Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί σούπερ αμόλυβδης
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Περί σούπερ αμόλυβδης
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 4 / 8
    Περί αυτοκίνησης
    29
    149
    574
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kikizas-grigoris last edited by

Ο χρήστης IKE έγραψε:
      Επιμένεις λέγοντας περισσότερερς μπούρδες. 'knock sensor' δεν είναι λειτουργία, είναι αισθητήρας, για την ακρίβεια αισθητήρας κρουστικής καύσης (έκρηξης αν θες). Δεν αποτρέπει την προανάφλεξη, την ανιχνεύει.

Παιζεις με τις λεξεις...Λειτουργια του αισθητηρα ειναι, δεν ειναι Γιαννης, ειναι Γιαννακης. Αν δεν την αποτρεπει ο Knock sensor, την αποτρεπει παντως μεσω διαγνωσης απο τον τελευταιο, η ηλεκτρονικη μοναδα, που ρυθμιζει την προπορεια αναφλεξης αποτρεποντας το δυνατον, φαινομενα προαναφλεξης, μειωνοντας ομως στιγμιαια την ισχυ.
      Η ουσια ειναι οτι με επισης με τον παραπανω απλο συλλογισμο, καταριπτεται η σχετικη γενικολογη μπουρδα σου περι ιδιας ισχυος ειτε με 95αρα ειτε με 100αρα βενζινη.

Σου ανέφερα έναν απλό συλλογισμό, λες πως αυτό είπες και εσύ ενώ στην πραγματικότητα έχεις πει το ακριβώς αντίθετο. Το ~1% (ή και λιγότερο) προκύπτει από όσες αξιόπιστες δυναμομετρήσεις έχω δει σε διάφορα περιοδικά και άρθρα εδώ και χρόνια.

Σε σχεση με τις δυο σειρες συγκεκριμενα που ανεφερες, εγω ειπα οτι ανεφερα επισης, -με αλλες λεξεις αλλα το νοημα παραμενει ιδιο- τα ιδια μεχρι την μιση ΠΡΩΤΗ προταση σου, δηλαδη οτι 'Η 100άρα αντέχει παραπάνω σε συμπίεση σε σχέση με την 95άρα'. Δεν ειπα οτι ανεφερα και τα υπολοιπα που λες, τα οποια και καταριπτονται πολυ απλα με το παραδειγμα της λειτουργιας του αισθητηρα, που αινιχνευει την προαναφλεξη, και παει λεγωντας...Το 1% εξακολουθεις να μην το υποστηριζεις με βασιμα στοιχεια, απλα το επαναφερεις στην συζητηση. Εγω σου παρεθεσα ενα απλο παραδειγμα που το διαψευδει. Πολλα αλλα κυκλοφορουν στο διαδικτυο και διαψευδουν τον παραπανω ισχυρισμο σου.

Σε τι θες λοιπόν να γίνω πιο συγκεκριμένος? Σχεδόν ότι έχεις γράψει είναι λάθος, αν μη τι άλλο διάβασε τα ποστ στο τόπικ αυτό, κάτι θα μάθεις. Όταν βρεις και τις 'δοκιμες απο ξενα περιοδικα, με την συμβολη εργαστηριακων αναλυσεων' που επισης με διαψευδουν απλά θα σε συμβούλευα να τις διαβάσεις πριν αρχίσεις πάλι μία εποποιήα σαχλαμάρας.

Δεν γινεσαι συγκεκριμενος ουτε στις δικες σου αναφορες (δεν εβαλες ΜΙΑ αναφορα που να επιβεβαιωνει το 1% οπως γενικως κι αοριστως ειπες), αλλα ουτε και μπορεις να διαψευσεις με στοιχεια ή με απλο βασιμο συλλογισμο δικες μου αναφορες, απλα τις βαφτιζεις 'σαχλαμαρες'.
      Τα δικα σου, λεγομενα, επειδη τα λες εσυ, ειναι σωστα? Μεχρι στιγμης με απλο συλλογισμο, και ενα τυχαιο παραδειγμα απο το διαδικτυο που βρηκα, το αντιθετο απο αυτα που λες ισχυει...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • N
        nass last edited by

@IKE

Υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που έχουν εναλλακτικούς χάρτες στην ECU με μειωμένη προπορεία ή / και πίεση turbo (να που η 'πίεση' που αναφέρεις παραπάνω δεν είναι σταθερή αλλά δεν είναι μόνο αυτό αλλά και η προπορεία), στους οποίους μεταπίπτουν αν ανιχνευτεί προανάφλεξη. Το οποίο σημαίνει ότι σαφώς και υπάρχει διαφορά στην απόδοση μεταξύ 95άρας και 100άρας (μη νοθευμένων εννοείται) διότι χωρίς προανάφλεξη (= all else being equal με την 'καλή' βενζίνη) χρησιμοποιούνται οι επιθετικότεροι χάρτες (Nikos! αυτό συμβαίνει και με το δικό σου αυτοκίνητο, δεν ανατινάζεται με 95άρα αλλά πάει καλύτερα με 100άρα)

Οπότε καλό είναι να μην αφορίζουμε, είναι δυνατόν ακόμα και σε αυτοκίνητα που δεν έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν με 100άρα (διότι για αυτά που έχουν δεν το συζητάμε, ΥΠΑΡΧΕΙ διαφορά και το λέω από τα 2 τελευταία αυτοκίνητά μου) ενδέχεται να υπάρξει διαφορά ανάλογα με το πόσο έχει φροντίσει ο κατασκευαστής να εμπλουτίσει τους χάρτες της ECU.

Αν τώρα λες ότι η διαφορά αυτή για τα αυτοκίνητα που δεν έχουν σχεδιαστεί για 100άρα δεν αξίζει το παραπάνω κόστος, τότε πιθανότατα έχεις δίκιο.

• T
          tm last edited by

Παντως, Νασο, εγω στο δικο μου δεν παρατηρησα καποια διαφορα της 100αρας απ την απλη..

• N
            nass last edited by

Μα δεν είπα ότι σε όλα τα αυτοκίνητα παρατηρείται διαφορά αλλά σε κάποια σίγουρα.
            Το δικό σου η Honda το δίνει για 95άρα ή για 98άρα ? Νομίζω 95άρα. Οπότε μπορεί να μην έχει χάρτες με αυξημένη προπορεία που άρα να μπορούν να εκμεταλλευτούν την καλύτερη βενζίνη.
            Στο προηγούμενο δικό μου Honda είδα τη διαφορά και πως δημιουργείται (από προπορεία) πάνω στο δυναμόμετρο αλλά δε θυμάμαι πόσα άλογα ήταν.

• T
              techadmin admin last edited by

@nass δεν είπα πως σε κανένα αυτοκίνητο δεν υπάρχει διαφορά, σε κάποια υπάρχει αλλά ακόμα και εκεί είναι μικρή. Μιλάω για αυτοκίνητα με άμμεσο ψεκασμό, υπερτροφοδότηση και εξελιγμένη ηλεκτρονική ανάφλεξη. Στα περισσότερα αυτοκίνητα όμως η διαφορά είναι ελάχιστη ή μηδενική και αυτό γιατί η προπορεία και ο συνολικός σχεδιασμός έχει συντηριτικό προσανατολισμό ώστε να δουλεύει κανονικά ο κινητήρας και με λιγότερα των 95 οκτανίων. Με την προπορεία της ανάφλεξης μπορείς να επηρρεάσεις ως ένα βαθμό την λειτουργία αλλά μην περιμένεις κινητήρας που δουλεύει με 90 οκτάνια να έχει καμιά σοβαρή διαφορά ισχύος με 100 (εκτός αν έχει απίστευτα περίπλοκη υπερτροφοδοσία ή μεταβλητή συμπίεση, αν μιλάμε για στροβιλοκινητήρα και τρέχα γύρευε).

Επίσης ελάχιστα αυτοκίνητα έχουν σχεδιασθεί για να καίνε μίνιμουμ 100άρα, προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα νορμάλ κόστους που να απαιτεί κάτι τέτοιο και να δουλεύει οριακά έστω με 95.

Δεν αφορίζω, είμαι πολύ συγκεκριμένος σε ότι λέω. Αυτό που πολλοί (πχ Κίκιζας) μπερδεύουν είναι την ιδιότητα του καυσίμου με την ικανότητα του εκάστοτε αυτοκινπήτου να εκμεταλλευτεί την ιδιότητα αυτή. Πολύ πιο αναλυτικά έχω γράψει τις απόψεις και τις γνώσεις μου στο θέμα εδώ.

ΥΓ. Ξαναλέω για να βάλουμε σε κάποια κλίμακα τι εννοούμε σημαντική διαφορά, αύξηση ισχύος πχ 3-4 άλογα στα 200 σε ένα αυτοκίνητο 1200 κιλών επιφέρει μικρότερη βελτίωση σε επιδόσεις από την οδήγηση με το ρεζερβουάρ στο 1/4ο σε σχέση με την οδήγηση με γεμάτο ρεζερβουάρ. Μπορείτε εσείς να αντιληφθείτε τέτοια διαφορά? Είναι 'σημαντική'?

• D
                dim8 last edited by

@IKE τα εβο γραφουν 98+ στο πορτακι με 100αρα εχουν αντιληπτη διαφορα σε συγκριση με 95αρα.
                Εκει που εχει εξωφρενικη διαφορα ειναι οταν φτιαξεις το αναλογο προγραμμα στον εγγεφαλο.
                σε δοκιμες που εχω δει,στις ''Χ'' στροφες το ενα καυσιμο να σηκωνει 8 μοιρες αβανς,και το αλλο 12!
                Σε μαμα μορφη παντως οντως ειναι λιγα τα αυτοκινητα που θα πανε καλυτερα με καλυτερο καυσιμο,και η διαφορα ειναι τετοια που δεν αξιζει το πολυ μεγαλυτερο κοστος.

• T

Εκεί πάει το 'ελάχιστα΄.

• T
                    tm last edited by

Ο χρήστης nass έγραψε:
                    Μα δεν είπα ότι σε όλα τα αυτοκίνητα παρατηρείται διαφορά αλλά σε κάποια σίγουρα.
                    Το δικό σου η Honda το δίνει για 95άρα ή για 98άρα ? Νομίζω 95άρα. Οπότε μπορεί να μην έχει χάρτες με αυξημένη προπορεία που άρα να μπορούν να εκμεταλλευτούν την καλύτερη βενζίνη.
                    Στο προηγούμενο δικό μου Honda είδα τη διαφορά και πως δημιουργείται (από προπορεία) πάνω στο δυναμόμετρο αλλά δε θυμάμαι πόσα άλογα ήταν.

Το δικο μου μοτερ αναφερει πως θελει σουπερ αμολυβδη, αλλα μπορει να δουλεψει και με την .. απλη...

• ?
                      A Former User last edited by

Ο χρήστης tm έγραψε:

Το δικο μου μοτερ αναφερει πως θελει σουπερ αμολυβδη, αλλα μπορει να δουλεψει και με την .. απλη...

Στο πορτακι ομως γραφει για 98αρα .Οποτε για καποιο λογο το εχουν βαλει το αυτοκολλητο.Φυσικα καιει και 95αρα,πιθανοτατα και 91,αλλα δεν θα εχεις τις εργοστασιακες επιδοσεις.

• T
                        tm last edited by

Γι αυτο ειπα πως θελει 100αρα (δεν υπαρχει 98αρα εδω και πολλα χρονια)..
                        Αυτο για τις επιδωσεις το αναφερει στο βιβλιαρακι, αλλα απο προσωπικη εμπειρια, δεν μπορεσα να εντοπισω καποια διαφορα στις επιδοσεις... Δηλαδη νταξ.. αν απο τα 240 ονομαστικα, εχει πεσει στα 235, λες να το καταλαβω?

• ?
                          A Former User last edited by

Ο χρήστης tm έγραψε:
                          Γι αυτο ειπα πως θελει 100αρα (δεν υπαρχει 98αρα εδω και πολλα χρονια)..
                          Αυτο για τις επιδωσεις το αναφερει στο βιβλιαρακι, αλλα απο προσωπικη εμπειρια, δεν μπορεσα να εντοπισω καποια διαφορα στις επιδοσεις... Δηλαδη νταξ.. αν απο τα 240 ονομαστικα, εχει πεσει στα 235, λες να το καταλαβω?

Αν δεν μπορεις να καταλαβεις την διαφορα μπορεις να μπαναριστεις οικειοθελως.Δεν νομιζω οτι μπορει η κοινοτητα να σε ανεχτει.

• T
                            tm last edited by

τωρα που το ξανασκεφτομαι, οποτε εβαζα απλη αμολυβδη, το κουμπι 'engine start' δεν πατιοταν με την ιδια ευκολια (ηθελε μεγαλυτερη προσπαθεια), ενω ακουγα τον κινητηρα ελαφρως πιο νυσταγμενο...
                            Πολλες φορες - δε - δεν ανεβαινε την ραμπα του υπογειου γκαραζ αν υπηρχε και δευτερο ατομο στο αμαξι ή ειχα τα δευτερα κλειδια του σπιτιου επανω μου!

• K

Ο χρήστης IKE έγραψε:
                              @nass δεν είπα πως σε κανένα αυτοκίνητο δεν υπάρχει διαφορά, σε κάποια υπάρχει αλλά ακόμα και εκεί είναι μικρή. Μιλάω για αυτοκίνητα με άμμεσο ψεκασμό, υπερτροφοδότηση και εξελιγμένη ηλεκτρονική ανάφλεξη. Στα περισσότερα αυτοκίνητα όμως η διαφορά είναι ελάχιστη ή μηδενική και αυτό γιατί η προπορεία και ο συνολικός σχεδιασμός έχει συντηριτικό προσανατολισμό ώστε να δουλεύει κανονικά ο κινητήρας και με λιγότερα των 95 οκτανίων. Με την προπορεία της ανάφλεξης μπορείς να επηρρεάσεις ως ένα βαθμό την λειτουργία αλλά μην περιμένεις κινητήρας που δουλεύει με 90 οκτάνια να έχει καμιά σοβαρή διαφορά ισχύος με 100 (εκτός αν έχει απίστευτα περίπλοκη υπερτροφοδοσία ή μεταβλητή συμπίεση, αν μιλάμε για στροβιλοκινητήρα και τρέχα γύρευε).

Επίσης ελάχιστα αυτοκίνητα έχουν σχεδιασθεί για να καίνε μίνιμουμ 100άρα, προσωπικά δεν γνωρίζω κανένα νορμάλ κόστους που να απαιτεί κάτι τέτοιο και να δουλεύει οριακά έστω με 95.

Δεν αφορίζω, είμαι πολύ συγκεκριμένος σε ότι λέω. Αυτό που πολλοί (πχ Κίκιζας) μπερδεύουν είναι την ιδιότητα του καυσίμου με την ικανότητα του εκάστοτε αυτοκινπήτου να εκμεταλλευτεί την ιδιότητα αυτή. Πολύ πιο αναλυτικά έχω γράψει τις απόψεις και τις γνώσεις μου στο θέμα εδώ.

ΥΓ. Ξαναλέω για να βάλουμε σε κάποια κλίμακα τι εννοούμε σημαντική διαφορά, αύξηση ισχύος πχ 3-4 άλογα στα 200 σε ένα αυτοκίνητο 1200 κιλών επιφέρει μικρότερη βελτίωση σε επιδόσεις από την οδήγηση με το ρεζερβουάρ στο 1/4ο σε σχέση με την οδήγηση με γεμάτο ρεζερβουάρ. Μπορείτε εσείς να αντιληφθείτε τέτοια διαφορά? Είναι 'σημαντική'?

Mιλουσες ομως με απολυτο τροπο και θεωρουσες ως δεδομενο, την ελαχιστη διαφορα της ταξης περιπου του 1%.
                              Κατι τετοιο σε ΚΑΠΟΙΕΣ περιπτωσεις ισχυει, οχι ομως σε ολες, και πιο συγκεκριμενα, οταν εχει κατακλειστει η αγορα με μικρους υπερτροφοδοτουμενους κινητηρες, αρκετους μαλιστα με αμεσο ψεκασμο (ο οποιος 'εκμεταλλευεται' στο επακρο την υπαρξη αυξημενων οκτανιων στον κινητηρα...), περα απο μικρες αλλα υπαρκτες περιπτωσεις κινητηρων με υψηλη συμπιεση (ανω του 10:1) που ετσι κι αλλιως 'αξιοποιουν' τα παραπανω οκτανια αποτελεσματικα, ειναι προφανες οτι το...1% διαφορας που εσυ αναφερεις, αποτελει στις μερες μας περισσοτερο εξαιρεση, παρα κανονα.
                              Σε οτι αφορα τα ελαχιστα(?) αυτοκινητα οπως λες, για να καινε super αμολυβδη, δηλαδη 98οκτανια και πανω (που ειναι και η ουσια της συζητησης, τα 100οκτανια που λες μπαγασακο σαφως ειναι παραπλανητικα, φυσικα και ειναι ελαχιστα τα αυτοκινητα που 'απαιτουν' 100αρα, αλλα τα υψηλα οκτανια ειναι απο 98οκτανια και επανω, και ΕΚΕΙ, υπαρχουν αρκετα καθημερινα, νορμαλ αυτοκινητα που την 'προτιμουν'...) , αναφερω απλα τον twincharger της VAG, ο οποιος γραφει στην ταπα του ρεζερβουαρ την ενδειξη 98, επιτρεποντας ωστοσω την χρηση 95αρας ΑΛΛΑ, αναγραφοντας παραλληλα στο manual Του κατασκευαστη τα εξης:

Στην υποσημειωση b , αναφερεται ξεκαθαρα η διαφορα λειτουργιας μεταξυ 98αρας και 95αρας.
                              Για τον συγκεκριμενο κινητηρα, επειδη υπηρξε και εντονο προσωπικο ενδιαφερον, δεν ηταν λιγες οι φορες που οδηγησα αυτοκινητο με τετοιο κινητηρα, με 95αρα βενζινη, και σε μια περιπτωση που σε αυτοκινητο ιδιωτη, διαπιστωσα αισθητη διαφορα ως προς την αποδοση, μου αναφερθηκε οτι εφοδιαζεται ΜΟΝΟ με 100αρα απο την πρωτη μερα μετακινησης.
                              Δεν γνωριζω στα σιγουρα εαν υπαρχει αντιστοιχη αναγραφη υποσημειωση σε manual αλλων κατασκευαστων, αλλα παρομοιες εντυπωσεις εχουν αναφερθει και για αλλους κινητηρες αμεσου ψεκασμου με Turbo, που μπανουν σε προσιτες κατηγοριες αυτοκινητων οπως αυτοι της PSA/BMW.
                              Τελος υπαρχουν αρκετες μετρησεις οπου εχουν δειξει διαφορες ΑΝΩ του 5% στην αποδοση (οπως το προχειρο παραδειγμα που ανεφερα απο αναζητηση στο διαδικτυο), και συγκεκριμενα στο ευρος των 200ιππων περιπου να φτανουν και στο 10%.
                              Αρα η διαφορα σαφεστατα σε καποια (οχι λιγα μοντελα της αγορας) ειναι ΚΑΙ σημαντικη, αλλα επιπλεον, τυχον χρηση αυξημενων οκτανιων, προστατευει σε ενα βαθμο, τα κινουμενα εσωτερικα μερη ενος κινητηρα απο αυξημενη φθορα που προκαλει η εμφανιση της προαναφλεξης, φαινομενο συνηθες στην χωρα μας, ακομα και σε αυτοκινητα με κινητηρες που εχουν σχεδιαστει με πρωτη επιλογη την καυση 95αρας, φυσικα και εξαιτιας των σημαντικων ποσοστων νοθειας, σε πρατηρια καυσιμων.

• T

'μπαγασακο'

Κοίτα, επιμένεις σε κάποια πράγματα όπως:

• κινητήρες με συμπίεση άνω του 10:1 έχουν ΠΑΝΤΑ κέρδος από βενζίνη υψηλών οκτανίων------> Δεν ισχύει

• Οι *περισσότεροι *κινητήρες έχουν κέρδος τηςν τάξης 5 και 10% (και παραπάνω) ------------>δεν ισχύει

• η χρήση 95άρας προκαλεί προανάφλεξη και φθορές σε πολλά μοντέλα όπως πχ τα T(F)SI της VW-----> δεν ισχύει

Πάντως είσαι σούπερ ψυχαγωγικός όπως πάντα

• K

Ο χρήστης IKE έγραψε:
                                  'μπαγασακο'

Κοίτα, επιμένεις σε κάποια πράγματα όπως:

• κινητήρες με συμπίεση άνω του 10:1 έχουν ΠΑΝΤΑ κέρδος από βενζίνη υψηλών οκτανίων------> Δεν ισχύει

Αν ειπα ΠΑΝΤΑ, γραψε ακυρο, στις περισσοτερες περιπτωσεις ομως ΙΣΧΥΕΙ.

• Οι *περισσότεροι *κινητήρες έχουν κέρδος τηςν τάξης 5 και 10% (και παραπάνω) ------------>δεν ισχύει

Μιλαω συγκεκριμενα, και αναφερθηκα οτι ΕΦΟΣΟΝ μπορουν να αξιοποιησουν τα αυξημενα οκτανια, δηλαδη οπως συνηθως συμβαινει με κινητηρες υψηλης συμπιεσης, υπερτροφοδοτουμενους, και με αμεσο ψεκασμο, ή/και συνδυασμο ενδεχομενως των παραπανω, τοτε ΝΑΙ, επειδη πλεον στην αγορα, τετοιοι κινητηρες αποτελουν το μεγαλυτερο ποσοστο συνολικα ως μεριδιο αγορας, ακομα και στα μικρα, μικρομεσαια, μεσαια μοντελα, υπαρχει ενα κερδος της ταξης 5% και 10% και καποιες φορες (ειδικα σε αυξημενες εργοστασιακες ιπποδυναμεις ανω των 200ιππων) ακομα παραπανω........>ΙΣΧΥΕΙ

• η χρήση 95άρας προκαλεί προανάφλεξη και φθορές σε πολλά μοντέλα όπως πχ τα T(F)SI της VW-----> δεν ισχύει

Σαφως στην περιπτωση που ειναι νοθευμενη (κατι οχι ασυνηθιστο στην Ελληνικη επικρατεια κατοπιν αρκετων εργαστηριακων μετρησεων και απο το ΕΜΠ), αλλα και ενδεχομενως σε καποιες μικρες αλλα υπαρκτες περιπτωσεις, κινητηρων που εχουν σχεδιαστει για να λειτουργουν με αυξημενα οκτανια. Προσοχη δεν ειπα οτι ισχυει ΠΑΝΤΑ, ανεφερα ομως οτι ισχυει με βαση τα παραπανω που ανεφερα.

Πάντως είσαι σούπερ ψυχαγωγικός όπως πάντα

Οταν δεν κατανοεις την απλη Ελληνικη γλωσσα καποιες φορες, νομιζεις οτι εχω πει αλλα απο αυτα που πραγματικα εχω ξεκαθαρα πει, πότε και σε ποια σημεια συζητησης, και βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασματα, ενδεχεται να συμβαινει και αυτο στην δικη σου περιπτωση...

• R
                                    roman_k last edited by

Εγώ θα συμφωνήσω με τον Γρηγόρη Κίκιζα. Έχω δεί διαφορές ανάμεσα σε 95άρα και 100άρα βενζίνη, ακόμα και στο ατμοσφαιρικό καρούλι μου. Τράβαγε αρκετά πιό έντονα και επίσης υπήρχε και μια αισθητή αύξηση της αυτονομίας.

• T

Κοίτα, σαφώς και εφόσον με δεδομένο και αμα ισχύει κάτι σαν αυτά που λες/γράφεις/ποστάρεις πως ισχύουν δεν υπάρχει περίπτωση να είναι δεδομένο πάντα σε γενικές γραμμές και συνυπολογίζοντας το τι εκμεταλεύεται/('εκμεταλεύεται') ποιος και αν σε καθημερινές συνθήκες πάντα και όχι στη θεωρία αλλα μιλώντας με δεδομένα και με βάση λινκ/μανουαλ/στοιχεία και έρευνες σε εργοστασιακές μετρήσεις/συνθήκες αν θέλουμε να μιλάμε με ακρίβεια και να κάνουμε σωστή χρήση ελληνικών/γλωσσικού ιδιώματος ώστε να αναφερόμαστε με ακρίβεια για τα οκτάνια και το αν αυτά συνεισφέρουν/προσφέρουν/αποδίδουν περισσότερο με βάση τα δεδομένα του κατασκευαστή αλλά και το τι αντιλαμβάνεται/νοιώθει (καταλαβαίνει) ο οδηγός ή αυτός που χειρίζεται off-balance το όχημα/αυτοκίνητο εφόσον αυτό έχει Τwincharge υπερτροφοδοσία ΚΑΙ ΑΝ συνευάζεται με άμμεσο (direct) ψεκασμό εντός του κυλίνδρου προς το μέτωπο καύσης άρα με το ένα λινκ που βρηκα κατά τύχη τα παραπάνω ισχύουν.

• K

Σιγουρα παντως ισχυουν πολυ παραπανω, απο αυτα του στυλ, 'ελαχιστη διαφορα της ταξης περιπου 1%', 'Ο κάθε κινητήρας (η πλειοψηφία δηλαδή) θα βγάλει ακριβώς τα ίδια άλογα είτε με 95άρα είτε με 100άρα', αλλα και αυτα: 'Επιμένω πως οι διαφορές σε κατανάλωση, επιδόσεις, αίσθηση κλπ είναι κατά 99% αυθυποβολή και placebo. Αυτό προκύπτει από τις μετρήσεις και είναι αναμφισφβήτητο.'
                                        Mας εβαλες εστω ΜΙΑ μετρηση που να το υποδεικνυει?
                                        Placebo και αυθυποβολη ειναι ολες οι παραπανω τοποθετησεις σου...

• T

Δηλαδή αμα σου βάλω ΜΙΑ μέτρηση που να το αποδικνύει θα παραδεχτείς ότι λες μπούρδες?

• K

Ο χρήστης IKE έγραψε:
                                            Δηλαδή αμα σου βάλω ΜΙΑ μέτρηση που να το αποδικνύει θα παραδεχτείς ότι λες μπούρδες?

Οχι φυσικα, γιατι υπαρχουν πολλαπλασιες που αποδεικνυουν το αντιθετο απο αυτο που λες εσυ...
                                            Απλως ΑΝ βαλεις, τοτε θα φανει τουλαχιστον οτι μπορεις να υποστηριζεις τα λεγομενα σου, και δεν αερολογεις, οπως κανεις μεχρι τωρα.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 4 / 8