-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δηλαδή οι αυτοκτονίες διπλασιάστηκαν λόγω στατιστικού σφάλματος;Δεν ειμαι σε θεση να το περιγραψω, πολυ χοντρα, ο σπορος υπηρχε και θα γινοταν η μαλακια με καποια αφορμη.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Τι εννοεις; Στην Αργεντινη ας πουμε η στην Βενεζουελα;ας δει καποιος φωτο στα διεθνη μεσα ή στο twitter για να κρινει απο μονος του. Δεν θα δυσκολευτει καθολου
-
Παρότι **δεν **είμαι φαν του Τσαβεζ (που ανέλαβε το 1999):
από τον ΠΟΥ
-
δεν αναφερομαι στις αυτοκτονιες οταν μιλαω για Λ. Αμερικη, αλλα για τις συνεπειες της χρεοκοπιας συνολικα.
-
Καλα ελεγε ο Alexis...
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Καλα ελεγε ο Alexis...στις ΗΠΑ ή εδω;
-
Σπυρο ο Alexis εχει παντα δικιο..
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Μπουμπουκίζεις Σπύρο. Χρεωκοπία δεν σημαίνει απαραιτήτως ανομία. Έχει χρεοκοπήσει η Ελλάδα ξανά στο παρελθόν. Δεν έγινε τίποτα φοβερό.
ναι, υπο αλλες συνθηκες, με αλλο νομισμα, με αλλες συνθηκες στην ΕΕ. Κοινως, καμια σχεση.
εγω ειμαι βεβαιος οτι τα πραγματα θα ηταν πολυ χειροτερα σε περιπτωση ατακτης χρεοκοπιας. Ευτυχως δεν θα το διαπιστωσουμε.Κι εγω ειμαι βεβαιος πως θα ειμασταν καλυτερα. Your word against mine.
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Έχουν αλλάξει τα πράγματα από την τελευταία Ελληνική χρεοκοπία.
Τώρα μια απλή καθυστέρηση στις εισαγωγές θα επιφέρει τεράστια προβλήματα σε τρόφιμα, καύσιμα κλπ.
Τότε τα μισά τρόφιμα δεν ήταν εισαγωγής ούτε ΟΛΟΙ είχαν αυτοκίνητα.
Αν μάλιστα λόγω άτακτης χρεοκοπίας μας επέβαλαν και εμπάργκο, θα βλέπαμε Mad Max στους δρόμους, στα σουπερμάρκετ και στα νοσοκομεία.
Μακροπρόθεσμα δεν θα είχαμε ούτε ρεύμα καθώς δεν θα υπήρχαν τα απαραίτητα ανταλλακτικά.
κλπ, κλπ. -
Εμπάργκο επειδη ειμεθα κομμουνισται; Και ναυτικο αποκλεισμο του Πειραια; Ουτε το Μεγκα δεν λεει τετοια...
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Η κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας εξέταζε σενάρια διάλυσης του ευρώ κατά την κορύφωση της κρίσης χρέους στην περιοχή το 2012, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, ο διοικητής της Τράπεζας της Ολλανδίας, Klaas Knot σημείωσε πως υπήρξαν στιγμές το 2012 που το ευρώ βρέθηκε μία ανάσα από της διάλυση.
«Υπήρξαν στιγμές εκείνη την περίοδο όπου στην Τράπεζα αρχίσαμε να εξετάζουμε τέτοιου είδους σενάρια και να προετοιμαζόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος για να προσθέσει ότι «Δεν θέλω με τίποτα να ξαναγυρίσουμε σε εκείνο το σημείο».
Σημειώνεται ότι το ευρώ ιδρύθηκε το 1999 και πλέον υπάρχουν 28 ευρωπαϊκές χώρες που το χρησιμοποιούν.
http://www.capital.gr/News.asp?id=1979921
Τι άλλο θα μας πουν οι πρετεντέρηδες .
Εμείς θα χρεοκοπούσαμε , αλλά το ευρώ θα διαλυόταν .Πόσο υπαλληλάκια είναι όλοι ...
Μας διέλυσαν και τους είπαμε και ευχαριστώ .
Πάντως από το 1830 μέχρι το 1917 , άνετα μας είχαν κάνει αποκλεισμό οι Αγγλογάλλοι μερικές φορές που δεν γούσταραν την πολιτική μας .
Τώρα μας τον έκαναν αλλιώς .
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Παρότι **δεν **είμαι φαν του Τσαβεζ (που ανέλαβε το 1999):Ποσοστό αυτοκτονιών στη Βενεζουέλα
από τον ΠΟΥ
Εκεί είναι χαμηλό γιατί προλαβαίνουν και σε δολοφονούν.
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Παρότι **δεν **είμαι φαν του Τσαβεζ (που ανέλαβε το 1999):από τον ΠΟΥ
Δεν προλαβαίνουν να αυτοκτονήσουν
-
Yeap, το ξέρω.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
...
εγω ειμαι βεβαιος οτι τα πραγματα θα ηταν πολυ χειροτερα σε περιπτωση ατακτης χρεοκοπιας. Ευτυχως δεν θα το διαπιστωσουμε....
ομως θα μπορουσαμε να ριξουμε μια ματια στην Λ. Αμερικη για να παρουμε μια μικρη ιδεα......
ας δει καποιος φωτο στα διεθνη μεσα ή στο twitter για να κρινει απο μονος του. Δεν θα δυσκολευτει καθολουH Αργεντινη εκανε σταση πληρωμων απεναντι στους δανειστες της στο τελος του 2001[τελικα η Αργεντινη συμφωνησε με την πλειοψηφια των δανειστων της να πληρωσει περιπου το 50% των παλιων δανειακων κεφαλαιων (οι τοκοι δεν αναγνωριστηκαν) μεσω εκδοσης νεων ομολογων του δημοσιου].
Το μονο κοινο μεταξυ της Αργεντινης του 2001 και της Ελλαδας του 2009 ειναι το οτι και οι δυο βρισκονται στον ιδιο πλανητη. Το 2001 η Αργεντινη ηταν ηδη σε υφεση (η οποια ειχε αρχισει το 1999) , η ανεργια εκανε τιλτ (πανω απο 25%) , ομοιως (τιλτ εκανε) και η φτωχεια , οποιος ειχε μια οποιαδηποτε δουλεια θεωρουνταν μεσαια ταξη (οπως στην Ελλαδα τωρα), ειχε εθνικο νομισμα , καιταλοιπα- καιταλοιπα .
Στις αρχες του 2003 αρχιζει η ανακαμψη της οικονομιας. Το ΑΕΠ αρχιζει να αυξανεται με σημαντικους ρυθμους (πχ το 2003 ηταν περιπου 9%) για σειρα ετων και μεχρι την παγκοσμια οικονομικη κριση (περιπου απο το 2011 η Αργεντινη αρχιζει να αντιμετωπιζει τα προβληματα της υφεσης που χτυπαει και αυτη συν το οτι εχει ψηλο πληθωρισμο). Οι εξαγωγες αυξηθηκαν, οι πραγματικοι μισθοι αυξηθηκαν, οι κοινωνικες παροχες αυξηθηκαν , η ανεργια μειωθηκε , η φτωχεια και η ανισοτητα του πλουτου μειωθηκαν (οχι σε μεγαλο βαθμο αλλα μειωθηκαν).
Argentina: Main Economic Indicators (TABLE 3 http://research.policyarchive.org/20376.pdf)
...................2000...2001...2002...2003...2004...2005...2006...2007...2008
Real GDP, Total -0.8 ..-4.4....-10.9...8.8.....9.0.....9.2.....8.5.....8.7.....8.4πραγματικος μισθος
http://1.1.1.5/bmi/epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/images/thumb/8/89/EU-G20_Real_wage_growth_(%25).png/350px-EU-G20_Real_wage_growth_(%25).pngφτωχεια και δεικτης Gini στην Αργεντινη
http://povertydata.worldbank.org/poverty/country/ARGΔεν λεω οτι η Ελλαδα θα επρεπε να κανει σταση πληρωμων προς τους δανειστες της (δεν τολμαω να μιλησω για λυσεις). Δεν ξερω ποιο θα ηταν το αποτελεσμα της στασης πληρωμων της Ελλαδας (νταξει εσυ οχι μονο ξερεις αλλα εισαι και βεβαιος ). Λεω οτι η σταση πληρωμων της Αργεντινης και η αποσυνδεση του πεσο απο το δολ ειχε αυτο το αποτελεσμα. Δηλαδης οτι η αργεντινικη αφηγηση εχει θετικα στοιχεια χωρις ,ομως, να ξερω τι θα καταφερουν τελικα (το οποιο και εξαρταται απο το ποια πολιτικη θα ασκηθει).
Η πολιτικη που ακολουθησε η Αργεντινη ειναι ενα μειγμα κευνσιανισμου αρχικα (το κρατος ,προσφεροντας κεφαλαια , βοηθησε καποιες χρεοκοπημενες επιχειρησεις και καποιες απ’ αυτες εγιναν ανταγωνιστικες , δημιουργια θεσεων εργασιας απο το κρατος, αυξηση της κοινωνικης προστασιας) και λιτοτητας στη συνεχεια.Τεσπα, μαλακια μου που ξοδευω μιση ωρα απο το χρονο μου για να απαντησω σε 3 μαλακιες που σου πηρε 2 λεπτα να τις γραψεις. Και δεν θα το ξανακανω.
-
Ο χρήστης αεροζολ έγραψε:
Το μονο κοινο μεταξυ της Αργεντινης του 2001 και της Ελλαδας του 2009 ειναι το οτι και οι δυο βρισκονται στον ιδιο πλανητη.
Δεν λεω οτι η Ελλαδα θα επρεπε να κανει σταση πληρωμων προς τους δανειστες της (δεν τολμαω να μιλησω για λυσεις). Δεν ξερω ποιο θα ηταν το αποτελεσμα της στασης πληρωμων της Ελλαδας (νταξει εσυ οχι μονο ξερεις αλλα εισαι και βεβαιος ).
επομενως, αφου κατ'εσενα δεν εχουν κανενα κοινο, μπορει και τα αποτελεσματα να ειναι τελειως διαφορετικα, σωστα?
οκ, η σιγουρια για την οποια μιλησα ισως ειναι υπερβολικη.
βλεπω ομως το εξης: 4 χρονια μετα αντιστεκομαστε σε οτιδηποτε αφορα την διορθωση των αιτιων που μας οδηγησαν στο 2010 (κατα τη γνωμη μου: υπερδανεισμος του κρατους, τεραστιες σπαταλες, μιζες, υπερογκος και αναποτελεσματικος ΔΤ, κακιστη διαχειρηση δημοσιου χρηματος, φοροδιαφυγη, πελατειακο συστημα, κρατικοδιατος ΙΤ, μικρη εγχωρια παραγωγη).
Σκεφτομαι οτι αν ολα τα παραπανω ημασταν υποχρεωμενοι να τα διαχειριστουμε μεσα σε μια νυχτα, θα κατερρεε το συμπαν.η προσαρμογη λοιπον θα ηταν πολυ πιο βιαιη. Και φυσικα, το οτι θα αρνουμασταν να πληρωσουμε τα χρεη μας, δεν σημαινει οτι τελικα θα μας τα χαριζαν.
-
Στα οικονομικά μέτρα πρέπει να προστεθεί η πολιτική διάσταση. Αν θέλουμε να είμαστε σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορεί να τους γράφουμε στα @ρχ... μας.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
υπερογκος και αναποτελεσματικος ΔΤΤο υπέρογκος (σε απόλυτα νούμερα) έχει καταρριφθεί. Αναποτελεσματικός και κακά δομημένος σίγουρα είναι.
το οτι θα αρνουμασταν να πληρωσουμε τα χρεη μας, δεν σημαινει οτι τελικα θα μας τα χαριζαν.
Και τι θα έκαναν για να τα πάρουν;
-
ήδη οι αλλαγές που έχει επιφέρει η 'κρίση' είναι οριακά ανεκτές από τις κοινωνικές ομάδες που θίγονται..δικαίως ή αδίκως...
το πρόβλημα εστιάζεται καθαρά στο χρόνο που αυτές εφαρμόζονται.....Κάτι σαν τον βάτραχο στην κατσαρόλα..
παρ ότι εύχομαι να πεθάνουν πολιτικά όλα αυτά τα 'τζάκια' που μονοπωλούν τα τηλεπαραθυρα για δεκαετίες....το σενάριο της εξόδου από το € ως συνέπεια άτακτης χρεοκοπίας θα δημιουργούσε συνθήκες που ούτε στις ειδήσεις δεν βλέπουμε...
Γιατί άλλη είναι η συμπεριφορά των πολιτών σε περιόδους λχ πολέμου η μαζικών καταστροφών από θεομηνίες....και άλλη όταν ξαφνικά καταρρέει το τραπεζικό σύστημα της χώρας...
μπορούμε να υποθέσουμε όλοι μας την χαοτικη καθημερινότητα όταν ξαφνικα μετά από μια 20ετια ζουμερων αγελάδων ξυπνούσαμε σε περιβάλλον (στην καλύτερη) Μολδαβίας...
Η Αργεντινή θα ήταν το μελλοντικό μας οραμα... -
Απολαμβάνω τους νεοραγιάδες εδω μέσα. Ναι η Ελλάδα εχει ανώτερο πολιτισμό και πιο μορφωμένους ανθρώπους απο την Αλβανια, Κονγκο, Αργεντινή, Βενεζουέλα. Εχω σιχαθεί το παραμύθι οτι είμαστε ίδιοι με τους τριτοκοσμικούς Πακιστανοαφγανους και τους Αλβανούς.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε εαν είμαστε ενωμένοι ,αλλά απ'οτι βλέπω η Μαρξιστική ιδεολογία εχει ποτίσει τα μυαλά πολλών και αραδιάζουν τις ίδιες μπούρδες με τους Κουτσούμπες και τους Τσίπρες. ''δεν διαφέρει ο πολιτισμός της Ελλάδας απο της Νιγηρίας''. Λες και εχετε παει στην Νιγηρία ή στο Κονγκό... Ρε στην Βενεζουέλα να πάτε , θα αυτοκτονήσετε σε 3 μέρες απο τις κακουχίες(εαν δεν σας εχουν δολοφονήσει πρώτα).
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)