-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
περασαν τα 250κ ενος φιλου μου με απολυτηριο γυμνασιου?
Χ το ματσάκι και στο χαλαρό μάλιστα.
Όχι, προς τα εκεί πλησίασε η αποζημίωση του συντονιστή, οι απλές καθαρίστριες περιορίστηκαν σε 1χχ.000 ποσά....
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@Asimov
Μα λέει από πάνω 'Με εργοδοτικές εισφορές' και 'Χωρίς εργοδοτικές εισφορές' = μικτά, δε λέει πουθενά 'καθαρά'.
4ωρης απασχόλησης μικτά λέει 883 άρα καθαρά κάπου 588 χοντρικά όπως σωστά λες 550-600.
Καλώς βέβαια αγωνίζονται και μπράβο τους αλλά 550-600 καθαρά για 4ωρη απασχόληση καθαρίστριας είναι, όπως και να το κάνουμε, υπερβολικά πολλά. Με αναγωγή σε 8ωρη απασχόληση παίρνουν περισσότερα καθαρά από γιατρό του ΕΣΥ.Δέν ξέρω άν βλέπουμε διαφορετικό πινακάκι, εγώ στις τετράωρες καθαρίστριες βλέπω 1066,72 στη στήλη 'με εργοδοτικές εισφορές' και 883 στη στήλη 'χωρίς εργοδοτικές εισφορές'
Βάζοντας το 1066,72 εδώ: http://aftertax.gr/ βγάζει καθαρό εισόδημα 836 ευρώ. Η διαφορά των 47 ευρώ (883-836) μάλλον είναι η συμμετοχή του εργαζομενου στο ΙΚΑ.
Τα καθαρά δηλαδή είναι 836, όχι 550-600
-
'Χωρίς εργοδοτικές εισφορές' = 'Μικτά'. Από αυτά τα καθαρά είναι κάπου τα 2/3.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
@Asimov
Μα λέει από πάνω 'Με εργοδοτικές εισφορές' και 'Χωρίς εργοδοτικές εισφορές' = μικτά, δε λέει πουθενά 'καθαρά'.
4ωρης απασχόλησης μικτά λέει 883 άρα καθαρά κάπου 588 χοντρικά όπως σωστά λες 550-600.
Καλώς βέβαια αγωνίζονται και μπράβο τους αλλά 550-600 καθαρά για 4ωρη απασχόληση καθαρίστριας είναι, όπως και να το κάνουμε, υπερβολικά πολλά. Με αναγωγή σε 8ωρη απασχόληση παίρνουν περισσότερα καθαρά από γιατρό του ΕΣΥ.Είμαι απόλυτα σίγουρος. Όπως πολύ καλά γνωρίζεις (από τον ΙΤ) υπάρχει εισφορά εργαζόμενου και εισφορά εργοδότη. Επίσης υπάρχει φόρος.
Ας μη μπούμε στη λογική τώρα, να μετράμε αν τα σκάρτα 600 είναι 'πολλά' και να κάνουμε 'αναγωγές', ειδικά όταν σχολιάζουμε δημοσίευμα που για τους γνωστούς λόγους λέει μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέμματα.Οχι δεν ειναι πολλα ρε συ, για 4ωρη (ο θεος να την κανει) εργασια, μη το ξαναπεις, αλλα ας μη μπουμε σε αυτη τη λογικη τωρα... 1200 τσεπάτα για τις 8ωρες....
ναι αμέ, οπως διαταξετε.Το γεγονος οτι ο αριθμος καθαριστριων ειναι οι ιδιος και το εμβαδον των κτιριων του ΥΠΟΙΚ εχει μειωθει δραστικα, γαργάρα βεβαίως βεβαίως.
Αν τους πουμενα φυγουν οι μισες και να μεινουν οι αλλες, θα ξεσπασει παγκοσμιος πόλεμος μεαξυ τους, εκει να δεις αλληλεγγυη.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
'Χωρίς εργοδοτικές εισφορές' = 'Μικτά'. Από αυτά τα καθαρά είναι κάπου τα 2/3.Το 1066 τότε σε τί αναφέρεται?
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
@Asimov
Καλώς βέβαια αγωνίζονται και μπράβο τους αλλά 550-600 καθαρά για 4ωρη απασχόληση καθαρίστριας είναι, όπως και να το κάνουμε, υπερβολικά πολλά. Με αναγωγή σε 8ωρη απασχόληση παίρνουν περισσότερα καθαρά από γιατρό του ΕΣΥ.Είμαι απόλυτα σίγουρος. Όπως πολύ καλά γνωρίζεις (από τον ΙΤ) υπάρχει εισφορά εργαζόμενου και εισφορά εργοδότη. Επίσης υπάρχει φόρος.
Ας μη μπούμε στη λογική τώρα, να μετράμε αν τα σκάρτα 600 είναι 'πολλά' και να κάνουμε 'αναγωγές', ειδικά όταν σχολιάζουμε δημοσίευμα που για τους γνωστούς λόγους λέει μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέμματα.Το δημοσίευμα δεν το διάβασα, μόνο το πινακάκι είδα, και δεν είδα καμία 'μισή αλήθεια' σε αυτό, 'με' και 'χωρίς εργοδοτικές εισφορές', είναι σαφέστατο. Οπότε δεν καταλαβαίνω σε τι και αν διαφωνείς.
Φυσικά και θα κάνουμε αναγωγές, δε βλέπω γιατί όχι, δε σχολίασα κανένα δημοσίευμα, ένα πινακάκι με αριθμούς σχολίασα, την ορθότητα των οποίων δεν είδα να αμφισβήτησες ('όχι δεν παίρνουν 883 μικτά παίρνουν 700 μικτά')
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
'Χωρίς εργοδοτικές εισφορές' = 'Μικτά'. Από αυτά τα καθαρά είναι κάπου τα 2/3.
Το 1066 τότε σε τί αναφέρεται?
http://www.ika.gr/gr/infopages/asf/insurance/charge.cfm
Εισφορές ασφαλισμένου (εργαζομένου) = 12.22% του μικτού μισθού (πρόσθεσε τις 3 πρώτες σειρές συν την επικουρική)
Εισφορές εργοδότη = 21.4% του μικτού μισθούΑρα η '4ωρη' καθαρίστρια με τα 833 μικτό παίρνει 731 προ φόρων και με 22% συντελεστή επί των προ φόρων για φορολογία εισοδήματος --> 570 καθαρά
Αλλά στοιχίζει στον εργοδότη της 833 * (100% + 21.4%) = 1011 συν κάτι ψιλά δεξιά αριστερά (εργατικές εστίες κτλ.) -
Το ταμειο δημοσιου εχει τις ιδιες κρατησεις?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Φυσικά και θα κάνουμε αναγωγές, δε βλέπω γιατί όχι...
Γιατι το συμπερασμα απο την αναγωγη δεν ειναι απαραιτητα οτι ο μεν παιρνει πολλα (και μαλιστα υπερβολικα , πως οριζεις το υπερβολικα πολλα ?). Μπορει να ειναι και οτι ο δε παιρνει λιγα.
Γιατι 4ωρος εργαζομενος σημαινει οτι δουλευει 4 ωρες και παιρνει Χ . Δεν σημαινει οτι οπωσδηποτε δουλευει αλλες 4 και παιρνει αλλα τοσα.
-
πεταει πεταει.
-
-
@nass
Κι όμως, το πονηρούλικο δημοσίευμα που δεν διάβασες, αναφέρει ότι 'Προσέξτε 4 ώρες δουλεύουν για να παίρνουν καθαρά πάνω από 800 ευρώ όταν στην αγορά δουλεύουν πολλοί 10ωρα για 400 ευρώ.' (μια φορά σε όλο το κείμενο, βεβαια, για να μείνει στον τυπικό αναγνώστη του antinews (που δε δυσκολεύεται και πολύ να τους πιςτέψει όπως φαίνεται κι από δω μέςα ), αλλα να μη δώσουν και στόχο ). Όταν λοιπόν γράφεται ένα τόσο χονδροειδές και πονηρό ψέμα, είσαι πολυ σιγουρος οτι το πινακάκι που παρατέθηκε (και από το οποίο έβγαλες συμπεράσματα) είναι όντως αληθινό;
Α, επίσης οι μισθοί είναι χ12 και όχι χ14 (λεπτομέρεια, θα μου πεις, μπροστά στα υπόλοιπα, αλλά το αναφέρω επειδ´η βλέπω ότι τις βγάλαμε και τις μετράμε).
Το άλλο δεν το σχολιάζω, νομίζω ότι μπορείς καλύτερα. -
Ναι πιστεύω ότι το πινακάκι είναι αληθινό, μέχρι αποδείξεως του εναντίον φυσικά.
Εξάλλου, αν δεν είναι αληθινό, εντός μικρού χρονικού διαστήματος θα εμφανιστεί η (με στοιχεία) διάψευση.
Τα επί προσωπικού σχόλια δε βλέπω τι προσθέτουν στην επιχειρηματολογία σου, εσύ θα ξέρεις καλύτερα. -
Εγω συμφωνω παντως, ειναι ΟΛΑ ψεματα, προβοκατσια της εξουσιας
Για το πρωτο νουμερο που δειχνει τις 8ωρες, που ειναι υπερδιπλασιο των 4ωρων, γαργάρα.
Οπως και για το προηγουμενο ερωτημα που εχει να κανει με τη μειωση του εμβαδου, με ταυτοχρονη διατηρηση του ιδιου αριθμου καθαριστριων, επισης γαργάρα.Ισως να ετοιμαζεται για συναυλια στο Ηρωδειο.
-
Ναι, εντάξει, όταν προ κρίσης λέγαμε για την περίφημη 'καθαρίστρια του Οικονομικών' που βγάζει περισσότερα από Διευθυντή άλλων Υπουργείων με ανώτατες σπουδές, απλώς περνούσαμε την ώρα μας με μύθους.
Αυτή ήταν η αλήθεια, πινακάκια θα έπρεπε να χρειάζονται μόνο οι τροϊκανοί που ήρθαν από άλλους πλανήτες και δεν μπορούν να διανοηθούν τέτοιες καταστάσεις. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πεταει πεταει.Θα με πνίξεις βρε χαμένε!
-
Η κυβέρνηση κρύβει την «Διαύγεια» από τα αδιάκριτα βλέμματα
Καμία έκπληξη....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Η κυβέρνηση κρύβει την «Διαύγεια» από τα αδιάκριτα βλέμματαΚαμία έκπληξη....
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Το θέμα είναι να μη λέμε 'πάλι καλά που κάποιος έφτιαξε το υπερδι@ύγεια'!....
Φίλη μου (που τα ξέρει 'εκ των έσω') μου στέλνει:
'Bλακείες γράφει το άρθρο. Ειδικά όσον αφορά στις εξωτερικές εφαρμογές που μπορεί ο καθένας να αναπτύξει μόνος του, τώρα δίνονται ακόμα περισσότερα δεδομένα για να δουλέψει. Και όχι, δεν έχει κρυφτεί τίποτα. Και ναι, τα παλιά links δεν λειτουργούν για προφανείς λόγους - άλλαξε όλη η πλατφόρμα. Φυσικά ισχύει ότι έχει bugs ακόμα... το γράφει αυτό?' -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Το θέμα είναι να μη λέμε 'πάλι καλά που κάποιος έφτιαξε το υπερδι@ύγεια'!....
Φίλη μου (που τα ξέρει 'εκ των έσω') μου στέλνει:
'Bλακείες γράφει το άρθρο. Ειδικά όσον αφορά στις εξωτερικές εφαρμογές που μπορεί ο καθένας να αναπτύξει μόνος του, τώρα δίνονται ακόμα περισσότερα δεδομένα για να δουλέψει. Και όχι, δεν έχει κρυφτεί τίποτα. Και ναι, τα παλιά links δεν λειτουργούν για προφανείς λόγους - άλλαξε όλη η πλατφόρμα. Φυσικά ισχύει ότι έχει bugs ακόμα... το γράφει αυτό?'Δεν πιάνω τον λόγο να μην ισχύουν τα παλιά λινκς, έστω και με αλλαγμένη πλατφόρμα. Άφησε και ένα λινκ προς την παλιά πλατφόρμα, για να έχω πρόσβαση και στα παλιά λινκς έστω.
Καθόλου δεν με πείθει η φίλη σου πως είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα... Θα πεισθώ, αν στην τελική μορφή, η 'νέα' πλατφόρμα θα έχει την ίδια ή και περισσότερη πληροφορία, το ίδιο ή και περισσότερο εύκολα διαθέσιμη.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)