-
Είχες φαντασία στις επιλογές σου πάντως, αυτο σου το αναγνωρίζω
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Η ειρωνία, η προσβολή πάει σύνεφο κι εσύ αναφέρεσαι σε πραγματικότητα...μιλάμε, ελπίζω πιο θετικά την επόμενη φορά. Αν όχι, αρκετά προσπάθησα.Καμία ειρωνεία και προσβολή. Το αντίθετο, αν κάποιος ειρωνεύεται και προσβάλει, είσαι εσύ. Γιατί συνεχίζεις να λες το ίδιο πράγμα, το οποίο μάλιστα πλέον από το προσωπικώς προσβλητικό 'εσύ που έχεις το αυτοκίνητο δεν ξέρεις, εγώ που δεν έχω το αυτοκίνητο ξέρω' έχει επεκταθεί στο ομαδικώς προσβλητικό 'εσείς που έχετε το αυτοκίνητο δεν ξέρετε, εγώ που δεν έχω το αυτοκίνητο ξέρω'. Και λαμβάνοντας υπόψη το γελοίο του ανωτέρω ισχυρισμού σου, αντί απλά να πω/πούμε 'τι λες ρε φίλε ?' και να μην ασχοληθούμε καν, καθόμαστε και εξηγούμε και παραθέτουμε στοιχεία και προσωπικές εμπειρίες....
Ήμαρτον και έλεος που λέει και ο φαφούτης....
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Είχες φαντασία στις επιλογές σου πάντως, αυτο σου το αναγνωρίζωVauxhal Corsa SRi (το πρώτο και μοναδικό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο)
Golf GT Cabriolet
Mazda Miata
Alfa Romeo 147
Audi S3
Audi S4/ Audi A3 S-Line (εταιρικό/ ιδιοτικό παράλληλα)
Smart ForTwo
Audi S3 MkII
Volkswagen Scirroco R
Mercedes-Benz A200 AMG...αυτά ήτω τα δικά μου αγαπητέ Joe, με ή χωρίς φαντασία. Πάντα με γνώμονα αυτά που μπορούσα να πάρω καινούργια με το εκάστοτε ποσό που διέθετα και τις απαιτήσεις που είχα κατά καιρούς, προσωπικές ή/και οικογενειακές.-
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Η ειρωνία, η προσβολή πάει σύνεφο κι εσύ αναφέρεσαι σε πραγματικότητα...μιλάμε, ελπίζω πιο θετικά την επόμενη φορά. Αν όχι, αρκετά προσπάθησα.
Καμία ειρωνεία και προσβολή. Το αντίθετο, αν κάποιος ειρωνεύεται και προσβάλει, είσαι εσύ. Γιατί συνεχίζεις να λες το ίδιο πράγμα, το οποίο μάλιστα πλέον από το προσωπικώς προσβλητικό 'εσύ που έχεις το αυτοκίνητο δεν ξέρεις, εγώ που δεν έχω το αυτοκίνητο ξέρω' έχει επεκταθεί στο ομαδικώς προσβλητικό 'εσείς που έχετε το αυτοκίνητο δεν ξέρετε, εγώ που δεν έχω το αυτοκίνητο ξέρω'. Και λαμβάνοντας υπόψη το γελοίο του ανωτέρω ισχυρισμού σου, αντί απλά να πω/πούμε 'τι λες ρε φίλε ?' και να μην ασχοληθούμε καν, καθόμαστε και εξηγούμε και παραθέτουμε στοιχεία και προσωπικές εμπειρίες....
-
Αν η ενδεικτική κατανάλωση ενός ρχ8 (και οποιουδήποτε αμαξιού) βγαίνει απο ένα ταξίδι με 4 άτομα και τις αποσκευές τους φορτωμένο προσπαθώντας να κάνεις το Αθήνα Θεσσαλονίκη κάτω απο 4 ώρες τότε σε λάθος βάση συζητάτε!
Επίσης το να μην πηγαίνει στον αστικό κύκλο παντού και πάντα μαλλιοκούβαρα δεν τον κάνει 'γκόμενα' αλλά δημόσιο κίνδυνο αν το κάνει...πόσο μάλλον αξιόπιστο στο να βγάλει μια ενδεικτική τιμή κατανάλωσης ενός αυτοκινήτου.
Για να συμπληρώσω και εγώ μια αναφορά κατανάλωσης μετά απο 5 χρόνια κατοχής (192αρι) και οδηγώντας σαν γκόμενα όπως ο Ace και οι υπόλοιποι κάτοχοι (νυν και πρώην) εδώ μέσα... με φορτωμένο αμάξι (4 άτομα +αποσκευές)σε ταξίδια Αθήνα - Κομοτηνή και ταχύτητες 120- 140 έβλεπα από 10 μέχρι 12.
Μόνος μου σε ταξίδι έβλεπα και 10 ξερό.Στην πόλη μέσα επίσης οδηγώντας σαν γκόμενα κάτω από 12 -13 δεν έπαιζε ενώ τα 15 ήταν ο μέσος όρος.
Όσο για τα λάδια... πλέον είμαι πεπεισμένος ότι τα TFSI στην ίδια μοίρα παίζουν (νυν κάτοχος TFSI) άντε λίγο καλύτερα.
-
@ vellerefontis
καλα στα λενε -
Η ειρωνία, η προσβολή πάει σύνεφο κι εσύ αναφέρεσαι σε πραγματικότητα...μιλάμε, ελπίζω πιο θετικά την επόμενη φορά. Αν όχι, αρκετά προσπάθησα.
Καμία ειρωνεία και προσβολή. Το αντίθετο, αν κάποιος ειρωνεύεται και προσβάλει, είσαι εσύ. Γιατί συνεχίζεις να λες το ίδιο πράγμα, το οποίο μάλιστα πλέον από το προσωπικώς προσβλητικό 'εσύ που έχεις το αυτοκίνητο δεν ξέρεις, εγώ που δεν έχω το αυτοκίνητο ξέρω' έχει επεκταθεί στο ομαδικώς προσβλητικό 'εσείς που έχετε το αυτοκίνητο δεν ξέρετε, εγώ που δεν έχω το αυτοκίνητο ξέρω'. Και λαμβάνοντας υπόψη το γελοίο του ανωτέρω ισχυρισμού σου, αντί απλά να πω/πούμε 'τι λες ρε φίλε ?' και να μην ασχοληθούμε καν, καθόμαστε και εξηγούμε και παραθέτουμε στοιχεία και προσωπικές εμπειρίες....
Ξεκόλλα!!!!
-
Βελ μπορείς να γράψεις δύο τρίτα λογάκια Για τις προηγούμενες επιλογές σου;
Ωστόσο επιμένω ότι δεν έχεις δείξει φαντασία στις επιλογές σου...
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Βελ μπορείς να γράψεις δύο τρίτα λογάκια Για τις προηγούμενες επιλογές σου;Ωστόσο επιμένω ότι δεν έχεις δείξει φαντασία στις επιλογές σου...
...μπροστοκίνητα, πισωκίνητα, τετρακίνητα, τί άλλο να κάνω δηλαδής;; θα σου στείλω π.μ. με το ιστορικό. Ξέχασα και το EVΟ Makinen που είχα για ένα εξάμηνο στην κατοχή μου λόγω φιλικής εξυπηρέτησης.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ξεκόλλα!!!!
...δεν έχω τέσσερα επί τέσσερα πια και καμιά φορά κολλάω λόγω ανοησίας, με συγχωρείς αγαπητέ Bill
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Αν η ενδεικτική κατανάλωση ενός ρχ8 (και οποιουδήποτε αμαξιού) βγαίνει απο ένα ταξίδι με 4 άτομα και τις αποσκευές τους φορτωμένο προσπαθώντας να κάνεις το Αθήνα Θεσσαλονίκη κάτω απο 4 ώρες τότε σε λάθος βάση συζητάτε!Δεν ήταν τέσσερις αλλά δύο σε κάθε αυτοκίνητο, ένα RX8 και ένα S3, το δικό μου...
Επίσης το να μην πηγαίνει στον αστικό κύκλο παντού και πάντα μαλλιοκούβαρα δεν τον κάνει 'γκόμενα' αλλά δημόσιο κίνδυνο αν το κάνει...πόσο μάλλον αξιόπιστο στο να βγάλει μια ενδεικτική τιμή κατανάλωσης ενός αυτοκινήτου.
...ίσως στην πάνω πρόταση θες να αλλάξεις κάτι γιατί τελικά μπερδεύεις με το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποψιάζομαι ότι θες να πεις.
Για να συμπληρώσω και εγώ μια αναφορά κατανάλωσης μετά απο 5 χρόνια κατοχής (192αρι) και οδηγώντας σαν γκόμενα όπως ο Ace και οι υπόλοιποι κάτοχοι (νυν και πρώην) εδώ μέσα... με φορτωμένο αμάξι (4 άτομα +αποσκευές)σε ταξίδια Αθήνα - Κομοτηνή και ταχύτητες 120- 140 έβλεπα από 10 μέχρι 12.
Μόνος μου σε ταξίδι έβλεπα και 10 ξερό.Τώρα συνεννοούμαστε και καταλαβαινόμαστε απόλυτα, εγώ δεν μιλάω για τέτοιες ταχύτητες, αλλά να 'κυνηγάς τις επιδόσεις του' όπως χαρακτηριστικά έγραψα... Οπότε αν θες να βλέπεις συχνά πυκνά τις επιδόσεις να επιτυχάνονται τότε καις παραπάνω....
Στην πόλη μέσα επίσης οδηγώντας σαν γκόμενα κάτω από 12 -13 δεν έπαιζε ενώ τα 15 ήταν ο μέσος όρος.
Νομίζω τόσο έβγαινε στους περισσότερους και το πιστεύω... Αλλά αν είναι κάποιος νευρικός οδηγός, το 18 έρχεται εύκολα...
Όσο για τα λάδια... πλέον είμαι πεπεισμένος ότι τα TFSI στην ίδια μοίρα παίζουν (νυν κάτοχος TFSI) άντε λίγο καλύτερα.
Ευχαριστώ για την λογική απάντηση, και όσους άλλους το έκαναν. Έτσι μπορώ.
-
Αν η ενδεικτική κατανάλωση ενός ρχ8 (και οποιουδήποτε αμαξιού) βγαίνει απο ένα ταξίδι με 4 άτομα και τις αποσκευές τους φορτωμένο προσπαθώντας να κάνεις το Αθήνα Θεσσαλονίκη κάτω απο 4 ώρες τότε σε λάθος βάση συζητάτε!
Δεν ήταν τέσσερις αλλά δύο σε κάθε αυτοκίνητο, ένα RX8 και ένα S3, το δικό μου...
...ίσως στην πάνω πρόταση θες να αλλάξεις κάτι γιατί τελικά μπερδεύεις με το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποψιάζομαι ότι θες να πεις.
Νομίζω είναι κατανοητό αυτό που γράφω, αν ΔΕΝ πηγαίνει μαλλιοκούβαρα ΔΕΝ τον κάνει γκόμενα αλλά δημόσιο κίνδυνο ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ (να πηγαίνει μαλλιοκούβαρα) και κατα συνεπεία, συνεχίζω, μη αξιόπιστο στα συμπεράσματα κατανάλωσης.
Μόνος μου σε ταξίδι έβλεπα και 10 ξερό.Τώρα συνεννοούμαστε και καταλαβαινόμαστε απόλυτα, εγώ δεν μιλάω για τέτοιες ταχύτητες, αλλά να 'κυνηγάς τις επιδόσεις του' όπως χαρακτηριστικά έγραψα... Οπότε αν θες να βλέπεις συχνά πυκνά τις επιδόσεις να επιτυχάνονται τότε καις παραπάνω....
Ναι μόνο που δεν κυνηγάς επιδόσεις με φορτωμένο αμάξι σε συνθήκες ταξιδιού. Αλλά ακόμα και εκεί δεν νομίζω ότι είναι λογικό να κάνεις 500χλμ και να μην πέφτεις κάτω από τα 180-200 για να μην πω τελικές.
Στην πόλη μέσα επίσης οδηγώντας σαν γκόμενα κάτω από 12 -13 δεν έπαιζε ενώ τα 15 ήταν ο μέσος όρος.
Νομίζω τόσο έβγαινε στους περισσότερους και το πιστεύω... Αλλά αν είναι κάποιος νευρικός οδηγός, το 18 έρχεται εύκολα...
Εδώ θα επιμείνω...νευρικός οδηγός σε αστικό κύκλο βλέπει 15-16... αλλά το θέμα δεν είναι τα 1-2 λίτρα +- Όλοι ξέρουν ότι πίνει αλλά αν θες μπορείς να το πας αρκετά οικονομικά για τα δεδομένα του κινητήρα του.
-
Δεν ήταν τέσσερις αλλά δύο σε κάθε αυτοκίνητο, ένα RX8 και ένα S3, το δικό μου...
Νομίζω είναι κατανοητό αυτό που γράφω, αν ΔΕΝ πηγαίνει μαλλιοκούβαρα ΔΕΝ τον κάνει γκόμενα αλλά δημόσιο κίνδυνο ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ (να πηγαίνει μαλλιοκούβαρα) και κατα συνεπεία, συνεχίζω, μη αξιόπιστο στα συμπεράσματα κατανάλωσης.
Ναι μόνο που δεν κυνηγάς επιδόσεις με φορτωμένο αμάξι σε συνθήκες ταξιδιού. Αλλά ακόμα και εκεί δεν νομίζω ότι είναι λογικό να κάνεις 500χλμ και να μην πέφτεις κάτω από τα 180-200 για να μην πω τελικές.
Εδώ θα επιμείνω...νευρικός οδηγός σε αστικό κύκλο βλέπει 15-16... αλλά το θέμα δεν είναι τα 1-2 λίτρα +- Όλοι ξέρουν ότι πίνει αλλά αν θες μπορείς να το πας αρκετά οικονομικά για τα δεδομένα του κινητήρα του.
-
προς τί η διπλή απάντηση; και γιατί η εμμονή για το ῾φορτωμένο῾ αμάξι όταν απλά είχε ένα ζευγάρι μέσα και λίγα πράγματα για σουκου στην Θεσσαλονίκη οπότε και ακριβώς όπως μετριέται τα αυτόκινητα για τις επιδόσεις τους και τις καταναλώσεις τους;;;
ΚΑΙ τέλος πάντων προς τι η εμμονή να πήγαινε κάποιος μαλλιοκούβαρα για να καταναλώνει με ένα RX-8;;; δεν απαιτείται.... τώρα θέλετε να πιστεύετε ότι έχετε ένα οικονομικό σπορ αυτοκίνητο όταν όλος ο ειδικός τύπος το έχει θάψει σε αυτό τον τομέα, με γειά σας με χαράς σας, εγώ παραιτούμαι... τα νούμερα που αναφέρετε μπορούν να επιτευχθούν με απόλυτη προσήλωση στην οδήγηση για οικονομικά αποτελέσματα και με την καμία αν κάποιος το χρησιμοποεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό που κατσσκευάστεικε, ένα σημείο αναφοράς στα σπορ αυτοκίνητα της Mazda.. Εγκαταλείπω.
Ααα, δεν υπήρχε περίπτωση να αγοράσω RX-8 αντί του S2000... το ένα είναι ο Senna μετενσαρκωμένος σε διθέσιο και το άλλο κάτι απλό, όμορφο και πρακτικό...
-
Ααα, δεν υπήρχε περίπτωση να αγοράσω RX-8 αντί του S2000... το ένα είναι ο Senna μετενσαρκωμένος σε διθέσιο και το άλλο κάτι απλό, όμορφο και πρακτικό...
για το rx8 μιλας τωρα ή για κανα πεζο cc?? με παναλαφρο μοτερ τραβηγμενο πισω, με τελειο ζυγισμα, μπλοκε και μεταξονιο 2700?
ειναι τυχαιο που το θεϊκο πραγματι s2000 συγκρινεται μαζι του? ειπαμε ναι εχει μειονεκτηματα που καμια σχεση δεν εχουν με το πατημα του στο δρομο αλλα αυτες οι αρλουμπες που πεταξες δειχνουν οτι δεν εχεις παρει μυρωδια του τι ειναι και τι μπορει να κανει ενα rx8 οταν οδηγειται οπως πρεπει, ποσο μαλλον να το χεις οδηγησει -
Καλά, το ότι το έθαψε ο ειδικός τύπος δε λέει τίποτα απολύτως. Πολύ περισσότερη εμπιστοσύνη έχω σε εμπεριστατωμένες γνώμες που διαβάζω εδώ μέσα παρά στον ειδικό τύπο. Σιγά...
Π.χ., ποιος ειδικός τύπος έκατσε να υπολογίσει τη διαφορά σε κόστος χρήσης σε σχέση με ένα ίδιας τιμής και παραπλήσιας δύναμης GTI; Π.χ. ένα δίλιτρο Golf GTi; Γιατί όταν το έκανα εγώ παλιότερα, αποδεικνυόταν με αριθμούς ότι αν διανύεις λιγότερα από 10Κ χλμ ετησίως (πράγμα πολύ λογικό για ένα σπορ αμάξι που δεν είναι οικογενειακό), το 8άρι συμφέρει.Επίσης, το ότι καίει πολύ έχει να κάνει με την τιμή του στην Ελλάδα. Στην Αγγλία, που κόστιζε όσο ένα 350Ζ (δηλαδή πάνω από 50Κ ευρώ, όταν εδώ κάποτε αγόραζες καινούριο Challenge με 22.990), ελάχιστοι γκρίνιαξαν για την κατανάλωσή του. Το πήραν συνειδητοποιημένοι κι όχι τυχαίοι που είδαν ότι στα λεφτά μιας 316, αγόραζαν κάτι εξωτικό και πολύ δυνατότερο.
-
προς τί η διπλή απάντηση; και γιατί η εμμονή για το ῾φορτωμένο῾ αμάξι όταν απλά είχε ένα ζευγάρι μέσα και λίγα πράγματα για σουκου στην Θεσσαλονίκη οπότε και ακριβώς όπως μετριέται τα αυτόκινητα για τις επιδόσεις τους και τις καταναλώσεις τους;;;ΚΑΙ τέλος πάντων προς τι η εμμονή να πήγαινε κάποιος μαλλιοκούβαρα για να καταναλώνει με ένα RX-8;;; δεν απαιτείται.... τώρα θέλετε να πιστεύετε ότι έχετε ένα οικονομικό σπορ αυτοκίνητο όταν όλος ο ειδικός τύπος το έχει θάψει σε αυτό τον τομέα, με γειά σας με χαράς σας, εγώ παραιτούμαι... τα νούμερα που αναφέρετε μπορούν να επιτευχθούν με απόλυτη προσήλωση στην οδήγηση για οικονομικά αποτελέσματα και με την καμία αν κάποιος το χρησιμοποεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό που κατσσκευάστεικε, ένα σημείο αναφοράς στα σπορ αυτοκίνητα της Mazda.. Εγκαταλείπω.
Φιλαράκι, δεν είναι κακό να παραδεχτείς ότι έχαψες τις μπούρδες που σου σέρβιραν οι φίλοι σου
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Επίσης, το ότι καίει πολύ έχει να κάνει με την τιμή του στην Ελλάδα. Στην Αγγλία, που κόστιζε όσο ένα 350Ζ (δηλαδή πάνω από 50Κ ευρώ, όταν εδώ κάποτε αγόραζες καινούριο Challenge με 22.990), ελάχιστοι γκρίνιαξαν για την κατανάλωσή του. Το πήραν συνειδητοποιημένοι κι όχι τυχαίοι που είδαν ότι στα λεφτά μιας 316, αγόραζαν κάτι εξωτικό και πολύ δυνατότερο.Δε νομιζω Ευρωπαίος να πήρε RX8, γιατί να το κάνει κιόλας εφόσον οι φοροι εκει πανε με τους ρύπους ή την αξία;
-
9.5 χρονια κατοχος rx8 cosmo,και βαρεθηκα να ακουω ραδιο αρβυλα...
Το αμαξι καιει σε συγκρισει με τα 2 λιτρα gti της εποχης του 3-4 λιτρα παραπανω
Προσωπικα μεσα στην πολη χωρις να το λυπασαι η να το σκεφτεσαι φτανει τα 20lt,υπο φυσιολογικες συνθηκες 15-17lt
στην εθνικη εχω μετρησει καταναλωσεις απο 10lt με μεσο ορο 130χιλ/ωρα μεχρι το πολυ 17λτ με ταχυτητες 200+
Τωρα καταναλωσεις του τυπου 20+ ,πιστευω μονο σε πιστα... ολα τα αλλα τα ακουω σαν ιστοριες του τυπου ακουσα,μου ειπε,κτλ
οσο για την αξιοπιστια εχω ακουσει οτι ασυναρτησιες μπορεις να φανταστεις...στις 100.000 χλμ υπαρχει ωρολογιακη βομβα και σκαει.Ναι καλα ακουσατε...
Ας σοβαρευτουμε λιγακι... Ναι ο ΒΑΝΚΕΛ χρειαζεται προσοχη (καλο ζεσταμα,μετρηση λαδιων καθε 1000χλμ κτλ)αλλα μεχρι εκει...
Το οτι πηρε rx8 καθε ασχετος λογω χαμηλης τιμης και δεν ηξερε τι ειναι τα λαδια η το ζεσταμα,πισω κινηση,το εσκιζε καλοκαιρι-χειμωνα ,κρυο αλλα και σε καυσωνα για να πουλησει μουρη απο το πρωι μεχρι το βραδυ,ανεβασε 2-3 πεζοδρομια-χαντακια ,και μετα εμαθε την λεξη χαμηλη συμπιεση και το site car.gr για πωληση,ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ.
ΤΩΡΑ επι του θεματος η συγκριση μεταξυ των δυο αμαξιων ειναι τελειως ατυπη.το ενα ειναι coupe το αλλο roadster(cabrio)
εχοντας οδηγησει και τα δυο,εχω να πω οτι το S2000 εχει ενα κλικ περισσοτερο νευρο,καiει γυρω στα 2-3λτ λιγοτερο και ειναι cabrio(καλοκαιρακι,απογευματακι να σε χτυπαει το αερακι,αλλη φαση)
απο την αλλη το RX8 εχει το ιδιο τελειο στησιμο (πιο προβεψιμο-φιλικο) με πολυ ακριβοτερα αμαξια (S2000,350Z),μπορεις να παρει ανετα 4 ενηλικους και να πας εκδρομουλα στο βουνο,στην θαλασσα,στο supermarket...
Τελειωνοντας ομως στις μερες μας,και τα δυο αμαξια λογω βενζινης και μονο,ειτε 12 ειτε 15 λιτρα καταναλωση,μονο σαν ΔΕΥΤΕΡΑ μπορουν να χρησιμοποιηθουν... -
Άσχετα με κατανάλωση και αξιοπιστία, το ρχ8 ειναι απλα εκπληκτικό
Mazda RX-8 ή Honda S2000 (μεταχειρισμένα)