-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ήρθε η σειρά μου να σου επισημάνω ένα λάθος που κάνεις: το τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν τα death rates δεν το ορίζω εγώ αλλά εκείνοι που παράγουν την έρευνα και την συνεπαγόμενη στατιστική!
Ήτοι? Τι σχέση έχει αυτό με τη διαφωνία μας, η οποία να υπενθυμίσω δεν είναι αν το χ αμάξι έχει 1,3 ή 5,3 death rate κατά μέσο όρο, αλλά ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα για το πως θα συμπεριφερθεί αυτό το αυτοκίνητο στα χέρια ενός χρήστη σε περίπτωση ατυχήματος?
ΥΓ. Άσχετο, μπορείς να μου εξηγήσεις κάτι απλό, γιατί κουοτάρεις διαρκώς όλο το ποστ των συνομιλητών σου?
1)΄Eχει άμεση σχέση και έτσι ακριβώς τίθεται και από τους δημιουργούς. (Των ετήσιων αυτών αναφορών, σε πολλά επίπεδα.)
Τελικά αυτό που κρίνει το πόσο ασφαλές είναι ένα αυτοκίνητο, είναι μόνο και μόνο το τι πιθανότητες έχεις να επιβιώσεις όταν το χρησιμοποιείς. Έτσι μέσα σε ένα συντελεστή περιλαμβάνονται όλα. Offset σύγκρουση, μετωπική, πλάγια, οπίσθια, ανατροπή, φρένα, κρατήματα κ.τ.λπ., και, κυρίως, οτιδήποτε δεν μπορεί να προβλεφθεί και να περιληφθεί σε τυποποιημένες μετρήσεις! (Αυτό που πονάει πολύ και το marketing των εταιρειών που θα ήθελαν, και το έχουν πετύχει σε σημαντικό βαθμό, να μας πείσουν πως 'ξέρουν αυτοί' και πως αφού το λένε έτσι είναι!).
2)Ειλικρινά την λέξη 'κουστάρεις' δεν την έχω ξανακούσει. Αν έχεις την καλοσύνη εξήγησε λίγο τι εννοείς.
Kακκή πρόθεση πάντως δεν έχω. Αντίθετα, μόνιμα και συστηματικά, αντιμετωπίζω λοιδορίες και εξυπναδισμούς έναντι στοιχείων.
-
Επειδή διάβασα περι πλαστικών φτερών πριν λιγα posts και για αστερια και λαμαρινες χοντρες και συντελεστες θανατου και τετοια, δειτε εστω και με καθυστέρηση πολλων μηνων το βιντεακι της Γερμαναράδικης ΕΛΠΑ που μου αρεσει να δειχνω σε όσους ηλίθιους επιμένουν οτι 'δεν τα φτιάχνουν πιά όπως πρώτα':
[url]
http://www.adac.de/infotestrat/tests/cr ... tabid=tab2[/url]Κόρσα εναντίον Σιέρρα, μικρο εναντίον μεσαιου, νέο εναντιον παλιού...
Spoiler:
[spoiler=:32qrb48f]τον οδηγό του Σιέρρα με την 'παλιά χοντρή λαμαρίνα' τον εβγαλαν από το αυτοκίνητο με σπάτουλα. Ο Κόρσας βγήκε, ξεσκονίστηκε και κοίταγε τη διαδικασία.[/spoiler:32qrb48f] -
Προφανως...
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Επειδή διάβασα περι πλαστικών φτερών πριν λιγα posts και για αστερια και λαμαρινες χοντρες και συντελεστες θανατου και τετοια, δειτε εστω και με καθυστέρηση πολλων μηνων το βιντεακι της Γερμαναράδικης ΕΛΠΑ που μου αρεσει να δειχνω σε όσους ηλίθιους επιμένουν οτι 'δεν τα φτιάχνουν πιά όπως πρώτα':[url]
http://www.adac.de/infotestrat/tests/cr ... tabid=tab2[/url]Κόρσα εναντίον Σιέρρα, μικρο εναντίον μεσαιου, νέο εναντιον παλιού...
Spoiler:
[spoiler=:2wgrgzjo]τον οδηγό του Σιέρρα με την 'παλιά χοντρή λαμαρίνα' τον εβγαλαν από το αυτοκίνητο με σπάτουλα. Ο Κόρσας βγήκε, ξεσκονίστηκε και κοίταγε τη διαδικασία.[/spoiler:2wgrgzjo]Δε μπορεις να συγκρινεις ενα αυτοκινητο το οποιο ειχε σχεδιαστει το 1990 με ενα σχεδιασμενο το 2002.Επισης το αμαξι που τρακαρει ειναι fiesta και δεν εχει πλαστικα φτερα.Τα πλαστικα φτερα προσωπικα μου δηλωνουν φτηνια...Να πεσει κανεις πανω με κανα μηχανακι να σου σπασει το φτερο...
-
Καλύτερα να σπάσει το φτερό αν πέσει κάποιος με μηχανάκι, παρά να σπάσει τα κόκκαλά του πάνω στο φτερό.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Δε μπορεις να συγκρινεις ενα αυτοκινητο το οποιο ειχε σχεδιαστει το 1990 με ενα σχεδιασμενο το 2002.Επισης το αμαξι που τρακαρει ειναι fiesta και δεν εχει πλαστικα φτερα.Τα πλαστικα φτερα προσωπικα μου δηλωνουν φτηνια...Να πεσει κανεις πανω με κανα μηχανακι να σου σπασει το φτερο...
Έχω δει σπασμένο σε 335 Ε92.
-
Δε μπορεις να συγκρινεις ενα αυτοκινητο το οποιο ειχε σχεδιαστει το 1990 με ενα σχεδιασμενο το 2002.Επισης το αμαξι που τρακαρει ειναι fiesta και δεν εχει πλαστικα φτερα.Τα πλαστικα φτερα προσωπικα μου δηλωνουν φτηνια...Να πεσει κανεις πανω με κανα μηχανακι να σου σπασει το φτερο...
Εννοείται οτι τα αυτοκίνητα δε συγκρίνονται, ανήκουν σε διαφορετικές εποχές. Με άλλη τεχνολογία σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε το sierra, με άλλη το fiesta. Κάποιος όμως έπρεπε να δείξει το αυτονόητο.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Επειδή διάβασα περι πλαστικών φτερών πριν λιγα posts και για αστερια και λαμαρινες χοντρες και συντελεστες θανατου και τετοια, δειτε εστω και με καθυστέρηση πολλων μηνων το βιντεακι της Γερμαναράδικης ΕΛΠΑ που μου αρεσει να δειχνω σε όσους ηλίθιους επιμένουν οτι 'δεν τα φτιάχνουν πιά όπως πρώτα':[url]
Spoiler:
[spoiler=:ejv11xrx]τον οδηγό του Σιέρρα με την 'παλιά χοντρή λαμαρίνα' τον εβγαλαν από το αυτοκίνητο με σπάτουλα. Ο Κόρσας βγήκε, ξεσκονίστηκε και κοίταγε τη διαδικασία.[/spoiler:ejv11xrx]Eπειδή είναι ηλιθιότητα:
1)να βρίζεις σε ένα site
2)να μασάς ότι σε ταΐζουν
πάρε στοιχεία:
1)Σύγκριση οριζόντια, IIHS, σε αυτοκίνητα της ίδιας εποχής (1990-1994)
VW PASSAT, και μάλιστα χωρίς αερόσακους : 24
Δηλαδή καλύτερο έως πολύ καλύτερο από πολλά της εποχής με αερόσακους π.χ. Ford Mustang με συντελεστή 10 φορές μεγαλύτερο, 244.
Αυτά θα τα βρεις πληκτρολογώντας: 'sr 3009 pdf' στο google.
2)Σύγκριση κάθετη, IIHS, σε αυτοκίνητα με διαφορά σχεδιασμού/κατασκευής 15, (περίπου), ετών (2001-2004) (Πληκτρολογούμε 'status report vol. 42').
Ας πάρουμε ξανά το VW PASSAT του 1990. Συντελεστής, όπως είπαμε ήδη, 24.
Και από την άλλη, ένα καταπληκτικό, βαρύ, σύγχρονο CHEVROLET BLAZER, (εν. πλέον ότι είναι με αερόσακους).
Συντελεστής: (κρατηθείτε), 232 !
Αλλά επειδή μπορεί να πέσαμε στην περίπτωση, ας δούμε ένα άλλο. Ας πούμε ένα πολύ γνωστό και σε μας SUBARU LEGACY. Συντελεστής: 40!
Και το καλύτερο του '90; Συντελεστής 10! (Volvo 240 με αερόσακους) Ενώ της περιόδου 2001-2004; Συντελεστής 7 και το δεύτερο καλύτερο 11. (Chevrolet Astro και Ιnfinity g35 αντίστοιχα)
Οι μέσοι όροι, είναι γεγονός, έχουν πέσει αλλά αυτό, με την τεράστια διακύμανση που υπάρχει, δεν λέει κάτι.
Ελπίζω να έδωσα, τουλάχιστον, τροφή για σκέψη.
-
Παρακαλώ σημειώστε:
1)τα παραπάνω στοιχεία λαμβάνουν υπ' όψη τους όλες τις λεπτομέρειες κατασκευής ενός οχήματος, μέχρι και την τελευταία βίδα. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε συνθήκες ελεγχόμενου crash test.
2)περιλαμβάνουν το τελικό αποτέλεσμα όχι μόνο της παθητικής αλλά και της ενεργητικής ασφάλειας.
Και όλα αυτά γιατί είναι από μετρήσεις σε πραγματικές συνθήκες, σε συνθήκες που επικρατούν στην ζούγκλα των δρόμων!
Δύο εκπληκτικά συμπεράσματα:
1)το VOLVO 240, (με αερόσακους), της περιόδου 1990-1994, έχει χαμηλότερο συντελεστή από το 99%, (περίπου), των αυτοκινήτων της περιόδου 2001-2004!
2)το VW PASSAT, (χωρίς αερόσακους), της περιόδου 1990-1994, έχει χαμηλότερο συντελεστή από το 90 %, (περίπου), των αυτοκινήτων της περιόδου 2001-2005, (συμπεριλαμβανομένων και πολλών ομόσταυλων), που φυσικά, είναι όλα με αερόσακους!
Και όταν λέμε ότι τα παραπάνω αυτοκίνητα, έχουν 'χαμηλότερο' συντελεστή, σε κάποιες συγκρίσεις τον βλέπουμε 'απλά' χαμηλότερο, ενώ σε κάποιες άλλες απλά συντριπτικά χαμηλότερο!
Η ανάλυση των στοιχείων είναι, κυριολεκτικά, ανατρεπτική και θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο ξεχωριστής μελέτης!
Αλήθεια, είδατε ποτέ αναφορά, στα στοιχεία αυτά, από τα ΜΜΕ;
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Έχω δει σπασμένο σε 335 Ε92.
Eλεος!
Καλύτερα να σπάσει το φτερό αν πέσει κάποιος με μηχανάκι, παρά να σπάσει τα κόκκαλά του πάνω στο φτερό.
Να σπασει κοκκαλο και σε κανονικο φτερο καποιος δε παιζει.Εχουν τρελη ελαστικοτητα και μεγαλυτερη απο αυτη που εχουν τα συμπαγη πλαστικα φτερα εκτος και αν μιλαμε για φτερα που ειναι σα τους προφυλακτηρες εκει αλλαζει το θεμα αλλα απο οτι εχω δει δεν ειναι ετσι αλλα ειναι σκληρα πλαστικα.
-
Ο χρήστης Maverick93 έγραψε:
Εννοείται οτι τα αυτοκίνητα δε συγκρίνονται, ανήκουν σε διαφορετικές εποχές. Με άλλη τεχνολογία σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε το sierra, με άλλη το fiesta. Κάποιος όμως έπρεπε να δείξει το αυτονόητο.
Δεν αντιλεγω και φυσικα ειναι αυτονοητο μιας και τα παλια αυτοκινητα δεν ειχαν τη σοβαρη κατασκευη που εχουν τα σημερινα.Το μονο προτερημα τους ειναι σε τρακαρισματα με χαμηλες ταχυτητες που εκει το παλιο μπορει να μη παθει τιποτα αλλα ειναι καινουριο να φτασει το κοστος επισκευης στου 1.000-1.500€.
-
Να σπασει κοκκαλο και σε κανονικο φτερο καποιος δε παιζει.Εχουν τρελη ελαστικοτητα και μεγαλυτερη απο αυτη που εχουν τα συμπαγη πλαστικα φτερα εκτος και αν μιλαμε για φτερα που ειναι σα τους προφυλακτηρες εκει αλλαζει το θεμα αλλα απο οτι εχω δει δεν ειναι ετσι αλλα ειναι σκληρα πλαστικα.
Δεν παίζει αυτό το ενδεχόμενο, ούτε με σφαίρες. Και σαφώς μπορεί κάποιος να πάθει ζημιά από το μεταλλικό φτερό, άνετα.
-
Μαντ_μαξ: αυτά που λες δεν στέκουν. Το πλαστικό φτερό είναι ελαφρύτερο (και αρκετά μπροστά κιόλας), αντέχει σαφώς καλύτερα σε μικροσυγκρουσεις και δεν παραμορφώνεται πλαστικά. Το μόνο αρνητικό είναι ότι σε δυνατό χτύπημα θα σπάσει, ενώ το μεταλλικό θα τσακίσει. Βέβαια και το μεταλλικό άλλαγμα θα θέλει κανονικά, άλλα μπορεί o άλλους να το πλακώσει στον στόκο μπας και έρθει σωστά.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Δεν αντιλεγω και φυσικα ειναι αυτονοητο μιας και τα παλια αυτοκινητα δεν ειχαν τη σοβαρη κατασκευη που εχουν τα σημερινα.Το μονο προτερημα τους ειναι σε τρακαρισματα με χαμηλες ταχυτητες που εκει το παλιο μπορει να μη παθει τιποτα αλλα ειναι καινουριο να φτασει το κοστος επισκευης στου 1.000-1.500€.Define χαμηλες ταχυτητες..
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Βέβαια και το μεταλλικό άλλαγμα θα θέλει κανονικά, άλλα μπορεί o άλλους να το πλακώσει στον στόκο μέχρι να μην πιάνει μαγνήτης.Φιξεντ!
-
και το πλαστικό κολάει. και μάλιστα πολύ καλά.
-
Έτσι πώς θρυμματίζονται, άντε βρες μάστορα να θέλει να κάνει παζλ. Με μια Α+Β μπορεις να το κάνεις μόνος σου αν θες.
-
λέμε για κάτι απλό ρε συ. ξέρεις πόσοι προφυλακτήρες σπάνε και τους ξανακολάνε...
-
Α εντάξει, νόμιζα για τα φτερά συγκεκριμένα έλεγες!
-
**
IIHS:VW PASSAT 1990 XΩΡΙΣ ΑΕΡΟΣΑΚΟΥΣ!**
**συντελεστής:24,
καλύτερη επίδοση από όλα τα αυτοκίνητα, χωρίς αερόσακους, της εποχής! Ευρωπαϊκά, Αμερικάνικα θηρία, Ιαπωνικά.**
VW PASSAT 2001 ΜΕ ΑΕΡΟΣΑΚΟΥΣ!
συντελεστής:35
Απευθύνθηκαν στο ίδιο target group. (Έχει την σημασία του, αν και η IIHS, όπου υπάρχει λόγος, 'ζυγίζει' τα στοιχεία. Όποιος έχει γνώσεις στατιστικής καταλαβαίνει).
Θα περίμενε κανείς το νεότερο να είναι καλύτερο μόνο και μόνο από το 'ενισχυμένο' αμάξωμα! Αν προσθέσουμε και τους αερόσακους το νεότερο θα έπρεπε να είναι πολύ καλύτερο!
Και όμως χάνει με 11 μονάδες διαφορά!
Τελικά, δεν μπορεί, θα φταίνε οι Αμερικάνοι και ας τους θεωρούν κορυφαίους στην επιστήμη της στατιστικής!
Σκέπτομαι να στραφώ σε άλλους πολιτισμένους λαούς, όπως στους Αβορίγινες της Αυστραλίας! Η ακόμα καλύτερα, σε άλλους γνωστότερους σε εμάς, που κάνουν αγώνα δρόμου να φθάσουν τους Αβορίγινες και απ΄ότι φαίνεται σιγά-σιγά το καταφέρνουν!
Το πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο που είχατε ποτέ