-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Αν θες το μικρό 8άρι, σου έχω τεφαρίκι. Εγγυημένα ατρακάριστο και σε άριστη κατάσταση. Νομίζω το βλέπεις και μόνος σου: http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1531243/
Ελπιζω να κανεις πλακα
7.000 πουληθηκε το ιδιο με μισα χλμ ιδιου ετους, 231 αλογα. Χωρις πολυ ψαξιμοΝαι αλλα ήταν σπεσιαλ εντισιον;;;
Sent from my iPhone using Tapa toumpa pararam...
καλα, τα Μαζντα γινανε και συλλεκτικα...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
O dimsabas ειπε τα παντα ολα! Καλυτερη αναλυση επι του συγκεκριμενου, δεν θα μπορουσε να γινει σε μια δημοσιευση.
Στην δευτερη δινει και ενα αξιοπροσεκτο παραδειγμα. Περαν ολων των αλλων το S2000 ειναι και σημαντικα ακριβοτερο -σχεδον τα διπλα λεφτα- για μια αντιστοιχα καλη-προσεγμενη περιπτωση, σαν το μπορντω RX8 της αγγελιας...
Εαν ο φιλος που ενδιαφερεται θα παρει ετσι κι αλλιως ενα απο τα δυο, το RX8 ειναι η καλυτερη επιλογη, για καποιον νεο οδηγο, αλλα και γενικοτερα για πρωτο αυτοκινητο, με τις +2 πισω θεσεις.Άσχετο/σχετικό...εσύ σοβαρά τώρα, σκέφτηκες να κάνεις ανταλλαγή το Vectra με κανένα RX8?
Αφού γουστάρεις οδήγηση και πίσω κίνηση...θα είναι ό,τι πρέπει.
Mε επρηζε τρελα ενας φιλος που εχει ακομα RX8 με αρκετες βελτιωσεις (παλαιοτερα φορουσε τουρμπινα, customized
εξατμιση απο την πολλαπλη και πισω, βελτιωμενη αναρτηση, και το 6αρι σαζμαν του cosmos, πλεον εχει αφαιρεσει το turbo...), -και ενω στο δρομο εχω διαπιστωσει απο μεσα οτι το αμαξι ακομα και χωρις το Turbo που ειχε, 'ραβει' σε ολα τα επιπεδα-, να παρω ενα -οχι το δικο του φυσικα - challenge 192αρι. Οδηγικα ενω ειναι καταπληκτικο, αλλα και ανετο, ησυχο για ταξιδι, εμφανισιακα δεν μου αρεσει καθολου . Ειδικα στο προφιλ μου θυμιζει κολλημενα τροπετα.
Το κακο με την περιπτωση μου ειναι οτι αν δεν μου αρεσει ενα αυτοκινητο αρκετα, στην εξωτερικη του εμφανιση δεν με εμπνεει
γενικως να το οδηγω γρηγορα, -παροτι ξαναλεω ειναι γ@ματο οδηγικα- ποσο μαλλον να το αγοραζα.
Ψυχολογικο κολλημα δικο μου προφανως, αλλα υπαρκτο... -
Για να καταλάβω, ενώ σου αρέσει το Vectra, δεν σου αρέσει το RX8;
To Vectra το διάλεξες εσύ;Το βάρεσα με το Defy μου.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Για να καταλάβω, ενώ σου αρέσει το Vectra, δεν σου αρέσει το RX8;
To Vectra το διάλεξες εσύ;Το βάρεσα με το Defy μου.
Το Vectra ΔΕΝ το αγορασα, προεκυψε, αλλα παραλληλα ως compact sedan αυτοκινητο, στην εξοπλιστικη εκδοση και χρωμα που το εχω, μου αρεσει ακομα και σημερα που εχει κλεισει 11 χρονια στην αγορα.
Παρολα αυτα, για παραδειγμα ενα vectra b σαν το δικο μου, σε αλλη εκδοση, (elegance πχ με κατι απαισιες ζαντες αλουμινιου, ή ακομα χειροτερα στην βασικη με τασια ειναι ΧΑΛΙ...) και αλλο χρωμα περα απο μπλε, καφε-γκρι μεταλλικο και μαυρο, γενικως ΔΕΝ μου αρεσει. Το ιδιο φυσικα ισχυει σε μενα και με παρα πολλα αυτοκινητα. Επι του προκειμενου το RX8 δεν μου αρεσει επισης ΓΕΝΙΚΑ, και απλως θεωρω ανεκτη την εμφανιση του ΜΟΝΟ σε μαυρο, και ΜΟΝΟ μιας συγκεκριμενης εκδοσης που βγηκε μεταγενεστερα (πριν ομως το fl του 09') και λεγοταν αν θυμαμαι καλα Renesis, η οποια ειχε 18αρες παλι ζαντες, αλλα διαφορετικης σχεδιασης, με πολλες ακτινες. -
Το Renesis ειχε 16αρες πολυακτινες ζαντες
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Εννοείται το S. To 8άρι είναι πολύ πιο ειδικό αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση, χωρίς να σου δίνει κάτι παραπάνω από το S σε επιδόσεις ή οδική συμπεριφορά. Μεγάλο του ατού βέβαια οτι είναι 4θέσιο, αλλά αυτό εξαρταται από εσένα αν το έχεις ανάγκη ή όχι.
ομολογώ δεν κατάλαβα πώς το εννοεις αυτο.
το Σ σε προτρέπει για καθημερινή χρηση ενώ το 8 όχι;
με κούφανες
Εννοώ οτι θέλει πιο προσεκτική χρήση, καλυτερη συντήρηση και η κατανάλωσή του δεν ειναι για να πηγαινεις στη δουλειά σου πχ.
Κανένα δε σε προτρέπει για αυστηρά καθημερινή χρήση, απλά το 8άρι ειναι πιο ειδικό από το S, με τη δική μου λογική πάντα. -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Το Renesis ειχε 16αρες πολυακτινες ζαντες...η 'φθηνη' του στανταρ εκδοση. Με λιγα ευρω παραπανω, επαιρνες ενα πακετακι με 18αρες και κατι αλλα ψιλοεξτρα...
Aμα βρω λεπτομερειες και φωτο, θα ανεβασω...
Btw, ΟΛΑ τα RX8 (challenge και cosmos) οταν πρωτο-λανσαριστηκαν, στην Ελληνικη αγορα τουλαχιστον, φορουσαν στανταρ 18αρες... -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Εννοείται το S. To 8άρι είναι πολύ πιο ειδικό αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση, χωρίς να σου δίνει κάτι παραπάνω από το S σε επιδόσεις ή οδική συμπεριφορά. Μεγάλο του ατού βέβαια οτι είναι 4θέσιο, αλλά αυτό εξαρταται από εσένα αν το έχεις ανάγκη ή όχι.
με κούφανες
Εννοώ οτι θέλει πιο προσεκτική χρήση, καλυτερη συντήρηση και η κατανάλωσή του δεν ειναι για να πηγαινεις στη δουλειά σου πχ.
Κανένα δε σε προτρέπει για αυστηρά καθημερινή χρήση, απλά το 8άρι ειναι πιο ειδικό από το S, με τη δική μου λογική πάντα.Το μοτερ του RX8 ειναι πιο 'ειδικο' και θελει συχνοτερη προσωπικη ενασχοληση-φροντιδα κτλ. Του S2Κ θελει τα προβλεπομενα σερβις, καλη βενζινη και γκαζι στο πατωμα... Ως αυτοκινητο ομως, το RX8 ειναι σαφως πιο καθημερινο απο το διθεσιο ανοιχτο S2000.
-
τάουρους αν με αυτη τη λογική θελεις να αγοράσεις ΜΧ5 που λες, σε βλεπω να το πουλάς πριν καν το χαρείς το καλοκαίρι...
το Σ ειναι φτιαγμένο εξ ορισμού για μια ορισμένη χρηση. που δεν ειναι η καθημερινή* βεβαια...
εντιτ: με την έννοια του καθημερινού, μοναδικού αυτοκινήτου για να κανεις ολες τις δουλειές σου. πραγματικά ατοπο...
-
εξαρταται τισ αναγκεσ σου
-
Πάς βενζινάδικο με ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο και λές
'Τσέκαρε τα λάδια και βάλε βενζίνη'
Πάς στο βενζινάδικο με ένα RX-8 και λες
'Τσέκαρε τη βενζίνη και βάλε λάδια'
Από αυτά τα 2 S2000 χωρίς συζήτηση. Είναι προσβολή και μόνο η σύγκριση τους. Αν υπάρχει κόλλημα με τεκμήρια κλπ κλπ πάρε ένα MX-5.
-
Το πρόβλημα σου που είναι; Ο κινητήρας είναι επί τούτου κατασκευασμένος για να καίει λάδι για την λίπανση του! Το μεγάλο του πρόβλημα είναι η κατανάλωση βενζίνης!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πάς βενζινάδικο με ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο και λές'Τσέκαρε τα λάδια και βάλε βενζίνη'
Από αυτά τα 2 S2000 χωρίς συζήτηση. Είναι προσβολή και μόνο η σύγκριση τους. Αν υπάρχει κόλλημα με τεκμήρια κλπ κλπ πάρε ένα MX-5.
αν δεν μπορείς να καταλάβεις οτι το να καταναλώνει λάδια είναι λειτουργία των βάνκελ δεν έχει νόημα να πάρεις κάτι τόσο ειδικό ... υπάρχουν ένα σωρό οχήματα της σειράς...
αν σκεφτείς την τιμή του , το στροφαρισμά του και την πρακτικότητα του το 8αρη είναι καταπληκτικό αυτοκίνητο...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Από αυτά τα 2 S2000 χωρίς συζήτηση. Είναι προσβολή και μόνο η σύγκριση τους. Αν υπάρχει κόλλημα με τεκμήρια κλπ κλπ πάρε ένα MX-5.Διάβασες όλο το θέμα; Μάλλον όχι...
Φαντάζομαι ότι το λες αστειευόμενος.
- Αν ναι, προσθέτω κορυφαία ατάκα που έχει πει φίλος-κάτοχος 8αριού: 'Αν στο βενζινάδικο ξεχάσω να σβήσω το μοτέρ, δε γεμίζει ποτέ'...
- Αν όχι, τότε να ξέρεις ότι και το S κατασκευαστικά καταναλώνει λάδι.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αν δεν μπορείς να καταλάβεις οτι το να καταναλώνει λάδια είναι λειτουργία των βάνκελ δεν έχει νόημα να πάρεις κάτι τόσο ειδικό ... υπάρχουν ένα σωρό οχήματα της σειράς...
Ποιός είπε ότι δεν το καταλαβαίνω? Καταλαβαίνω όμως και το οικονομικό κομμάτι του θέματος. Όπως και να το κάνουμε μια επιβάρυνση θα την έχεις.
αν σκεφτείς την τιμή του , το στροφαρισμά του και την πρακτικότητα του το 8αρη είναι καταπληκτικό αυτοκίνητο...
-
Είναι τόσο φθηνό το λάδι στα 8άρια (ορυκτέλαιο γαρ), που δεν είναι το οικονομικό το πρόβλημα, αλλά το ότι πρέπει να έχεις το νου σου και να τσεκάρεις τακτικά.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
με κούφανες
Κανένα δε σε προτρέπει για αυστηρά καθημερινή χρήση, απλά το 8άρι ειναι πιο ειδικό από το S, με τη δική μου λογική πάντα.Το μοτερ του RX8 ειναι πιο 'ειδικο' και θελει συχνοτερη προσωπικη ενασχοληση-φροντιδα κτλ. Του S2Κ θελει τα προβλεπομενα σερβις, καλη βενζινη και γκαζι στο πατωμα... Ως αυτοκινητο ομως, το RX8 ειναι σαφως πιο καθημερινο απο το διθεσιο ανοιχτο S2000.
..και το μοτερ του 2000 ειναι ειδικο διοτι για να σου δωσει το αμαξι πρεπει να στροφαρει ψηλα με οτι σημαινει αυτο (ασφαλεια-καταναλωση) ειδικα στα προ φεις λιφτ μοντελα χωρις το τρξιον (που η τιμη του εθναι λιγο τσιμπημενη). Το καλοκαιρι του 2010 ημουν μεταξυ 8 / 2000 / μχ5 / μρ2 . Γγια λογους αξιοπιστιας, συντηρησης, εξοδων, καθημερινοτητας, ασφαλειας, προτιμησα ενα 2-λιτρο μχ5 NC και ειμαι πολυ ικανοποιημενος και δεν το μετανιωσα ποτε. Με λιγο γκαζι κανεις οτι θελεις, οικονομικο και αξιοπιστο. Υστερει μονο σε χωρους σε σχεση με το 8-αρι και ειναι πολυ πιο καθημερινο απο το 2000...αν και οι χωροι του νψ ειναι πολυ καλυτεροι απο το ΝΒ. Το Μρ2 απερριφθη αμεσα για τους χωρους και για το θεμα του καταλυτη που ακουγοταν στα φορα, αν και μοτερικα και οδηγηκα ηταν πολυ ικανοποιητικο...Λυπαμαι που δεν ειχα τσεκαρει το ΜΧ5 νωριτερα και το θεωρουσα 'φλωρικο'. ΑΝΑΚΑΛΩ ΑΜΕΣΑ.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Είναι τόσο φθηνό το λάδι στα 8άρια (ορυκτέλαιο γαρ), που δεν είναι το οικονομικό το πρόβλημα, αλλά το ότι πρέπει να έχεις το νου σου και να τσεκάρεις τακτικά.όπως στα tsi δηλ
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
με κούφανες
..και το μοτερ του 2000 ειναι ειδικο διοτι για να σου δωσει το αμαξι πρεπει να στροφαρει ψηλα με οτι σημαινει αυτο (ασφαλεια-καταναλωση) ειδικα στα προ φεις λιφτ μοντελα χωρις το τρξιον (που η τιμη του εθναι λιγο τσιμπημενη). Το καλοκαιρι του 2010 ημουν μεταξυ 8 / 2000 / μχ5 / μρ2 . Γγια λογους αξιοπιστιας, συντηρησης, εξοδων, καθημερινοτητας, ασφαλειας, προτιμησα ενα 2-λιτρο μχ5 NC και ειμαι πολυ ικανοποιημενος και δεν το μετανιωσα ποτε. Με λιγο γκαζι κανεις οτι θελεις, οικονομικο και αξιοπιστο. Υστερει μονο σε χωρους σε σχεση με το 8-αρι και ειναι πολυ πιο καθημερινο απο το 2000...αν και οι χωροι του νψ ειναι πολυ καλυτεροι απο το ΝΒ. Το Μρ2 απερριφθη αμεσα για τους χωρους και για το θεμα του καταλυτη που ακουγοταν στα φορα, αν και μοτερικα και οδηγηκα ηταν πολυ ικανοποιητικο...Λυπαμαι που δεν ειχα τσεκαρει το ΜΧ5 νωριτερα και το θεωρουσα 'φλωρικο'. ΑΝΑΚΑΛΩ ΑΜΕΣΑ.
Γραφεις σε 8 σειρες πολλα πραγματα, ασχετα ομως με το αν το μοτερ του S2000 ειναι ειδικο ή οχι...
Το οτι στροφαρει ψηλα δεν το κανει 'ειδικο' με την εννοια της απαιτουμενης μεγαλυτερης προσοχης σε συντηρηση, οπως του RX8.
Ισως εννοουμε διαφορετικα την εννοια 'ειδικο'. Επι του προκειμενου, συγκρινουμε τα δυο μοτερ, ως προς την ειδικη προσοχη-φροντιδα-επιπλεον προσοχη και συντηρηση. Του S2000 συγκριτικα με αυτο του RX8, απαιτει προσοχη, αντιστοιχη με αυτη ενος τυπικου ατμοσφαιρικου κινητηρα ενος μικρομεσαιου. Το οτι ως κατασκευη-προδιαγραφες-αποδοση ειναι 'ειδικο' μοτερ, ειναι διαφορετικο πραγμα, απο το να το ταυτιζουμε 'ειδικο' σε επιπεδο συντηρησης, γιατι εκει ΔΕΝ ειναι... -
Επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα κατατοπισμένος για τα εν λόγο τουτουνια , αλλά ψιλοαναφέρθηκε έχω το εξής ερώτημα .
Οταν δίνεις 9000 για αυτοκίνητο (ιδιαίτερο μάλιστα) θα πρέπει να σκεφτείς τα τα έξοδα . Υποχρεωτικά , Αναλώσημα , Εκτακτα .
Μου φαίνεται βαριά η φανέλα στα 2 αυτοκίνητα που αναφέρθηκαν για το ποσό αγοράς .
Αν πέφτω έξω πάω πάσο . (μέρες που είναι) Αν όχι τότε είναι η συνήθης αντιπαράθεση . Απλά είναι ετεροχρονισμένη κσι συγκρίνει (θα φάμε τα μουστάκια μας) μεταχειρ. 5ετίας και βάλε.Βλέπω πολλά έξοδα και στα 2 .
Αν τα έξοδα δεν είναι πρόβλημα έχω μία πρόταση
Χλιδάτη , Μουράτη , ίσως και κλασική σε κάποια χρόνια .
Αξεπέραστο σχέδιο , Αξιολάτρευτες καμπήλες , Με όνομα βαρή και ζηλευτό .3 γράμματα για τους γνώστες . Ολόκληρο για τους υπόλοιπους .
Προφέρεται με μακρύσυρτο το 2ο γράμμα. και είναι CoolΕλα μέρες που είναι , να το γιορτάσουμε βρε αδερφέ .
έτσι γιατί είναι έρωτας
off
Mazda RX-8 ή Honda S2000 (μεταχειρισμένα)