-
Απο εσωτερική πληροφόριση, ψυχολογικά ο Όλι δεν είναι και πολύ καλά
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
όσο μπορεί ο καθένας.
Η ανεργία των νέων, η οποία έχει αγγίξει το 58,3%, σημειώνει ο κ. Πρίτσαρντ, αποτελεί γλαφυρή αποτύπωση του λάθους ΕΕ – ΔΝΤ στην περίπτωση της Ελλάδας.
tvxs
αυτο εχει συμβει λογω αντικειμενικων αιτιων η εξαιτιας κακης ψυχολογιας της αγορας;
Όταν μια επιχείρηση βλέπει ότι η αγορά (κατανάλωση) συρρικνώνεται ακόμα και αν οι πωλήσεις της δεν έχουν μειωθεί σημαντικά, πιστεύεις ότι θα επενδύσει σε ανθρώπινο δυναμικό (=επιπλέον πρόσληψη) ή θα κοιτάξει να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη για να διατηρήσει όσο περισσότερο γίνεται την κερδοφορία της;
Η απάντηση στο ερώτημα σου είναι και τα δυο.
Το ποιό υπερτερεί από τα δυο θα σου απαντήσουν μέλη του forum μετά το μεσημεριανό που θα χει γεμίσει η κοιλιά τους και θα μπορούν να κάνουν ασφαλείς προβλέψεις. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Όταν μια επιχείρηση βλέπει ότι η αγορά (κατανάλωση) συρρικνώνεται ακόμα και αν οι πωλήσεις της δεν έχουν μειωθεί σημαντικά, πιστεύεις ότι θα επενδύσει σε ανθρώπινο δυναμικό (=επιπλέον πρόσληψη) ή θα κοιτάξει να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη για να διατηρήσει όσο περισσότερο γίνεται την κερδοφορία της;
Aπ΄όσο ξέρω καμμία επιχείρηση δεν 'επενδύει' σε προσωπικό προσλαμβάνοντας περισσότερο, κατω απο οποιοσδήποτε συνθήκες. Ποιοτικότερο ίσως, περισσότερο οχι. Μόνο αν αυξηθεί κατακόρυφα ο κύκλος εργασιών της θα κάνει κατι τέτοιο, ή αν αρχίσει να επεκτείνεται. Δεδομένου λοιπόν οτι οι πωλήσεις της δεν έχουν μειωθεί σημαντικά (όπως λες) χρειάζεται το προσωπικό που έχει, αρα ή δεν θα απολύσει κανέναν ή έστω στη χειρότερη ελάχιστους αναλογικά με το σύνολο που διαθέτει. Στην επιχείρηση που περιγράφεις λοιπόν, θα αρχίσει η εξοικονόμηση χρημάτων απο άλλους τομείς και οχι απο το προσωπικό και όταν φτάσει εκει, ίσως το πρώτο που θα κάνει να είναι η μείωση αποδοχών και οχι οι απολύσεις.
Οταν λοιπόν οι πωλήσεις σου δεν έχουν μειωθεί σημαντικά (αν υποθέσουμε οτι αυτό το γενικόλογο σχόλιο σημαίνει κάτι), απο μόνη της η 'κακή ψυχολογία' της αγοράς για αρχή, δεν είναι αρκετή για να προκαλέσει εκτίναξη των απολύσεων.Last but not least, απ΄λεν και στο χουριό 'μ, στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρησεων σε όλους τους κλάδους πάνε κατα διαόλου, το να μιλάς για μια 'επιχείρηση της οποίας οι πωλήσεις δεν έχουν μειωθεί σημαντικά', καταλαβαίνεις οτι αποτελεί περιπτωσιολογία και δεν είναι αυτή που διαμορφώνει τη συνολική εικόνα της ανεργίας.
Αφου εξακολουθείς όμως EDDIE να πιστεύεις οτι η ανεργία του 60% στους νέους (πχ), είναι θέμα 'κακής ψυχολογίας' της αγοράς ('υπερτερεί' ως παράγοντας όπως αφήνεις να εννοηθεί), εγω δε θα σου αλλάξω γνωμη, αλλά μην έχεις αυταπάτες οτι πείθεις κανέναν.
-
Aπ΄όσο ξέρω καμμία επιχείρηση δεν 'επενδύει' σε προσωπικό προσλαμβάνοντας περισσότερο, κατω απο οποιοσδήποτε συνθήκες. Ποιοτικότερο ίσως, περισσότερο οχι.
Για μια ακόμα φορά μου απαντάς με βάση προσωπικές σου εικασίες, γνώμες, πεποιθήσεις.
Περιττό να πω ότι το κουοταρισμένο είναι ΛΑΘΟΣ.
Είναι χαζό να το συζητάμε καν.Αφου εξακολουθείς όμως EDDIE να πιστεύεις οτι η ανεργία του 60% στους νέους (πχ), είναι θέμα 'κακής ψυχολογίας' της αγοράς
Δεν είπα κάτι τέτοιο.
Είπα ότι σχετικά με το ποιά από τις δυο περιπτώσεις υπερτερεί θα μας απαντήσουν χρήστες μετά το μεσημεριανό.Όπως και στην περίπτωση των καταναλωτών επιμένεις να μου τη λες -με στόμφο μάλιστα- χωρίς να έχεις καταλάβει τι γράφω.
Βασικά δεν έχεις καταλάβει τι εννοώ με την έννοια 'ψυχολογία καταναλωτή' και νομίζεις άλλα ντ' άλλα.Ο Panoss μετά από λίγο γκουγκλάρισμα (του δειξε ο Garland που κατέχει) ανακάλυψε ότι η ψυχολογία του καταναλωτή είναι κάτι που υπολογίζεται με συγκεκριμένο (και πολύπλοκο) τρόπο.
Σιγά σιγά βγάζουμε άκρη.
Περιμένω ανάλυση dimitris_f ότι δεν τον απασχολεί εμπορικά ή οικονομικά η ψυχολογία καταναλωτή αλλά φυσικοθεραπευτικά (δικός του ορισμός - δεν πειράζει).
-
Aπ΄όσο ξέρω καμμία επιχείρηση δεν 'επενδύει' σε προσωπικό προσλαμβάνοντας περισσότερο, κατω απο οποιοσδήποτε συνθήκες. Ποιοτικότερο ίσως, περισσότερο οχι.
Για μια ακόμα φορά μου απαντάς με βάση προσωπικές σου εικασίες, γνώμες, πεποιθήσεις.
Περιττό να πω ότι το κουοταρισμένο είναι ΛΑΘΟΣ.
Είναι χαζό να το συζητάμε καν.Απέσπασες μια πρόταση και μου λες οτι 'είναι λάθος'....? Γνωρίζεις και εσυ και όλοι οι υπόλοιποι, οτι η τακτική αυτή είναι παλιά και δεν περνάει εδω και πολλά χρόνια.
Αυτά που λέω εγω τεσπά, στηρίζονται στα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας σήμερα και στην πραγματικότητα που βιώνουμε. Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες επιπέδου Στουρνάρα και άλλων θεωρητικών της Οικονομίας. Καλά για τα έδρανα των Πανεπιστημίων, άχρηστα και άσχετα με την πραγματική οικονομία σήμερα, στην Ελλάδα και... στις 8/6 του 2013.
Όπως και στην περίπτωση των καταναλωτών επιμένεις να μου τη λες -με στόμφο μάλιστα- χωρίς να έχεις καταλάβει τι γράφω.
Βασικά δεν έχεις καταλάβει τι εννοώ με την έννοια 'ψυχολογία καταναλωτή' και νομίζεις άλλα ντ' άλλα.Εχω κατάλαβει πολύ καλά και τί θες να πεις και τί εννοείς και πώς το αντιλαμβάνεσαι και πώς το ζεις και πώς το πιστεύεις και πώς το διάβασες και το μελέτησες απο τα χρόνια των σπουδών σου ακόμα και μέχρι σήμερα. Απλά εγω σου λέω οτι πέφτεις έξω κι εσυ δεν θες να το παραδεχτείς με τίποτα και υπερασπίζεσαι τη θέση σου. Και αυτό θα το κάνεις.... μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός σου. Είναι πολύ απλό, μη το παρουσιάζεις σαν κάτι βαθύτερο και σύνθετο που εγω αδυνατώ να καταλάβω...
Δε πειράζει όμως, good heart...
-
(αρχίζω να συνειδητοποιώ το προφανές που έγραψε χτες ο greo)
Απέσπασες μια πρόταση και μου λες οτι 'είναι λάθος'....?
Η πρόταση σου αυτή (δεν απομόνωσα κάποιο σημείο της αλλά την έγραψα ολόκληρη) είναι ΛΑΘΟΣ και δεν είναι θεωρίες του Στουρνάρα.
Το πιο απλό και χαζό παράδειγμα για να καταλάβεις την αντίθετη πλευρά είναι τμήματα πωλήσεων τα οποία όσο υπάρχει αισιόδοξη πρόβλεψη για την αγορά αυξάνονται αριθμητικά για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας.
Ακόμα και ο σουβλατζής της γειτονιάς αν βλέπει ότι υπάρχει δουλειά (θετική πρόβλεψη για την αγορά), θα σκεφτεί να επενδύσει προσλαμβάνωντας δεύτερο ή και τρίτο ντελιβερά με παπί.
Πιο απλό παράδειγμα δεν υπάρχει.
Αν δεν το καταλαβαίνεις και αυτό λυπάμαι.Είναι πολύ απλό, μη το παρουσιάζεις σαν κάτι βαθύτερο και σύνθετο που εγω αδυνατώ να καταλάβω...
Θα ήθελα μια ειλικρινή απάντηση: όταν ανέφερα τη φράση 'ψυχολογία του καταναλωτή' κατάλαβες εξ' αρχής αυτό;
http://en.wikipedia.org/wiki/Consumer_Confidence_IndexΓιατί τα σχόλια σου στις μπούρδες που πόσταραν άλλοι χρήστες μου δείχνουν ότι δεν το είχες υπόψη σου.
Αν πάντως το είχες υπόψη σου θα γνώριζες ότι το στοιχείο αυτό περιλαμβάνει και το πραγματικό εισόδημα των καταναλωτών και την εργασιακή τους κατάσταση.
-
Περιμένω ανάλυση dimitris_f ότι δεν τον απασχολεί εμπορικά ή οικονομικά η ψυχολογία καταναλωτή αλλά φυσικοθεραπευτικά (δικός του ορισμός - δεν πειράζει).Περι ψυχολογιας καταναλωτη και ψυχολογιας της αγορας δεν ξερω τιποτις (και αυτη η αγνοια μου χει γαμησει τη ψυχολογια ) , αλλα αμα θες μπορω να σου πω για τη ψυχολογια των χρωματων [τα χρωματα , φιλε εντι, επηρεαζουν την ψυχολογια μας (και ως καταναλωτων και ως παραγωγων)].
Μιας κι αναφερθηκα σε 'ψυχολογια της αγορας' και μιας και εισαι γνωστης του θεματος , τι μυστηριο πραμα ειναι , ρε συ, αυτη η 'αγορα' ? Αλλες φορες ρυθμιζεται μονη της , αλλες φορες θελει ενα ζμπρωξιμο για να παρει μπροστα , αλλες φορες θελει μια ψυχολογικη τονωση. Μπερδεμενα πραματα.
-
Πλεον αρχιζω και εξεταζω σοβαρα -και οχι μεταξυ τυρου και αχλαδιου- το ενδεχομενο να αλλαξω χωρα.
Ισως το 2014 να με βρει εκτος Ελλαδος,εκτος εαν οι εξελιξεις τιναξουν πολυ νωριτερα στον αερα το χρονοδιαγραμμα.
Απο το 2011 εγραφα οτι στην χωρα αυτη θα μεινουν μονοι οι συνταξιουχοι,οι ΔΥ,και οι κατσαριδες.
Δυστυχως τιποτα δεν εχει αλλαξει παρα μονο προς το χειροτερο,ο ιδιωτικος τομεας εχει αφανιστει. -
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πλεον αρχιζω και εξεταζω σοβαρα -και οχι μεταξυ τυρου και αχλαδιου- το ενδεχομενο να αλλαξω χωρα.
Ισως το 2014 να με βρει εκτος Ελλαδος,εκτος εαν οι εξελιξεις τιναξουν πολυ νωριτερα στον αερα το χρονοδιαγραμμα.
Απο το 2011 εγραφα οτι στην χωρα αυτη θα μεινουν μονοι οι συνταξιουχοι,οι ΔΥ,και οι κατσαριδες.
Δυστυχως τιποτα δεν εχει αλλαξει παρα μονο προς το χειροτερο,ο ιδιωτικος τομεας εχει αφανιστει....μην το λές, μην το λες... να, ο σουβλατζής της γειτονιάς μου, προσέλαβε κι άλλον ντιλιβερά!!!...
-
Ο χρήστης liostemi έγραψε:
...μην το λές, μην το λες... να, ο σουβλατζής της γειτονιάς μου, προσέλαβε κι άλλον ντιλιβερά!!!...Πεινάει ο ελληνας.
Γι αυτό έχει γαμηθεί στα ντελιβερι, γι αυτό γεμίζει τις ταβέρνες, και γι αυτό είναι όλοι σαν γκαστρωμένοι ιπποπόταμοι.
-
Εγώ λέω ότι ο Μπαρμπαδημος άνοιξε κιαλλο κεμπαπτζιδικο πειραια... αναπτυξη λεμεεεεε!
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Απορία.Τις εκθέσεις του Imf τις διάβασε κανείς.
Δεν πρέπει να αναφερόμαστε στους ικανότατους και όσιους Έλληνες πολιτικούς.
Η τρόικα φταίει για ΟΛΑ.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Πεινάει ο ελληνας.
Καποιοι ναι πεινανε και υποφερουν και ειναι ανεργοι και περνανε δυσκολα και αγωνιζονται και και και, μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι
κατι αλλα γαμιολια βεβαια οπως τα παρακατω
ναι αντεχουν και τον χρειαζονται τον τομσεν τους (ειδικα απο το 2¨20 και μετα)
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Απορία.
Τις εκθέσεις του Imf τις διάβασε κανείς.
Δεν πρέπει να αναφερόμαστε στους ικανότατους και όσιους Έλληνες πολιτικούς.
Η τρόικα φταίει για ΟΛΑ.
καλα τα λες, αυτη η πιπιλα οτι για ΟΛΑ αυτοι οι κακοι οι ξενοι φταινε......, εμεις και τις λυσεις ειχαμε και τη θεληση, οπως εχει φανει αλλωστε και τα τελευταια χρονια που πηραμε την αποφαση να τα αλλαξουμε τα δυο - τρια κακως κειμενα που νομιζανε οτι εχουμε
τωρα ολοι θα ερθουνε γονυπετεις με συγνωμες κα δισεκατομυρια
μηπως να τους παρουμε και τα διαβατηρια που ειναι ανθελληνες
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Καποιοι ναι πεινανε και υποφερουν και ειναι ανεργοι και περνανε δυσκολα και αγωνιζονται και και και, μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλιΕχω πραγματική περιέργεια να μάθω πόσοι είναι αυτοί (που δυσκολεύονται και είναι άνεργοι). Με 60% ανεργία (νέων) εδώ πάνω θα έπρεπε να μην έχει μείνει καφετέρια και ταβέρνα ανοιχτή.
-
jmarr αρχικά και εγώ είχα την ίδια απορία με σένα. Δεν μπορεί έλεγα να έχουμε τόση ανεργία, τόσες περικοπές, τόσο μεγάλη αύξηση φόρων και λοιπών εξόδων και να βλέπω καφετέριες και εστιατόρια γεμάτα ενίοτε και καθημερινές. Όμως πόσοι είναι αυτοί που βλέπουμε στα καφέ-εστιατόρια σε σύγκριση με τον πληθυσμό μιας πόλης. Πες ότι στην πόλη μας έχουμε 1,5 εκ κατοίκους. Και 90% να πάει η ανεργία άρα πρπ 150.000 άτομα θα έχουν δουλειά εκ των οποίων κάποιοι θα πληρώνονται τόσα ώστε να βγαίνουν συχνά. Οι άλλοι μπορεί να βογκάνε αλλά δεν τους βλέπουμε.
Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και θα χειροτερεύσει με τα αυξημένα εκκαθαριστικά.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Εχω πραγματική περιέργεια να μάθω πόσοι είναι αυτοί (που δυσκολεύονται και είναι άνεργοι). Με 60% ανεργία (νέων) εδώ πάνω θα έπρεπε να μην έχει μείνει καφετέρια και ταβέρνα ανοιχτή.Πιθανές εξηγήσεις:
- τσόντα από συντάξεις/εισοδήματα γονέων
- πηγαίνουν σε πιο φτηνές καφετέριες
- βγαίνουν λιγότερες φορές αλλά δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή η διαφορά σε σχέση με πριν 4 χρόνια
- συν το ότι γενικά οι καφετέριες ειδικά έχουν μειώσει τις τιμές
Πάντως η ύπαρξη κόσμου ή μη στις καφετέριες και τις ταβέρνες δεν είναι κριτήριο για το αν υπάρχει κρίση ή όχι γιατί πρέπει στο κούτελο του καθενός να φαίνεται πόσα χάλαγε προ κρίσης και πόσα χαλάει τώρα.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Καποιοι ναι πεινανε και υποφερουν και ειναι ανεργοι και περνανε δυσκολα και αγωνιζονται και και και, μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο τσουβαλι
Εχω πραγματική περιέργεια να μάθω πόσοι είναι αυτοί (που δυσκολεύονται και είναι άνεργοι). Με 60% ανεργία (νέων) εδώ πάνω θα έπρεπε να μην έχει μείνει καφετέρια και ταβέρνα ανοιχτή.
Υπάρχουν και 30άρηδες με χαρτζιλίκι από τους γονείς!
Το να λες ότι πάμε καλά επειδή είναι δήθεν γεμάτες οι καφετέριες είναι το λιγότερο αμαθές. Πάμπολλα μαγαζιά έχουν κλείσει! Πάρε παράδειγμα τα μπαράκια της Αρετσούς. Τα μισά μαγαζιά έχουν κλείσει και στις 3 η ώρα ξημερώματα Σαββάτου δεν κυκλοφορεί ψυχή. Θυμάμαι πριν 10 χρόνια, στις 3 το πρωί δεν μπορούσες να διασχίσεις την παραλιακή από τις διπλοπαρκαρισμένες Porsche! Επίσης το τι κάνουν οι φοιτητές με τα λεφτά του μπαμπά και της μαμάς (όσα έχουν μείνει) είναι εντελώς άσχετο με το πόσα βγάζουν οι ίδιοι. Για να μην πούμε και το αυτονόητο, πως πάνε σε ένα μαγαζί και λιβανίζουν μια μπύρα για τρεις ώρες... -
εγώ θέλω να μάθω πως κάποιος επικαλείται τη 'πληρότητα' στις καφετέριες ως αντένδειξη της κρίσης και παρόλα αυτά νιώθει εαυτόν συντονισμένο με την εγχώρια οικονομική πραγματικότητα.
ΔΝΤ - Η ζωή μετά... (το Μνημόνιο 3)