-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επιχειρήματα ή στερεότυπα ?Στερεότυπα ε; Είναι προφανές ότι τα ψέματα, το βόλεμα και οι υπεκφυγές σας χαρακτηρίζουν. Βγαίνει λοιπόν ο ήρως και λέει ότι μένει Ελλάδα για να δώσει τον αγώνα και τη μάχη. Ρωτώ πια μάχη και πως αγωνίζεσαι. Μηδέν. Μήπως γράφει και ο Βενιζέλος εδώ;
-
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Επιχειρήματα ή στερεότυπα ?
Στερεότυπα ε; Είναι προφανές ότι τα ψέματα, το βόλεμα και οι υπεκφυγές σας χαρακτηρίζουν. Βγαίνει λοιπόν ο ήρως και λέει ότι μένει Ελλάδα για να δώσει τον αγώνα και τη μάχη. Ρωτώ πια μάχη και πως αγωνίζεσαι. Μηδέν. Μήπως γράφει και ο Βενιζέλος εδώ;
Δεν μας λες εσύ καλύτερα πώς ορίζεις τον αγώνα;
Ειλικρινά, προσπαθώ να απαντήσω όσο πιο κόσμια γίνεται γιατί με βλέπω για εδώ:
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
@ tryphon
Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιό δικαίωμα εκφράζεσαι υποτιμητικά για τους άλλους. Στην Ελλάδα των μνημονίων με τα χαράτσια και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τις δικιές τους δουλειές ή εργάζονται σε επιχειρήσεις και όλοι βοηθούν τη χώρα τους. Ακόμα και αυτοί που εργάζονται στο εξωτερικό. Και σαφώς βοηθούν και τους δικούς τους ανθρώπους. Από εκεί και πέρα, έχεις σκεφτεί τί σε κάνει εσένα να ξεχωρίζεις από όλους αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν την καθημερινή μάχη παρόλα τα προβλήματα; Έλα εδώ να δεις πως είναι να σου κόβουν το μισθό, να σου βάζουν χαράτσια συνεχώς και να βγαίνεις από τον προυπολογισμό σου, να κόβουν τη σύνταξη των γονιών σου, να αυξάνουν τους φόρους κλπ, και μετά τα ξαναλέμε. Άντε και πολύ ασχοληθήκαμε μαζί σου.
Τι ακριβώς σε πείραξε; Το «ραγιάδες» μήπως; Όλα τα δεινά που αναφέρεις δεν ήρθαν απ’ το πουθενά. Προέκυψαν από την αδιαφορία και την ανοχή της πλειοψηφίας. Νόμιζαν ότι το πάρτυ θα συνεχιζόταν για πάντα. Νόμιζαν ότι η πολιτική είναι κάτι το μακρυνό που δεν τους αφορά και κλείστηκε ο καθείς στον μικρόκοσμό του. Δεν είναι χαρακτηριστικά ραγιάδων αυτά;
Ενω ολοι αυτοι που επελεξαν να ζησουν καπου αλλου , το εκαναν γιατι σκεφτηκαν την προοδο του τοπου που ζουν , και οχι την παρτη τους ?
Επελεξαν να ζησουν καπου, οπου αλλοι εφτιαξαν τους κανονες , αλλοι δημιουργησαν τις δομες του κρατους και απλα ακολουθουν . -
Οταν εγώ είχα επιχείρηση στην Ελλάδα (υπάρχει ακόμα και είναι πρωτοπόρα παγκοσμίως στον τομέα της και 100% εξαγωγική, απλά επέλεξα να αποχωρήσω με το αζημίωτο €€€) και πλήρωνα φόρους και ΙΚΑ-ΤΣΜΕΔΕ και απασχολούσα κάμποσους 'solutions architects' σαν και λόγου σου, εσύ προτιμούσες να παριστάνεις εκ του ασφαλούς τον Ελβετό και μετά να ρωτάς αφ΄υψηλού 'τι κάνετε'.
Οπότε κάνε μου τη χάρη και ρώτα με το στυλάκι σου μόνο αν μπορείς να αντιπαραθέσεις κάτι καλύτερο, αλλιώς
(Και μη ρωτήσεις τι κάνω τώρα, αν μη τι άλλο βγάζω περισσότερα από σένα σε λιγότερο βαρετό μέρος του κόσμου και εξακολουθώ να πληρώνω φόρους-ΤΣΜΕΔΕ κτλ. στην Ελλάδα οπότε και πάλι )
Εσύ λοιπόν τι έκανες για την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια εκτός από το να τη λοιδωρείς ? Τι της πρόσφερες εκτός από εισαγωγή €8400 το χρόνο ?
-
Πως δεν πρόσφερε ο Τρύφωνας στην Ελλάδα?
Πλάκα κάνετε.
Την απάλλαξε από την παρουσία του.Φαντάζεστε να κυκλοφορούσε ανάμεσά μας?
Θα ζούσαμε εικόνες σαν αυτές με τον Νορβηγό στην κατασκήνωση.
Μόνο που εδω τα πτώματα θα ήταν σε καμιά παραλία.Εκεί θα έβρισκε τα θύματά του. -
Δεν το πιστεύω. Αντί να ακούσετε τι λέει ο άλλος έρχεστε σε αντιπαράθεση. Λοιπόν σας έχω νέα. Η άλλη άποψη ΠΑΝΤΑ θα μας φαίνεται σαν 'βρισίδι' και πρόκληση. Αυτό είναι κανόνας της ανθρώπινης φύσης. Αποδεχτείτε το και τελειώνετε με αυτό.
Όσα σου έμαθε η μάνα σου είναι λάθος --Μπρέχτ.
2ον. Καμία κολυμβήθρα του Σιλωάμ δεν ξεπλένει τις κοροιδίστικες ενοχές 'γιατί είμαι έξω και δεν δίνω αγώνα στην Ελλάδα'. Κανείς δεν χρειάζεται να απολογηθεί σε κανέναν για το που πληρώνει φόρους. Όσο τουλάχιστον δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του σαν μεγάλο παιδί και να πει 'διότι περνάω καλύτερα' ή 'νομίζω ότι έτσι βοηθάω πιο πολύ' ή 'διότι μ' αρέσει η βροχή'.
3ον. Αν και δεν υπάρχει καμία ιστορική αναλογία: Πιο πατριώτες αυτοί που λάκισαν την 28η Μαίου 1453 ή αυτοί που έκατσαν και την 29η και περίμεναν τον άγγελο μέσα στην αγιασοφιά; -
Είπα εγώ ότι αγωνίζομαι η ότι πρόσφερα κάτι; Εσείς οι τεμπέληδες ψεύτες το είπατε.
Περιμένω ακόμα να μου πείτε τι κάνετε αλλά αφού δεν κάνετε ΤΙΠΟΤΑ τι να πείτε;
Μόνο μεγάλα λόγια και φραπεδιά....νέο-Ελληνες general managers και πρόεδροι. -
@imago
Δηλαδή πιστεύεις ότι 'δικαιούσαι δια να ομιλείς' για οποιοδήποτε θέμα ασχέτως των δικών σου πεπραγμένων ως προς αυτό ?Πχ. να λες 'α τα ζώα πως κινούνται στο δρόμο' αν και συ διπλοπαρκάρεις, περνάς με κόκκινο κτλ.
Οταν λοιπόν λες 'τι έχετε κάνει για την Ελλάδα' τότε αναμένω να μην το λές εκ του ασφαλούς διότι τότε η κριτική σου είναι άνευ ουσίας. Με άλλα λόγια, 'δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς'. Ασχέτως αν πολλά από αυτά που λες έχουν βάση (και άλλα είναι μαλακίες ολκής βασισμένες σε στερεότυπα, που ναι, έχουν σημαντική διαφορά από τα επιχειρήματα).
(α, και το να πληρώνεις φόρους ανελλιπώς στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου αυτονόητο)
Και τέλος, άλλο η καλοπροαίρετη κριτική με στόχο τη βελτίωση και άλλο η κακοπροαίρετη κριτική με στόχο την αυτοεπιβεβαίωση και την προσβολή των συνομιλητών. Αλλο να σου πω 'κοίτα, το κάνεις λάθος και πρέπει να κάνεις αυτό και αυτό' (ούτε μια πρόταση δεν έχουμε δει από τον συγκεκριμένο) και άλλο 'είσαι μαλάκας και ραγιάς'.
@tryphon
Εκτός από συλλήβδην χαρακτηρισμούς προς άπαντες έχεις κάτι άλλο να προσθέσεις στη συζήτηση ? -
Γιατί δεν απαντάει κανείς για τον περίφημο αγώνα; Απλά γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα απολύτως και όλοι μαζί καταστρέψατε τη χώρα σας. Τώρα έχετε και το θράσος να λέτε ότι αγωνίζεστε, ψεύτες, κλέφτες, κλπ.
-
γιατι εσυ απαντας ποτε, εκτος απο το να επαναλαμβανεις βλακειες ενος κομπλεξικου;
-
Ελα, αρκετα κρατησε η σημερινη ψυχοθεραπεια
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Τι θέλεις να πράξουμε ακριβώς; Να καταλάβουμε την κωλοχώρα σου; Εύκολο στρατιωτικώς!
Ούτε μια στο δισεκατομμύριο. Ευκολότερο να καταλάβουμε την Αμερική. Ούτε ο Χίτλερ δεν τόλμησε.
Κυριάκο μην το πιάνεις αυτό. Κανείς δεν ασχολήθηκε με την κουτσουλιά λόγω συμφερόντων. Το Ράιχ αλλά και όλοι οι ανώτατοι αξ/κοι της Βέρμαχτ, του κόμματος και της Λουφτβάφε είχαν τα χρήματά τους εκεί.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@imago
Δηλαδή πιστεύεις ότι 'δικαιούσαι δια να ομιλείς' για οποιοδήποτε θέμα ασχέτως των δικών σου πεπραγμένων ως προς αυτό ?Πχ. να λες 'α τα ζώα πως κινούνται στο δρόμο' αν και συ διπλοπαρκάρεις, περνάς με κόκκινο κτλ.
Μπερδεύεις την υποκρισία με την διαφορετική γνώμη. Η περίπτωση του διπλοπαρκαρίσματος είναι υποκρισία. Ως προς το γενικό δικαίωμα στη γνώμη, με βρίσκεις σύμφωνο. Γι' αυτό άλλωστε προβλέπεται και η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε ορισμένες περιπτώσεις.
Οταν λοιπόν λες 'τι έχετε κάνει για την Ελλάδα' τότε αναμένω να μην το λές εκ του ασφαλούς διότι τότε η κριτική σου είναι άνευ ουσίας. Με άλλα λόγια, 'δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς'. Ασχέτως αν πολλά από αυτά που λες έχουν βάση (και άλλα είναι μαλακίες ολκής βασισμένες σε στερεότυπα, που ναι, έχουν σημαντική διαφορά από τα επιχειρήματα).
(α, και το να πληρώνεις φόρους ανελλιπώς στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου αυτονόητο)
Και τέλος, άλλο η καλοπροαίρετη κριτική με στόχο τη βελτίωση και άλλο η κακοπροαίρετη κριτική με στόχο την αυτοεπιβεβαίωση και την προσβολή των συνομιλητών. Αλλο να σου πω 'κοίτα, το κάνεις λάθος και πρέπει να κάνεις αυτό και αυτό' (ούτε μια πρόταση δεν έχουμε δει από τον συγκεκριμένο) και άλλο 'είσαι μ@λ@κ@ς και ραγιάς'.
Θύμησέ μου σε παρακαλώ που ακριβώς είπα εγώ 'τι έχετε κάνει όλοι εσείς για την Ελλάδα'. Θέλω να δω και το πλαίσιο.
Κατά τα άλλα 'ραγιάδες' μας έχουν αποκαλέσει από τον Κοραή και τον Ανώνυμο της Ελληνικής Νομαρχίας, ίσαμε τον Αντρίκο Παπανδρέου. -
Γιατί δεν απαντάει κανείς για τον περίφημο αγώνα; Απλά γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα απολύτως και όλοι μαζί καταστρέψατε τη χώρα σας. Τώρα έχετε και το θράσος να λέτε ότι αγωνίζεστε, ψεύτες, κλέφτες, κλπ.Ψευτης και κλεφτης, εισαι εσυ και η οικογενεια σου, Βρωμογενιτσαρε.
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Γιατί δεν απαντάει κανείς για τον περίφημο αγώνα; Απλά γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα απολύτως και όλοι μαζί καταστρέψατε τη χώρα σας. Τώρα έχετε και το θράσος να λέτε ότι αγωνίζεστε, ψεύτες, κλέφτες, κλπ.
Ψευτης και κλεφτης, εισαι εσυ και η οικογενεια σου, Βρωμογενιτσαρε.
Μα εννοείται αγαπήτέ μου αυτό! Κρίνει εξ' ιδίων τα αλλότρια!
-
Γιατί δεν απαντάει κανείς για τον περίφημο αγώνα; Απλά γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα απολύτως και όλοι μαζί καταστρέψατε τη χώρα σας. Τώρα έχετε και το θράσος να λέτε ότι αγωνίζεστε, ψεύτες, κλέφτες, κλπ.Οι χαρακτηρισμοι σου επιστρεφονται εξ ολοκληρου.
Γραφεις και σε Ισπανικα,Πορτογαλικά,Ιταλικα φορα και τους αποκαλεις και εκεινους κλεφτες και ψευτες;Αρχισε να ψαχνεις θαλασσα για το μπανακι,θα σου χρειαστει πολυ συντομα.Κατανοητον;[mod]
-
@mods. Προτεινω να ανοιχθει ενα τοπικο στυλ 'ο τρυφωνας δινει πονο' η 'η ωρα του τρυφωνα' αμοντεραριστο και οποιος γουσταρει να μπαινει να του κανει ψυχοθεραπεια.
Μπας και αφησει κανα τοπικο στην ησυχια του, ουτως η αλλως η συνεισφορα του στο φορουμ ειναι μηδαμινη. Τουλαχιστον ο γαβριηλ εβαζε και καμμια φωτο
-
Είπα εγώ ότι αγωνίζομαι η ότι πρόσφερα κάτι; Εσείς οι τεμπέληδες ψεύτες το είπατε.Περιμένω ακόμα να μου πείτε τι κάνετε αλλά αφού δεν κάνετε ΤΙΠΟΤΑ τι να πείτε;
Μόνο μεγάλα λόγια και φραπεδιά....νέο-Ελληνες general managers και πρόεδροι.Κοίτα να δεις, έχω εργασθεί πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια για να έρχεσαι εσύ και να με αποκαλείς τεμπέλη.
Και για να μην σου χαλάσω το χατήρι, εργάζομαι σε εταιρία πληροφορικής που κάνει εξαγωγές. Και πληρώνω κανονικά τους φόρους μου και τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οι χαρακτηρισμοι σου επιστρεφονται εξ ολοκληρου.
Γραφεις και σε Ισπανικα,Πορτογαλικά,Ιταλικα φορα και τους αποκαλεις και εκεινους κλεφτες και ψευτες;Αρχισε να ψαχνεις θαλασσα για το μπανακι,θα σου χρειαστει πολυ συντομα.Κατανοητον;[mod]
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
@imago
Μπερδεύεις την υποκρισία με την διαφορετική γνώμη. Η περίπτωση του διπλοπαρκαρίσματος είναι υποκρισία. Ως προς το γενικό δικαίωμα στη γνώμη, με βρίσκεις σύμφωνο. Γι' αυτό άλλωστε προβλέπεται και η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε ορισμένες περιπτώσεις.
Ε μα γιαυτό μιλάω αγαπητέ. Πως νομιμοποιείται κάποιος που δεν έχει προσφέρει τίποτα στην πρώην χώρα του, αντιθέτως μόνο πήρε από αυτήν, να λέει ότι άλλοι δεν έχουν προσφέρει τίποτα στη χώρα τους ?
Α και κάτι άλλο:
Λες 'αντι να ακούσετε τι έχει να πει έρχεστε σε αντιπαράθεση'
Γιατί αυτός ακούει τι έχουμε να πούμε ?
Ρωτάει 'τι κάνατε για τη χώρα σας' αλλά όταν κάποιος του απαντήσει διαφορετικά από 'έπινα φραπέ στην παραλία' τον αποκαλεί ψεύτη, τεμπέλη και άλλα τέτοια χαρωπά. Πχ. εγώ του απάντησα 'έφτιαξα μια πετυχημένη επιχείρηση' = ουπς, το μοντέλο των τεμπέληδων δεν ισχύει, είδες την απάντηση...
Οπότε σε τι είναι καλύτερος ο tryphon από εμάς ? Τουλάχιστον εμείς πληρώνουμε φόρους στην Ελλάδα...Αν λέει 'καταστρέψατε τη χώρα σας' έχει δίκιο
Αν λέει 'είστε όλοι ψεύτες, τεμπέληδες κτλ.' έχει άδικο
Εσύ όμως λες 'αγνοήστε το δεύτερο, το πρώτο έχει σημασία'. Που δεν είναι έτσι φυσικά...Οταν λοιπόν λες 'τι έχετε κάνει για την Ελλάδα' τότε αναμένω να μην το λές εκ του ασφαλούς διότι τότε η κριτική σου είναι άνευ ουσίας. Με άλλα λόγια, 'δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς'. Ασχέτως αν πολλά από αυτά που λες έχουν βάση (και άλλα είναι μαλακίες ολκής βασισμένες σε στερεότυπα, που ναι, έχουν σημαντική διαφορά από τα επιχειρήματα).
Και τέλος, άλλο η καλοπροαίρετη κριτική με στόχο τη βελτίωση και άλλο η κακοπροαίρετη κριτική με στόχο την αυτοεπιβεβαίωση και την προσβολή των συνομιλητών. Αλλο να σου πω 'κοίτα, το κάνεις λάθος και πρέπει να κάνεις αυτό και αυτό' (ούτε μια πρόταση δεν έχουμε δει από τον συγκεκριμένο) και άλλο 'είσαι μ@λ@κ@ς και ραγιάς'.
Θύμησέ μου σε παρακαλώ που ακριβώς είπα εγώ 'τι έχετε κάνει όλοι εσείς για την Ελλάδα'. Θέλω να δω και το πλαίσιο.
Κατά τα άλλα 'ραγιάδες' μας έχουν αποκαλέσει από τον Κοραή και τον Ανώνυμο της Ελληνικής Νομαρχίας, ίσαμε τον Αντρίκο Παπανδρέου.Δεν αναφέρομαι σε σένα, συγνώμη για την καταχρηστική χρήση του β΄ ενικού, νόμιζα ότι θα ήταν προφανές...
Τέλος πάντων, κριτική χωρίς προτάσεις είναι κριτική της πούτσας, ελπίζω να συμφωνούμε σε αυτό...
Συγκρίσεις χωρών (Ελλάδα vs. Ελβετία, ΗΠΑ, Νεπαλ...) [Διάσπα