-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το Θεοχάρη τον γνωρίζω. Μια χαρά παιδί είναι, μορφωμένος, ικανός, εργατικός και έντιμος [edit: επειδή ζούμε σε πονηρές εποχές, μέχρι αποδείξεως του εναντίου ].
Η δουλειά του ήταν να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του για να σπάσει το πιο κακοφορμισμένο σπυρί της χώρας, αυτό των εφοριών με χρήση των μέσων της τεχνολογίας.
Δεν ήταν δουλειά του να μοιράζει [ανύπαρκτα] λεφτά, ούτε να γίνεται αρεστός.
Και μόνο που κατάφερε να κάνει τους μόνιμους και κατά συνείδηση φοροφυγάδες να γκρινιάζουν, δείχνει ότι η δουλειά του είχε θετικό πρόσημο.
Εκτός κι αν ήταν αποτελεσματικοί οι μάγκες προκάτοχοί του που ήξεραν μόνο να στέλνουν εκατομμύρια επιστολές, να κρατάνε τις εφορίες στον προηγούμενο αιώνα και να μοιράζουν 'περαιώσεις' στους Ε.Ε. και τις επιχειρήσεις.Ακούς τι λες; Ξέρω κι εγώ πολλούς έξυπνους, μορφωμένους και έντιμους. Κανείς από τους γνωστούς μου όμως δεν θα υπέγραφε μέτρα εξόντωσης του λαουτζίκου.
ΥΓ: Κάνε με κι εμένα υπουργό οικονομικών με δικτατορικές εξουσίες και σου μηδενίζω το έλλειμμα σε 2 χρόνια. Δεν νομίζω να πειράζει που θα πεθάνουν 4-5 μύρια όμως, ε;
Κάτσε να σου κάνουμε μια γρήγορη μετάφραση από google translate:
Και μόνο που κατάφερε να κάνει τους μόνιμους και κατά συνείδηση φοροφυγάδες να γκρινιάζουν, δείχνει ότι η δουλειά του είχε θετικό πρόσημο.
=>
Και μόνο που κατάφερε να πηδήξει τους Ε.Ε. δλδ τους μόνιμους και κατά συνείδηση φοροφυγάδες, δείχνει ότι η δουλειά του είχε θετικό πρόσημο.
Γιατί μπορεί να μην πρέπει να τσουβαλιάζουμε το manosk γιατί τώρα πνέει νέος αέρας στο δημόσιο, αλλά οι ΕΕ είναι μαλάκες.
-
Και σαν πιο επί της ουσίας σχόλιο:
Χρήση τεχνολογίας στις ΔΟΥ : Ναι σίγουρα καλό και έγιναν αρκετά βήματα (όσο προφανή και να μοιάζουν).
Φορολογικά κριτήρια: Όσο το σύστημα παίζει στη λογική 'είσαι κλέφτης σε κάθε σου συναλλαγή μέχρι αποδείξεως του εναντίου' με πρόσθετο bonus 'δεν σου δίνω καν το δικαίωμα να αποδείξεις το ενάντιο' (βλ. μηδενικό εισόδημα: αποκλείεται. ΕΕ: de facto όλα ψέμματα που λες άρα δεν έχεις αφορολόγητο, τέλος επιτηδεύματος κλπ) μιλάμε γτπκ.
Βέβαια αυτά τα τελευταία δεν αφορούν το manosk οπότε στ@@ του.
-
...για κοίτα πόσο έξω έχω πέσει!..
...ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ΕΕ πήγαινε 'με το σταυρό στο χέρι' που λένε!..
Επίσης δεν είχα καταλάβει πως το 'γενικό κουμάντο' το είχε ο Θεοχάρης (ο οποίος φέρει και ακέραια την ευθύνη για τις αυτοκτονίες και όχι μόνο!..)... ευτυχώς που μπαίνω στο 4ΤΦ και μαθαίνω 'πράγματα'... -
Κοιταξε να δεις ειναι διαφορετικο οτι πολλοι ΕΕ κοιταξαν να κλεψουν την εφορια απο το ολοι οι ΕΕ κλεβουν την εφορια. Επισης ζουμε σε εποχες που το μπλοκακι παει κ ερχεται. Υπαλληλος πας πλεον σε εταιρεια και σου λενε θα δουλεψεις με μπλοκακι. Παρ ολ αυτα αυτος που δουλεψε σε μια εταιρεια και εκανε εναρξη και μετα απο δυο χρονια του πε η εταιρεια 'thanks αλλα κριση δεν βγαινουμε' εμεινε ανεργος αλλα απο το κρατος θεωρηθηκε κλεφτης και του λεει 'Χμμμ, ελευθερος επαγγελματιας εσυ και 0 εισοδημα. Δεν παιζει μας κλεβεις, φερε 1200 ευρω φορο γιατι ζεις, του πουστη πως βγαζει τα εξοδα σου και πληρωσε και 500 ευρω τελος επιτηδευματος ετσι νταβατζιλικι'. Ομορφη προσεγγιση και αν μη τι αλλο λογικη.
-
Απειλές Χ. Θεοχάρη ότι 'θα μιλήσω'
Υπάρχει κάποιος που δεν ξέρει (ή φανταζεται) τι έχει να πει;
Πάντως επικοινωνιακά δίνουν ρέστα μετά τις εκλογές. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχουν πάει από το 22 στο 12% -
@bibendum,
...αυτό που λές για τους υπάλληλους με μπλοκάκι, δεν παίζει (απ' ό,τι ξέρω, φορολογούνται όπως οι φορολογούμενοι από μισθωτές υπηρεσίες...), δεν έγραψα για όλους τους ΕΕ, σίγουρα θα υπάρχουν έστω και λίγοι που αποφεύγουν να κλέψουν... αλλά όλοι μα όλοι ξέρουμε ότι το αγαπημένο χόμπι των ΕΕ είναι να κλέβουν την εφορία!.. (τουλάχιστον τα προηγούμενα πριν την κρίση χρόνια)... -
Δεν κλεβαν ολοι. Κλεβαν ομως πολλοί. Σημερα ομως σε προκαλούν να κλέψεις γιατι οι ίδιοι σε ληστεύουν ανοιχτά.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
liostemi, δεν διαβαζεις προσεκτικα ομως. Εγω ειπα οταν ο ΕΕ-υπαλληλος εχει μεινει ανεργος, φορολογειται σαν κλεφτης.
-
bibendum, κατάλαβα τί έγραψες και απάντησα ότι δεν ισχύει απ' ό,τι ξέρω, εκτός αν φορολογείται λόγω τεκμηρίων, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλους... (και για να μην παρεξηγηθώ δεν συμφωνώ με τη φορολόγηση βάσει τεκμηρίων...)...
-
Ο ανεργος που ηταν μισθωτος και εμεινε ανεργος εχει εκπτωση φορου και δεν πληρωνει τιποτα θαρρω λογω τεκμηριων.
Αυτος ομως που εβγαλε μπλοκακι και εμεινε ανεργος και δεν τα εκλεισα τα βιβλια γιατι ελπιζει να βρει δουλεια παλι συντομα δεν εχει εκπτωση φορων και πληρωνει κανονικα.
-
ο.κ... κάτι δεν έχω καταλάβει καλά... εφόσον ισχύει αυτό που γράφεις, θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο, όπως και πολλά άλλα άλλωστε...
-
Δεν εχουν καταλαβει ουτε οι ιδιοι εν τελει.
-
Ρε παιδια εδω εβαλαν συντελεστη 26% απο το πρωτο ευρω και αφησαν και την προκαταβολη στο 55% και το τελος επιτηδευματος. Οποτε ο συνολικος φορος ξεπερνα σε πολλες περιπτωσεις το 40-45%.
Οι ανθρωποι ειναι επικινδυνα ασχετοι!!!!!!!
-
ε τι να κανουν και αυτοι; Εχουν πολλα στοματα να θρεψουν...
-
Ναι αλλά στον ΙΤ τομέα έχει ίσα με 1000 υψηλόβαθμα βύσματα!
Τόσα βύσματα έχει μόνο ο δήμος Θεσσαλονίκης, αλλά θα χαλαστούμε πάλι και δε λέει...
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Ναι αλλά στον ΙΤ τομέα έχει ίσα με 1000 υψηλόβαθμα βύσματα!Τόσα βύσματα έχει μόνο ο δήμος Θεσσαλονίκης, αλλά θα χαλαστούμε πάλι και δε λέει...
Έγινε και καταμέτρηση βλέπω!
Ξαναλέω πάντως, η τσέπη ΜΟΥ, επηρεάζεται ΠΟΛΥ περισσότερο από τους 3 στην εταιρεία μου, παρά από τους 1000 του δήμου Θεσσαλονίκης...
Το περίεργο είναι πως όλοι τα βάζουν με τα βύσματα του δημοσίου και όχι με αυτούς που είναι δίπλα τους...Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ναι, γιατί το βύσμα δίπλα σου είναι φυτευτό συνήθως από τον αφεντικό που ότι θέλει κάνει στην επιχείρησή του (όχι αλλού). Ενώ το δημόσιο βύσμα είναι φυτευτό από τον πολιτικό ή τον ιδιώτη που δεν θα έπρεπε να κάνει ότι θέλει με τις δημόσιες θέσεις.
-
Πάρτε και ένα ωραίο που μόλις είδα
Δηλαδή για να αντιμετωπίσουμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές όλων μας, θα γίνεται εκ νέου νέα παρακράτηση σε μισθούς και συντάξεις
Ένας, ΕΝΑΣ 'οικονομολόγος' που να έχει ακούσει την γ@#$@#νη καμπύλη Laffer δεν υπάρχει ?
-
ολοι οι οικονομολόγοι, πρέπει να την εχουν ακούσει, εδώ και 6 αιώνες..αλλά..
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
ο.κ... κάτι δεν έχω καταλάβει καλά... εφόσον ισχύει αυτό που γράφεις, θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο, όπως και πολλά άλλα άλλωστε...Άκου πως πάει για τους επιτηδευματίες: Έστω ότι έχεις επιχείρηση με πραγματικές ζημίες. Η λογική λέει πως δεν θα έπρεπε να πληρώσεις φόρο. Όμως το κράτος έρχεται και σου λέει πως θα πληρώσεις φόρο 26% από το 1ο €. Κανένα πρόβλημα λες, δεν έβγαλα ούτε 1 € οπότε δεν πληρώνω τίποτα. ΝΟΜΙΖΕΙΣ, σου απαντάει το κράτος!!! Κι εγώ τα τεκμήρια γιατί τα έβγαλα ρε κακομοίρη; Οπότε 3000 το ατομικό και 3200 για ένα 1600άρι 10ετίας = 6200 εισόδημα και υπολογίζουμε πως δεν έχειος σπίτι στο όνομά σου αλλά νοικιάζεις ή φιλοξενείσαι, γιατί αν είχες σπίτι θα ανέβαινε το τεκμήριο. Φέρε λοιπόν τα 1612 (το 26% των 6200) ως φόρο σου λέει ο έφορας. Αλλά δεν σταματάμε εκεί, θέλω προκαταβολή για το επόμενο έτος το 55% των 1612 €. Οπότε φέρε συνολικά 2498,6 €. Τελειώσαμε κύριε έφορα; ΝΟΜΙΖΕΙΣ κακομοίρη Ε.Ε!!! Σου βάζω και τέλος €650 για την αυθάδειά σου που τολμάς και κρατάς επιχείρηση! Σύνολο €3148,6 για ΜΗΔΕΝ εισόδημα! Κι έτσι κύριοι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και success story!!!
Ένας, ΕΝΑΣ 'οικονομολόγος' που να έχει ακούσει την γ@#$@#νη καμπύλη Laffer δεν υπάρχει ?
Είναι σχέδιο φτωχοποίηση του λαού. Δεν είναι βλάκες, ξέρουν τι κάνουν!
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)