-
Αν τελικά αποδειχτεί λάθος η επιλογή της McLaren έχουν το δικαίωμα για τέτοια αλλαγή;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μόλις παρουσιάστηκε η νέα Sauber. Ανεβαίνει στο 2ο σκαλί του βάθρου της ασχήμιας μετά την Ferrari!
Συμφωνώ και αν βάζαν και τα κίτρινα λάστιχα που είχαν οι άλλοι θα είναι ακόμη χεορότερη
- Ferrari
- Sauber
- Force india
- Caterham
- Lotus
- McLaren
Fixed
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Αν τελικά αποδειχτεί λάθος η επιλογή της McLaren έχουν το δικαίωμα για τέτοια αλλαγή;νομίζω πως ναι.
-
Ο θεός δε μπορεί να αφήσει την ασχήμια να εξαπλωθεί.
-
Προφανως μπορουν να αλλαξουν ο,τι θελουν οποτε θελουν. Ετσι κι αλλιως τα μονοθεσια που παρουσιαζουν τωρα το πιο πιθανο δεν θα εχουν και πολλα κοινα με αυτα που θα παρουσιασουν στην πρεμιερα...
-
Ο χρήστης mikeerfol έγραψε:
εμένα μου αρέσει η Sauber.
ο χρωματισμός της είναι τρομερός. Για να δούμε τι ρίσκο παίρνει η Μακλάρεν.
πάντως αν και η Red Bull έχει το σκαλοπάτι (παρουσίαση στις 3 ώρα Ελλάδος) τότε θα έχει ενδιαφέρον η πορεία της McLaren στις δοκιμές που ξεκινάνε αύριο.
'Εχουν πει ότι θα δεν θα είναι τόσο όμορφη όσο η McLaren αλλά δεν θα είναι και Ferrari.
Για να δούμε τι ετοιμάζει ο Newey...
Το θέμα είναι ότι η McLaren έχει παραδοσιακά χαμηλό μονοθέσιο, οπότε θα δούμε.
-
Μάλιστα. Και η RB8 έχει το σκαλοπάτι, απλά πιο 'ήπιο'. Οπότε η McLaren (και νομίζω και η HRT) δεν έχουν το σκαλοπάτι. Τώρα περιμένουμε τις αυριανές δοκιμές.
-
-
που είναι το ήπιο σκαλοπάτι; σκαλοπατάρα είναι κ αυτό και το ίδιο άσχημη με την φερράρι.
είπαμε ο σκούρος χρωματισμός κρύβει πολλά.α ρε Μαρκο μου κανες και σχόλια για ομορφιές...
-
το φετινό μονοθέσιο της HRT που φέρνει λίγο σε Brawn GP...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
- St.Devote αν κρίνω από τις ρόδες η σύγκριση δεν είναι ακριβής. Όχι πως θα άλλαζε το συμπέρασμα, αλλά δεν είναι τόσο κραυγαλέο όπως φαίνεται σε αυτη τη συγκριση
... δεν μπορώ να ξέρω ... πάντως δεν πρεπει να είναι πολύ μακρυά από την πραγματικότητα.
Λεπτομέρεια στο 'επιμαχο σημείο' για την RB ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
που είναι το ήπιο σκαλοπάτι; σκαλοπατάρα είναι κ αυτό και το ίδιο άσχημη με την φερράρι.
είπαμε ο σκούρος χρωματισμός κρύβει πολλά.α ρε Μαρκο μου κανες και σχόλια για ομορφιές...
ε, δεν είναι και σαν τη F2012...
-
Συμφωνώ με τον elteo (Σάββας, σωστά? )
Τα ίδια χάλια είναι και τα δύο. Εντελώς άκυρο το σχόλιο του Marco.
Ο χρήστης mikeerfol έγραψε:
Μάλιστα. Και η RB8 έχει το σκαλοπάτι, απλά πιο 'ήπιο'. Οπότε η McLaren (και νομίζω και η HRT) δεν έχουν το σκαλοπάτι. Τώρα περιμένουμε τις αυριανές δοκιμές.Το 'σκαλοπάτι' είναι ο μοναδικός τρόπος να επιτύχεις πλήρη εναρμονισμό με τους κανονισμούς και συγχρόνως airflow κάτω από το μονοθέσιο για να δουλεύει το diffuser πίσω.
Οπότε θα δούμε ποιός είναι λάθος ή σωστός.
-
Λεπτομέρεια στο 'επιμαχο σημείο' για την RB ...
[/quote]
Τι ακριβώς δείχνει αυτό;
-
Αλλά απ'ότι φαίνεται θα αλλάξουν πολλά πράγματα μέχρι την Αυστραλία και ίσως δούμε τη McLaren με άλλη μύτη μπροστά.
Ο Whitmarsh είπε ότι το 'μονοθέσιο' που παρουσιάστηκε ήταν...πλαστικό
Martin Whitmarsh admits the MP4-27 launched in Woking last week will not be the car that McLaren take to the Australian GP.
McLaren unveiled their 2012 challenger last Friday with several parts of the car well covered, notable the exhaust exits.
And with F1 banning blown exhaust diffusers this season, how teams will make up for the lost downforce is one of the hot topics.
McLaren, though, are keeping their secrets well hidden - at least for now.
'Our exhaust was made of plastic, you will never see these components in this form again,' Whitmarsh admitted to Auto Moto und Sport.
'The new car will not look the same in Jerez and in the season opener in Australia it will look very different.
'We spent the week in Idiada (Spain) doing an aero test on a series of new parts for the car that were on it in Woking.'
http://www.planetf1.com/news/3213/74914 ... tic-MP4-27
@mikeerfol διάφορα ακούγονται. Από cooling για το KERS, μέχρι 'f-duct' ή και 'positive pressure' στο cockpit. Δε ξέρω τι εννοεί όμως ο Scarbs.
Θα μάθουμε αύριο λογικά.
-
Έχει κάποια κενά/οπές το σκαλοπάτι της RB; Πάντως δε μου φαίνεται ιδιαίτερα πιο ήπιο σε σχέση με αυτό της ferrari.. Της Lotus Renault φαίνεται ξεκάθαρα ηπιότερο.
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Έχει κάποια κενά/οπές το σκαλοπάτι της RB; Πάντως δε μου φαίνεται ιδιαίτερα πιο ήπιο σε σχέση με αυτό της ferrari.. Της Lotus Renault φαίνεται ξεκάθαρα ηπιότερο.κι εγω κάτι τέτοιο παρατήρησα - 2 οπές σαν αεραγωγοι ένα πράμα - το σκούρο χρώμα όντως κρύβει πολλά
μήπως για να αερίζει τα @@ των φέττελ και γουέμπερρρρ ????
πάντως το φετινο ντρεντ στα μονοθέσια είναι το ΣΚΑΛΟΠΑΤέ σε συνδυασμό με μπροστινή μύτη-σιδερώστρα παρόμοια με την περισυνη της μερσεντες
Πάντως οι βλακειες που έλεγε ο τομπάζης περι 'επιθετικού' σχεδιασμού δεν υφίστανται αφού η πλειοψηφια του γριδ έχει υιοθετήσει προφανώς την ιδια 'επιθετική' στρατηγικήμέχρι στιγμής η μακλαρεν κάνει την διαφορά αλλά δε θα αιφνιδιαστώ άμα στην αυστραλία ή στους Ευρωπαικούς αγώνες το γυρίσουν και αυτοι.
-
Παιδιά...όλα τα μονοθέσια μέχρι την Αυστραλία θα αλλάξουν.
-
Αεραγωγός ? ( μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο μονο η RB να σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το 'τουβλο' ως αγωγό αέρα ... )
-
Ή πρώτη μου εντύπωση είναι πως ο αγωγός αυτός στην ουσία συνδυάζει το χαμηλό ρύγχος της McLaren (και την ανάλογη χαμηλή αντίστασή και διαταραχή της ροής) με τα ψηλά σημεία έδρασης της ανάρτησης των Ferrari κλπ με το σκαλοπάτι. Θα επανέλθω πιο αναλυτικά.
Διαφορα Νεα - Ιαν/ Φεβ / Mάρτιος 2012