-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Eίχα διαβάσει κι εγω πριν λίγους μηνες σχετικά με τον ατμό, ωστε να το γυρίσω εκει αν άξιζε. Απ' ο,τι θυμάμαι όμως, έχει και αυτό τους κινδύνους του, όσον αφορά την υγεία. Απλά τώρα δε θυμάμαι λεπτομερως πού ενοχλεί και τί κινδυνους κρύβει...(νομίζω έχει πάλι νικοτίνη, αλλα όχι πισσα, κατι τετοιο τέσπα....).Τελικά δεν ασχολήθηκα και 27 Μαϊου έκανα το τελευταίο πραγματικό τσιγάρο (στριφτό) μετά απο 17 χρόνια καπνίσματος. Είχα κάνει μόνο μία αποπειρα στο παρελθόν, προπερσι, όπου τότε είχα βάλει αυτοκόλλητα nicorette κι έκανα επι 1 και κάτι μηνα, ενα τσιγάρο την ημέρα (το πρωί με τον καφέ). Συντομα το ξαναρχισα κανονικά. Τη 2η και τελευταία φορά το έκοψα μαχαίρι, με αφορμή όμως μια βρογχίτιδα που περασα (φυσικά δεν ήταν η πρώτη, ηταν όμως η καταλυτική...).ΞΕΧΑΣΤΕ ΑΤΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣ....!!! ΜΠΟΡΕΙΤΕ...!! Πάρτε το απόφαση και παλέψτε το...!! Το κάπνισμα είναι μια απολαυση, αλλα κι εξαρτηση...!! Αυτό που μου τον σηκώνει τώρα που το έχω κόψει (γιατί είναι βέβαιο οτι τα έχω καταφερει), δεν είναι ούτε η καλύτερη υγεία μου, ούτε τίποτα...(υπάρχουν 1002 λόγοι που μπορεί να πάω χαμένος, την Κυριακη θα πάω για αναρρίχηση πχ, ή μπορεί ακόμη κι απο το τσιγάρο αφου χρειάζονται υποτίθεται 15 χρόνια μη καπνίσματος για να ισοφαριστούν οι πιθανότητες για εμφανιση καρκίνου με εναν μη καπνιστή ). Η μεγαλύτερη καύλα είναι που νικησα τα δεσμά της εξάρτησης και μάλιστα σε εποχές που ψυχολογικά δεν έχω υπάρξει ποτέ χειρότερα....!!!
Σορρυ για το O.T, απλά αν μπορέσω να πείσω έστω κι εναν να το κόψει, έχει τη σημασία του....
Θα συμφωνήσω απολύτως!!! Και έχει σημασία η συμφωνία ενός βαρύ καπνιστή (έτσι ανέφεραν στο ιστορικό μου όταν τους έλεγα για τα 3+ πακέτα που κάπνιζα για 35 χρόνια) ο οποίος το έκοψε...
Θα μπορούσα να σας πω χιλιάδες κακά που κάνει το τσιγάρο. Αλλα δεν είναι εκεί το μυστικό. Το μυστικό είναι στα καλά που θα δείτε μόλις το κόψετε...και εκεί είναι το κουμπί της επιτυχίας του κοψίματος.
Αντοχή, ενίσχυση της όσφρησης, ενίσχυση της γεύσης, σεξουαλική ενίσχυση κλπ κλπΑυτή η συζήτηση που κάνετε γύρω απο τα ΗΤ και άλλους τρόπους τιθάσευσης της συνήθειας αυτής, είναι απολύτως θετική...
Κρατήστε στο μυαλό σας (όλα απο εκεί ξεκινάνε) την επιθυμία να το κόψετε...
Μην αντιδράτε με τους αντιπαθητικούς αντικαπνιστές...
Μην απογοητευόσαστε με όποια αποτυχία προσπάθειας...
Να θυμόσαστε συνέχεια την άσχημη γεύση που είχε το πρώτο σας τσιγάρο...ναι αυτό που ανάψαμε για μαγκιά ή περιέργεια...
Μην χρησιμοποιείτε την 'έκφραση κόβω το τσιγάρο'...προτιμήστε το 'διακόπτω το τσιγάρο' ...προκαλεί μικρότερη ψυχολογική πίεση.Ελπίζω να βοήθησα και εγώ, έστω και έναν...
-
Τελικά ωραίο το ηλεκτρονικό, δεν θέλησα να καπνίσω κανονικό από εχθές το πρωί. Στην αρχή μου φάνηκε κάπως σκληρό
με το λαιμό αλλά συνηθίζεται γρήγορα. Άτμισα όσο θα κάπνιζα και κατανάλωσα περίπου 1ml σε 24 ώρες, σχεδόν όσο
χωράει η δεξαμενή δηλαδή. Τελικά έχει δίκιο ο morpheus για το κόστος, ειδικά αν παραγγέλνεις από Κίνα μπορείς να ρίξεις
το κόστος ίσως και κάτω από τα 20 ευρώ μηνιαίως συμπεριλαμβανομένων και των ανταλλακτικών. -
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Τελικά ωραίο το ηλεκτρονικό, δεν θέλησα να καπνίσω κανονικό από εχθές το πρωί. Στην αρχή μου φάνηκε κάπως σκληρό
με το λαιμό αλλά συνηθίζεται γρήγορα. Άτμισα όσο θα κάπνιζα και κατανάλωσα περίπου 1ml σε 24 ώρες, σχεδόν όσο
χωράει η δεξαμενή δηλαδή. Τελικά έχει δίκιο ο morpheus για το κόστος, ειδικά αν παραγγέλνεις από Κίνα μπορείς να ρίξεις
το κόστος ίσως και κάτω από τα 20 ευρώ μηνιαίως συμπεριλαμβανομένων και των ανταλλακτικών.ποιο μοντελο αγορασες?
-
Το eGo-T κλασικά.
-
Τελικά έχει δίκιο ο morpheus για το κόστος, ειδικά αν παραγγέλνεις από Κίνα μπορείς να ρίξεις
το κόστος ίσως και κάτω από τα 20 ευρώ μηνιαίως συμπεριλαμβανομένων και των ανταλλακτικών.Νομίζω πως όσοι φτάνουν/ξεπερνάνε το ποσό ανα μήνα που έδιναν για ΚΤ είναι συνήθως όσοι βλέπουν τη φάση σαν χόμπι και οχι σαν οικονομική λύση...
Εγώ πάντως έφαγα πριν μερικές μέρες την πατάτα... έκαψα απο μ@λακία μου τον εναν ατμοποιητή (είχε στεγνώσει) και απο τη βρώμα μάλλον έκαψα και τον εγκέφαλο μου αφού οτι δοκίμαζα για 2 μέρες μου φαινόταν καμμένο... σε φάση που πήγα και άλλαξα χωρίς λόγο και τον άλλον ατμοποιητή... τελικά μετά απο 2 μέρες μου πέρασε....
-
Ο χρήστης morpheus έγραψε:
Τελικά έχει δίκιο ο morpheus για το κόστος, ειδικά αν παραγγέλνεις από Κίνα μπορείς να ρίξεις
το κόστος ίσως και κάτω από τα 20 ευρώ μηνιαίως συμπεριλαμβανομένων και των ανταλλακτικών.Νομίζω πως όσοι φτάνουν/ξεπερνάνε το ποσό ανα μήνα που έδιναν για ΚΤ είναι συνήθως όσοι βλέπουν τη φάση σαν χόμπι και οχι σαν οικονομική λύση...
Εγώ πάντως έφαγα πριν μερικές μέρες την πατάτα... έκαψα απο μ@λακία μου τον εναν ατμοποιητή (είχε στεγνώσει)** και απο τη βρώμα μάλλον έκαψα και τον εγκέφαλο μου **αφού οτι δοκίμαζα για 2 μέρες μου φαινόταν καμμένο... σε φάση που πήγα και άλλαξα χωρίς λόγο και τον άλλον ατμοποιητή... τελικά μετά απο 2 μέρες μου πέρασε....
-
Μπλοκάρει ΑΜΕΣΑ την πώληση του Ηλεκτρονικού Τσιγάρου το Υπουργείο Υγείας
http://troktiko-blog.blogspot.com/2011/ ... _4797.html -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Eίχα διαβάσει κι εγω πριν λίγους μηνες σχετικά με τον ατμό, ωστε να το γυρίσω εκει αν άξιζε. Απ' ο,τι θυμάμαι όμως, έχει και αυτό τους κινδύνους του, όσον αφορά την υγεία. Απλά τώρα δε θυμάμαι λεπτομερως πού ενοχλεί και τί κινδυνους κρύβει...(νομίζω έχει πάλι νικοτίνη, αλλα όχι πισσα, κατι τετοιο τέσπα....).Τελικά δεν ασχολήθηκα και 27 Μαϊου έκανα το τελευταίο πραγματικό τσιγάρο (στριφτό) μετά απο 17 χρόνια καπνίσματος. Είχα κάνει μόνο μία αποπειρα στο παρελθόν, προπερσι, όπου τότε είχα βάλει αυτοκόλλητα nicorette κι έκανα επι 1 και κάτι μηνα, ενα τσιγάρο την ημέρα (το πρωί με τον καφέ). Συντομα το ξαναρχισα κανονικά. Τη 2η και τελευταία φορά το έκοψα μαχαίρι, με αφορμή όμως μια βρογχίτιδα που περασα (φυσικά δεν ήταν η πρώτη, ηταν όμως η καταλυτική...).
ΞΕΧΑΣΤΕ ΑΤΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣ....!!! ΜΠΟΡΕΙΤΕ...!! Πάρτε το απόφαση και παλέψτε το...!! Το κάπνισμα είναι μια απολαυση, αλλα κι εξαρτηση...!! Αυτό που μου τον σηκώνει τώρα που το έχω κόψει (γιατί είναι βέβαιο οτι τα έχω καταφερει), δεν είναι ούτε η καλύτερη υγεία μου, ούτε τίποτα...(υπάρχουν 1002 λόγοι που μπορεί να πάω χαμένος, την Κυριακη θα πάω για αναρρίχηση πχ, ή μπορεί ακόμη κι απο το τσιγάρο αφου χρειάζονται υποτίθεται 15 χρόνια μη καπνίσματος για να ισοφαριστούν οι πιθανότητες για εμφανιση καρκίνου με εναν μη καπνιστή ). Η μεγαλύτερη καύλα είναι που νικησα τα δεσμά της εξάρτησης και μάλιστα σε εποχές που ψυχολογικά δεν έχω υπάρξει ποτέ χειρότερα....!!!
Σορρυ για το O.T, απλά αν μπορέσω να πείσω έστω κι εναν να το κόψει, έχει τη σημασία του....
Θα συμφωνήσω απολύτως!!! Και έχει σημασία η συμφωνία ενός βαρύ καπνιστή (έτσι ανέφεραν στο ιστορικό μου όταν τους έλεγα για τα 3+ πακέτα που κάπνιζα για 35 χρόνια) ο οποίος το έκοψε...
Θα μπορούσα να σας πω χιλιάδες κακά που κάνει το τσιγάρο. Αλλα δεν είναι εκεί το μυστικό. Το μυστικό είναι στα καλά που θα δείτε μόλις το κόψετε...και εκεί είναι το κουμπί της επιτυχίας του κοψίματος.
Αντοχή, ενίσχυση της όσφρησης, ενίσχυση της γεύσης, σεξουαλική ενίσχυση κλπ κλπΑυτή η συζήτηση που κάνετε γύρω απο τα ΗΤ και άλλους τρόπους τιθάσευσης της συνήθειας αυτής, είναι απολύτως θετική...
Κρατήστε στο μυαλό σας (όλα απο εκεί ξεκινάνε) την επιθυμία να το κόψετε...
Μην αντιδράτε με τους αντιπαθητικούς αντικαπνιστές...
Μην απογοητευόσαστε με όποια αποτυχία προσπάθειας...
Να θυμόσαστε συνέχεια την άσχημη γεύση που είχε το πρώτο σας τσιγάρο...ναι αυτό που ανάψαμε για μαγκιά ή περιέργεια...
Μην χρησιμοποιείτε την 'έκφραση κόβω το τσιγάρο'...προτιμήστε το 'διακόπτω το τσιγάρο' ...προκαλεί μικρότερη ψυχολογική πίεση.Ελπίζω να βοήθησα και εγώ, έστω και έναν...
Εγώ κάνπιζα από 15 χρονών μέχρι 25. Τώρα είμαι 46 και όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν (21) δεν έχω ξανακαπνίσει.
Με ενοχλεί δε και πολύ ο καπνός - μυρωδιά του τσιγάρου γενικώς.
Παρ' όλα αυτά μερικές φορές συλλαμβάνω τον εαυτό μου να χαλβαδιάζει - ζηλεύει κανά τσιγαράκι.
Τι θέλω να πω με αυτό.
Από την στιγμή που έχεις εθιστεί σε κάποια ουσία (νικοτίνη-ναρκωτικά) είναι πολύ δύσκολο να πεις ό,τι το έχεις ξεκόψει με την ουσία αυτή όσα χρόνια και αν περάσουν.
Συμφωνώ απόλυτως μαζί σου στην έκφραση 'διακόπτω το τσιγάρο' (είναι η σωστή) και συμπληρώνω ό,τι μετά θέλει ισόβια προσπάθεια για να μην ξανακυλήσεις.
Φίλος μου ψυχίατρος (με ειδικότητα στους ναρκομανείς) μου έλεγε ό,τι η νικοτίνη είναι πολύ πιο δύσκολη ουσία για απεξάρτηση από την ηρωίνη!
Από την ηρωίνη απεξαρτάσε σε 72 ώρες, ενώ από την νικοτίνη (αν θυμάμαι καλά) σε 2 μήνες και μιλάμε για το καθαρά ιατρικό κομμάτι.
Τέλος η γνώμη μου για τα ηλεκτρονικό τσιγάρο (ασχέτως αν απαγορεύτηκαν ή όχι) είναι ό,τι είναι ημίμετρο που σύντομα σε ξαναοδηγεί στο κανονικό τσιγάρο και μάλλον αυτοί που στρέφονται εκεί δεν έχουν καμία όρεξη να κόψουν το τσιγάρο γενικώς.edit
Και από ό,τι βλέπω η κυβέρνηση νοιάζεται για την υγεία μας γενικώς.
Μετά από το αυξημένο ΦΠΑ σε μπουγάτσες και αναψυκτικά τώρα θα απογειώσει και τα τσιγάρα για να έχουμε την υγεία μας και αποκτήσουμε όλοι αθλητικό σώμα σαν του Βενιζέλου...
Μάλλον εδώ είναι και το μυστικό για την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων...
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=164212 -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
μάλλον αυτοί που στρέφονται εκεί δεν έχουν καμία όρεξη να κόψουν το τσιγάρο γενικώς.Προφανώς, ποιό είναι το κακό όμως? Δεν υπάρχει μόνο άσπρο - μαύρο, μ@λ@κας καπνιστής - μάγκας που το έκοψε,
κατά του ποτού - αλκοολικός. Το να ξεμπουκώσεις τα πνευμόνια σου, να μην βρωμίζεις σπίτι και ρούχα, να μην ενοχλείς
τους γύρω σου και να κρατάς κάνα φράγκο στην άκρη χωρίς να στερηθείς μια συνήθεια που γουστάρεις, αντικαθιστώντας
την με μια όχι ''κατώτερη'' αλλά λίγο διαφορετική, μόνο ως θετικό μπορώ να το δώ. -
το να απαγορευσουν το Η.Τ., και την ιδια στιγμη να επιτρεπουν την πωληση τσιγαρων απο τα περιπτερα, ειναι σα να απαγορευουν την πωληση οδοντογλυφιδων ναι να επιτρεπουν την ελευθερη πωληση οπλων...
εκτος αν τα τσιγαρα εχουν εγκριση απο τον ΕΟΦ...
-
Μάλλον εδώ είναι και το μυστικό για την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων...
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=164212Το λαθρεμπόριο στα τσιγάρα οργιάζει και τα έσοδα που χάνει το κράτος από κει είναι τεράστια, χωρίς καθόλου υπερβολές ! Φαντάζομαι ότι μετά από αυτήν την απόφαση οι νονοί του κυκλώματος θα στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό γιατί δεν θα μπορέσουν να καλύψουν την ζήτηση και θα έχουν γκρίνιες από τους πελάτες τους. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι θα αυξήσουν την τιμή αφού από ζήτηση ... το ελληνικό φορολογιστάν να είναι καλά.
Για το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα πω κάτι που άκουσα με κάθε επιφύλαξη. Γνωστός που καπνίζει 2+ πακέτα βαριά τσιγάρα, ρώτησε τον γιατρό του για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η απάντηση του γιατρού ήταν μακριά ... καλύτερα να συνεχίσεις να καπνίζεις παρά αυτό Δεν ξέρω τι ειδικότητας ήταν ο γιατρός αλλά όσο να ναι κάτι παραπάνω θα ξέρει.
Έχει ακουστεί από κάπου (πέρα απο τις γενικότητες του troktiko) ότι υπάρχει πιθανότητα να βλάπτει σοβαρά την υγεία και ήταν τόσο κατηγορηματικός ? -
Διαφυγοντες δασμοι απο τη μειωμενη καταναλωση αληθινων τσιγαρων κ καπνου. Οτιδηποτε αλλο ειναι καραμελα να πιπιλανε οι αδαεις.
-
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Για το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα πω κάτι που άκουσα με κάθε επιφύλαξη. Γνωστός που καπνίζει 2+ πακέτα βαριά τσιγάρα, ρώτησε τον γιατρό του για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Η απάντηση του γιατρού ήταν μακριά ... καλύτερα να συνεχίσεις να καπνίζεις παρά αυτό Δεν ξέρω τι ειδικότητας ήταν ο γιατρός αλλά όσο να ναι κάτι παραπάνω θα ξέρει.
Έχει ακουστεί από κάπου (πέρα απο τις γενικότητες του troktiko) ότι υπάρχει πιθανότητα να βλάπτει σοβαρά την υγεία και ήταν τόσο κατηγορηματικός ?ο ανθρωπος ειναι επικινδυνος!!!
οπως και να το δεις, του προτεινε να κανει κατι που ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα τον σκοτωσει -
μάλλον αυτοί που στρέφονται εκεί δεν έχουν καμία όρεξη να κόψουν το τσιγάρο γενικώς.
Προφανώς, ποιό είναι το κακό όμως? Δεν υπάρχει μόνο άσπρο - μαύρο, μ@λ@κας καπνιστής - μάγκας που το έκοψε,
κατά του ποτού - αλκοολικός. Το να ξεμπουκώσεις τα πνευμόνια σου, να μην βρωμίζεις σπίτι και ρούχα, να μην ενοχλείς
τους γύρω σου και να κρατάς κάνα φράγκο στην άκρη χωρίς να στερηθείς μια συνήθεια που γουστάρεις, αντικαθιστώντας
την με μια όχι ''κατώτερη'' αλλά λίγο διαφορετική, μόνο ως θετικό μπορώ να το δώ.Πουθενά δεν είναι το κακό κατά την γνώμη μου. Το ότι γίνεται συζήτηση για το ηλεκτρονικό τσιγάρο σημαίνει ότι δειλά δειλά ίσως κάποιος το βαζει στο μυαλό του...είναι το ήμισυ του παντός αυτή η αρχή...
Δεν υπάρχουν μάγκες που το έκοψαν, όπως και δεν υπάρχουν μάγκες που καπνίζουν. Καθημερινά όσοι το διακόψαμε δοκιμαζόμαστε και όσα χρόνια και αν περάσουν δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μόνιμη διακοπή...Περιττό λοιπόν να κοκορευόμαστε...
Αρκεί να το έχεις στο μυαλό σου...κάποια στιγμή, κάποιος λόγος θα σου γίνει το 'κλικ'
Τώρα τα περί απαγόρευσης του ΗΤ απλά αδιάντροπα... -
Εγώ κάνπιζα από 15 χρονών μέχρι 25. Τώρα είμαι 46 και όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν (21) δεν έχω ξανακαπνίσει.
Με ενοχλεί δε και πολύ ο καπνός - μυρωδιά του τσιγάρου γενικώς.
Παρ' όλα αυτά μερικές φορές συλλαμβάνω τον εαυτό μου να χαλβαδιάζει - ζηλεύει κανά τσιγαράκι.Σε αυτό το σημείο μην δοκιμάσεις τον εαυτό σου ποτέ, όσα χρόνια και αν περάσουν
Τι θέλω να πω με αυτό.
Από την στιγμή που έχεις εθιστεί σε κάποια ουσία (νικοτίνη-ναρκωτικά) είναι πολύ δύσκολο να πεις ό,τι το έχεις ξεκόψει με την ουσία αυτή όσα χρόνια και αν περάσουν.
Συμφωνώ απόλυτως μαζί σου στην έκφραση 'διακόπτω το τσιγάρο' (είναι η σωστή) και συμπληρώνω ότι μετά θέλει ισόβια προσπάθεια για να μην ξανακυλήσεις.
Φίλος μου ψυχίατρος (με ειδικότητα στους ναρκομανείς) μου έλεγε ότι η νικοτίνη είναι πολύ πιο δύσκολη ουσία για απεξάρτηση από την ηρωίνη!
Από την ηρωίνη απεξαρτάσε σε 72 ώρες, ενώ από την νικοτίνη (αν θυμάμαι καλά) σε 2 μήνες και μιλάμε για το καθαρά ιατρικό κομμάτι.Ετσι ακριβώς είναι...
Τέλος η γνώμη μου για τα ηλεκτρονικό τσιγάρο (ασχέτως αν απαγορεύτηκαν ή όχι) είναι ό,τι είναι ημίμετρο που σύντομα σε ξαναοδηγεί στο κανονικό τσιγάρο και μάλλον αυτοί που στρέφονται εκεί δεν έχουν καμία όρεξη να κόψουν το τσιγάρο γενικώς.
Εδω δεν συμφωνώ. Κατα καιρούς είχα κάνε διάφορες προσπάθειες...κατά την γνώμη μου είναι ένα μέσον για να σου δημιουργηθεί η πρώτη αντίσταση. Είχα δοκιμάσει ακόμα και τσαμπίξ (πολύ ισχυρό φάρμακο για την διακοπή του τσιγάρου)...δεν πρόλαβα να δω αποτέλεσμα, γιατί διάβασα τις παρενέργειες και προτίμησα το τσιγάρο...
Γιαυτό λοιπόν ό,τι κάνει κανείς καλό είναι...το πιο πιθανό είναι να ξαναρχίσει και το πιο σημαντικό να μην αποβάλλει την ιδέα του κοψίματος... -
μετα απο 2 χρονια (οχι σερι ) ατμισματος...
μεταφερω δικες μου εμπειριες, φιλων, και ατμιστων απο αλλο φορουμ:
-
το ατμισμα βοηθαει να σταματησεις το καπνισμα;
σαφεστατα ναι! Οι περισσοτεροι δεν ξαναβαζουν τσιγαρο στο στομα τους. Οπως ξαναειπα ομως, πολλοι αγοραζουν προιοντα που ειναι κακης ποιοτητας ή δεν ξερουν να τα χρησιμοποιουν. Αυτο συνηθως τους ξαναγυριζει στο τσιγαρο. Εγω κανω 1-2 την εβδομαδα, αν τυχει. Αν δεν τυχει, δε μου λειπει. -
ειναι πιο υγιεινο απο το καπνισμα;
καμια σχεση. Οι καπνιστες αναφερουν εμφανη διαφορα στην υγεια τους μεσα σε 3-5 μερες. Κυριως στην αναπνοη. Πρακτικα ειναι να σαν να διακοπτεις το καπνισμα (αυτο κανεις αλλωστε ). Απο ακτινογραφιες και σπινθηρογραφηματα εχουμε δει οτι τα αποτελεσματα ειναι ιδια με καποιον που διακοπτει το καπνισμα. -
ειναι τελειως αβλαβες;
δεν υπαρχει καποια μελετη που να δειχνει συγκεκριμενες επιπτωσεις. Η νικοτινη βεβαια ειναι δηλητηριο σε καθε περιπτωση. Αλλα η ποσοτητα που απορροφαται απο τον οργανισμο ειναι ελαχιστη, μαλλον λιγοτερη απο του τσιγαρου. Ειμαι απολυτως βεβαιος οτι αν ηταν εστω και λιγο βλαβερο, οι καπνοβιομηχανιες θα ειχαν ηδη χρηματοδοτησει ερευνες που θα το ειχαν αποδειξει. -
δεν εχω με τι να ασχοληθω, να ξεκινησω το ατμισμα;
οχι ρε μαλακα!
τωρα ειδα για το champix. Eιχα δοκιμασει. Κανει δουλεια, παρενεργειες δεν ειδα. Δυστυχως δεν ολοκληρωσα τη θεραπεια. Πανακριβο βεβαια!
-
-
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
Για το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα πω κάτι που άκουσα με κάθε επιφύλαξη. Γνωστός που καπνίζει 2+ πακέτα βαριά τσιγάρα, ρώτησε τον γιατρό του για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.** Η απάντηση του γιατρού ήταν μακριά ... καλύτερα να συνεχίσεις να καπνίζεις παρά αυτό Δεν ξέρω τι ειδικότητας ήταν ο γιατρός αλλά όσο να ναι κάτι παραπάνω θα ξέρει.**
Έχει ακουστεί από κάπου (πέρα απο τις γενικότητες του troktiko) ότι υπάρχει πιθανότητα να βλάπτει σοβαρά την υγεία και ήταν τόσο κατηγορηματικός ?Εμ βεβαια τοσες ερευνες υπαρχουν και τοσα πειραματα που εχει αποδειχτει περιτρανα οτι ειναι βλαβερο
Στειλε με πμ το ονομα του γιατρου να μην περασω ουτε απεξω διοτι ειναι επικινδυνος ο ανθρωποςΤα πραγματα ειναι απλα...ακομα δεν εχει αποδειχτει αν το ΗΤ ειναι η δεν ειναι βλαβερο για τον οργανισμο,και μπορει να περασουν χρονια μεχρι να αποδειχτει.(εδω ενα φαρμακο βγαινει και μετα απο 10 χρονια μπορει να αποδειχντει με ερευνες οτι τελικα κανει κακο παρα καλο)
Και προσωπικα επειδη εγω δεν μπορω να κοψω το τσιγαρο ετσι απλα,προτιμω να ατμιζω αντι να καπνιζω.
Κλεβω και μια ατακα απο ενα φορουμ που λεει.
Ειναι να παιξεις ρωσικη ρουλετα και σου εχουν δυο οπλα στο τραπεζι να διαλεξεις...
Το ενα σου λενε πως εχει στανταρ μια σφαιρα μεσα,ενω το δευτερο ισως εχει ισως και να μην εχει
Ποιο θα διαλεγες? -
Είναι να σου γυρνάνε τα μάτια...
Το απαγορεύουν λέει γιατί έχει νικοτίνη...! (όσα έχουν, για τα υπόλοιπα δεν ξέρουν... και φυσικά θα αργήσουν να μάθουν)
Seriously...???
Το κανονικό τσιγάρο που εχει νικοτίνη και 60+ καρκινογόνες ουσίες μαζί είναι λογικό να κυκλοφορεί ελεύθερα...
Και επιτέλους πότε θα βρεθεί κάποιος να μας κόψει και την καφείνη γιατί με αυτά που βλέπω τελευταία τα νεύρα μου δεν είναι καλά...
Υποκριτές... -
μάλλον αυτοί που στρέφονται εκεί δεν έχουν καμία όρεξη να κόψουν το τσιγάρο γενικώς.
Προφανώς, ποιό είναι το κακό όμως? Δεν υπάρχει μόνο άσπρο - μαύρο, μ@λ@κας καπνιστής - μάγκας που το έκοψε,
την με μια όχι ''κατώτερη'' αλλά λίγο διαφορετική, μόνο ως θετικό μπορώ να το δώ.Μα συνεχίζεις να είσαι εθισμένος στην νικοτίνη. Αυτό δεν είναι κακό;
edit
Επίσης έχω την άποψη ό,τι για να δελεάσεις κάποιον άνθρωπο να κόψει το τσιγάρο καλύτερα είναι να του δείξεις πόσα λεφτά χάνει για το τίποτα και τι θα μπορούσε να κάνει με αυτά τα λεφτά, γιατί κανένας δεν πιστεύει ό,τι θα πάθει κακό (στην υγεία του) από το τσιγάρο.
Συνήθως πιστεύουν ό,τι τα κακά θα τα πάθουν οι άλλοι... -
Το πρωί είδα στη τηλεόραση ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο απαγορεύθηκε...
Ηλεκτρονικο Τσιγαρο,μια καλη εναλλακτικη του καπνισματος