-
Κ για του λογου το αληθες:
Ο χρήστης ΕΟΦ σε δελτιο τυπου έγραψε:
Ηλεκτρονικό τσιγάρο
**Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα του καπνίσματος και περιέχουν νικοτίνη, όπως είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο με χρήση νικοτίνης, υπάγονται στα «φαρμακευτικά προϊόντα» και συνεπώς δεν επιτρέπεται να τεθούν στην αγορά χωρίς άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου από τον ΕΟΦ. Ουδεμία τέτοια άδεια έχει μέχρι σήμερα χορηγηθεί από τον ΕΟΦ και ούτε έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα με την προβλεπόμενη από το νόμο τεκμηρίωση για την ποιότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εν λόγω προϊόντων, ώστε να αξιολογηθούν.
Ως εκ τούτου, κυκλοφορούν χωρίς άδεια και είναι παράνομα όσα νικοτινούχα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου βρίσκονται στην αγορά.
Ο ΕΟΦ, ήδη από τις 25/7/2008, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, εξέδωσε απόφαση απαγόρευσης της διακίνησης όλων των προϊόντων που περιέχουν νικοτίνη και πωλούνται μαζί με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Επιπλέον, ο ΕΟΦ προέβη σε κατάσχεση και καταστροφή ποσοτήτων προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου με χρήση νικοτίνης που βρέθηκαν στην αγορά και επέβαλε τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Οι έλεγχοι της αγοράς συνεχίζονται.
**
Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή του καταναλωτικού κοινού στο γεγονός ότι τα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου με χρήση νικοτίνης δεν είναι εγκεκριμένα και επομένως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται, καθότι δεν έχει αξιολογηθεί η ασφάλειά τους.Απαγορεψαν το ηλεκτρονικο τσιγαρο 'επειδη δεν ξερουν αν ειναι βλαβερο', ενω
Θα ξαναγινω κουραστικος και θα πω....
Τιποτα δεν απαγορεψαν.....
Περασε κανας νομος απαγορευσης στη βουλη και δεν το πηρα χαμπαρι?Μια @α@αρια πεταξανε μεσω ΜΜΕ για να κοψουν αντιδρασεις...
Οπως εγραψα λοιπον πιο πανω, δεν χρειαζεται να 'περασει νομος απο τη Βουλη' για τα παντα. Υπαρχουν διαταξεις που ισχυουν κ αφορουν το θεμα μας.
Χωρίς να ξέρω τι ακριβώς έχει συμβεί αλλά κι εγώ ο ίδιος άκουσα από ραδιοφωνικό σταθμό ότι απαγορεύτηκε το ηλεκτρονικό τσιγάρο,
- τιποτα δεν απαγορευτηκε
Επιμενετε?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κ για του λογου το αληθες:Ηλεκτρονικό τσιγάρο
**Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα του καπνίσματος και περιέχουν νικοτίνη, όπως είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο με χρήση νικοτίνης, υπάγονται στα «φαρμακευτικά προϊόντα» και συνεπώς δεν επιτρέπεται να τεθούν στην αγορά χωρίς άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου από τον ΕΟΦ. Ουδεμία τέτοια άδεια έχει μέχρι σήμερα χορηγηθεί από τον ΕΟΦ και ούτε έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα με την προβλεπόμενη από το νόμο τεκμηρίωση για την ποιότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εν λόγω προϊόντων, ώστε να αξιολογηθούν.
Ως εκ τούτου, κυκλοφορούν χωρίς άδεια και είναι παράνομα όσα νικοτινούχα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου βρίσκονται στην αγορά.
Ο ΕΟΦ, ήδη από τις 25/7/2008, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, εξέδωσε απόφαση απαγόρευσης της διακίνησης όλων των προϊόντων που περιέχουν νικοτίνη και πωλούνται μαζί με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Επιπλέον, ο ΕΟΦ προέβη σε κατάσχεση και καταστροφή ποσοτήτων προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου με χρήση νικοτίνης που βρέθηκαν στην αγορά και επέβαλε τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Οι έλεγχοι της αγοράς συνεχίζονται.
**
Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή του καταναλωτικού κοινού στο γεγονός ότι τα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου με χρήση νικοτίνης δεν είναι εγκεκριμένα και επομένως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται, καθότι δεν έχει αξιολογηθεί η ασφάλειά τους.Απαγορεψαν το ηλεκτρονικο τσιγαρο 'επειδη δεν ξερουν αν ειναι βλαβερο', ενω
Θα ξαναγινω κουραστικος και θα πω....
Τιποτα δεν απαγορεψαν.....
Περασε κανας νομος απαγορευσης στη βουλη και δεν το πηρα χαμπαρι?Μια @α@αρια πεταξανε μεσω ΜΜΕ για να κοψουν αντιδρασεις...
Οπως εγραψα λοιπον πιο πανω, δεν χρειαζεται να 'περασει νομος απο τη Βουλη' για τα παντα. Υπαρχουν διαταξεις που ισχυουν κ αφορουν το θεμα μας.
Χωρίς να ξέρω τι ακριβώς έχει συμβεί αλλά κι εγώ ο ίδιος άκουσα από ραδιοφωνικό σταθμό ότι απαγορεύτηκε το ηλεκτρονικό τσιγάρο,
Επιμενετε?
Επιμενω πως το ΗΤ σαν τσιγαρο δεν εχει και δεν μπορει να αποαγορευτει
Αυτο που μπορουν και πανε να μπλοκαρουν ειναι τα υγρα με νικοτινη,
Η διαταξη που αναφερεις αναφερεται στα υγρα με νικοτινη και οχι στη συσκευη
Ο εοφ δεν εχει καμια σχεση με απαγορευση συσκευης
Αν θες το καταλαβαινεις αν παλι οχι δικαιωμα σουΚαι ενα ποστ παρακατω απο ενα συνατμιστη που πηγε να ενημερωθει ο ιδιος στον ΕΟΦ
**Επειδή πήγα σήμερα στον ΕΟΦ και συζήτησα το θέμα, για να λάβω επίσημη απάντηση και όχι παπαγαλισμούς από δημοσιογραφάκια, έχω να σας πω τα εξής:
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως συσκευή επιτρέπεται. Και θα επιτρέπεται.
Ατμιστικά υγρά χωρίς νικοτίνη είναι επίσης επιτρεπόμενα για κυκλοφορία και δεν αφορούν τον ΕΟΦ καθώς είναι αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.Αυτά που απαγορεύει από το 2008 το καλοκαίρι ο ΕΟΦ είναι τα ατμιστικά υγρά με νικοτίνη. Βάσει της αποφάσεως του με αρ.πρωτ.49959/25-7-2008 με ΘΕΜΑ: 'Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης όλων των προϊόντων που πωλούνται μαζί με το ηλεκτρονικό τσιγάρο/πούρο, ή και ανεξάρτητα, και περιέχουν νικοτίνη.
Η αναζωπύρωση του θέματος οδήγησε σε δελτίο τύπου που επίσης επισυνάπτω. http://e-espa.gr/apagorefsi.pdfΣτην απόφαση αυτή, o ΕΟΦ βασίζεται όπως αναφέρει στα 'έχοντας υπόψη' έγγραφα:
1)Στο άρθρο 6, παρ.2, εδ.9 του Ν. 1316/83
2)Στο από 3/7/2008 Υπηρεσιακό Σημείωμα της Δ/νσης Αξιολόγησης για το προϊόν ηλεκτρονικό τσιγάρο
3) Οι από 19/7/2008 Κατευθυντήριες Γραμμές του European Medicines Agency 'Guideline on the Development of Medicinal Products for the treatment of Nicotine Dependence'Δηλαδή βασίζεται:
-
Στο νόμο του 1983, 23 χρόνια πριν γίνει το η.τ. πράξη και εφόσον δεν δέχεται πως από τότε τα πράγματα έχουν εξελιχθεί. Ορίζει εκεί ότι όσα προϊόντα έχουν νικοτίνη είναι φαρμακευτικά αφού εξαιρεί με μαγικό τρόπο τα κανονικά καρκινογόνα τσιγάρα. Να θυμήσω ότι η νικοτίνη περιέχεται σε εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα. Επίσης η γλυκερίνη σε οδοντόκρεμες, καλλυντικά. Η προπυλενογλυκόλη επίσης σε υγρά ψυγείων. Ωστόσο η ιδιότητα του τελικού προϊόντος δεν καθορίζεται από μία ουσία. Αλλιώς, εφόσον ο χυμός πορτοκάλι περιέχει βιταμίνη C θα ήταν συμπλήρωμα διατροφής.
-
Η Διεύθυνση Αξιολόγησης αποτελείτο από ένα πνευμονολόγο και κάποιους ακόμα υπαλλήλους του ΕΟΦ που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο πρέπει να είναι φαρμακευτικό (;), να πωλείται από φαρμακεία (;) Θα ήθελα πολύ να μάθω ποιοι απποτελούσαν την Επιτροπή και αν τώρα είναι ιδιοκτήτες Ιατρείων Διακοπής Καπνίσματος. Η Δ/νση Αξιολόγησης δεν στηρίχθηκε φυσικά σε μελέτες, δεν διεξήγαγε καμία έρευνα ή κλινική μελέτη, δεν χρησιμοποίησε διεθνή βιβλιογραφία. Απλά, συζήτησε και ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕ. Κάποιοι συζητώντας έβγαλαν ένα συμπέρασμα κουβέντας. Αυτό το σημείο είναι το πιο ΤΡΥΠΙΟ.
-
Οι κατευθυντήριες γραμμές για φαρμακευτικά και ιατρικά προϊόντα που σχετίζονται με την εξάρτηση της νικοτίνης, αυθαίρετα συσχετίστηκαν με εναλλακτικό τρόπο καπνίσματος. Ό,τι νά'ναι. Πάλι καλά που δεν εφάρμοσαν οδηγία για τα υπόθετα γιατί θα απαιτούσαν τη λίπανση των cartridge πριν την είσοδό τους στον ατμοποιητή.**
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Επιμενετε?
μεχρι χθες ναι, για σημερα δεν ξερω αν εγινε κατι
τι να απαγορευτει βρε, εγω σημερα ατμιζα μεσα στο αεροπλανο
-
@ spiros
διαβασε ρε παιδι μου τι γραφω πιο πανω. Δελτιο τυπου του ΕΟΦ ειναι που γραφει 'απαγορευεται η διαθεση τετοιων προιοντων αν αυτα περιεχουν νικοτινη'. Εσυ αυτο στο οποιο ενιστασαι ειναι οτι δεν απαγορευεται η χρηση?
Ε ενταξει, απαγορευεται η διαθεση αλλα οποιος ειναι μαγκας κ προλαβε να αγορασει (ή αγοραζει απο εξωτερικο), μπορει να το χρησιμοποιει ελευθερα. Κ εγω για την πωληση του προιοντος μιλαγα πιο πανω.
@bujinkan
Δηλαδη αυτο που μου λες ειναι οτι ενιστασαι οταν εγω λεω 'απαγορευτηκε το e-τσιγαρο με νικοτινη', γιατι 'δεν απαγορευτηκε το e-τσιγαρο σαν συσκευη, αλλα η χρηση του με λαδια που εχουν νικοτινη'? Αυτο ηταν το προβλημα σου στα λεγομενα μου? Οκ, δεν ειναι πατατα, ειναι γεωμηλο...Συμφωνουμε οτι με αυτη την αποφαση του ΕΟΦ, οποιος πουλαει λαδια με νικοτινη ειναι παρανομος? -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@ spirosδιαβασε ρε παιδι μου τι γραφω πιο πανω. Δελτιο τυπου του ΕΟΦ ειναι που γραφει 'απαγορευεται η διαθεση τετοιων προιοντων αν αυτα περιεχουν νικοτινη'. Εσυ αυτο στο οποιο ενιστασαι ειναι οτι δεν απαγορευεται η χρηση?
Ε ενταξει, απαγορευεται η διαθεση αλλα οποιος ειναι μαγκας κ προλαβε να αγορασει (ή αγοραζει απο εξωτερικο), μπορει να το χρησιμοποιει ελευθερα. Κ εγω για την πωληση του προιοντος μιλαγα πιο πανω.
απαντησα στο ακριβως απο πανω. Η πωληση υγρων με νικοτινη απαγορευεται εδω και χρονια, απλα τωρα το ανακαλυψαν.
η χρηση δεν απαγορευεται, και επειδη μπορεις ετσι και αλλιως να ισχυριστεις οτι ατμιζεις υγρο χωρις νικοτινη, κανεις δε μπορει να σου πει τιποτε.
βεβαια υγρα με νικοτινη πωλουνται ελευθερα στην ΕΕ, αρα παλι καναμε παγκοσμια 1η
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
@ spirosδιαβασε ρε παιδι μου τι γραφω πιο πανω. Δελτιο τυπου του ΕΟΦ ειναι που γραφει 'απαγορευεται η διαθεση τετοιων προιοντων αν αυτα περιεχουν νικοτινη'. Εσυ αυτο στο οποιο ενιστασαι ειναι οτι δεν απαγορευεται η χρηση?
@bujinkan
Δηλαδη αυτο που μου λες ειναι οτι ενιστασαι οταν εγω λεω 'απαγορευτηκε το e-τσιγαρο με νικοτινη', γιατι 'δεν απαγορευτηκε το e-τσιγαρο σαν συσκευη, αλλα η χρηση του με λαδια που εχουν νικοτινη'? Αυτο ηταν το προβλημα σου στα λεγομενα μου? Οκ, δεν ειναι πατατα, ειναι γεωμηλο...Συμφωνουμε οτι με αυτη την αποφαση του ΕΟΦ, οποιος πουλαει λαδια με νικοτινη ειναι παρανομος?ναι αυτο ειναι το προβλημα διοτι αυτη ακριβως ειναι παραπληροφορηση που περνανε στον κοσμακη.....απο προχτες που βγηκε αυτη η παπαρια η ειδηση καθε μερα ακουω και απο 4-5 διαφορετικα προβατα.....ααα το απαγορευσανε και το ΗΤ...
(σωπα ρε μεγαλε και απο που το ξερεις?......μα τοπανε στην τηλεοραση.....)Και φυσικα στην αρχη παντα ξεκιναγα να απαντησω αλλα βαρεθηκα και τωρα οταν ακουω τετοιες βλακειες απλα δεν απανταω
-
Ελαβα καινουργιο εργαλειο εχτες....
Προς το παρον συνδυαστηκε με αυτο το cartotank
Μιλαμε για πολυ ντουμανι
-
Πολύ ωραία τα tank ρε γαμώτο αλλά δεν είχε το Κινεζομάγαζο από όπου παρήγγειλα. Είχε φέρει και η nobacco τα ίδια με
12 ευρώ αλλά έγιναν... ατμός τις πρώτες μέρες. Από εξωτερικό το πήρες, τα συμβατά cartomizer πόσο κοστίζουν?
Εγώ για μπαταρία πήγα μια και καλή εδώ, να ατμίζω καμιά βδομάδα χωρίς φόρτιση, αν πάρω αργότερα και cartotank
σαν το δικό σου θα είμαι άρχοντας.
http://www.healthcabin.net/index.php?main_page=product_info&cPath=1082_1083&products_id=7901 -
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
Πολύ ωραία τα tank ρε γαμώτο αλλά δεν είχε το Κινεζομάγαζο από όπου παρήγγειλα. Είχε φέρει και η nobacco τα ίδια με
12 ευρώ αλλά έγιναν... ατμός τις πρώτες μέρες. Από εξωτερικό το πήρες, τα συμβατά cartomizer πόσο κοστίζουν?
Εγώ για μπαταρία πήγα μια και καλή εδώ, να ατμίζω καμιά βδομάδα χωρίς φόρτιση, αν πάρω αργότερα και cartotank
σαν το δικό σου θα είμαι άρχοντας.
http://www.healthcabin.net/index.php?main_page=product_info&cPath=1082_1083&products_id=7901απο εδω πηρα της Nobacco
Τα καρτο τωρα ταφερε και νομιζω κανουν καν 4αρι ευρω? καπου εκειΡε γαμωτο εγραψα γραμμα στον αηβασιλη.......λες να?
-
αυτο εχω, να το παρεις, θα γλυτωσεις πολλα λεφτα που θα πεταξεις μεχρι να καταληξεις οτι αυτο ηθελες απο την αρχη...
αλλιως παρε το lava με πολυ λιγοτερα λεφτα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αυτο εχω, να το παρεις, θα γλυτωσεις πολλα λεφτα που θα πεταξεις μεχρι να καταληξεις οτι αυτο ηθελες απο την αρχη...αλλιως παρε το lava με πολυ λιγοτερα λεφτα.
Καταρχην το lava ειναι μεγαλυτερο.....
Εσυ με το pro ατμιζεις παντου η το εχεις μονο για το σπιτι?
Δεν ειναι λιγο τεραστιο για εξω?
Κερναω καφε λουτρακι αλλα θαρθεις με το provari ε? -
παντου φυσικα, συνηθεια ειναι το μεγαθος, κοινως στα π@παρια μου
να ερθω για καφε, αλλα με το νεο ετος γιατι τωρα ειμαι 2000χλμ μακρια
αυριο θα τους προκαλεσω πολιτισμικο σοκ -
-
-
Δεν βλεπω ζωντανω το θεμα περι ΗΤ
Τι εγινε? δεν εχουμε αρκετους ατμιστες εδω μεσα?Τελοςπαντων ας γραψω για την καινουργια μου αγορα
Μπηκα και εγω στον κοσμο των Mods με ενα μεταβλητου βολταζ lavatube
Μια χαρα μοντακι με μπαταριες 18650 που βγαζουν ανετα ενα 12ωρο με 15ωροΦυσικα σαν μοντ που ειναι εχει και το καταληλο μεγεθος
lavatube variable voltage mod by bujinkan, on Flickr
lavatube variable voltage mod by bujinkan, on Flickr
lavatube variable voltage mod by bujinkan, on Flickr -
Eπισης να πω πως συμφωνα με το quit now widget του android αυτη τη στιγμη ειμαι 36 μερες ανευ τσιγαρου, εχω γλυτωσει 1468 τσιγαρα οπως επισης 293,74 ευρω
-
30η ημέρα και με αρκετό στόκ για να βγάλω τουλάχιστον μισό χρόνο.
-
Ο χρήστης bihlas87 έγραψε:
30η ημέρα και με αρκετό στόκ για να βγάλω τουλάχιστον μισό χρόνο.inawera ειναι οι βασεις απο πισω?
-
οι ατμοποιητες ειναι λιγοι για 6 μηνες...
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
inawera ειναι οι βασεις απο πισω?Nαι όπως και τα αρώματα, τα οποία βέβαια θα μου κρατήσουν περισσότερο.
οι ατμοποιητες ειναι λιγοι για 6 μηνες...
Δεν είναι μόνο αυτοί στην φωτό, έχω άλλα 4 carto για τα tank και ακόμα έναν ce2, δεν ατμίζω και τόσο πάντως.
Ηλεκτρονικο Τσιγαρο,μια καλη εναλλακτικη του καπνισματος