-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
............................Σοβαρα τωρα και ποσο κοστος μπορει να εχει το οργανακι? Ψηφιακο? Αναλογικό?
?
-
Εννοώ το δεικτη θερμοκρασιας λαδιου.. Αναλογικός δεικτης, ψηφιακος δεικτης κλπ
πόσο μπορει να έχει ?
και όπως ρωτησε και καποιος που βαζουμε τον αισθητήρα, (για να σας προλάβω, εκτος απο εκει που θα δειχνει ~37 κελσιου μόνιμα) -
Βρε κατάλαβα τι εννοείς, απλώς το ξαναέβαλα μπας και φιλοτιμηθεί και απαντήσει κάποιος Επίσης, δεν συμφωνώ με τα περί καγκουριάς, υπάρχουν και αμάξια που έχουν χώρο για τέτοιες προσθήκες.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αυτο το θεωρώ το καλύτερο και το πιο μη καγκουρικο όργανακι για Ε90/92 αλλα επειδη είναι για 335i δε ξέρω αν δείχνει θερμοκρασίες νερού/λαδιού:
http://www.redline-motorworks.com/P3_BM ... -gauge.htm
Sent from my iPad 2 using Tapatalk
Α εντάξει αυτό δεν είναι καγκουριά.
Εγώ τι έβαλα πιο πάνω ρε ;
viewtopic.php?p=2428131#p2428131Προσωπικά δε μου αρέσουν τέτοιες λύσεις, καγκουρίζουν πολύ το εσωτερικό.
Εμένα δεν έχει ούτε δείκτη θερμοκρασία νερού, ούτε λαδιού. Μόνο το νερό μπορώ να δω από το μυστικό μενού.
Ναι μωρέ...δεν αναφερόμουν σε σένα, γενικώς το λέω...αν και αυτό στο Golf που έβαλε καγκουρίζει λίγο. Στην Ε92 παραπάνω είναι λίγο πιο...'αποδεκτό'.
-
Ο ΚΙΤΤ μας λείπει τώρα!
-
Αυτό πραγματικά μου τη σπάει που συμβαινει και ευτυχώς στο δικό μου ο δείκτης ειναι 'ζωντανός'. Ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ σε ΚΑΘΕ συνθηκη να είναι καρφωμένη η βελόνα και να μην κουνιέται χιλιοστό.
Πόσο κακό είναι αυτό? ή απλα κανεις χιουμορ
Εμένα που ο δεικτης 11 χρονια, βρεξει χιονισει, καλοκαιρι, φορτωμενο, ξεφόρτωτο κλπ δειχνει παντα το ίδο τι να κανω? Να ανησυχώ?Σαφώς και δεν κανω χιούμορ
Mα για να μην ανησυχεις βλέποντας τις όποιες μεταβολές έχει ρυθμιστεί έτσι.
Με αυτόν τον τρόπο όμως
α) δεν 'αφουγκράζεσαι' το αμάξι σου
β) όταν και αν (φτου-φτου μακριά) γίνει το κακό και ξεκουνήσει η βελόνα από την... αγκύλωση, θα έχει γίνει η ζημιά.
Το ξαναλέω. Δεν υπάρχει μοτέρ που να μην έχει έστω μικρές αυξομειώσεις. Αυτό ειναι και το λογικό εξάλλου. Το παράλογο ειναι που μας θεωρούν χαζούς και... 'βλέπεις? σκυλιά, δεν καταλαβαίνουν τίποτα. ό,τι και να κάνεις η βελόνα δεν κουνιέται. αυτά ειναι μηχανήματα ρε, όχι σαν τα μπουρδέλα τα γαλλικά που η βελόνα κάνει τραμπάλα'.'Μη το σκίσεις κρύο, μη το σβήσεις καυτό'
Ισχύει και για τις γυναίκεςRespeK!!!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
[>'Μη το σκίσεις κρύο, μη το σβήσεις καυτό'
Ισχύει και για τις γυναίκεςRespeK!!!
Πολυ μεγαλη κουβεντα !!!
-
Αυτό πραγματικά μου τη σπάει που συμβαινει και ευτυχώς στο δικό μου ο δείκτης ειναι 'ζωντανός'. Ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ σε ΚΑΘΕ συνθηκη να είναι καρφωμένη η βελόνα και να μην κουνιέται χιλιοστό.
Πόσο κακό είναι αυτό? ή απλα κανεις χιουμορ
Εμένα που ο δεικτης 11 χρονια, βρεξει χιονισει, καλοκαιρι, φορτωμενο, ξεφόρτωτο κλπ δειχνει παντα το ίδο τι να κανω? Να ανησυχώ?Το κορυφαίο είναι ότι κάτι τέτοιο πρέπει να κάνουν και με το στροφόμετρο στο ρελαντί...το έχω διαβάσει και σε ρεπορτάζ περιοδικού 'βράχος η βελόνα του στροφομέτρου'. Ακούς κανονικά τα μικρομπερδέματα ενίοτε και σκασίματα που κάνει στο ρελαντί, αλλά το στροφόμετρο ούτε καν που πεταρίζει.
Εγώ βέβαια συμφωνώ με αυτό που κάνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, τουλάχιστον για το νερό. Βασικά θα μπορούσαν να έχουν μόνο δύο λυχνίες. Το 'ζεστάθηκε' οπότε οδήγα ελεύθερα και το 'υπερθερμάνθηκε' οπότε σταμάτα.
Εμένα πάντως μια φορά που μου έσπασε σωληνάκι και χύθηκε όλο το ψυκτικό υγρό μια χαρά με βοήθησε/προστάτεψε η ένδειξη θερμοκρασίας και μάλιστα με τη βοήθειά της το πήγαινα με στάσεις ανά 2-3 χιλιόμετρα ώσπου να βρω συνεργείο. Τώρα που το σκέφτομαι...έδειχνε θερμοκρασία χωρίς ψυκτικό μέσα! Πάλι καλά δηλαδή! -
Μισό λεπτό διάβασα ότι αρκεί για να σταθεροποιηθεί η καύση και να ομαλοποιηθούν οι θερμοκρασίες στο θάλαμο καύσης. Μετά κινείσαι χωρίς ζόρια ώστε να ζεσταθούν ομοιόμορφα κινητήρας, κιβώτιο κλπ.
Το κακό είναι ότι με το που ξεκινάω πρέπει να βγω σε ανηφόρα που πρέπει να βγω γρήγορα για να μην πέσουν επάνω μου. Οπότε ή πάω από άλλο μακρύτερο δρόμο που δεν έχει κίνηση ώστε να ανηφορίσω ήσυχα ή περιμένω λίγο παραπάνω πριν ξεκινήσω μέχρι να κουνηθεί η βελόνα.
Πάντως στις συνήθεις αστικές διαδρομές του δεκάλεπτου το λάδι μπορεί και να μην πιάνει θερμοκρασία. Για αυτό καλό είναι να βάζεις όσο πιο λεπτό λάδι μπορείς (την κρύα βαθμονόμηση εννοώ δηλαδή 0W). Γιατί θα είναι πιο λεπτό στο κρύο και θα κυλάει καλύτερα ώστε να λιπαίνει και βοηθάει να μοιραστούν πιο ωραία οι θερμοκρασίες. -
Οταν εχουμε φαινομενο piston slap καλο ειναι να περιμενουμε κανενα 5 λεπτο ρελαντι να ζεσταθει και να σταματησει το χτυπημα ή να οδηγησουμε νορμαλ ακουγωντας το κοπανημα;
-
Εχεις σφυρήλατο μοτέρ? Εμβολα μπιέλες κλ.
-
τι ειναι το πιστον σλαπ?
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
τι ειναι το πιστον σλαπ?http://www.pistonslap.com/whatisit.htm
http://www.autozone.com/autozone/repair ... le=inspect -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Οταν εχουμε φαινομενο piston slap καλο ειναι να περιμενουμε κανενα 5 λεπτο ρελαντι να ζεσταθει και να σταματησει το χτυπημα ή να οδηγησουμε νορμαλ ακουγωντας το κοπανημα;Στο φαινόμενο αυτό απλά οδηγείς νορμαλ. Ομως θα πρεπει να εχεις απορρίψει καθε αλλη αιτία. Φαντάσου οτι ακομα και να εχει ''χτυπήσει'' μπιέλα που λέμε συχνά ,μετα την ανοδο θερμοκρασιας στον κινητηρα μπορεί να σταματησει ο χτύπος.
Δεν σου βαζω ιδέες ομως καλό ειναι να εχεις πλήρη άποψη στο τι συμβαίνει στον κινητηρα σου. -
Το μοτερ ειναι 20 χρονων μαμα με 180.000κμ (skoda favorit) και το παρουσιαζει αυτο απο περισυ το χειμωνα. Αποκλειω να ειναι απο βαλβιδες γιατι εχω αλλαξει προσφατα κεφαλη κομπλε με βαλβιδες ολα καινουρια. Απο τον ηχο κρινω οτι ειναι piston slap καθοτι εχω ακουσει πως κανει σε καινουρια αυτοκινητα. Οδηγωντας το με κρυο το χτυπημα σταματαει πατωντας γκαζι και επανερχεται μολις αφησω λιγο το γκαζι..Αν το αφησω εντελως σε σημειο που φρεναρει ο κινητηρας επισης δεν χτυπαει. Ολα αυτα για 5-10 λεπτα αναλογα το κρυο.
-
Μην ανησυχείς καθόλου.
Ακριβώς έτσι κάνει κάνει το δικό μου τα τελευταία 180.000 χλμ. -
Επειδη αναφερθηκε κατι για μπιελες...
Ετσι συμπεριφερεται μια αρπαγμενη μπιελα; Δεν ξερω. -
Σε γενικές γραμμές ναι. Συνήθως ετσι ξεκινά ως θόρυβος και οταν φτασει στην θερμοκρασια λειτουργιας ο κινητηρας στο ρελαντι δεν ακουγεται .Και στα αποτομα γκαζια την ακους να αρχιζει παλι ,σταματά πάλι ψηλά ωσπου μετα απο καποια χιλιομετρα το κανει παντου και σταθερά. Στο ρελαντί ακουγεται σαν ντιζελ και οσο ανεβαζεις στροφες ολο και περισσότερο χτυπά.
Μου εχει τυχει παλιότερα . Τα 180.000χλμ δεν ειναι και λίγα πάντως! -
Στο Golf II που είχα από τα 80.000χλμ μέχρι τα 330.000χλμ που με τράκαραν όταν ήταν κρύο το μοτέρ ακουγόταν ένας θόρυβος και όταν ζεστενόταν σταματούσε αλλά ήτανε βαλβίδα. Δεν την άλλαξα ποτέ.
-
Ρε παιδιά το ίδιο έπαθα εχθές το βράδυ ξαφνικά όταν το έβαλα μπροστά(κρύο). Κάνει ένα ψιλό θόρυβο στις ψιλές στροφές και όταν ζεσταθεί και πάει στους 90 βαθμούς σταματάει! Αν είναι βαλβίδα διορθώνεται? Και πώς το έπαθε στα καλά καθούμενα??
Ζέσταμα κινητήρα τις κρύες μέρες;;;