-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Κοιτάξτε πρώτα να ορίσετε τι σημαίνει 'πεινάει' κάποιος και μετά συνεχίστε, αλλιώς κάνετε πεντάλ μέσα στο σουκρούτ
Αφού το κάνετε αυτό μετά θα πρέπει να έχουμε κάπως σοβαρά δεδομένα πόσοι είναι αυτοί που εμπίπτουν στην κατηγορία 'πεινάω' και στο τέλος θα πρέπει να συμφωνήσετε επίσης σε μια κοινωνία/χώρα ως ικανοποιητικό σημείο αναφοράς και σύγκρισης , γιατί αλλιώς πάντα θα υπάρχει κάποιος ο οποίος θα λέει ότι είναι τραγικό να 'πεινάνε' (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) 100 άνθρωποι το 2014 = > είμαστε σε τραγική κατάσταση -> ανθρωπιστική κρίση.Για μένα είναι σχετικά απλό:
- Έχουμε αύξηση των ανθρώπων που τρέφονται από τα συσίτια; Ναι, μεγάλη.
- Έχουμε αύξηση των ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν τα βασικά (φως, νερό, τηλέφωνο); Ναι, μεγάλη. (Οι τελευταίοι, δεν φαντάζομαι να νομίζεις πως τρώνε και πλουσιοπάροχα...).
- Έχουμε αύξηση των πωλήσεων τροφίμων ευκαιρίας και ιδιωτικής ετικέτας; Ναι, μεγάλη.
Άρα, όλα τα παραπάνω, δεν δείχνουν κάτι;
Μάιστα, εξαιρετικά ακριβής και εύστοχος.
Και θα σου απαντήσω με μεγάλη ειλικρίνεια στο πάρα πολύ συγκεκριμένο και καίριο ερώτημά σου :
ΝΑΙ, είναι απολύτως αληθές ότι όλα τα παραπάνω δείχνουν κάτι. -
Ακολουθεί βαρύγδουπη δήλωση...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Νομίζεις. Εγώ έχω να πάω 2 χρόνια διακοπές και αρκετοί γνωστοί μου. Δεν πεινάμε πάντως.ΥΓ2: Αναρωτιέμαι τώρα, τα νέα λάστιχα της 325i του Λάππα πόσο κόστισαν...
Εγώ που είμαι large τύπος ως γνωστόν, έβαλα στην πτωχή (πλην όμως τίμια) 120i μια 4άδα 225/40/18 Dunlop αντί μόλις 550 ισχυρών και μη πληθωρισμένων ευρουλινίων...Εγώ πάλι αναρωτιέμαι τι μισθό παίρνεις εσύ και το flame-baiter της παρέας. Αλλά σε γενικές γραμμές δεν το πετάω ως επιχείρημα.
anywayz, τα λάστιχα μπορείς εύκολα να βρεις πόσο στοίχισαν (225/40/18- 255/35/18W run flat).
Και μόλις το βρεις, φαντάζομαι ότι θα μας εξηγήσεις τι σχέση έχουν τα προσωπικά μου έξοδα και γενικότερα η οικονομική μου κατάσταση με την συζήτηση.Ε, χωρίς να το έχω ψάξει, γιατί τα run flat δεν τα συμπαθώ, 1 χιλιαρικόπουλο πάνω κάτω, θα έφυγε... Ξέρεις πόσα σουβλάκια αγοράζεις με 1 χιλιάρικο;
Επιπλέον, εγώ δεν γκρινιάζω εδώ μέσα για τον δικό μου μισθό, ούτε έχω πει πως πηδάω τζάμπα γκομενάκια επειδή δεν έχω λεφτά; Εγώ Λάππα μου, είναι γνωστό πως το φυσάω, κι όταν έχω και παραπάνω ανάγκες, τσοντάρει και ο daddy το κατιτίς του που τα έχει μπόλικα τα γκαφρά!Δεν είμαι φτωχός και γκρινιάρης.
-
Ρε παιδιά δεν είναι πασιφανές ότι για την πλειοψηφία του πληθυσμού το βιοτικό επίπεδο έχει πέσει σε σχέση με 5 χρόνια πριν; Υπάρχει κάποιος που θα διαφωνήσει με αυτό;
Τώρα το αν ισχύει το γενικό 'ο κόσμος πεινάει', εκεί μπορουμε να συζητήσουμε και το τι προσδιορίζουμε ως 'πεινάει', και το πόσοι 'πεινούν'.
-
Περιμενω το 'αλλά' μετα το 'δειχνουν κατι' του Koutsan
-
Δε μιλαμε για πτωση του βιωτικου επιπεδου, δεν διαφωνει κανενας γι αυτο.
Λεμε οτι πολλοι εχουν προβλημα βασικης διαβιωσης. Και δε φτανει αυτο, ειναι και χοντροι -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Κοιτάξτε πρώτα να ορίσετε τι σημαίνει 'πεινάει' κάποιος και μετά συνεχίστε, αλλιώς κάνετε πεντάλ μέσα στο σουκρούτ
Αφού το κάνετε αυτό μετά θα πρέπει να έχουμε κάπως σοβαρά δεδομένα πόσοι είναι αυτοί που εμπίπτουν στην κατηγορία 'πεινάω' και στο τέλος θα πρέπει να συμφωνήσετε επίσης σε μια κοινωνία/χώρα ως ικανοποιητικό σημείο αναφοράς και σύγκρισης , γιατί αλλιώς πάντα θα υπάρχει κάποιος ο οποίος θα λέει ότι είναι τραγικό να 'πεινάνε' (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) 100 άνθρωποι το 2014 = > είμαστε σε τραγική κατάσταση -> ανθρωπιστική κρίση.Για μένα είναι σχετικά απλό:
- Έχουμε αύξηση των ανθρώπων που τρέφονται από τα συσίτια; Ναι, μεγάλη.
- Έχουμε αύξηση των ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν τα βασικά (φως, νερό, τηλέφωνο); Ναι, μεγάλη. (Οι τελευταίοι, δεν φαντάζομαι να νομίζεις πως τρώνε και πλουσιοπάροχα...).
- Έχουμε αύξηση των πωλήσεων τροφίμων ευκαιρίας και ιδιωτικής ετικέτας; Ναι, μεγάλη.
Άρα, όλα τα παραπάνω, δεν δείχνουν κάτι;
Μάιστα, εξαιρετικά ακριβής και εύστοχος.
Και θα σου απαντήσω με μεγάλη ειλικρίνεια στο πάρα πολύ συγκεκριμένο και καίριο ερώτημά σου :
ΝΑΙ, είναι απολύτως αληθές ότι όλα τα παραπάνω δείχνουν κάτι.Για να μην περιμένει άδικα ο trident, κατά koutsan, όλα όσα παρέθεσα το μόνο που δείχνουν είναι το χαμηλό επίπεδο αυτού που τα έγραψε...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Λεμε οτι πολλοι εχουν προβλημα βασικης διαβιωσης. Και δε φτανει αυτο, ειναι και χοντροικαι ανόητοι, μ@λάκες, κλπ κλπ
#natalemeola
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Πάντως φοβερά σατανικό το σχέδιό σου δία, ανάγκασες τον ξμαρ να καλολογίσει τον μπουμπούκο...με αποτέλεσμα ->bye bye boubouko
Ε τι νόμιζες πως μας μαθαίνει η KGB στον Περισσό;
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Παντως αν θελετε αντιπαραδειγμα, σας εχω. Η Αρετσου (Κρηνη) εδω ειναι οτι ειναι η Γλυφαδα εκει. Πριν 10 χρονια ειχε πανω απο 50 μαγαζια στη σειρα και οι Ferrari, Lambo και Porsche διπλοπαρκαριζαν. Χρειαζοσουν μιση ωρα Σαββατο βραδυ για να διασχεσεις τα 3 χλμ της παραλιακης ζωνης. Τωρα δεν εχει πανω απο 15 μαγαζια και παρκαρεις οπου θες. Η εικονα εγκαταλειψης με ολοκληρα οικοδομικα τετραγωνα σφραγισμενα ειναι αποκαρδιωτικη. Τα λιγα μαγαζια που εμειναν γεμιζουν ομως. Ναι τζιμανια μου, ο κοσμος που γεμιζε τα 50 περιοριζεται στα 15 τωρα. Βεβαια καποιοι βλεπουν γεματα μαγαζια...
Θα ήθελα πολύ η Κρήνη να είναι Γλυφάδα, αλλά λέμε τώρα!
Επίσης, να προσθέσω πως σαν την Χαλκιδική δεν έχει, κλπ κλπ!
Με τα μετρα της Σαλλονικης, ειναι οτι πιο κοντινο εχουμε στη Γλυφαδα. Φτωχομανα γαρ...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Κοιτάξτε πρώτα να ορίσετε τι σημαίνει 'πεινάει' κάποιος και μετά συνεχίστεμε όλη αυτή τη συζήτηση περί πείνας, εγώ ΠΕΙΝΑΣΑ πάντως
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Λεμε οτι πολλοι εχουν προβλημα βασικης διαβιωσης. Και δε φτανει αυτο, ειναι και χοντροιΕπίσης ισχύει.
Απλώς το 'η Ελλάδα πεινάει' είναι πολύ πιο δραματικό από την πραγματικότητα.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Κοιτάξτε πρώτα να ορίσετε τι σημαίνει 'πεινάει' κάποιος και μετά συνεχίστε
με όλη αυτή τη συζήτηση περί πείνας, εγώ ΠΕΙΝΑΣΑ πάντως
Κι εγώ, κι από σήμερα έχει σαλάτα μόνον το μενού, γιατί πήραμε την ανηφόρα!
Η πείνα λοιπόν, θα είναι διαρκής! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Παντως αν θελετε αντιπαραδειγμα, σας εχω. Η Αρετσου (Κρηνη) εδω ειναι οτι ειναι η Γλυφαδα εκει. Πριν 10 χρονια ειχε πανω απο 50 μαγαζια στη σειρα και οι Ferrari, Lambo και Porsche διπλοπαρκαριζαν. Χρειαζοσουν μιση ωρα Σαββατο βραδυ για να διασχεσεις τα 3 χλμ της παραλιακης ζωνης. Τωρα δεν εχει πανω απο 15 μαγαζια και παρκαρεις οπου θες. Η εικονα εγκαταλειψης με ολοκληρα οικοδομικα τετραγωνα σφραγισμενα ειναι αποκαρδιωτικη. Τα λιγα μαγαζια που εμειναν γεμιζουν ομως. Ναι τζιμανια μου, ο κοσμος που γεμιζε τα 50 περιοριζεται στα 15 τωρα. Βεβαια καποιοι βλεπουν γεματα μαγαζια...
Θα ήθελα πολύ η Κρήνη να είναι Γλυφάδα, αλλά λέμε τώρα!
Επίσης, να προσθέσω πως σαν την Χαλκιδική δεν έχει, κλπ κλπ!
Με τα μετρα της Σαλλονικης, ειναι οτι πιο κοντινο εχουμε στη Γλυφαδα. Φτωχομανα γαρ...
Ελα τωρα, εχετε Πανοραμα, Θερμη, κλπ Το φτωχομανα κολλαει στα δυτικα και στην Καλαμαρια
-
Νομίζεις. Εγώ έχω να πάω 2 χρόνια διακοπές και αρκετοί γνωστοί μου. Δεν πεινάμε πάντως.
ΥΓ2: Αναρωτιέμαι τώρα, τα νέα λάστιχα της 325i του Λάππα πόσο κόστισαν...
Εγώ που είμαι large τύπος ως γνωστόν, έβαλα στην πτωχή (πλην όμως τίμια) 120i μια 4άδα 225/40/18 Dunlop αντί μόλις 550 ισχυρών και μη πληθωρισμένων ευρουλινίων...Εγώ πάλι αναρωτιέμαι τι μισθό παίρνεις εσύ και το flame-baiter της παρέας. Αλλά σε γενικές γραμμές δεν το πετάω ως επιχείρημα.
anywayz, τα λάστιχα μπορείς εύκολα να βρεις πόσο στοίχισαν (225/40/18- 255/35/18W run flat).
Και μόλις το βρεις, φαντάζομαι ότι θα μας εξηγήσεις τι σχέση έχουν τα προσωπικά μου έξοδα και γενικότερα η οικονομική μου κατάσταση με την συζήτηση.Ε, χωρίς να το έχω ψάξει, γιατί τα run flat δεν τα συμπαθώ, 1 χιλιαρικόπουλο πάνω κάτω, θα έφυγε... Ξέρεις πόσα σουβλάκια αγοράζεις με 1 χιλιάρικο;
Επιπλέον, εγώ δεν γκρινιάζω εδώ μέσα για τον δικό μου μισθό, ούτε έχω πει πως πηδάω τζάμπα γκομενάκια επειδή δεν έχω λεφτά; Εγώ Λάππα μου, είναι γνωστό πως το φυσάω, κι όταν έχω και παραπάνω ανάγκες, τσοντάρει και ο daddy το κατιτίς του που τα έχει μπόλικα τα γκαφρά!Δεν είμαι φτωχός και γκρινιάρης.
Εισαι σε σχεση αυτην την περιοδο;:)
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Νομίζεις. Εγώ έχω να πάω 2 χρόνια διακοπές και αρκετοί γνωστοί μου. Δεν πεινάμε πάντως.
ΥΓ2: Αναρωτιέμαι τώρα, τα νέα λάστιχα της 325i του Λάππα πόσο κόστισαν...
Εισαι σε σχεση αυτην την περιοδο;:)
Φυσικά. Αυτό έλειπε άντρες σαν τον Λάππα κι εμένα να μένουν χωρίς σχέση.
Απλά ο Λάππας την βγάζει φθηνότερα...
Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα, έχουμε λεφτά.
Έρχεται και ανάπτυξη, θα έχουμε περισσότερα!Γιατί ρωτάς όμως;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Λεμε οτι πολλοι εχουν προβλημα βασικης διαβιωσης. Και δε φτανει αυτο, ειναι και χοντροιΕπίσης ισχύει.
Εγώ πάντως στο 'πεινάει' βάζω και αυτόν που δεν τον φτάνουν τα λεφτά για ενοίκιο,για το ρεύμα,για το νερό,για την εφορία,για την ασφάλεια του (οαεε,αυτοκινήτου κλπ), για θέρμανση κλπ κλπ.
-
Τετοιο κελεπουρι (με λεφτα εννοω..) τετοιες εποχες δυσκολα βρισκεις !!
Εχω κ μια ξαδερφη υπ οψιν αλλα αστο καλυτερα.. Στο sex ειναι σαδο-μαζο..:-| -
Γιατί ρωτάς όμως; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγώ πάντως στο 'πεινάει' βάζω και αυτόν που δεν τον φτάνουν τα λεφτά για ενοίκιο,για το ρεύμα,για το νερό,για την εφορία,για την ασφάλεια του (οαεε,αυτοκινήτου κλπ), για θέρμανση κλπ κλπ.
Αν μπουν κ αυτοι το ποσοστο φτανει το 80%...
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)