Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Eίχα διαβάσει κι εγω πριν λίγους μηνες σχετικά με τον ατμό, ωστε να το γυρίσω εκει αν άξιζε. Απ' ο,τι θυμάμαι όμως, έχει και αυτό τους κινδύνους του, όσον αφορά την υγεία. Απλά τώρα δε θυμάμαι λεπτομερως πού ενοχλεί και τί κινδυνους κρύβει...(νομίζω έχει πάλι νικοτίνη, αλλα όχι πισσα, κατι τετοιο τέσπα....).Τελικά δεν ασχολήθηκα και 27 Μαϊου έκανα το τελευταίο πραγματικό τσιγάρο (στριφτό) μετά απο 17 χρόνια καπνίσματος. Είχα κάνει μόνο μία αποπειρα στο παρελθόν, προπερσι, όπου τότε είχα βάλει αυτοκόλλητα nicorette κι έκανα επι 1 και κάτι μηνα, ενα τσιγάρο την ημέρα (το πρωί με τον καφέ). Συντομα το ξαναρχισα κανονικά. Τη 2η και τελευταία φορά το έκοψα μαχαίρι, με αφορμή όμως μια βρογχίτιδα που περασα (φυσικά δεν ήταν η πρώτη, ηταν όμως η καταλυτική...).
ΞΕΧΑΣΤΕ ΑΤΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣ....!!! ΜΠΟΡΕΙΤΕ...!! Πάρτε το απόφαση και παλέψτε το...!! Το κάπνισμα είναι μια απολαυση, αλλα κι εξαρτηση...!! Αυτό που μου τον σηκώνει τώρα που το έχω κόψει (γιατί είναι βέβαιο οτι τα έχω καταφερει), δεν είναι ούτε η καλύτερη υγεία μου, ούτε τίποτα...(υπάρχουν 1002 λόγοι που μπορεί να πάω χαμένος, την Κυριακη θα πάω για αναρρίχηση πχ, ή μπορεί ακόμη κι απο το τσιγάρο αφου χρειάζονται υποτίθεται 15 χρόνια μη καπνίσματος για να ισοφαριστούν οι πιθανότητες για εμφανιση καρκίνου με εναν μη καπνιστή ). Η μεγαλύτερη καύλα είναι που νικησα τα δεσμά της εξάρτησης και μάλιστα σε εποχές που ψυχολογικά δεν έχω υπάρξει ποτέ χειρότερα....!!!
Σορρυ για το O.T, απλά αν μπορέσω να πείσω έστω κι εναν να το κόψει, έχει τη σημασία του....
Θα συμφωνήσω απολύτως!!! Και έχει σημασία η συμφωνία ενός βαρύ καπνιστή (έτσι ανέφεραν στο ιστορικό μου όταν τους έλεγα για τα 3+ πακέτα που κάπνιζα για 35 χρόνια) ο οποίος το έκοψε...
Θα μπορούσα να σας πω χιλιάδες κακά που κάνει το τσιγάρο. Αλλα δεν είναι εκεί το μυστικό. Το μυστικό είναι στα καλά που θα δείτε μόλις το κόψετε...και εκεί είναι το κουμπί της επιτυχίας του κοψίματος.
Αντοχή, ενίσχυση της όσφρησης, ενίσχυση της γεύσης, σεξουαλική ενίσχυση κλπ κλπ
Αυτή η συζήτηση που κάνετε γύρω απο τα ΗΤ και άλλους τρόπους τιθάσευσης της συνήθειας αυτής, είναι απολύτως θετική...
Κρατήστε στο μυαλό σας (όλα απο εκεί ξεκινάνε) την επιθυμία να το κόψετε...
Μην αντιδράτε με τους αντιπαθητικούς αντικαπνιστές...
Μην απογοητευόσαστε με όποια αποτυχία προσπάθειας...
Να θυμόσαστε συνέχεια την άσχημη γεύση που είχε το πρώτο σας τσιγάρο...ναι αυτό που ανάψαμε για μαγκιά ή περιέργεια...
Μην χρησιμοποιείτε την 'έκφραση κόβω το τσιγάρο'...προτιμήστε το 'διακόπτω το τσιγάρο' ...προκαλεί μικρότερη ψυχολογική πίεση.
Ελπίζω να βοήθησα και εγώ, έστω και έναν...