-
Νομίζω κυπαρισσί ήταν.Deltona.Με alcadara backet.Την είχε φερει στα Μεγαρα στα τέστς ασφαλούς οδήγησης. Ηθελα να με κανει και βόλτα αλλά....δεν. Πάνε χρόνια!
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ο πατερας μου ειχε μια Mercedes E190 2.3 και ο θειος μου εξακολουθει να εχει μια Ε190 sport 2.6 με τα 166 αλογα (Πολυ ομορφο αυτοκινητο) και μου αρεσει πολυ..Με λιγα λογια Μercedes E190 2.5 απο μενα...
Λες την 8βαλβιδη με τα 136αλογα? Κοιταζα τωρα απο περιεργια τιμοκταλογο του 1992, η 190Ε 2.3-136ps ειχε 18,000,000
και η 2.5-16 ειχε 30,000,000... Τρελα λεφτα και τα δυο για την εποχη, αλλα και μεγαλη η διαφορα μεταξυ των δυο...P.S Δεν θα ξεχασω το χαρακτηριστικο αγριο κροταλισμα της λιγο παλαιοτερης 2.3-16 που οδηγουσε ο πρωην ποδοσφαιριστης του Παναθηναικου, (τον ειχα πετυχει καμποσες φορες το καλοκαιρι στο Λουτρακι, οταν επαιζε για την ομαδα της Κορίνθου το 91-93 αν θυμαμαι καλα ) ,** ο Λούπου, την οποια λεγοταν οτι του την ειχε κανει δωρο ο Βαρδινογιαννης.**..
Ναι καλά! Σουφρομένη απο καμιά μάντρα θα την είχε με αλλαγμένες πινακίδες...το τυπάκι δεν είχε αφήσει διαμέρισμα για διαμέρισμα.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Ελαφρώς άσχετο.
Μολονότι μιλάμε για ελληνική αγορά,να ένα αξιόλογο μοντέλο, που θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά ΤΟΤΕ.... και θα ήμουν ευτυχής αν μου είχε ξεμείνει μέχρι σήμερα στα χέρια.
Βmw e30 320is,κατασκευασμένο ειδικά για την ιταλική αγορά σε serie limitata,με τον κινητήρα S14 της M3 στα δύο λίτρα,προκειμένου να αποφευχθεί ο σκόπελος του ιταλικού ΦΠΑ 36% στα αυτοκίνητα άνω των δύο λίτρων (αποτέλεσμα η 'μικρή ιταλική' Μ3 να κσοτίζει το 1990 2,7 εκατομύρια δραχμές έναντι 5 της 'μεγάλης' Μ3).
http://imageshack.us/photo/my-images/404/320is.jpg/Και για όποιον ενδιαφέρεται....
http://www.m3-320is.it/frame.htmΠραγματι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ αυτοκινητο, περιορισμενης παραγωγης, νομιζω γυρω στα 2,500κομματια διπορτα, και 1,300τετραπορτα...
Εχω τη αισθηση πως δεν εισηχθει ποτε στην Ελλαδα. Ισως κατοπιν παραγγελιας, αν το πηρε κανενας πολυ ψαγμενος...
Τοτε ειχαμε την 318is Ε30 την διπορτη με 140αλογα, η οποια ειχε γυρω στα 7,500,000δρχ το 90'.
Η 320is θυμαμαι σιγουρα οτι εβγαζε το...αστρονομικο νουμερο για τον κυβισμο -χωρις turbo- των 192ιππων!!!
Πρεπει να ειχε και διαφοροποιημενο στησιμο σε σχεση με την 318is.
Αnyway, μιας και το θυμησες, τρελο εργαλειο πραγματι, για λιγους, και ψαγμενους. -
Δεν ξέρω αν εισήχθη επίσημα αλλά τέτοια αυτοκίνητα υπάρχουν στην Ελλάδα, το είχα ακούσει στο συνεργείο μου για ένα τέτοιο. Ελάχιστοι όμως ξέρουν και την ύπαρξή του (εμού συμπεριλαμβανομένου μέχρι πριν λίγα χρόνια).
Τέλη 80, αρχές 90 δεν έπαιρνα ιταλικό ή γαλλικό. Νομίζω ότι ακόμα δεν είχαν γίνει ανταγωνιστικά σε θέματα ποιότητας υλικών, διάρκεια ζωής και αξιοπιστίας. (το ιταλικό που πήραμε το 1990 ήταν χειροποίητο και δεν μετράει και δεν με άφησε ποτέ) Η Ε36 μπορεί να μην θεωρείται αξιόπιστη (είχαμε πάρει από τις πρώτες το 1991 ή 2 αλλά εκτός από την ηλιοροφή και έναν κινητήρα που διαλύθηκε μάλλον από έλλειψη λαδιού χωρίς να ανάψει ούτε λαμπάκι δεν μας είχε βγάλει προβλήματα).
Για τα Sierra δεν ξέρω αλλά για τις integrale μπορεί να ήταν οδηγικά αυτοκινητάρες αλλά είχαν ιδιαιτερότητες και ενοχλητικές ευαισθησίες που σε καθημερινή χρήση τις κάνανε συχνά άβολες. Οπότε χάρηκα που είχα φίλο που είχε 2-3 στη σειρά, την Evo τελευταία αλλά δεν θα την έπαιρνα.
Γενικά ίσως η πρακτικότητα και δυνατότητα καθημερινής χρήσης για μένα είναι σπουδαιότερες από την απόλυτη επίδοση και μάλλον εξηγεί γενικά τις προτιμήσεις μου. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν ξέρω αν εισήχθη επίσημα αλλά τέτοια αυτοκίνητα υπάρχουν στην Ελλάδα, το είχα ακούσει στο συνεργείο μου για ένα τέτοιο. Ελάχιστοι όμως ξέρουν και την ύπαρξή του (εμού συμπεριλαμβανομένου μέχρι πριν λίγα χρόνια).
Τέλη 80, αρχές 90 δεν έπαιρνα ιταλικό ή γαλλικό. Νομίζω ότι ακόμα δεν είχαν γίνει ανταγωνιστικά σε θέματα ποιότητας υλικών, διάρκεια ζωής και αξιοπιστίας. (το ιταλικό που πήραμε το 1990 ήταν χειροποίητο και δεν μετράει και δεν με άφησε ποτέ) Η Ε36 μπορεί να μην θεωρείται αξιόπιστη (είχαμε πάρει από τις πρώτες το 1991 ή 2 αλλά εκτός από την ηλιοροφή και έναν κινητήρα που διαλύθηκε μάλλον από έλλειψη λαδιού χωρίς να ανάψει ούτε λαμπάκι δεν μας είχε βγάλει προβλήματα).
Για τα Sierra δεν ξέρω αλλά για τις integrale μπορεί να ήταν οδηγικά αυτοκινητάρες αλλά είχαν ιδιαιτερότητες και ενοχλητικές ευαισθησίες που σε καθημερινή χρήση τις κάνανε συχνά άβολες. Οπότε χάρηκα που είχα φίλο που είχε 2-3 στη σειρά, την Evo τελευταία αλλά δεν θα την έπαιρνα.
Γενικά ίσως η πρακτικότητα και δυνατότητα καθημερινής χρήσης για μένα είναι σπουδαιότερες από την απόλυτη επίδοση και μάλλον εξηγεί γενικά τις προτιμήσεις μου.Αν αναφερεσαι για την 320si, δεν ξερω τι πετυχες, αλλα original τετοιο αυτοκινητο, πανω απο ενα-δυο κομματια δεν εχω ακουσει να εκαναν εμφανιση στην χωρα μας την εποχη που παραχθηκαν...
Πιθανοτατα θα αναφερεσαι καποια τρανη εξαιρεση ή σε μετατροπη, κατι που ηταν ιδιαιτερα δημοφιλες στην εποχη, αλλα και αρκετα ανασφαλες ταυτοχρονα, σε οτι αφορα την διατηρηση εργοστασιακου χαρακτηρα του αυτοκινητου. Και δεν μιλαω φυσικα για τα μικρα γρηγορα, τυπου Uno Turbo i.e και Golf GTI, αλλα για τετοιου επιπεδου αυτοκινητα οπως η is αλλα ακομα και Ε30 Μ3, τα πρωτα 'κοντα' sierra cosworth, και γενικοτερα, πισωκινητα τα οποια απαιτουσαν ακριβεια σε ρυθμισεις, κατι που στην Ελλαδα δυστυχως τοτε παρειχαν ελαχιστοι γνωστοι μετατροπεις, και συνηθως τις εκαναν σε αγωνιστικες κατασκευες που συμμετειχαν στο πανελληνιο πρωταθλημα.
Με λιγα λογια, οσο 'αξιοπιστη' μπορει να ηταν μια is φτιαγμενη απο 316i και τροπετο μιας 320is πχ, αλλο τοσο ηταν, τα οriginal Ιταλικα, Γαλλικα 'πολυβολα'...
Βεβαια και εγω βλεπωντας τα τωρα, μετα απο +20 χρονια, και καταλαβαινοντας περισσοτερα για τις μαρκες, εαν ηθελα πρωτιστως αξιοπιστια, υψηλη τεχνολογια, διαχρονικη εμφανιση, και σπορτιφ συμπεριφορα, εστω χωρις τις εξωφρενικες δυναμεις και συγκινησεις που παρειχαν αντιστοιχα αλλοι κατασκευαστες, πιθανοτατα θα επελεγα το 5κυλινδρο Audi 90 quattro 2.3/167ps , (το οποιο ηταν ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ βεβαια, εκανε κατοπιν παραγγελιας αν θυμαμαι καλα, σχεδον οσο η 2.5-16 190Ε) αντι της 75 Τurbo America, που ψηφισα, η οποια με την απιστευτη σχεδιαση της και τα γενικοτερα τεχνικα χαρακτηριστικα, μου ειχε 'καρφωθει' ως παιδικο ονειρο για πολλα χρονια... -
Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά θυμάμαι διαφήμιση στους 4Τ της BMW για την 320is (E30 πάντα) η οποία ανε΄φερε και την ιπποδύναμη η οποία ήταν τρελή για την εποχή. Λογικά πρέπει να είχαν εισαχθεί κάποιες αν και ελάχιστες θα πουλήθηκαν τελικά.
-
Πιθανοτατα θα αναφερεσαι καποια τρανη εξαιρεση ή σε μετατροπη, κατι που ηταν ιδιαιτερα δημοφιλες στην εποχη, αλλα και αρκετα ανασφαλες ταυτοχρονα, σε οτι αφορα την διατηρηση εργοστασιακου χαρακτηρα του αυτοκινητου. Και δεν μιλαω φυσικα για τα μικρα γρηγορα, τυπου Uno Turbo i.e και Golf GTI, αλλα για τετοιου επιπεδου αυτοκινητα οπως η is αλλα ακομα και Ε30 Μ3, τα πρωτα 'κοντα' sierra cosworth, και γενικοτερα, πισωκινητα τα οποια απαιτουσαν ακριβεια σε ρυθμισεις, κατι που στην Ελλαδα δυστυχως τοτε παρειχαν ελαχιστοι γνωστοι μετατροπεις, και συνηθως τις εκαναν σε αγωνιστικες κατασκευες που συμμετειχαν στο πανελληνιο πρωταθλημα.Βασικά το πρόβλημα ήταν τα χρήματα και η λογική της μετατροπής. Αν σήμαινε 'κινητήρας-μοτέρ-διαφορικό' από 320is E30 σε 'σκάφος' από 316 (ή αντίστοιχα για Sierra πχ.) τότε λογικό. Αν άρχιζαν να προστίθενται πράγματα όπως αναρτήσεις-σινεμπλοκ-ψαλίδια-αντιστρεπτικές συν ενδεσομένως κάποια διαφορετικά body panels τότε το μεν αποτέλεσμα έφτανε το εργοστασιακό, το δε κόστος το ξεπερνούσε... Κατά τα λοιπά σιγά μην είχε διαφορετικό σασί η 320is από την 316...
-
H 320is γεννήθηκε κατόπιν 'πιέσεων' της BMW Italia προς τη μητρική εταιρεία,προκειμένου να παρακαμφθεί ο ΦΠΑ 38% που ίσχυε τότε στην Ιταλία για αυτοκίνητα άνω των δύο λίτρων (έναντι του ΦΠΑ 18%)και εκτόξευε την τιμή της Μ3.
Παρήχθησαν συνολικά κάτι λιγότερο από 4000 κομμάτια,εκ των οποίων πάνω από το 90% απορροφήθηκε από την ιταλική αγορά και κάπου λιγότερα από 200 αυτοκίνητα από την πορτογαλλική,που ήταν και η μόνη αγορά εκτός Ιταλίας που το αυτοκίνητο διατέθηκε από την εταιρεία επισήμως.Αν,πώς και πόσα ελάχιστα κομμάτια ήρθαν Ελλάδα δεν το γνωρίζω.
Οι ακριβείς αριθμοί παραγωγής είναι:
320is 2porte 2.542 κομμάτια από 9/87 ως 7/90, εκ των οποίων τα 2.390 εισήχθησαν στην Ιταλία
320is 4porte 1.206 κομμάτια από 3/88 ως 11/90, εκ των οποίων τα 1160 εισήχθησαν στην ΙταλίαΟ κινητήρας της 320is (κωδικός S14B20) είναι στην ουσία αυτός της Μ3 (κωδικός S14B23) με μειωμένη τη διαδρομή από τα 84 στα 72,6mm
Τεχνικά χαρακτηριστικά (M3-320is)
S14 B23 S14 B20
2302cc 1990cc
93,4 x 84,0 93,4 x 72,6
240@ 4750 giri 210@4900 giri
200cv 192cv
10,5:1 10,8:1
234km/h 227km/h
0-100 6,9'' 7,3''
0-1000m 27,9'' 28,2''H 320is διέθετε τη ρύθμση αναρτήσεων της Μ3 (14'' ζάντα 195/65 VR14-μπλοκέ διαφορικό 25%-κοντύτερες σχέσεις σε σύγκριση με τις κοινές Ε30 και δεν ήταν καταλυτική).
Οι αισθητικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την εξακύλινδρη 320 ήταν ελάχιστες (διπλή εξάτμιση,μικρό πίσω σπόιλερ,διπλοί μαύροι εξωτερικοί καθρέφτες και προβολείς ομίχλης για την 4porte.....και επιπλέον το αισθητικό kit M3 με μπροστινό προφυλακτήρα και σπόιλερ στο χρώμα του αμαξώματος,ζάντες ακτίνα BBS,διπλοί καθρέφτες στο χρώμα του αμαξώματος για την 2potrte.Επιπλέον και οι δύο εκδόσεις διέθεταν κεντρικό κλείδωμα,ηλεκτρικά παράθυρα,θερμόμετρο λαδιού στο στροφόμετρο,τιμόνι Μtech,λεβιέ ταχυτήτων και sport καθίσματα).
Το βάρος δεν ξεπερνούσε τα 1200 κιλά.Για όσους δεν ικανοποιούνταν από τις επιδόσεις η Racing Dynamics του Federico Pavoncelli στο Milano προσέφερε ιδιαίτερη περιποίηση που περιελάμβανε ειδικό set up,φρένα brembo και αναβάθμιση του κινητήρα,που για την έκδοση Κ20/4 ανέβαζε την ισχύ στα 220 άλογα στις 7000 στροφές και τη ροπή στα 22,8kgm.Για τους πιο απαιτητικούς οι εκδόσεις Κ23/4 και Κ26/4, με αύξηση του κυβισμού, ανέβαζε την ιπποδύναμη ως τους 250 ίππους.
Και ένα blast from the past μέσω του quattroruote και της μονομαχίας 320is vs alfa 75 3,0V6
[IMG=http://img339.imageshack.us/img339/2457/quattroruote4ap.jpg][/IMG]
[IMG=http://img405.imageshack.us/img405/1300/quattroruote4p.jpg][/IMG]
[IMG=http://img833.imageshack.us/img833/9422/quattroruote5ap.jpg][/IMG]
[IMG=http://img851.imageshack.us/img851/6919/quattroruote5p.jpg][/IMG]
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πιθανοτατα θα αναφερεσαι καποια τρανη εξαιρεση ή σε μετατροπη, κατι που ηταν ιδιαιτερα δημοφιλες στην εποχη, αλλα και αρκετα ανασφαλες ταυτοχρονα, σε οτι αφορα την διατηρηση εργοστασιακου χαρακτηρα του αυτοκινητου. Και δεν μιλαω φυσικα για τα μικρα γρηγορα, τυπου Uno Turbo i.e και Golf GTI, αλλα για τετοιου επιπεδου αυτοκινητα οπως η is αλλα ακομα και Ε30 Μ3, τα πρωτα 'κοντα' sierra cosworth, και γενικοτερα, πισωκινητα τα οποια απαιτουσαν ακριβεια σε ρυθμισεις, κατι που στην Ελλαδα δυστυχως τοτε παρειχαν ελαχιστοι γνωστοι μετατροπεις, και συνηθως τις εκαναν σε αγωνιστικες κατασκευες που συμμετειχαν στο πανελληνιο πρωταθλημα.
Βασικά το πρόβλημα ήταν τα χρήματα και η λογική της μετατροπής. Αν σήμαινε 'κινητήρας-μοτέρ-διαφορικό' από 320is E30 σε 'σκάφος' από 316 (ή αντίστοιχα για Sierra πχ.) τότε λογικό. Αν άρχιζαν να προστίθενται πράγματα όπως αναρτήσεις-σινεμπλοκ-ψαλίδια-αντιστρεπτικές συν ενδεσομένως κάποια διαφορετικά body panels τότε το μεν αποτέλεσμα έφτανε το εργοστασιακό, το δε κόστος το ξεπερνούσε... Κατά τα λοιπά σιγά μην είχε διαφορετικό σασί η 320is από την 316...
Διαφορετικο σασι δεν θα ειχε, τυχον ενισχυσεις σε αυτο, ή στο υπολοιπο αμαξωμα πιθανον να ειχε ομως, αλλα σιγουρα θα ειχε διαφορετικο στησιμο στην αναρτηση, (περα απο διαφοροποιηση σε επιμερους τμηματα, οπως στο παχος αντιστρεπτικων πχ), κατι που δεν ειναι και σιγουρο οτι το ακολουθουσαν πιστά...Εαν προσθεσουμε και την περιορισμενη αυτη καθεαυτη παραγωγη συνολικα (απ' οσο γραφει το wiki, 2,542 κομματια διπορτα, και 1,206 τετραπορτα, ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ παραγωγης, μερος των οποιων εξηχθη σε Πορτογαλλια και Ιταλια, ΜΟΝΟ), ειναι αντιληπτο, οτι πιο ευκολα θα εβρισκε κανεις τροπετο απο 325i ή ακομα και Μ3, παρα απο 320is...
P.S Ο Αlba με προλαβε , με την εξαιρετικη παραθεση περαιτερω πληροφοριων...αυτο που βρηκα στο net, και ακουγεται εντυπωσιακο, ειναι απ' οσο λενε τουλαχιστον, οι καλυτερες ρεπριζ της 320is σε σχεση με την Μ3 στα 60-100km/h - 8,2sec με 4η αναφερει δοκιμη του Γερμανικου ΑΜS, και
80-120km/h με 5η σε 11,3sec αντιστοιχα...Αναφερω μεταξυ αλλων, 0-100Km/h - 7,5sec, τελικη 231Km/h, και 0-1000m σε 28,1sec...
Σκαναρισμενη η δοκιμη του AMS εδω:
http://www.m5board.com/vbulletin/alpina ... 0is-2.html -
@Αlba Parietti
Στα link σου, καπου αναφερει για 1400κιλα της 75, και 1335κιλα αντιστοιχα της is, και συνθηκες δοκιμων με θερμοκρασια
23,5 βαθμους της 75, εναντι 2,6 ή 2,8 βαθμους της is, αν διεκρινα σωστα?
Η 75 Turbo America, θυμασαι, μηπως σε επιδοσεις αν ηταν λιγο καλυτερη απο την 3λιτρη?
Καπου στην αναφορα των επιδοσεων με τα αστερακια, κανει λογο για την Turbo...
Οπως και να εχει παντως, η America στις φωτο, φαιεται οτι 'διπλωνε' πιο ωραια... -
75 Turbo America, θυμασαι, μηπως σε επιδοσεις αν ηταν λιγο καλυτερη απο την 3λιτρη?Απο τις 2-3 κοινες ρεπριζ που βρηκα, η 3λιτρη V6 με τα 188 και τα 192 αλογα (ειχε κι εκδοση λεει των 180 αλογων) ειναι πιο γρηγορη. Και η αλλη 3λιτρη V6 επισης ειναι πιο γρηγορη, αλλα οχι τοσο οσο αυτες με τα 188 και 192 αλογα.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
75 Turbo America, θυμασαι, μηπως σε επιδοσεις αν ηταν λιγο καλυτερη απο την 3λιτρη?
Απο τις 2-3 κοινες ρεπριζ που βρηκα, η 3λιτρη V6 με τα 188 και τα 192 αλογα (ειχε κι εκδοση λεει των 180 αλογων) ειναι πιο γρηγορη. Και η αλλη 3λιτρη V6 επισης ειναι πιο γρηγορη, αλλα οχι τοσο οσο αυτες με τα 188 και 192 αλογα.
Εχεις κανενα Link, καμμια φωτο σκαναρισμενη?
-
-
Πιο γρήγορη η turbo στις επιταχύνσεις απο στάση (ενδεικτικά στο 0-180 η turbo evoluzione ρίχνει στην 3 λιτρη 4'),η 3λιτρη παίρνει το αίμα της πισω στις ενδιάμεσες (ελαστικότητα του V6).
Πιο sport η turbo (πολύ λιγότερο υποστροφική),πιο 'ώριμη' η τρίλιτρη.ΥΓ.Στο test του 4ruote 320is και 75 V6 συνυπήρξαν μόνο φωτογραφικά (οι μετρήσεις έχουν γίνει σε διαφορετικές περιόδους)
-
Το Zeperfs, δίνει πιο γρήγορη την τρίλιτρη παντού...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Το Zeperfs, δίνει πιο γρήγορη την τρίλιτρη παντού...Aλεξανδρε, αυτη η πηγη, ειναι πολυ χοντρικα ενδεικτικη, καθοτι βγαζει τον μεσο ορο απο 5-6 περιοδικα.
Καποιο/α απο αυτα απο μετρησεις, ειναι οσο αξιοπιστο ειναι και το auto-τσικνοπεμπτη...
Στο 3ο κατα σειρα link του quattroruote (περιοδικο το οποιο και θεωρω αρκετα αξιοπιστο προσωπικα) παντως που ανεβασε ο Alba, καπου στο κομματι της επιταχυνσης, κανει αναφορα στην Turbo. Σιγουρα οσο ανεβαινουν τα χλμ τα κυβικα θα δειχνουν τα δοντια τους, αλλα με βαση και τα τεχνικα χαρακτηριστικα, η Turbo πιθανοτατα μεχρι τα 120km/h απο σταση πχ, να ειναι ελαφρως μπροστα απο την πιο 'ωριμη' τριλιτρη...Σε ρεπριζ σιγουρα η ελαστικοτητα του 3λιτρου, εναντι του old school τοτε turbo με το μικροτερο συγκριτικα ευρος δυναμης-ροπης, στις περισσοτερες, αν οχι ολες τις μετρησεις, θα υπερειχε, σε αυτο δεν υπαρχει αμφιβολια. -
Aλεξανδρε, αυτη η πηγη, ειναι πολυ χοντρικα ενδεικτικη, καθοτι βγαζει τον μεσο ορο απο 5-6 περιοδικα.Πιο αξιοπιστο δεν ειναι κατι που βγαζει μεσος ορους απο οσες μετρησεις υπαρχουν για καποιο μοντελο παρα το ενα περιοδικο απο μονο του;
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Γκρεγκ: http://www.zeperfs.com/en/duel1234-22.htmΔεν δινει αναλυτικα τις επιταχυνσεις απο σταση, που με ενδιαφερουν και περισσοτερο...
Thanks anyway.P.S ειδα το επομενο post σου. Γενικα ναι ισχυει αυτο που λες, (εκτος εαν ειμαστε σιγουροι για την αξιοπιστια ενος και μονο περιοδικου, σε σχεση με αλλα που συμμετεχουν...) αλλα οταν οι διαφορες ειναι ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ, μεταξυ δυο ανταγωνιστικων επιλογων, ενδεχεται να υπαρχει ανατροπη, υπερ της μιας ή της αλλης επιλογης, σε απολυτα νουμερα και η 'στρογγυλοποιηση'/μεσος ορος, που βλεπουμε εδω, να 'κρυβει' τετοιες τυχον μικροδιαφορες, οπου υπαρχουν...
-
Δεν δινει αναλυτικα γιατι στα duels δινει νουμερα που υπαρχουν και για τα δυο μοντελα! Προφανως απο σταση δεν εχουν μετρησεις για το ενα απο τα δυο ή και για τα δυο.
Αν δεις λιγο κατω απο την (καθε) συγκριση αναφερει τις πηγες των μετρησεων κι αμεσως μετα λεει: match ταδε vs ταδε.
Για τα δυο αυτα:
http://www.zeperfs.com/en/match22-1234.htm
Κατω κατω εχει ενα υπομνημα (graph legend) με επεξηγησεις χρωματων κλπ -
Δεν ξέρω ποιά η αξιοπιστία του zepfers και από πού αντλεί τα στοιχεία του,αλλά οι μακριές σχέσεις μετάδοσεις της 3,0V6 και τα 200 κιλά επιπλέον βάρους της την έφερναν πίσω στις επιταχύνσεις από στάση από την turbo, σε όσες μετρήσεις θυμάμαι (0-100 7,6' για την turbo και 0-1000 28,9 οι μετρήσεις του quattroruote το 87).
Η evoluzione που ανέφερα είναι..... άλλη μουσική βέβαια, γιατί οι ιπποδυνάμεις που ανακοίνωνε στο χαρτί ήταν σαφώς μεγαλύτερες στην πραγματικότητα.Πάντως η πιο ομοιογενής από την οικογένεια των 75 και αυτή που θα χαρακτήριζα εγώ ως πιο 'sport', είναι η δίλιτρη TS (με τον καλό 8 μπουζο οκταβάλβιδο των 147 ίππων του Arese και όχι η κατοπινή δεκαεξαβάλβιδη μαλακία TS Pratola Serra της Fiat).
Mεσαία σπόρ "πυροβόλα" τέλη 80's αρχές 90's