-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αυτον μην τον ειρωνευεσαι ειναι με το μερος σουΔεν είμαι εδώ για να κάνω φίλους, αλλά εχθρούς
Απλώς ήθελα να επισημάνω τον χάκερ #x3smeno@xladi και το σενάριο που έπλεξε, συνεχίστε το φατούρο στον πρόθυμο αυτό σβέρκοτα
-
Τετοιος καρπαζοεισπρακτορας ειχε καιρο να εμφανιστει
Ειδικα για εμας τους νεους που χασαμε τον αλησμονιτο -
Ο χρήστης tryphon έγραψε:
Έλεγα για Ελευσίνα, είναι καλά;Η Ελευσίνα και ο Πειραιάς, συγκεκριμένα, έχουν βγάλει τα πιο πολλά από τα λεφτά που υπάρχουν στις Ελβετικές Τράπεζες, αλλά λέμε τώρα...
Στην Ελλάδα τα χρήματα των φτωχών τα έχουν συγκεντρώσει με μουλωχτό τρόπο οι πλούσιοι με τις οικογένειές του και στην Ελβετία τα χρήματα όλων των πλουσίων του κόσμου τα έχουν συγκεντρώσει με εξίσου μουλωχτό και συνομωτικό τρόπο οι τραπεζίτες και ζουν καλά μαζί με όσους δουλεύουν για το σύστημα. Δε βλέπω μεγάλη διαφορά (ή μάλλον το ένα είναι σε εθνικό επίπεδο και το άλλο σε παγκόσμιο).
Τα περι ηθικής και ανθρωπισμού μαθήματα ενός μέσου Ελβετού προς ένα μέσο Έλληνα είναι πρώτης τάξης ανέκδοτο. Η μοναδική χώρα στον κόσμο που ως κύρια απασχόληση έχει τη διαφύλαξη του μαύρου χρήματος του πλανήτη (μαζί με κάτι νησάκια στον Ατλαντικό).Προς Tryphon:
-
Σέβομαι τη δουλειά σου και την επιλογή σου. Απόλυτα. Εκτιμώ τη γνώση σου και το γούστο σου, αλλά ρε άνθρωπε, έτσι όπως γράφεις πραγματικά και ένα ίχνος αλήθειας να έχεις με το μέρος σου το καταστρέφεις. Είσαι το πρώτο άτομο με το οποίο είχα αντιδικία μέσα στο φόρουμ και τότε, όπως και τώρα, η λογική σου μου φάνηκε εντελώς αντιφατική. Ίσως φταίει ότι είσαι πολλά χρόνια στο εξωτερικό και η σκέψη σου όταν μεταφέρεται στα Ελληνικά διαστρεβλώνει τα νοήματα, αλλά πραγματικά κάνεις συνέχεια λογικά άλματα.
-
Μην ξεχνάς ότι δεν είχαν όλοι τις δυνατότητες τις δικές σου στο ξεκίνημά τους. Διαβάζοντας το βιογραφικό σου βγάζω συμπέρασμα ότι δεν προέρχεσαι από την τυπική Ελληνική μικρομεσαία οικογένεια. Αντίθετα, λοιπόν, με εσένα, οι περισσότεροι από εμάς, προκειμένου να φτάσουν εκεί από όπου εσύ ξεκίνησες έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Άλλοι πάλι, δεν είχαν καν την επιλογή να κάνουν κάτι άλλο. Το βιογραφικό σου μου δείχνει ότι έχεις περιθώρια επιλογών στα εργασιακά σου. Αυτό είναι ένας ωραίος τρόπος για να αποκτήσεις πολυποικιλότητα στις εμπειρίες σου και να μπορείς να εμβαθύνεις ή να ανοίξεις τους εργασιακούς σου ορίζοντες κατά το δοκούν.
Αν έπρεπε να εργαστείς στην Ελλάδα αμέσως μετά τις σπουδές σου (ή και κατά τη διάρκειά τους) όπως πολλοί από εμάς, οι επιλογές σου θα ήταν εξαιρετικά περιορισμένες και θα σου άφηναν πολύ λιγότερα περιθώρια να εξελιχθείς. Αν χρειαζόσουν να δουλέψεις για να ζήσεις, όμως, δε θα το σκεφτόσουν καν. -
Η απόφαση του να αλλάξεις χώρα δεν είναι μόνο προσωπική. Πολλές φορές υπαρχουν υποχρεώσεις που δεν μπορείς να παραβλέψεις (γονείς ή συγγενείς που χρειάζονται φροντίδα, προβληματα υγείας κλπ κλπ).
-
Τι ακριβώς κάνεις εδώ; Προσπαθείς να πείσεις τον κόσμο ότι είναι καλύτερα στην Ελβετία από ότι στην Ελλάδα; Προσπαθείς να φέρεις περισσότερους Ελληνες μετανάστες στην Ελβετία; Και εν πάση περιπτώσει, αφού έχεις την ωραία σου τη ζωή εκειπέρα, τη συλλογάρα σου, τα παιδιά σου την οικογένειά σου ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ τι σε κόφτει και τι προσπαθείς να κάνεις 10 μέρες τώρα σε ένα φόρουμ γενικού ενδιαφέροντος μιλώντας σε 100 αγνώστους, προσβάλλοντας τη χώρα τους; (Στην θέση σου ένας λογικός άνθρωπος θα έλεγε 'βρε δεν πα να γα... ζωή σας και ζωή μου - ό,τι είχα να πω το είπα και άντε γεια').
Στους υπόλοιπους φίλους:
Λεβέντες, βγάλτε τα τσαρούχια σας ... σας είπε κάποιος ότι είναι καλύτερα έξω. Μάλιστα. Πείτε ευχαριστούμε πολύ, ψάξτε το και πράξτε αναλόγως. -
-
Αυτό το ποστ είναι σαν το γάλα μέσα στις μύγες
- οο
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Δεν είμαι εδώ για να κάνω φίλους, αλλά εχθρούςΜα ΓΙΑΤΙ;
Δεν είναι περίφημο να γράφει ο άλλος 'Ρε Αριστομένη, τι ασχολείσαι με τον γκάου; Στο βιβλίο που μου χάρισες, με αφιέρωση του Χανς Φον Φρικουλάινεν, που το αγόρασες δίπλα από την κρεπερί στο Παρίσι που φτιάχνουν σολομό με καπιστρόνε, γράφει για την περίπτωσή του, θυμάσαι έτσι; χαχαχα!'.
ΟΚ, καλές οι σχέσεις, αλλά άμα μεταφέρονται σε στυλ 'εμείς κι οι άλλοι' στο φόρουμ, είναι λίγο
-
Μα υπάρχουν και σκεπτόμενοι εδώ μέσα, λοιπόν όποιος δεν έχει γιαγιά κατάκοιτη φεύγει έξω, σαφές;
-
Ρε συ είσαι κάλος, Μετσοπροβειο, Μετσοπροβειο;...κι εκεί που κοιτούσα στο Linkedin για συνεδέρφους, ποιόν πετυχαίνω;
http://www.linkedin.com/pub/tryfon-geor ... /1/386/525
*
Education
Ecole polytechnique fédérale de Lausanne
Université de Neuchâtel
Lycée Léonin*Βρε λες να βρίσκεται εκεί η αιτία; Αρκετά από αυτά τα Καθολικά σχολεία έχουν κάψει πολύ κόσμο τελικά, είτε είναι με καλόγριες είτε με παπάδες. Κρίμα το σχολείο πάντως, δεν μπορώ να πω ότι πέτυχε στη περίπτωση αυτή. Όσο και να προσπαθείς βέβαια, μερικοί απλά δεν γίνονται άνθρωποι...
-
Μα υπάρχουν και σκεπτόμενοι εδώ μέσα, λοιπόν όποιος δεν έχει γιαγιά κατάκοιτη φεύγει έξω, σαφές;Οι σκεπτόμενοι δεν περίμεναν έναν άγνωστο σε ένα γενικού ενδιαφέροντος φόρουμ για να καθορίσουν το τι θα κάνουν στη ζωή τους.
-
Λεόντειο Λύκειο πηγες ρε Τρυφωνα,χαιρομαι.
-
Μα υπάρχουν και σκεπτόμενοι εδώ μέσα, λοιπόν όποιος δεν έχει γιαγιά κατάκοιτη φεύγει έξω, σαφές;Ναι, σαφές, αλλά όχι σωστό.
Να προσπαθήσεις να καταλάβεις αυτό που θα σου γράψω.
Εγώ είμαι Πειραιώτης. Όχι αυτό που λέμε 'βέρος', αλλά έζησα, μεγάλωσα, ερωτεύτηκα κλπ κλπ σ' αυτό το μέρος. Έζησα κι αλλού, αλλά δεν έβλεπα την ώρα να επιστρέψω. Αντικειμενικά, το 'αλλού' ήταν καλύτερο. Καλύτερη ρυμοτομία, καθαριότητα, παροχές προς τους δημότες, 'καλός κόσμος' (my ass) κλπ.
Δεν κόλλησα όμως, μου φαίνονταν όλα πιο ψυχρά, από τα κτίρια ως τους ανθρώπους.Κι αν αλλάξω σπίτι, πάλι εδώ θα προσπαθήσω να αγοράσω, απλώς με καλύτερους οικιστικούς όρους. Γιατί όταν περπατάω, οδηγώ, βολτάρω στα μέρη που γνώρισα, απλώς αισθάνομαι καλύτερα. Καλύτερα από το Παρίσι, το Κάιρο και τη Γενεύη.
Αν θελήσω να βρω άλλο αέρα, θα πάω κάπου διακοπές, αυτό είναι υπεραρκετό για εμένα. Μπορεί να έρθω και στα μέρη σου, να χαζέψω τη λίμνη, να δω τα βουνά, να ανασάνω καθαρό αέρα, να μάθω νοοτροπίες των ντόπιων. Αλλά ως εκεί.
Λύθηκε το θέμα; -
Μα υπάρχουν και σκεπτόμενοι εδώ μέσα, λοιπόν όποιος δεν έχει γιαγιά κατάκοιτη φεύγει έξω, σαφές;Είσαι ήρωας.
Λεόντειο Λύκειο πηγες ρε Τρυφωνα,χαιρομαι.
Όχι, στη Jeanne D' Arc.
-
-edit-
-
Ποιος ήταν αυτός ο τόσο λησμονημένος Gavriil1?
-
Λοιπόν, τι θα λέγατε να αφήσουμε τον tryphon στην ευτυχία του (να 'ναι καλά ο άνθρωπος) και όσοι από εμάς έχουμε εμπειρίες από άλλα μέρη, όπου έχουμε ΖΗΣΕΙ (όχι ως τουρίστες), να τις παραθέσουμε.
Ευχαρίστως να κάνω την αρχή με το Ντουμπάι, όπου ζω αυτή την εποχή και θεωρώ ότι είναι πιο 'εξωτικό' από κάτι basse classe Λονδίνα και Παρίσια αλλά με ένα όρο: να σταματήσουμε αυτή την ιστορία με την προσωπική κόντρα.
Τι λέτε ?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Τετοιος καρπαζοεισπρακτορας ειχε καιρο να εμφανιστει+
@Djet:
Αυτή την εργασιακή ποικιλομορφία, η οποία θα μπορούσε να είναι υπό συνθήκες θετική, εγώ μόνο σαν αρνητική τη βλέπω κρίνοντας από την εδώ συμπεριφορά. Στο μυαλό μου μεταφράζεται ως 'είμαι απροσάρμοστος και δεν μπορώ να στεριώσω σε δουλειά πάνω από 4 χρόνια'.Νάσο, το Ντουμπάι στα μάτια μου είναι εξωτικό λόγω κτιρίων και μόνο και επειδή κατόρθωσαν οι άραβες να φτιάξουν κάτι μεγαλοπρεπές μέσα στην έρημο. Δεν παύει να ειναι μια έρημος όμως.
-
Λόγω ψηλων κτιρίων όχι απλά κτιρίων γιατί παίζει ρόλο. Δείχνει χρήμα και δύναμη.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ευχαρίστως να κάνω την αρχή με το Ντουμπάι, όπου ζω αυτή την εποχή και θεωρώ ότι είναι πιο 'εξωτικό' από κάτι basse classe Λονδίνα και Παρίσια
έχει αρκετές Ρωσίδες γκομενάρες εκεί?
-
Ισως να σημαινει και κατι αλλο,οτι εχει το ΕΓΩ και δεν στηνει κωλο στον καθενα.
Το καταλαβες ελληνοπουλο; -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Λοιπόν, τι θα λέγατε να αφήσουμε τον tryphon στην ευτυχία του (να 'ναι καλά ο άνθρωπος) και όσοι από εμάς έχουμε εμπειρίες από άλλα μέρη, όπου έχουμε ΖΗΣΕΙ (όχι ως τουρίστες), να τις παραθέσουμε.Ευχαρίστως να κάνω την αρχή με το Ντουμπάι, όπου ζω αυτή την εποχή και θεωρώ ότι είναι πιο 'εξωτικό' από κάτι basse classe Λονδίνα και Παρίσια αλλά με ένα όρο: να σταματήσουμε αυτή την ιστορία με την προσωπική κόντρα.
Τι λέτε ?
+1. Θα γράψω κι εγώ για την Ιρλανδία.
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Ισως να σημαινει και κατι αλλο,οτι εχει το ΕΓΩ και δεν στηνει κωλο στον καθενα.
Το καταλαβες ελληνοπουλο;Σε ποιόν αναφέρεσαι;
Συγκρίσεις χωρών (Ελλάδα vs. Ελβετία, ΗΠΑ, Νεπαλ...) [Διάσπα