-
καλησπερα σας...!!!οπως λεει ο τιτλος ειμαι σε φαση αγορας οικοεγενειακου , κατα προτεραιοτητα πετρελαιοκινητου , αλλα και βενζινης...με ενδιαφερει ομως πανω απ΄ολα η ασφαλεια (καθ΄οτι θα κουβαλαμε ανεκτιμητο φορτιο) , οι χωροι (καθως ενα μωρο πρεπει να εχει μαζι του ολη την προικα) , αλλα και η αξιπιστια .... και οσο το δυνατον πιο οικονομικο σε καυσιμο.... ε!! δεν ζηταω και τιποτα
ειμαι μεταξυ:- toyota avensis 1.6 , το οποιο οδηγησα
- πoλυ ανετο , απιστευτη ηχομονωση , φοβεροι χωροι , πολυ καλο σασμαν και ακριβεστατος επιλογεας και
αξιoπιστιαTOYOTA , πολυ καλη ποιοτητα εσωτερικου
- θα ΄θελα λιιιιιγο καλυτερη αισθηση στο τιμονι και στα φρενα
- πoλυ ανετο , απιστευτη ηχομονωση , φοβεροι χωροι , πολυ καλο σασμαν και ακριβεστατος επιλογεας και
- ford focus 1.6 diesel , οδηγησα το 1.6 ecoboost 5d
- ανετα καθισματα , φοβερη οδικη συμπεριφορα , φοβερο τιμονι , πολυ καλα φρενα , πολυ ροπη απο χαμηλα , πολυ καλη
ποιοτητα εσωτερικου , καλη ηχομονωση
- ισως λιγο πιο σκληρη αναρτηση για τους πισω απο οσο θα 'πρεπε , οχι και τοσο καλος χωρος αποσκευων (το station
wagon με μινι ρεζερβα εχει 479 λιτρα συμφωνα με το site , αρα πιστευω θα ειναι αρκετο)
- ανετα καθισματα , φοβερη οδικη συμπεριφορα , φοβερο τιμονι , πολυ καλα φρενα , πολυ ροπη απο χαμηλα , πολυ καλη
- skoda octavia 5 1.6 tdi , εχω ακουσει για την φοβερη καταναλωση και εχω δει τους χωρους του (απιστευτο πορτ μπαγακαζ)
- opel astra sports tourer 1.7 diesel , πολυ ομορφο αλλα μια ζωη ακουω για προβληματα και ειδικοτερα με τα σασμαν (δεν εχω εμπειρια απο opel)
- nissan qashqai 1.5 ή 1.6 diesel , λιγο λιτο μεσα αλλα οπως το ειδα ειναι ποιοτικο και εχω ακουσει καλα λογια για την οδικη συμπεριφορα του.
βεβαια οι πρωτες μου επιλογες ειναι τα δυο πρωτα καθως στη οικογενεια ειχαμε αρκετα toyota και ford (mondeo kai focus) και δεν παρουσιασαν το παραμικρο.
θα ΄θελα αν υπαρχει κατοχος focus station wagon να μου πει τις εντυπωσεις του απο τους χωρους του αυτοκινητου , ειδικοτερα αν και οικογενειαρχης....
το αμαξι θα χρησιμοποιειται σε ταξιδια Αγρινιο-Αλεξ/πολη και επειδη το ταξιδι ειναι μεγαλο με νοιαζει η ανεση.
ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας.υ.γ: διαβασα οσο μπορουσα πληροφορεις που βρηκα στο forum , αλλα καθως οι σελιδες ειναι αμετρητες το ψιλοεχασα το θεμα , γιαυτο ανοιξα το νημα.
- toyota avensis 1.6 , το οποιο οδηγησα
-
καλησπερα σας...!!!οπως λεει ο τιτλος ειμαι σε φαση αγορας οικοεγενειακου , κατα προτεραιοτητα πετρελαιοκινητου , αλλα και βενζινης...με ενδιαφερει ομως πανω απ΄ολα η ασφαλεια (καθ΄οτι θα κουβαλαμε ανεκτιμητο φορτιο) , οι χωροι (καθως ενα μωρο πρεπει να εχει μαζι του ολη την προικα) , αλλα και η αξιπιστια .... και οσο το δυνατον πιο οικονομικο σε καυσιμο.... ε!! δεν ζηταω και τιποτα
- ισως λιγο πιο σκληρη αναρτηση για τους πισω απο οσο θα 'πρεπε , οχι και τοσο καλος χωρος αποσκευων (το station
wagon με μινι ρεζερβα εχει 479 λιτρα συμφωνα με το site , αρα πιστευω θα ειναι αρκετο)
- skoda octavia 5 1.6 tdi , εχω ακουσει για την φοβερη καταναλωση και εχω δει τους χωρους του (απιστευτο πορτ μπαγακαζ)
- opel astra sports tourer 1.7 diesel , πολυ ομορφο αλλα μια ζωη ακουω για προβληματα και ειδικοτερα με τα σασμαν (δεν εχω εμπειρια απο opel)
- nissan qashqai 1.5 ή 1.6 diesel , λιγο λιτο μεσα αλλα οπως το ειδα ειναι ποιοτικο και εχω ακουσει καλα λογια για την οδικη συμπεριφορα του.
βεβαια οι πρωτες μου επιλογες ειναι τα δυο πρωτα καθως στη οικογενεια ειχαμε αρκετα toyota και ford (mondeo kai focus) και δεν παρουσιασαν το παραμικρο.
θα ΄θελα αν υπαρχει κατοχος focus station wagon να μου πει τις εντυπωσεις του απο τους χωρους του αυτοκινητου , ειδικοτερα αν και οικογενειαρχης....
το αμαξι θα χρησιμοποιειται σε ταξιδια Αγρινιο-Αλεξ/πολη και επειδη το ταξιδι ειναι μεγαλο με νοιαζει η ανεση.
ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας.υ.γ: διαβασα οσο μπορουσα πληροφορεις που βρηκα στο forum , αλλα καθως οι σελιδες ειναι αμετρητες το ψιλοεχασα το θεμα , γιαυτο ανοιξα το νημα.
-
-
-
το ειδα και αυτο , αμαξαρα , αλλα η τιμη δεν βλεπεται .... ταβανι βαζω τα 24000 με πολυ ζορισμα ...
-
ε! τότε V50 και με τα ρέστα ταξίδια , πάνες , βενζίνες ,κοκ.
-
V50 με τα βάνι τα 24000€;
-
Τι να παρει φιλτατε?Με τοσα λεφτα παιρνει ενα ωραιοτατο diesel r design
-
C5 μπερλινα ή tourer thp... Με 24.000 βαζεις και 'υδρο' πανω..Εσυ μιλας για ταξιδια ανεση κτλπ αλλωστε.. Σε σχεση με ολα αυτα που κοιταξες ειναι απλα ανωτερο.
-
Δεν έχω φαμίλια αλλά αν είχα θα ήθελα μια C5 Thp όπως λέει και ο Νονός, ή ένα S/V 60 T3. Εναλλακτικά το V50 είναι πολύ καλό όπως επίσης και το Mondeo 1.6T!
-
skoda roomster 1.2tdi scout. κ εχεις ρεστα για οτι αλλο θελεις.κ χωρους υπεραρκετους.το σχεδιο υποκειται στο γουστο σου.εμενα προσωπικα μου αρεσει κ αν δεν εφθανα οικονομικα το σουπερμπ κομπι,δε θα πηγαινα για οκταβια 5 αλλα για ροομστερ.
-
το v50 δεν μου αρεσει και τοσο ρε παιδια , αλλα απο την αλλη το r design δεν το ειδα , θα ριξω μια ματια στο site της volvo , αν και τα 417 λιτρα μου φαινονται λιγα...το v60 ναι , αλλα πανακριβο.τεσπα επειδη και οι καιροι ειναι πολυ δυσκολοι αυτα που διαθετω αυτη την στιγμη ειναι μεχρι 22000.τα 24000 με πολυ ζορι αν και δεν το βλεπω...πολυ καλο και αμαξαρα το mondeo 1.6Τ αλλα πολυ καυσιμο το τουρμπο μεσα στην πολη ρε παιδια.για focus ή avensis τιποτα?
-
ειδα βεβαια στο νετ και το renault megane estate 1.5 diesel.πολυ καλος χωρος και κομψοτατο....
-
Δες οπωσδήποτε το Οκτάβια, το πορτμπαγκάζ του δεν είναι μόνο μεγάλο, είναι και πρακτικότατο. Και λάβε υπόψη ότι λόγω του πολυμοντελισμού του, μπορείς να πας εκτός από ντίζελ και σε βενζινοκίνητο, και μάλιστα και σε χαμηλότερα κυβικά από τα 1600 και χωρίς να θυσιάσεις τίποτα από επιδόσεις (αν δεν είναι καλύτερες λόγω τούρμπο). Επίσης η Σκόντα έχει και εκτεταμένα προγράμματα υγραερίου στα μοντέλα της, η μετατροπή γίνεται εδώ αλλά έχεις πλήρεις εγγυήσεις.
Με καμμιά 18.000 ευρά έχεις πάρει το 1.200 ΤΣΙ με υγραέριο, και με τα ρέστα από τα 24.000 ξεμπερδεύεις με πάνες και παιδικές τροφές για την επόμενη 4ετία.
Γενικώς θα σε συμβούλευα ότι και να πάρεις να ψαχτείς και για κρουζ κοντρόλ, εκτός αν δεν σε βολεύει προσωπικά. Για μένα π.χ. είναι προτεραιότητα για ταξίδια και λόγος απόρριψης αν δεν υπάρχει, ότι αμάξι και να είναι αυτό. -
καλημερα , αφου σου αρεσε το focus και θες και χωρους γιατι δεν κοιτας το c max? ειναι φοβερο αυτοκινητο , κι εγω θα στο προτεινα σε diesel 1.6 , παρα πολυ οικονομικο σε καυσιμα !!!! (εγω το πηρα σε βενζινη αλλα δεν ειχα οδηγησει το diesel)
απο νεο ετος πιθανως να πεσει κι αλλο η τιμη του... -
Ο χρήστης mitsubishi colt έγραψε:
κατα προτεραιοτητα πετρελαιοκινητου , αλλα και βενζινης...με ενδιαφερει ομως πανω απ΄ολα η ασφαλεια (καθ΄οτι θα κουβαλαμε ανεκτιμητο φορτιο) , οι χωροι (καθως ενα μωρο πρεπει να εχει μαζι του ολη την προικα) , αλλα και η αξιπιστια .... και οσο το δυνατον πιο οικονομικο σε καυσιμο.... 1) toyota avensis 1.6 2) ford focus 1.6 diesel3) skoda octavia 5 1.6 tdi 4) opel astra sports tourer 1.7 diesel5) nissan qashqai 1.5 ή 1.6 dieselΝομίζω ότι χώροι δεν είναι μόνο το πορτμπαγκάζ για να συγκρίνεις αυτοκίνητα διαφορετικών κατηγοριών. Καλώς ή κακώς ο Έλληνας όταν ταξιδεύει μετατρέπει και την καμπίνα επιβατών σε χώρο αποσκευών, οπότε εκεί θέλει να νιώθει όσο πιο άνετα μπορεί.
Με αυτό το πρίσμα πας για το Avensis: 5άστερη ασφάλεια στις δοκιμές πρόσκρουσης, αμάξι μεγαλύτερης κατηγορίας από τα υπόλοιπα που σημαίνει μεγαλύτερο σαλόνι μαζί με χώρο αποσκευών 509 λίτρων και τη δυνατότητα να επιλέξεις την 5πορτη έκδοση για μεγαλύτερη πρακτικότητα, 6 χρόνια εγγύηση και αξιοπιστία που την εμπιστεύεσαι, με μείον τη βενζινοκίνητη έκδοση για την οποία ενδιαφέρεσαι (με καλές όμως σχετικά επιδόσεις για τον όγκο του αυτοκινήτου), ακόμα και έτσι όμως μπορείς να βάλεις και υγραέριο αν το θελήσεις (με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχουν όλα τα αυτοκίνητα τα οποία δε΄ν έχουν εργοστασιακά τα δυνατότητα της υγραεριοκίνησης).
Τα Focus, Octavia, Astra sports tourer είναι diesel μικρότερης κατηγορίας - ασχέτως του πορτμπαγκάζ - για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Για να τα συγκρίνεις ευθέως με το Avensis, θα πρέπει να κοιτάξεις αντίστοιχα πόσο κοστίζουν τα αντίστοιχα Mondeo, Superb, Insignia. Στο βαθμό που κοιτάς το πορτοφόλι σου μην τα συγκρίνεις άμεσα με το Avensis, είναι άτοπο, δες καλύτερα πόσο φτηνότερα θα στοιχίσει να κοτσάρεις μπαγκαζιέρα σε supermini ή έστω σε Auris .
Το Focus και το Astra είναι πιο καινούρια μοντέλα από το Octavia (το Octavia κοντεύει να αλλάξει μοντέλο πια) και υπερέχουν έναντι του Octavia σε ασφάλεια (το Octavia είχε τα χειρότερα αποτελέσματα από όλα, 4 αστέρια, στις δοκιμές πρόσκρουσης που έγιναν μάλιστα με τα πλέον παρωχημένα και πιο ελαστικά κριτήρια του euroncap, σε αντίθεση με τα 5άστερα Focus και Astra που δοκιμάστηκαν πιο πρόσφατα με πιο αυστηρά κριτήρια)
Το Qashqai είναι ιδιαίτερο όχημα, κάτι σαν SUV, αν σου αρέσουν τα ψηλά οχήματα το κοιτάς, εγώ δε θα το έπαιρνα και μόνο για το τούρκικο όνομα ( χιούμορ για όσους δεν κατάλαβαν) .
Αν τέλος σε ενδιαφέρουν τα SUV, υπάρχουν πάμπολλα ακόμα για να κοιτάξεις. -
Ο χρήστης mitsubishi colt έγραψε:
το v50 δεν μου αρεσει και τοσο ρε παιδια , αλλα απο την αλλη το r design δεν το ειδα , θα ριξω μια ματια στο site της volvo , αν και τα 417 λιτρα μου φαινονται λιγα...το v60 ναι , αλλα πανακριβο.τεσπα επειδη και οι καιροι ειναι πολυ δυσκολοι αυτα που διαθετω αυτη την στιγμη ειναι μεχρι 22000.τα 24000 με πολυ ζορι αν και δεν το βλεπω...πολυ καλο και αμαξαρα το mondeo 1.6Τ αλλα πολυ καυσιμο το τουρμπο μεσα στην πολη ρε παιδια.για focus ή avensis τιποτα?Κοίτα άλλη κατηγορία το V60 άλλη το** V50** αλλά για οικογένεια και απροβλημάτιστη συμβίωση για πολλά χρόνια κάνουν και τα 2 .
Το πρώτο με εξαιρετικό design και ότι τεχνολογική καινοτομία έχει να προσφέρει η Volvo , ενώ το δεύτερο σαν ολοκληρωμένη επιτυχημένη κατασκευή όλα αυτά τα χρόνια που επιτέλους συνδυάστηκε με ένα καλό κινητήρα στα λίγα cc της Ελληνικής πραγματικότητας.
Από την άλλη έχει δίκιο ο nonos , το C5 tourer ή berlina είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο (πάντα με την σωστή ανάρτηση = υδροενεργητική) και εναλλακτικά το νέο focus που είναι καλό αλλά άσχημο .
Αν θέλεις χώρους και υψηλή θέση οδήγησης δες επίσης το νέο C-max . Σε πολλούς αρέσει περισσότερο από το Focus , όχι άδικα.
Value for money επιλογή αυτή την εποχή το Mondeo . Καλή κατασκευή , φθηνή συντήρηση , καλύτερο από τα προαναφερθέντα στο δρόμο για τους ανήσυχους , προσφέρει από τους μεγαλύτερους χώρους ως sedan , με τον 1,6T να του δίνει και επιδόσεις και οικονομία .Avensis
-
Είπαμε από αυτά που ζήτησε ο άνθρωπος να πούμε μια γνώμη.
Και εσύ βάλθηκες να χτυπιέσαι;
Καλά πώς και δεν του πρότεινες του ανθρώπου κανένα Fiat για την εγνωσμένη αξιοπιστία, να τον στείλεις τελείως; -
Ναι ρε γμτ μου έχεις δίκιο . Έπρεπε να προτείνω αυτό ...
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Ναι ρε γμτ μου έχεις δίκιο . Έπρεπε να προτείνω αυτό ...
Αυτό κι αν είναι με επιχειρήματα μάλιστα!
Αν ο άνθρωπος ζητούσε drifting σε πίστα, είναι ξεκάθαρο ότι δε θα κοίταζε το Avensis, αλλά το Focus, ή το Octavia και ειδικά από το Astra την έκδοση tourer, αυτό κατάλαβες...
βοηθεια για οικογενειακο......