένα τέτοιο.
Το πρόβλημα είναι ένα:
Πρέπει να μάθεις να απολαμβανεις τα αγαθά του καπιταλισμού χωρίς να χάνεις από τα μάτια σου το όραμα της αταξικής κοινωνίας.
^That. Αν και εγώ θα το έθετα ως κοινωνική ευημερία.
-
^LEL
-
Τα 'αγαθά' του καπιταλισμού υπάρχουν ακριβώς γιατί ο κόσμος δεν επιθυμεί τις αταξικές κοινωνίες. Θέλει να γίνει καλύτερος από τον διπλανό του και οι προσπάθειες (και οι αγορές του) είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Η πολυτελής διαβίωση, τα όμορφα σπίτια, οι Ferrari -αλλά και οι Mercedes/BMW- αυτού του κόσμου δεν έχουν καμιά θέση και κανένα απολύτως λόγο ύπαρξης σε μια αταξική κοινωνία.
Προσωπικά θα περίμενα από κάποιον που δηλώνει προσανατολισμένος σε ένα τέτοιο σκοπό να ανακατεύεται με τον καπιταλισμό αυστηρά και μόνο ως μέσο βιοπορισμού.
-
jmarr και manosk, ρεύμα από τη ΔΕΗ παίρνετε ή την έχετε κόψει τη σύνδεση και έχετε αυτονομία με φωτοβολταϊκά και μπαταρίες;
-
Είναι κλασσικά δείγματα καπιταλιστών και οι δύο. Ο Wolf ο ξμαρ και Χρήστος
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
jmarr και manosk, ρεύμα από τη ΔΕΗ παίρνετε ή την έχετε κόψει τη σύνδεση και έχετε αυτονομία με φωτοβολταϊκά και μπαταρίες;Εχω χαμστερακια που τρέχουν ολη μέρα σε τροχούς και παράγουν οση ηλεκτρική ενέργεια χρειάζομαι.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
jmarr και manosk, ρεύμα από τη ΔΕΗ παίρνετε ή την έχετε κόψει τη σύνδεση και έχετε αυτονομία με φωτοβολταϊκά και μπαταρίες;Σε μια αταξική κοινωνία, περιττές πολυτέλειες όπως το ρεύμα δεν θα υπάρχουν. Ο RZ κακώς το έχει και ρεύμα σπίτι του, όπως κακώς έχει και BMW.
Ένας πραγματικός κομμουνιστής, θα έπρεπε να μετακινείται μόνον με τα πόδια, άντε και ΜΜΜ, ενώ θα έπρεπε να διάγει ασκητική ζωή, όπως τα είπε ο Μαρξ (ΝΟΤ).Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
jmarr και manosk, ρεύμα από τη ΔΕΗ παίρνετε ή την έχετε κόψει τη σύνδεση και έχετε αυτονομία με φωτοβολταϊκά και μπαταρίες;
Σε μια αταξική κοινωνία, περιττές πολυτέλειες όπως το ρεύμα δεν θα υπάρχουν. Ο RZ κακώς το έχει και ρεύμα σπίτι του, όπως κακώς έχει και BMW.
Ένας πραγματικός κομμουνιστής, θα έπρεπε να μετακινείται μόνον με τα πόδια, άντε και ΜΜΜ, ενώ θα έπρεπε να διάγει ασκητική ζωή, όπως τα είπε ο Μαρξ (ΝΟΤ).Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Αυτά παθαίνουν όταν κρίνουν πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουν.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Είναι κλασσικά δείγματα καπιταλιστών και οι δύο. Ο Wolf ο ξμαρ και ΧρήστοςΠοια είναι τα χαρακτηριστικά του καπιταλιστή δηλ. Όποιος πχ. έχει απο ενα εισόδημα και κάτω είναι 'λογικό' να θέλει να βάλει χέρι στον κόπο του άλλου με το ετσι θέλω. Μήπως όποιος δεν γαμάει πχ. να υποστηρίζει το βιασμό;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
jmarr και manosk, ρεύμα από τη ΔΕΗ παίρνετε ή την έχετε κόψει τη σύνδεση και έχετε αυτονομία με φωτοβολταϊκά και μπαταρίες;Εγώ πού κολλάω στα περί ΔΕΗ; Και πώς ξέρεις ότι θέλω να 'ιδιωτικοποιηθεί'; Ή ότι συμφωνώ με το σχέδιο ιδιωτικοποίησης, όπως αυτό προωθείται;
Τα τρωκτικά τύπου Φωτόπουλου και Ζήση Ζήση πώς τον λένε, ναι, θέλω να εξαλειφθούν.Αυτά παθαίνουν όταν κρίνουν πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουν.
Τόσο δύσκολα πράγματα είναι αυτά, που τα ξέρουν μόνο όσοι τα έμαθαν από εκείνους που τα γνωρίζουν. Μιλάμε για τρομερές γνώσεις, τόσο βαθειές που οι γνώστες τα έκαναν σκατά σε τόσες προσπάθειες τον 20ο αιώνα.
Αλλά, αν δεν είσαι 'αριστερός' δεν καταλαβαίνεις, είναι για μύστες τα συγκεκριμένα θέματα. -
Βασικά θα αρκούσε απλά μια ανάγνωση των βασικών αρχών και ιδεών για να μην πετάει κάποιος μαργαριτάρια σαν αυτά που επεσήμανε εύστοχα και χιουμοριστικά ο HF.
-
Πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιες έννοιες γιατί έχουν μπερδευτεί :
Ο καπιταλιστής. Αυτός που έχει στην ιδιοκτησία του μέσα παραγωγής.
Ο Κομμουνιστής. Αυτός που επιθυμεί να μην έχει ο από πάνω τα μέσα παραγωγής.
Αριστερός. Αυτός που δεν είναι κομμουνιστής, γουστάρει να έχει μέσα παραγωγής, να είναι αφεντικό χωρίς να χαρακτηριζεται καπιταλιστής (ποιος δεν γουστάρει να είναι αφεντικό άλλωστε και να είναι 'άνετος και να τον υπολογίζει η κενωνία'), αλλά ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα γίνει ένας θαύμα (επανάσταση, θα ξυπνήσει ο ψηφοφόρος δεν ξέρω τι άλλο λέει η θεωρία του Μπακουνιν/Μπουχαριν/Τροτσκι περι ιστορικού Υλισμου που του είχανε πει σε εκείνες τις συγκεντρώσεις, καποτε στο ΚΚΕ - ευτυχώς που ήρθε ο Ανδρέας και μας άνοιξε τα μάτια τοτε και γίναμε αριστεροί), και θα έχουμε πιο δίκαιη κοινωνία.(αριστερή κοινωνία ).
Επαγγελματίας Αριστεριτζής. Αυτός που πουλάει το παραμύθι. Αυτό που έχει χάψει ο από πάνω... Καμία φορά, ειδικά στην ελληνική πραγματικοτητα, για να μαντρωσει όσους περισσότερος μπορεί πεταει κανένα επαναστατικό για να μαζεύει τα γίδια στο μαντρί.Όλοι οι άλλοι : κάπου μεταξύ του αριστερού και του καπιταλιστή. Ρέπουν προς το δεύτερο (ποιος δεν γουστάρει να είναι αφεντικό άλλωστε και να είναι 'άνετος και να τον υπολογίζει η κενωνία'), αλλά λοξοκοιτανε 'αριστερα',ειδικα οταν γίνεται της μόδας.
-
http://www.protothema.gr/economy/articl ... hika-tous/
-
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
http://www.protothema.gr/economy/article/393698/oi-ellines-xepoulane-ta-exohika-tous/κατσε να πεσουν το 16 και οι αντικειμενικες.........
-
Να ειναι αλήθεια,
ή μας κανουν πλάκα;
Ο Αρειος Πάγος αποδέχτηκε και έκρινε βάσιμη την μήνυση πολίτη – Απίστευτη (για την Ελλάδα) εξέλιξη είχε το ζήτημα της μήνυσης του Ιατρού από την Χαλκίδα κ.Αντωνίου.
“Πριν από ένα μήνα είχε γραφτεί ότι η υπόθεση της μήνυσης του ιατρού κ. Αντωνίου, δεν είναι μια «χαμένη υπόθεση» όπως έσπευσαν αρκετοί να προεξοφλήσουν! Είναι αλήθεια ότι, μιλώντας με πολλούς παράγοντες όταν κατατέθηκε η μήνυση για «ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ» κατά του συνόλου των βουλευτών που ψήφισαν το μνημόνιο, «βομβάρδιζαν» με πληροφορίες του τύπου ότι δεν έχει καμία απολύτως τύχη. Και μέχρι σε ένα βαθμό δεν είχε μιας και στα δικαστήρια είχε απορριφθεί. Η επιμονή όμως του γιατρού, τον ώθησε να προωθήσει την μηνυτήρια αναφορά ακόμα και στο Ανώτατο δικαστήριο της χώρας στον Άρειο Πάγο. Εκεί φαίνεται ότι οι όροι αντεστράφησαν!
Η μήνυση όχι απλά δεν κατέπεσε, όχι απλά δεν θεωρήθηκε αβάσιμη αλλά αντίθετα: Κρίθηκε ως βάσιμη με δεδομένα που στοιχειοθετούν κατηγορητήριο. Κι έτσι, ο αρμόδιος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που την εξέτασε, Αθανάσιος Κατσηρώδης, την παρέπεμψε στη Βουλή, διότι κάποιοι από τους «κατηγορούμενους» είχαν διατελέσει και υπουργοί. Θεώρησε δηλαδή, ότι πρέπει να δικαστούν με το νόμο περί ευθύνης υπουργών ο οποίος «συμπαρασύρει» και τους λοιπούς βουλευτές που δεν είχαν διατελέσει υπουργοί! Έτσι, εδώ και μερικές εβδομάδες, στη βουλή, έχει φτάσει το πόρισμα στην ουσία του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, το οποίο έκρινε ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για «εσχάτη προδοσία» εκ μέρους των βουλευτών! Το γεγονός αυτό ίσως δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού Κράτους και είναι εξόχως σοβαρό.
http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articl ... pp3iW02svF
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
{κρεμάλες από τη δίκη των 6}Είμαι κατά της θανατικής καταδίκης, με αυτό είμαι ευχαριστημένος, για όσους αποδειχτεί ότι όντως έβαλαν το χέρι στο βάζο με το μέλι:
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)