-
Ο χρήστης Vagkoun83 έγραψε:
Καλησπέρα στην παρέα, το ζαχαρωνω και εγώ..για κάποιο λογο η ιδιαίτερη εμφάνιση του μου αρέσει, εντυπώσεις απο κάποιους που το έχουν στην κατοχή τους σχετικα με την οδηγική συμπεριφορά και την κατανάλωση?
ΕυχαριστώSent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk
Αν κρίνω απο την κατανάλωση που εχω στο Kuga και αυτα που διαβάζω για την κατανάλωση στο fiesta (βενζίνη πάντα) πιστεύω οτι κι αυτο 9-10 λίτρα/100χλμ με κινηση στην πόλη τα πιάνει χαλαρά.
Για οδηγική συμπεριφορά δε γνωρίζω, δε το εχω οδηγήσει.
-
Μέσα στη πόλη σε σχετικά κοντινές διαδρομές έχω 8-9 λίτρα/100χλμ ανάλογα με το τρόπο οδήγησης.Μια τακτική διαδρομή που κάνω από Μελίσσια στον Αγιο Στέφανο μέσω Ν.Ερυθραίας που έχει πάντα κινηση στο κέντρο της,με αρκετά σβέλτη οδήγηση, βλέπω 7,2-7,5 λιτρα. Εχω τον χιλιάρη με τα 140 άλογα και το αυτοκίνητο είναι ακόμα άστρωτο με 1850 χλμ στο κοντέρ.
-
Δεδομένου ότι είναι ελαφρύτερο από το φοκους, το ecosport πρεπει να πηγαίνει πολύ καλά με τον κινητήρα με τα 140.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Οχι,δεν είναι ελαφρύτερο από το φόκους.Είναι μάλιστα βαρύτερο κατά 60 περίπου κιλά (1280 κιλά με οδηγό το 5θυρο χιλιάρι φόκους με 125 ίππους και 1337 κιλά το ecosport). Είναι επίσης 175 κιλά βαρύτερο από το αντίστοιχο 5θυρο φιέστα των 140 ίππων,όλα αυτά βάσει των προδιαγραφών που υπάρχουν στα προσπέκτους της FORD.Παρόλα αυτά όμως είναι αρκετά γρήγορο και σταθερό σε μεγάλες ταχύτητες με ελάχιστες κλήσεις για SUV, καλό στήσιμο και με ένα υπέροχο σε αίσθηση κιβώτιο και τιμόνι.
-
Μεγάλη έκπληξη. Βασίζεται στο φιέστα, είναι μικρότερο αρκετα από το φοκους και παρόλαυτα κατάφερνει να είναι βαρύτερο.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σύμφωνα με δημοσιεύσεις ετοιμάζουν και άλλο Crossover βασισμένο στο Fiesta. Κυκλοφόρησαν ηδη φωτογραφίες με καμουφλαρισμενα υπερυψωμενα 'Fiesta'.
Χρονικά μάλλον θα είναι και ο διάδοχος του Ecosport. -
Το Fiest Active οπως θα ονομαστει θα παρουσιαστει σύντομα. Ο πωλητης στην βελμάρ μου είπε οτι η μεχρι στιγμής ενημέρωση ειναι οτι θα ερθει τελη καλοκαιριού με αρχές φθινωπόρου στην Ελλάδα!
-
Εκτός του Active λέω. Το Fiesta Active ήδη πωλείται στις περισσότερες αγορές.
Και η σειρά Active θα επεκταθεί και στα άλλα μοντέλα τους. Ήδη υπάρχει στο Ka και Fiesta και ακολουθούν (νέο) Focus και Mondeo SW. -
Έχει αγοράσει κανείς εδώ μέσα το Ecosport για να τον ρωτήσω κάτι με PM;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Έχει αγοράσει κανείς εδώ μέσα το Ecosport για να τον ρωτήσω κάτι με PM;Εαν θυμάμαι σωστά δεν θα βρείς κανένα Νίκο. Το έχω οδηγήσει, οπότε εαν δεν είναι κάτι που μόνο ένας ιδιοκτήτης θα γνωρίζει, ίσως να μπορώ να σου απαντήσω.
-
Αν είναι θα σου στείλω PM. Σε ευχαριστώ.
Ωστόσο αν βρεθεί κάποιος κάτοχος ας το αναφέρει εδώ γιατί αναζητώ συγκεκριμένες πληροφορίες.
-
To Ecosport 1.5 diesel ST LIne το έχει αγοράσει πριν 3 μήνες ο κουμπάρος μου - αν θέλεις ο,τιδήποτε πες μου και τον ρωτάω.
-
Φίλε Sera2008 θα σου στείλω PM σε λίγο. Ευχαριστώ.
-
Ας το βάλω και εδώ μπας και ενδιαφέρει κάποιον...
Απλά επειδή το είδα χθες σε βίντεο δοκιμής. Στο άνοιγμα της πόρτας στο Ecosport έγινε κάτι που δεν το περίμενα. Ο δοκιμαστής έσκυψε κάτω από την εταζέρα για να δείξει το χώρο. Βγήκε και σηκώθηκε κάπως απότομα και όπως σηκώθηκε χτύπησε το κεφάλι του στο πάνω μέρος της γωνίας της πόρτας. Αν σηκωνόταν ποιο γρήγορα σίγουρα θα είχε χτυπήσει άσχημα. Πάντως του έβγαλε πόνο.
Η γωνία φαίνεται καθαρά στην φωτό.
Συμπέρασμα! Όποιος ενδιαφέρεται για το ecosport να το έχει υπόψη αυτό!! Είναι θέμα ασφαλείας!!http://www.wheelswithinwales.uk/wp-cont ... loseup.jpg
-
Καλημέρα. Γνωρίζει κανείς αν ακρίβυνε (και μάλιστα πολύ...) το Ecosport? Στην διαμόρφωση μου βγάζει την έκδοση ST LINE 140ps από 21.509 δίχως φόρους και δασμούς, ενώ μέχρι πρότινος η τιμή αυτή ήταν τελική...
-
Μάλλον έχουν κάνει λάθος. Η τιμή είναι η τελική με φόρους/δασμούς κλπ...
Δες και εδώ που είναι ο επίσημος τιμοκατάλογος:
https://www.caranddriver.gr/times/arthro/ford-7342724/
Πάντως σε κάθε περίπτωση πρέπει να πάρεις προσφορά από κάποια έκθεση γιατί είναι λίγο μπερδεμένη η ιστορία με τις τιμές και τις εκπτώσεις της ford. Σε γενικές γραμμές να υπολογίζεις 500euro καθαρή έκπτωση.
-
Σ ευχαριστώ για την απάντηση, λογικά όντως λάθος πρέπει να είναι....είχα πάρει προσφορά αρχές Ιουλίου, αλλά δεν κατάφερα ακόμα την γυναίκα να πει το ναι... γι αυτό ανησύχησα μήπως πήρε τόσο τα πάνω του....
-
https://www.motor1.com/news/452860/2021-ford-ecosport-active-reveal/
Διάβασα ότι θα βγεί κ με τον diesel, ελπίζω και με τον 4Χ4 diesel όπως το απλό.
Πολύ μου αρέσει, αλλά δεν νομίζω να το έπαιρνα ποτέ για βασικό αυτοκίνητο και θα είναι πολυ ακριβό για 2ο, τουλάχιστον για μένα και στην έκδοση που θα ήθελα (4Χ4 diesel).
Μπράβο στην Ford που δεν το εγκαταλείπει και νομίζω το marketing είναι σωστό, η τιμή όμως..
-
Απ' ότι διάβασα δεν θα βγει 4χ4. Και γενικά δε ξέρω αν εισάγεται 4χ4 EcoSport γενικότερα στην Ελλάδα! Φυσικά θα του ταίριαζε τετρακίνηση.
Εμφανησιακά πάντως... Απερίγραπτο. Σε άλλες χώρες που βγαίνει με ρεζέρβα στην πίσω πόρτα 'κάπως' βλέπεται. Στην Αγγλία έχει παρόμοια τιμή με Puma το Active!!!
-
Απ' ότι διάβασα δεν θα βγει 4χ4. Και γενικά δε ξέρω αν εισάγεται 4χ4 EcoSport γενικότερα στην Ελλάδα! Φυσικά θα του ταίριαζε τετρακίνηση.
Εμφανησιακά πάντως... Απερίγραπτο. Σε άλλες χώρες που βγαίνει με ρεζέρβα στην πίσω πόρτα 'κάπως' βλέπεται. Στην Αγγλία έχει παρόμοια τιμή με Puma το Active!!!
https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/new-ford-ecosport-active-brings-road-styling-£21645
21.645£ πάντως δεν έχει καμία σχέση με Puma, δεν νομίζω ότι απευθύνονται στο ίδιο κοινό, το Puma είναι μαζί με το Stonic τα λιγότερο suv από τα SUV.
Επίσης έρχεται κ με κάποιες ουσιαστικές αλλαγές, εκτός των ποδιών και του μεγαλύτερου ύψους (σε σχέση με το απλό Eco)
'There are some noteworthy hardware improvements, including chassis enhancements, a beefier suspension, and a limited-slip differential'
Ειδικά το limited-slip differential είναι ένα κάπως πολύπλοκο μηχανικό σύστημα, οπότε κ ακριβότερο, επίσης φαντάζομαι κάποτε θα θέλει κ συντήρηση βέβαια.
To Ecosport ερχόταν 4Χ4 με diesel 125hp και υπάρχουν κάνα 2 πανάκριβα μεταχειρισμένα.
Για μένα θα ήταν το ιδανικό μου δεύτερο αυτοκίνητο, ίσως κ για κάποιον με ένα Kuga 32.000€, ή κάτι παρόμοιο. Το έχει ένα γειτονικό ζευγάρι σε μία έκδοση full extra, και πάντα το χαζεύω. Αρκετά μικρό για πόλη, στο Elk test είχε πάρει 74,5 νομίζω, κάτω από τα 2008 και Puma μόνο, είναι αρκετά καλό για ταξίδι, και από τα ικανότερα off roader (σε αυτή ή την 4Χ4 έκδοση) της κατηγορίας. Και μοιάζει και με SUV!
Προφανώς υπάρχει κάποιο - μικρό έστω - κοινό, αλλιώς είμαι σίγουρος ότι δεν θα το επανέφεραν, και μάλιστα σε νέα έκδοση, σίγουρα δεν θα πουλήσει πολύ, αλλά εγώ το βρίσκω ενδιαφέρον, και νομίζω έχει επιλογή να βάλεις τον 5ο τροχό στην πόρτα!
Ford Ecosport