-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Η ερωτηση μου ειναι γιατι το κρατος να σε προτατευσει απ το φεσι και οχι ως εργαζομενο πχ.
Απλα δεν εχεις καταλαβει την ενσταση μου. Ισως και να ειμαι απλα παραλογος βεβαια. Υπαρχει ενας ανθρωπος που λεει οτι οχι το κρατος δεν πρεπει να παρεμβαινει στις μπιζνες και αυτες να γινονται οπως οριζει ο νομος της αγορας. Ο νομος της αγορας λεει οτι οταν δεν κυκλοφορει χρημα θα πεφτει το ενα φεσι μετα το αλλο. Και ερχεται ο ιδιος ανθρωπος να πει οτι το κρατος πρεπει να τιμωρησει την αυτορυθμιση της αγορας. Και αναρωτιεμαι εγω. Τελικα το κρατος πρεπει να παρεμβαινει; πρεπει να προστατευει; αν προστατευει, πρεπει να προστατευει τους μισους; ολους; Που τελειωνουν τα ορια του νομου της αγορας; που αρχιζει η προστασια απ το κρατος; ποτε εισερχεται η κακη ψυχολογια της αγορας που δεν τις επιτρεπει την αυτορυθμιση;Δεν απαντάς και επαναλαμβάνεσαι. Το κράτος πρέπει να σε προστατεύει και ως επιχειρηματία και ως εργαζόμενο.
Επαναλαμβάνεις έναν όρο που δεν είμαι σίγουρος ότι κατανοείς ('αυτορύθμιση της αγοράς'). 'Αυτορύθμιση' δε σημαίνει 'απουσία κράτους και κανόνων'. Σημαίνει 'κάντε ότι θέλετε εντός πλαισίου-ορίων, αλλά αν περάσετε τα όρια, τζιζ'. Ακόμα και οι πλέον σκληροπυρηνικές καπιταλιστικές χώρες (ΗΠΑ, Αγγλία, Ιαπωνία κτλ.) έχουν σοβαρό κράτος που γαμάει τον επιχειρηματία που θα παραβεί την εργατική νομοθεσία (για τόλμα στην Αγγλία να καθυστερήσεις 1 μέρα να πληρώσεις τους εργαζομένους σου) εξίσου με αυτόν που θα κάνει πχ. εικονική πτώχευση.
Ο Τζήμερος έγραψε τα ακόλουθα αυτονόητα:
- Να λειτουργεί σωστά και γρήγορα η Δικαιοσύνη. Οταν ο δικηγόρους του προμηθευτή του τον εκβιάζει '4000 αλλιώς τράβα δικαστικά' εκμεταλλεύεται αυτό ακριβώς το φάουλ του κράτους, δε ζητάει να μην τον εκβιάζουν, ζητάει στο κράτος να κάνει τη δουλειά του.
- Εφ΄όσον το κράτος αποδέχεται τα 'φέσια', καθώς και το ίδιο 'φεσώνει' τους προμηθευτές του (αδιανόητο προ ετών αλλά δυστυχώς πραγματικότητα), να τα αποδέχεται και σε ό,τι αφορά τις φορολογικές υποχρεώσεις, δηλ. να μην είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις φόρο, ΦΠΑ κτλ. αν τελικά σε φεσώσουν
Εδώ μιλάμε για κράτος που βάζει τόκο 1-2% το μήνα στις οφειλές προς αυτό (πως νομίζετε μαζεύονται τόσα δις οφειλών... τα μισά είναι τέτοια παράλογα πρόστιμα και τόκοι) αλλά τις δικές του οφειλές τις πληρώνει άτοκα
Απορώ που κάνεις λοιπόν τέτοια (επιμένω, άκυρα...) σχόλια.
-
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Αυτο το ξοδευει αλογιστα το βασιζεις καπου?
Εχεις δει νουμερα για πωλησεις λιανικης κλπ?Απλά παρατηρώ τι συμβαίνει γύρω μου.
Αν δεις τα νουμερα θα βαλεις τα κλάματα. Ας μην παμε μακρια, ας πιασουμε το θεμα του φορουμ, τα αυτοκινητα. Η αγορα ειναι στα επιπεδα του 1970!!!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Υπερβολές! Ο Τζ-μαρρ λέει πως πάμε καλά και για αυτό είμαστε και χοντροί. Ζει στον δικό του κόσμο βέβαια αλλά δεν πειράζει...
Είναι ευτυχισμένος εκεί, μήπως τελικά είναι καλύτερα να εφαρμόσουμε το 'ασ' τον ξμαρρ στην ξμέρρα του';
Aκόμα διαβάζετε ξμαρρ, έξυπνοι άνθρωποι....??
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Δυστυχώς η κανονική πλήρης χρεοκοπία είναι κάθε μέρα και πιο κοντά, αν και υπάρχουν κάποια (λίγα) θετικά σημάδια.
Μόνο αν μας χαρίσουν και** κάνουμε επιτέλους κάτι από αυτά που πρέπει (δεν το βλέπω...)** και αν δοθεί και το σήμα στις αγορές ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα καλυφθεί, έχουμε ελπίδες.
Αλλιώς κλάφτα χαράλαμπε, μόνο η κατακόρυφη αύξηση των καταθέσεων του έντι μας σώζει..Μηπως ανηκεις στους 'επαγγελματιες καταστροφολογους' που βλεπει η Αντωνελλα φιλε μου;
Το 4ο μερος του sequel θα μας σερβιριστει με τον κλασσικο, επωδυνο τροπο κατα τον Οκτωβρη, μετα την νεα νικη της ξανθοκουραδας και του σακατη της. Μονο που αυτη τη φορα θα ειναι το τελευταιο. Δυστυχως το μαρμαρο θα το πληρωσουμε ολοι και επειδη θα λειτουργησουν οι...'κοινωνικοι αυτοματισμοι' θα σφαχτουμε αναμεταξυ μας, αντι να παλουκωσουμε τα πρασινομπλε καθαρματα μεχρι 5ης γενεας...
Το αν οι καφετεριες ειναι γεματες δε λεει τιποτα, ειναι εικονικη πραγματικοτητα στα αστικα κεντρα κυριως. Δε μπορεις να μεινεις μεσα 24/7. Για να πας αυτη τη μια φορα τρεναρεις λογαριασμους ΔΕΚΟ, νοικι, κατι αλλο τελος παντων. Μετα την κριση καθε αποσταση ανω των 200km αντιμετωπιζεται σαν υπερατλαντικο ταξιδι, η αγορα ρουχων και παπουτσιων ειναι μπελας, το οτι ηρθε ο Σεπτεμβρης αποτυπωνεται πλεον στα προσωπα του 80% των γονιων που πανε τα παιδια τους φροντιστηριο και οχι στο οτι 'πεφτουν τα φυλλα', τα Χριστουγεννα και το Πασχα ειναι εφιαλτης αντι για χαρα. Γι' αυτα φταινε αυτοι οι δολοφονοι και σορρυ για τη γλωσσα μου αλλα τους αξιζει ψοφος και ομαδικος ταφος στον οποιο θα χεζουμε καθε μερα και ετσι η Αθηνα θα αποκτησει 2ο λοφο του Φιλοπαππου...
Και αν οι 'αγανακτισμενοι' πεθαναμε μεσα στα δακρυγονα του Μεσοπροθεσμου (6/2011) ακριβως γιατι καταλαβαν οτι χανουν το παιχνιδι, η διπλη ευκαιρια των εκλογων του 2012 ηταν η χαριστικη βολη για την αφασικη πλειοψηφια του πληθυσμου. Γεροι και επαρχια -κυριως, αρεσει δεν αρεσει- συντηρησαν το χαος (και προς αποφυγιν παρεξηγησεως δεν εχω θεμα δεξια-αριστερα, εννοω το πρασινομπλε και μονον). Το ευχαριστω το πηραν λιγους μηνες αργοτερα. Οι πρασινοι εβαλαν στην πρωτη γραμμη τους ΔΥ, οι μπλε τους συνταξιουχους και τα σωματα ασφαλειας. Δηλαδη και οι δυο ασελγησαν πανω στα παιδια τους, εκαψαν τα πτωματα και σε λιγακι θα σοδομισουν και τις σταχτες...
Εθνικη προδοσια διαπραττει οποιος στηριζει αυτες τις 2 παραταξεις. Το εχουν αποδειξει τα γεγονοτα, δεν ειναι ιδεα μου. Πριν καποιος βιαστει να με κατηγορησει, ας σκεφτει ποσο ευκολα πλεον βενζινωνει το αμαξι, πληρωνει την ολη του συντηρηση, παιρνει δωρα σε συγγενεις και φιλους/συντροφους, μιλα στο κινητο και αλλα πολλα απλα καθημερινα **που δικαιουται και του τα κανουν να φαινονται πολυτελεια...**Αλλα οσο πιανει η λογικη της χαιρεκακιας 'εγω καταστραφηκα, τωρα σειρα σου' που διακατεχει πολυ κοσμο, το παρτι θα συνεχιστει μεχρι το τελος...
-
Η ερωτηση μου ειναι γιατι το κρατος να σε προτατευσει απ το φεσι και οχι ως εργαζομενο πχ.
Απλα δεν εχεις καταλαβει την ενσταση μου. Ισως και να ειμαι απλα παραλογος βεβαια. Υπαρχει ενας ανθρωπος που λεει οτι οχι το κρατος δεν πρεπει να παρεμβαινει στις μπιζνες και αυτες να γινονται οπως οριζει ο νομος της αγορας. Ο νομος της αγορας λεει οτι οταν δεν κυκλοφορει χρημα θα πεφτει το ενα φεσι μετα το αλλο. Και ερχεται ο ιδιος ανθρωπος να πει οτι το κρατος πρεπει να τιμωρησει την αυτορυθμιση της αγορας. Και αναρωτιεμαι εγω. Τελικα το κρατος πρεπει να παρεμβαινει; πρεπει να προστατευει; αν προστατευει, πρεπει να προστατευει τους μισους; ολους; Που τελειωνουν τα ορια του νομου της αγορας; που αρχιζει η προστασια απ το κρατος; ποτε εισερχεται η κακη ψυχολογια της αγορας που δεν τις επιτρεπει την αυτορυθμιση;Στο συγκεκριμένο άρθρο ζητά εφαρμογή κοινής λογικής στο θέμα της φορολόγησης και γενικότερης αντιμετώπισης από το κράτος, για την περίπτωση που φας φέσι. Ούτε χάρες, ούτε ''διευκολύνσεις''.
Ας το, δεν το έχεις. Μόνο ένας ΕΕ ή κάποιος που έχει άμεση σχέση με έναν ΕΕ μπορεί να καταλάβει περί πόσο μεγάλης μαλακίας πρόκειται.
Edit. Με πρόλαβε ο nass.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αυτο το ξοδευει αλογιστα το βασιζεις καπου?
Εχεις δει νουμερα για πωλησεις λιανικης κλπ?Απλά παρατηρώ τι συμβαίνει γύρω μου.
Αν δεις τα νουμερα θα βαλεις τα κλάματα. Ας μην παμε μακρια, ας πιασουμε το θεμα του φορουμ, τα αυτοκινητα. Η αγορα ειναι στα επιπεδα του 1970!!!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Άλεξ κι εδώ όπως και σχεδόν παντού τα νούμερα λένε τη μισή αλήθεια. Σε αυτά τα νούμερα υπολογίζεται το παρεμπόριο ; Υπολογίζεται το χρήμα που η αφήνει όλη σχεδόν η Β.Ελλάδα στις γείτονες χώρες ; Δεν λέω πως δεν υπάρχει μείωση. Αλλά ακόμα κι έτσι άλλο πόσο ξοδεύεις κι άλλο πως ξοδεύεις.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Για την καταργηση των κατωτατων μισθων, την πληρη απελευθερωση απολυσεων, συμβασεων, ωραριου κλπ κλπ (δλδ την προστασια των εργαζομενων απο τους εργοδοτες) τι εχει να πει ο (καθε) Τζημερος;Ερώτηση: Θα προλάμβανες ποτέ κάποιον τόσο ηλίθιο ώστε να μην μπορεί να διαπραγματευτεί ούτε το μισθό του (για να έχει ενα νορμάλ επίπεδο ζωής).
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Υπερβολές! Ο Τζ-μαρρ λέει πως πάμε καλά και για αυτό είμαστε και χοντροί. Ζει στον δικό του κόσμο βέβαια αλλά δεν πειράζει...
Είναι ευτυχισμένος εκεί, μήπως τελικά είναι καλύτερα να εφαρμόσουμε το 'ασ' τον ξμαρρ στην ξμέρρα του';
Προσωπικά θεωρώ τον j.marr, τον ΙΚΕ (τον φάγατε μπαμπέσικα) και τον infiniti μία όαση έξυπνου trolling. Ένα αντίβαρο στις περισπούδαστες τρολιές που αποτελούν και τον κυρίαρχο λόγο εδώ μέσα.
Τέλος το από εμένα.
Edit.
Αυτή τη φορά με πρόλαβε ο j.marr
Εχθές συνομιλούσα με Ελβετό συνάδελφο. Είναι παλαβό αλλά διαπραγματεύονται με κάθε υπάλληλο ξεχωριστά τον μισθό του!!! Κατόπιν ακολουθεί δοκιμαστική περίοδος 3 μηνών και μετά το πέρας του τριμήνου υπογράφονται τα συμβόλαια. Μέσα στο ίδιο τμήμα έχουν όλοι διαφορετικούς μισθούς. Όσο καλύτερος είσαι, τόσο το καλύτερο για σένα.
Και για να προλάβω τους γνωστούς-άγνωστους, δε γλείφουν, δε δουλεύουν 12ωρα, ούτε θυσιάζουν τις άδειές τους. Κρίνονται από τις επιδόσεις τους στη δουλειά και ανταμείβονται ανάλογα. Μιλήσαμε και για το συνταξιοδοτικό. Εκεί κι αν μας χωρίζουν έτη φωτός...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Απλα δεν εχεις καταλαβει την ενσταση μου. Ισως και να ειμαι απλα παραλογος βεβαια. Υπαρχει ενας ανθρωπος που λεει οτι οχι το κρατος δεν πρεπει να παρεμβαινει στις μπιζνες και αυτες να γινονται οπως οριζει ο νομος της αγορας. Ο νομος της αγορας λεει οτι οταν δεν κυκλοφορει χρημα θα πεφτει το ενα φεσι μετα το αλλο. Και ερχεται ο ιδιος ανθρωπος να πει οτι το κρατος πρεπει να τιμωρησει την αυτορυθμιση της αγορας. Και αναρωτιεμαι εγω. Τελικα το κρατος πρεπει να παρεμβαινει; πρεπει να προστατευει; αν προστατευει, πρεπει να προστατευει τους μισους; ολους; Που τελειωνουν τα ορια του νομου της αγορας; που αρχιζει η προστασια απ το κρατος; ποτε εισερχεται η κακη ψυχολογια της αγορας που δεν τις επιτρεπει την αυτορυθμιση;Δεν απαντάς και επαναλαμβάνεσαι. Το κράτος πρέπει να σε προστατεύει και ως επιχειρηματία και ως εργαζόμενο.
Επαναλαμβάνεις έναν όρο που δεν είμαι σίγουρος ότι κατανοείς ('αυτορύθμιση της αγοράς'). 'Αυτορύθμιση' δε σημαίνει 'απουσία κράτους και κανόνων'. Σημαίνει 'κάντε ότι θέλετε εντός πλαισίου-ορίων, αλλά αν περάσετε τα όρια, τζιζ'. Ακόμα και οι πλέον σκληροπυρηνικές καπιταλιστικές χώρες (ΗΠΑ, Αγγλία, Ιαπωνία κτλ.) έχουν σοβαρό κράτος που γαμάει τον επιχειρηματία που θα παραβεί την εργατική νομοθεσία (για τόλμα στην Αγγλία να καθυστερήσεις 1 μέρα να πληρώσεις τους εργαζομένους σου) εξίσου με αυτόν που θα κάνει πχ. εικονική πτώχευση.
- Να λειτουργεί σωστά και γρήγορα η Δικαιοσύνη. Οταν ο δικηγόρους του προμηθευτή του τον εκβιάζει '4000 αλλιώς τράβα δικαστικά' εκμεταλλεύεται αυτό ακριβώς το φάουλ του κράτους, δε ζητάει να μην τον εκβιάζουν, ζητάει στο κράτος να κάνει τη δουλειά του.
- Εφ΄όσον το κράτος αποδέχεται τα 'φέσια', καθώς και το ίδιο 'φεσώνει' τους προμηθευτές του (αδιανόητο προ ετών αλλά δυστυχώς πραγματικότητα), να τα αποδέχεται και σε ό,τι αφορά τις φορολογικές υποχρεώσεις, δηλ. να μην είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις φόρο, ΦΠΑ κτλ. αν τελικά σε φεσώσουν
Εδώ μιλάμε για κράτος που βάζει τόκο 1-2% το μήνα στις οφειλές προς αυτό (πως νομίζετε μαζεύονται τόσα δις οφειλών... τα μισά είναι τέτοια παράλογα πρόστιμα και τόκοι) αλλά τις δικές του οφειλές τις πληρώνει άτοκα
Μου λες οτι δεν απανταω απ την στιγμη που εχω γραψει οτι περι δικαιοσυνης λεει τα αυτονοητα. Μου λες οτι δεν απανταω απ την στιγμη που εχω γραψει οτι το κρατος πρεπει να ειναι ενας αριστος τροχονομος σε ολα τα επιπεδα σε ολους τους τομεις. Τι παραπανω πρεπει να γραψω δλδ; Οπως απαιτω το κρατος να προστατευσει τον αδυναμο εργαζομενο, ετσι απαιτω το κρατος να δινει δικαιοσυνη και να προστατευσει τον επιχειρηματια. Επισης απαιτω το κρατος να ειναι δικαιο απεναντι στον καθε επιχειρηματια που επιλεγει να κανει μπιζνες μαζι του. Απαιτω το κρατος να εχει τετοια λειτουργια που ο καθενας θα χεζεται πανω του στην ιδεα και μονο να παει να εκμεταλευτει τον αδυναμο (ουτοπικο). Ο Τζημερος εχει πει οτι το κρατος πρεπει να απουσιαζει σε πολλους τομεις που εγω θελω να ειναι εκει και ξαφνικα τον διαβαζω να κανει παραπονα επειδη τον φεσωσαν και δεν βρηκε το δικιο του.
Εγω δεν καταλαβαινω γιατι δεν μπορεις να δεχτεις την απορια μου.
ΥΓ. Επισης εγραψα παραπανω οτι απλα μπορει να ειμαι παραλογος.
-
Μου λες οτι δεν απανταω απ την στιγμη που εχω γραψει οτι περι δικαιοσυνης λεει τα αυτονοητα. Μου λες οτι δεν απανταω απ την στιγμη που εχω γραψει οτι το κρατος πρεπει να ειναι ενας αριστος τροχονομος σε ολα τα επιπεδα σε ολους τους τομεις. Τι παραπανω πρεπει να γραψω δλδ; Οπως απαιτω το κρατος να προστατευσει τον αδυναμο εργαζομενο, ετσι απαιτω το κρατος να δινει δικαιοσυνη και να προστατευσει τον επιχειρηματια. Επισης απαιτω το κρατος να ειναι δικαιο απεναντι στον καθε επιχειρηματια που επιλεγει να κανει μπιζνες μαζι του. Απαιτω το κρατος να εχει τετοια λειτουργια που ο καθενας θα χεζεται πανω του στην ιδεα και μονο να παει να εκμεταλευτει τον αδυναμο (ουτοπικο). Ο Τζημερος εχει πει οτι το κρατος πρεπει να απουσιαζει σε πολλους τομεις που εγω θελω να ειναι εκει και ξαφνικα τον διαβαζω να κανει παραπονα επειδη τον φεσωσαν και δεν βρηκε το δικιο του.
Αρα σε μια παράθεση του Τζήμερου, με την οποία επί της ουσίας συμφωνείς 100%, απαντάς
Αυτορυθμιση της αγορας λεγεται αυτο, οποιος εχει πληρωνει οποιος δεν εχει τον πουλο
επειδή διαφωνείς με άλλες (μη παρατιθέμενες εδώ) απόψεις του Τζήμερου. Ε συγνώμη, φταίω εγώ που χαρακτηρίζω άκυρο το (συγκεκριμένο) σχόλιο σου ?
Τέλος από μένα. -
Οκ!
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Προσωπικά θεωρώ τον j.marr, τον ΙΚΕ (τον φάγατε μπαμπέσικα) και τον infiniti μία όαση έξυπνου trolling. Ένα αντίβαρο στις περισπούδαστες τρολιές που αποτελούν και τον κυρίαρχο λόγο εδώ μέσα.Τέλος το από εμένα.
Δεν ξέρεις απο πραγματική οικονομία ούτε εσύ
Δεν ξέρω αν με τρομάζει περισσότερο η παντελής απουσία κατανόησης ή το οτι εχεις πτυχίο μηχανικού (αν θυμάμαι σωστά).
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Γι' αυτα φταινε αυτοι οι δολοφονοι και σορρυ για τη γλωσσα μου αλλα τους αξιζει ψοφος και ομαδικος ταφος στον οποιο θα χεζουμε καθε μερα και ετσι η Αθηνα θα αποκτησει 2ο λοφο του Φιλοπαππου....Ταλεντο ο johanndelta,δεν τον ειχα παρει χαμπαρι
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Δεν ξέρω αν με τρομάζει περισσότερο η παντελής απουσία κατανόησης ή το οτι εχεις πτυχίο μηχανικού (αν θυμάμαι σωστά).
Ενταξει με σενα τα εχουμε πει απο παλια.. ειμαι ηλιθιος, χαζος; πως το ειχες πει παλιοτερα;
-
Ο Συριζα εδιωξε την Gazprom
http://www.capital.gr/News.asp?id=1813656 -
Αλλος για θεωρίες συνομωσίας 'μας ξεφτυλίζουν για να μας αναγκάσουν να πουλήσουμε σε τιμές ευκαιρίας τα ασημικά μας' βγήκαν τα 'ασημικά' στο σφυρί και δεν ενδιαφέρεται κανείς (ΔΕΠΑ) ή σχεδόν κανείς (ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αλλος για θεωρίες συνομωσίας 'μας ξεφτυλίζουν για να μας αναγκάσουν να πουλήσουμε σε τιμές ευκαιρίας τα ασημικά μας' βγήκαν τα 'ασημικά' στο σφυρί και δεν ενδιαφέρεται κανείς (ΔΕΠΑ) ή σχεδόν κανείς (ΟΠΑΠ, ΔΕΣΦΑ)Βάλε ρε συ λίγο λέσχη Μπίλντεμπεργκ και εβραίους μέσα να γίνει πιο πιασάρικο.
Τα ομόδοξα αδέρρρρφια μας του ξανθού γένους
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ο Τζήμερος αποδείχτηκε ελεϊνή φούσκα ολκής, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχει 100% δίκιο.+3, και ειδικά το:
'Η απάντησή του ήταν κυνική και αφοπλιστική. «Να λες κι ευχαριστώ. Θα μπορούσα και μη σου δώσω φράγκο. Γιατί αν πας δικαστικά θα κάνει καμιά 15αριά χρόνια μέχρι να τελεσιδικήσει και θα φας τα μισά στους δικηγόρους. Κι όταν βγει η απόφαση, θα έχουμε κλείσει και, μετά, πιάσ’ το αυγό και κούρευ’ το!». Σε άψογο ενικό και με λιμανίσια «αξάν», μολονότι ήταν η πρώτη φορά που μιλούσαμε. «Μόνο οι μαζόχες πάν’ στα δικαστήρια» με προειδοποίησε.'Για σύγκριση, δείτε τι μπορείς να κάνεις αν σου χρωστάνε λεφτά σε Αγγλία και Ουαλία:
https://www.gov.uk/make-court-claim-for-moneyΓια μικρές υποθέσεις τα κόστη είναι συγκριτικά πολύ μικρά και η υπόθεση εκδικάζεται πολύ γρήγορα. Ακόμα και αν κερδίσεις το δικαστήριο φυσικά δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα πάρεις πίσω τα λεφτά σου, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την αρνησιδικία που επικρατεί πρακτικά στην Ελλάδα...
Ερώτηση: Θα προλάμβανες ποτέ κάποιον τόσο ηλίθιο ώστε να μην μπορεί να διαπραγματευτεί ούτε το μισθό του (για να έχει ενα νορμάλ επίπεδο ζωής).
Άνιωθοι ΑΕ....
Δε μου λες καμάρι μου, με τι όπλα θα διαπραγματευτεί ο (δυνητικά) εργαζόμενος; Το έχουν πάρει χαμπάρι εδώ και 115 χρόνια στις ΗΠΑ (Not exactly the bastion of anticapitalist sentiment, που θα έλεγε και ο Pacino
'The legislature has also recognized the fact, which the experience of legislators in many states has corroborated, that the proprietors of these establishments and their operatives do not stand upon an equality, and that their interests are, to a certain extent, conflicting. The former naturally desire to obtain as much labor as possible from their employees, while the latter are often induced by the fear of discharge to conform to regulations which their judgment, fairly exercised, would pronounce to be detrimental to their health or strength.* In other words, the proprietors lay down the rules, and the laborers are practically constrained to obey them.** In such cases self-interest is often an unsafe guide, and the legislature may properly interpose its authority.'*
...αλλά εσύ ακόμα
Βάλε ρε συ λίγο λέσχη Μπίλντεμπεργκ και εβραίους μέσα να γίνει πιο πιασάρικο.
-
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
Προσωπικά θεωρώ τον j.marr, τον ΙΚΕ (τον φάγατε μπαμπέσικα) και τον infiniti μία όαση έξυπνου trolling. Ένα αντίβαρο στις περισπούδαστες τρολιές που αποτελούν και τον κυρίαρχο λόγο εδώ μέσα.
3 στα 3 πέτυχες, δεν διαβάζω κανέναν απο τους 3....!!! (και είναι οι μόνοι μέχρι τώρα)
Γούστα όμως είναι αυτα. Προσωπικά δεν μ΄αρέσουν ούτε οι τρολιές, ούτε οι... τρολιάρηδες, ούτε το στυλ αυτό τελοσπάντων. Βασικά σιχαίνομαι και τη λέξη να φανταστείς, απλά τη χρησιμοποιώ αναγκαστικά γιατί έχει επιβληθεί στο διαδίκτυο. Το πόσο έξυπνα ή εξυπνακίστικα θα πει κανείς την παπαριά του σε μια σοβαρή συζήτηση, δε μου προκαλεί καμία εντύπωση και πόσο μάλλον θαυμασμό. Θα μπορούσα ίσως να το ανεχτώ σε μια κουβέντα για το χαβαλέ. Αλλά μέχρι εκει....
Τέλος, διαφωνώ κάθετα στο οτι ο κυρίαρχος λόγος εδω μέσα είναι 'περισπούδαστες τρολιές'.
τέλος κι απο μένα.
-
Απο 'κει και πέρα, αυτά που λέει ο Τζήμερος είναι γνωστά και ισχύουν ετσι ακριβώς.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)