-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
εγώ θέλω να μάθω πως κάποιος επικαλείται τη 'πληρότητα' στις καφετέριες ως αντένδειξη της κρίσης και παρόλα αυτά νιώθει εαυτόν συντονισμένο με την εγχώρια οικονομική πραγματικότητα.success story
-
Στρατάκης σήμερα: 'Οι Ισπανοί βγήκαν στους δρόμους και απέφυγαν το ΔΝΤ. Εμείς κοιμόμαστε.'
Το ερασιτεχνικό μαγαζάκι που λέγαμε.
-
μέχρι κάποια στιγμή ακούγονταν σαν άλλη άποψη..... πλέον είναι εμετικοι.... όπως και οι υπόλοιποι
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Ως ιδιοκτητης 'μαγαζιου-φιλετου' πανω στη Θαλασσα λιγο εξω απο τη Χαλκιδα εχω να σας πω το εξης σε ο,τι αφορα την 'πλασματικη εικονα' να βλεπουμε καφετεριες γεματες παρολη την κριση:Αυτο που εχει συμβει μετα την κριση ειναι το εξης: Αναποφευκτα εχουμε ολοι περιορισει τις εξοδους μας -ειδικα για φαγητο-
ομως ειναι αδυνατο να τις μηδενισουμε. Οποτε καποια στιγμη βγαινουμε -εστω μια στο τοσο-...Οι ελευθεροι/νεοι καπως περισσοτερο βεβαια. Αυτο που εχει αλλαξει με την κριση ειναι 1)Οτι βγαινουμε 'στο μερος μας' και 2)Ναι μεν βγαινουμε αλλα καταναλωνουμε ποοοοολυ λιγοτερο απ' ο,τι στο παρελθον.
Αυτα τα 2 λοιπον τιναξαν στην κυριολεξια στον αερα την επαρχια. Πρωην κραταιο μαγαζι το δικο μου, τωρα στεγαζει την επιχειρηση μου και εχω αποκλεισει την οποιαδηποτε πιθανοτητα ενοικιασης του. Ο,τι βλεπετε ανοικτο -ειδικα εστιατοριο- να ξερετε πως χρωστα τα κερατα του σε προμηθευτες/ενοικια κυριως και ολοι κανουν υπομονη -ματαιως-.
Οι μονοι που θα αντεξουν ειναι οι ιδιοκτητοι -ελαχιστοι-. Ακομα και το θεωρητικο 'σιγουρακι' της καφετεριας/σουβλατζιδικου δεν εχει ελπιδες αν δεν ειναι ιδιοκτητο και δεν δουλευουν μεσα οσο περισσοτεροι 'της οικογενειας' γινεται.
Καθε χειμωνα ειδικα φαινεται η εκταση του προβληματος. Με το που ξεκινουν τα σχολεια και μεχρι τα Χριστουγεννα πολλα μαγαζια -εστιατορια- δεν πρεπει να ανοιγουν τη μιση βδομαδα τουλαχιστον. Ειναι πλεον ενας φαυλος κυκλος για ολους: Οι ενοικιαστες δε μπορουν να πληρωσουν τα νοικια ακομα και αν πεσουν 50% απο την προ κρισης εποχη, οι ιδιοκτητες θελουν απο τη μια αλλα απο την αλλη εχουν την εφορια η οποια πλεον ζητα 'προστασια' και οχι φορους οποτε δεν...Μα είναι δυνατό να ξέρεις εσύ και να μην ξέρει ο ξμαρρ;;;
O ΞΜΑΡΡ ΞΕΡΕΙ ΛΕΜΕΕΕΕ!! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Υπερβολές! Ο Τζ-μαρρ λέει πως πάμε καλά και για αυτό είμαστε και χοντροί. Ζει στον δικό του κόσμο βέβαια αλλά δεν πειράζει...Είναι ευτυχισμένος εκεί, μήπως τελικά είναι καλύτερα να εφαρμόσουμε το 'ασ' τον ξμαρρ στην ξμέρρα του';
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Ειναι πλεον ενας φαυλος κυκλος για ολους: Οι ενοικιαστες δε μπορουν να πληρωσουν τα νοικια ακομα και αν πεσουν 50% απο την προ κρισης εποχη, οι ιδιοκτητες θελουν απο τη μια αλλα απο την αλλη εχουν την εφορια η οποια πλεον ζητα 'προστασια' και οχι φορους οποτε δεν...
τα νοίκια δεν πέφτουν λόγω εφορίας, και λόγω φόρου ακίνητης και λόγω φόρου εισοδήματος.
οι ασφαλιστικές εισφορές δεν πέφτουν, και λόγω εκθετικής μείωσης των εργαζόμενων και λόγω ανεπαρκέστατης προσαρμογής των συνταξιοδοτικών απολαβών (εφάπαξ/συντάξεις) στη πραγματικότητα των μη δανεικών.
λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν, ούτε δανεικά απο τράπεζες ούτε απο δημόσιες δαπάνες.είμαστε πολύ μετά απο το σημείο χωρίς επιστροφή αλλά παρόλα αυτά κάνουμε υπομονή για το Σεπ και τις εκλογές της Μέρκελ...
@@ κυρίαρχο κράτος είμαστε και τις συνέπειες θα τις πληρώσουν όλοι όσοι είναι στην Ελλάδα.θυμίζω φόρους ακίνητης '11 κ '12 δεν έχουμε πληρώσει. πλειστηριασμοί σε αναστολή. και λοιπά χρέη ιδιωτών παίρνουν δικάσιμες του αγ. γράφτα 3 κ 4 χρόνια μετά.
Δυστυχώς η κανονική πλήρης χρεοκοπία είναι κάθε μέρα και πιο κοντά, αν και υπάρχουν κάποια (λίγα) θετικά σημάδια.
Μόνο αν μας χαρίσουν και** κάνουμε επιτέλους κάτι από αυτά που πρέπει (δεν το βλέπω...)** και αν δοθεί και το σήμα στις αγορές ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα καλυφθεί, έχουμε ελπίδες.
Αλλιώς κλάφτα χαράλαμπε, μόνο η κατακόρυφη αύξηση των καταθέσεων του έντι μας σώζει.. -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Αποφεύγω τους ηλίθιους με κάθε δυνατό τρόπο. Δεν πρόκειται.Σε αποφεύγεις δηλαδή; Ούτε στον καθρέφτη ε;
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Σου είπα και πριν πες ότι είμαστε 1,5 εκ. κάτοικοι. Ακόμα και με ανεργία 90% ένα 10% δλδ 150.000 έχουν δουλειά.Δουλεύουν και οι ανήλικοι εκεί;
-
Πάντως, αν οι καφετέριες και τα εστιατόρια είναι σημάδι του πώς πάει η οικονομία, οι Ελβετοί δεν έχουν να φάνε κι οι Αλβανοί κολυμπάνε στο χρήμα.
Πάντως, τη δεκαετία του '90, που 'χα πάει σε πρώην κομμουνιστική χώρα που βρισκότανε και μέσα σε πόλεμο (Σερβία), άδεια εστιατόρια και καφετέριες δεν κατάφερα να δω...
Άρα κι εκεί ευημερία μπόλικη...
ΑΧ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΒΕΤΙΑ....
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτό έχεις να πεις σε ό,τι αφορά αυτό που πρέπει να κάνει ένα οποιοδήποτε μη μπουρδέλο κράτος, να προσφέρει υπηρεσίες δικαιοσύνης πχ., για να (ούτε καν 'διευκολύνει' αλλά...) επιτρέψει τη λειτουργία της περίφημης 'αγοράς' ?Σε τι ακριβώς διαφωνείς με όσα έγραψε ?
Νταξ δε γουστάρεις Τζήμερο (ούτε εγώ ιδιαίτερα...) αλλά έλεος με τα άκυρα σχόλια.
περι δικαιοσυνης λεει αυτονοητα πραγματα. Αλλα οταν εχει πει η αγορα τοσα μπορει να δωσει στον εργαζομενο τοσα δινει σχολιαζω αναλογως την επιχειρηματικη του δραστηριοτητα. Δεν εχω χρησιμοποιησει κατι διαφορετικο απο δικα του λογια. Γι αυτο τον λογο δεν μπορω να πω οτι ειναι ακυρο το σχολιο μου. Συν το γεγονος οτι ειναι αστειο να λεσοπως οτι το κρατος δεν πρεπει παρεμβαινει στις εργασιακες σχεσεις γιατι η αγορα ειναι ελευθερη ενω παραλληλα ζητας απ το κρατος να επεμβαινει για τις επιχειρησιακες σχεσεις.
Προσωπικ η αποψη μου για ν αποφυγουμε τις παρεξηγησεις ειναι οτι το κρατος πρεπει να ειναι ενας αριστος τροχονομος παντου σε ολους τους τομεις γι αυτο μ ενοχλει λιγο η μονοπλευρη προσεγγιση.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Ο Τζήμερος αποδείχτηκε ελεϊνή φούσκα ολκής, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχει 100% δίκιο.Αν αναφέρεσαι στα εκλογικά αποτελέσματα μαλλον ήταν η τσιπροφοβία και ο 'φιλελευθερισμός μεχρι εκεί που με συμφέρει' των περισσότερων 'φιλελευθέρων' που τους εριξε τόσο στο Β γύρο. (ΔΗ.ΞΑ, Δραση, ΦΣ)
Μα είναι δυνατό να ξέρεις εσύ και να μην ξέρει ο ξμαρρ;;;
O ΞΜΑΡΡ ΞΕΡΕΙ ΛΕΜΕΕΕΕ!!Είναι ευτυχισμένος εκεί, μήπως τελικά είναι καλύτερα να εφαρμόσουμε το 'ασ' τον ξμαρρ στην ξμέρρα του';
ίδιος αυτισμός με διάφορα αριστεροειδή του 4ΤΦ.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ίδιος αυτισμός με διάφορα αριστεροειδή του 4ΤΦ.και σένα από άλλο αστεροειδή σε κόβω....
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
και σένα από άλλο αστεροειδή σε κόβω....Vise πάνε να ανοίξεις καμιά επιτυχημένη επιχείρηση -as usual- να κινηθεί η οικονομία και ασε τα forumzz για τους αργόσχολους
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Αυτό έχεις να πεις σε ό,τι αφορά αυτό που πρέπει να κάνει ένα οποιοδήποτε μη μπουρδέλο κράτος, να προσφέρει υπηρεσίες δικαιοσύνης πχ., για να (ούτε καν 'διευκολύνει' αλλά...) επιτρέψει τη λειτουργία της περίφημης 'αγοράς' ?
Σε τι ακριβώς διαφωνείς με όσα έγραψε ?
Νταξ δε γουστάρεις Τζήμερο (ούτε εγώ ιδιαίτερα...) αλλά έλεος με τα άκυρα σχόλια.
περι δικαιοσυνης λεει αυτονοητα πραγματα. Αλλα οταν εχει πει η αγορα τοσα μπορει να δωσει στον εργαζομενο τοσα δινει σχολιαζω αναλογως την επιχειρηματικη του δραστηριοτητα. Δεν εχω χρησιμοποιησει κατι διαφορετικο απο δικα του λογια. Γι αυτο τον λογο δεν μπορω να πω οτι ειναι ακυρο το σχολιο μου. Συν το γεγονος οτι ειναι αστειο να λεσοπως οτι το κρατος δεν πρεπει παρεμβαινει στις εργασιακες σχεσεις γιατι η αγορα ειναι ελευθερη ενω παραλληλα ζητας απ το κρατος να επεμβαινει για τις επιχειρησιακες σχεσεις.
Προσωπικ η αποψη μου για ν αποφυγουμε τις παρεξηγησεις ειναι οτι το κρατος πρεπει να ειναι ενας αριστος τροχονομος παντου σε ολους τους τομεις γι αυτο μ ενοχλει λιγο η μονοπλευρη προσεγγιση.
Που ακριβώς έγραψε ο Τζήμερος ότι το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει στις επιχειρηματικές σχέσεις ? Το να φας 'φέσι' από έναν πελάτη είναι μέρος του καπιταλιστικού παιχνιδιού, το να μην σε προστατεύει το κράτος από κάτι τέτοιο, ίσα-ίσα να επιβραβεύει το 'φέσι' και να ακολουθεί παρόμοιες τακτικές το ίδιο δεν είναι. Εσύ τι περισσότερο βλέπεις ?
-
Η ερωτηση μου ειναι γιατι το κρατος να σε προτατευσει απ το φεσι και οχι ως εργαζομενο πχ.
Απλα δεν εχεις καταλαβει την ενσταση μου. Ισως και να ειμαι απλα παραλογος βεβαια. Υπαρχει ενας ανθρωπος που λεει οτι οχι το κρατος δεν πρεπει να παρεμβαινει στις μπιζνες και αυτες να γινονται οπως οριζει ο νομος της αγορας. Ο νομος της αγορας λεει οτι οταν δεν κυκλοφορει χρημα θα πεφτει το ενα φεσι μετα το αλλο. Και ερχεται ο ιδιος ανθρωπος να πει οτι το κρατος πρεπει να τιμωρησει την αυτορυθμιση της αγορας. Και αναρωτιεμαι εγω. Τελικα το κρατος πρεπει να παρεμβαινει; πρεπει να προστατευει; αν προστατευει, πρεπει να προστατευει τους μισους; ολους; Που τελειωνουν τα ορια του νομου της αγορας; που αρχιζει η προστασια απ το κρατος; ποτε εισερχεται η κακη ψυχολογια της αγορας που δεν τις επιτρεπει την αυτορυθμιση; -
Για την καταργηση των κατωτατων μισθων, την πληρη απελευθερωση απολυσεων, συμβασεων, ωραριου κλπ κλπ (δλδ την προστασια των εργαζομενων απο τους εργοδοτες) τι εχει να πει ο (καθε) Τζημερος;
-
ΙΜΗΟ η αλήθεια είναι στη μέση. Ναι μεν κρίση, κομμένοι μισθοί και συντάξεις κτλ αλλά και ο νεοέλληνας συνεχίζει να ξοδεύει αλόγιστα και να γκρινιάζει παραπάνω απ όσο πρέπει.
-
Αυτο το ξοδευει αλογιστα το βασιζεις καπου?
Εχεις δει νουμερα για πωλησεις λιανικης κλπ? -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αυτο το ξοδευει αλογιστα το βασιζεις καπου?
Εχεις δει νουμερα για πωλησεις λιανικης κλπ?Απλά παρατηρώ τι συμβαίνει γύρω μου.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Για την καταργηση των κατωτατων μισθων, την πληρη απελευθερωση απολυσεων, συμβασεων, ωραριου κλπ κλπ (δλδ την προστασια των εργαζομενων απο τους εργοδοτες) τι εχει να πει ο (καθε) Τζημερος;Αυτορυθμιση λεμε. Ουγκ.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)