-
Κάνοντας ένα ψάξιμο στο φόρουμ, δεν βρήκα παρόμοιο τόπικ (αν κάνω λάθος, παρακαλώ ας μεταφερθεί εκεί που πρέπει..Ποιό ήταν λοιπόν το πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο που είχατε στην κατοχή σας (μοντέλο, κυβικά, έτος); Τι προβλήματα έχει βγάλει; στα πόσα χιλιόμετρα ή χρόνια; Τι το κάνατε;
Αρχίζω με τη δικιά μου πονεμένη ιστορία..Το καταλυτικό** Lada Samara 1.5** ήταν η επιλογή ως δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας για τα βλαστάρια της (ένα εκ των οποίων η αφεντιά μου) τότε και αγοράστηκε καινούργιο το '91.. Από τη στιγμή της παραλαβής του αυτοκίνητο είχε πρόβλημα στο ηλεκτρονικό καρμπυρατέρ του και παρουσίαζε δισταγμούς στις 2500-3000 στροφές περίπου. Παρόλο που διορθώθηκε αρχικά, ήθελε κάθε 5000 χλμ περίπου καθαρισμό το καρμπυρατέρ. Τα προβλήματα όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Στον πρώτο μήνα της ζωής του ακινητοποιήθηκε επειδή είχε κολλήσει το χειρόφρενο. Γύρω στις 30000 χλμ δεν έπαιρνε μπροστά με τίποτα. Αλλαγή καταλύτη ήταν η διάγνωση. Μετά από μερικές χιλιάδες χλμ με άφησε πάλι στα καλά καθούμενα. Πρόβλημα με το πηνίο του πολλαπλασιαστή..Επίσης χάλασε και στα δυο πρώτα χρόνια και ο ανεμιστήρας από τον εξαερισμό που λόγω μεγάλου κόστους αντικατάστασης αλλά και απαισιοδοξίας ότι θα ξανασυνέβαινε, δεν επιδιορθώθηκε ποτέ. Κατά τις 40000 χλμ μας άφησε από δυναμό. Γενικά κάθε 3-4 μήνες το αυτοκίνητο έβγαζε ένα μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που απαιτούσε επίσκεψη στο συνεργείο.
Ποιότητα κατασκευής; Ποιος Θανάσης; Από το πρώτο εξάμηνο και μετά άρχισαν οι τριγμοί, που νομίζω ήταν πιο πολλοί και από του Fiat 127 που αντικατέστησε στην οικογένεια! Τα πλαστικά του ταμπλό φθηνά και θεόσκληρα, οι διακόπτες και οι μοχλοί είχες την εντύπωση ότι από στιγμή σε στιγμή θα σου έμεναν στο χέρι και πολλοί από αυτούς επιβεβαίωσαν την αίσθηση αυτή.
Το αυτοκίνητο το κρατήσαμε περίπου μέχρι το '96 'η '97 και το δώσαμε για ένα κομμάτι ψωμί γιατί ήταν ερείπιο με 80000 περίπου χλμ.
Δεν έχω τύχει ούτε έχω ακούσει αλλού για πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο. -
Κάνοντας ένα ψάξιμο στο φόρουμ, δεν βρήκα παρόμοιο τόπικ (αν κάνω λάθος, παρακαλώ ας μεταφερθεί εκεί που πρέπει..Ποιό ήταν λοιπόν το πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο που είχατε στην κατοχή σας (μοντέλο, κυβικά, έτος); Τι προβλήματα έχει βγάλει; στα πόσα χιλιόμετρα ή χρόνια; Τι το κάνατε;
Αρχίζω με τη δικιά μου πονεμένη ιστορία..Το καταλυτικό** Lada Samara 1.5** ήταν η επιλογή ως δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας για τα βλαστάρια της (ένα εκ των οποίων η αφεντιά μου) τότε και αγοράστηκε καινούργιο το '91.. Από τη στιγμή της παραλαβής του αυτοκίνητο είχε πρόβλημα στο ηλεκτρονικό καρμπυρατέρ του και παρουσίαζε δισταγμούς στις 2500-3000 στροφές περίπου. Παρόλο που διορθώθηκε αρχικά, ήθελε κάθε 5000 χλμ περίπου καθαρισμό το καρμπυρατέρ. Τα προβλήματα όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Στον πρώτο μήνα της ζωής του ακινητοποιήθηκε επειδή είχε κολλήσει το χειρόφρενο. Γύρω στις 30000 χλμ δεν έπαιρνε μπροστά με τίποτα. Αλλαγή καταλύτη ήταν η διάγνωση. Μετά από μερικές χιλιάδες χλμ με άφησε πάλι στα καλά καθούμενα. Πρόβλημα με το πηνίο του πολλαπλασιαστή..Επίσης χάλασε και στα δυο πρώτα χρόνια και ο ανεμιστήρας από τον εξαερισμό που λόγω μεγάλου κόστους αντικατάστασης αλλά και απαισιοδοξίας ότι θα ξανασυνέβαινε, δεν επιδιορθώθηκε ποτέ. Κατά τις 40000 χλμ μας άφησε από δυναμό. Γενικά κάθε 3-4 μήνες το αυτοκίνητο έβγαζε ένα μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που απαιτούσε επίσκεψη στο συνεργείο.
Ποιότητα κατασκευής; Ποιος Θανάσης; Από το πρώτο εξάμηνο και μετά άρχισαν οι τριγμοί, που νομίζω ήταν πιο πολλοί και από του Fiat 127 που αντικατέστησε στην οικογένεια! Τα πλαστικά του ταμπλό φθηνά και θεόσκληρα, οι διακόπτες και οι μοχλοί είχες την εντύπωση ότι από στιγμή σε στιγμή θα σου έμεναν στο χέρι και πολλοί από αυτούς επιβεβαίωσαν την αίσθηση αυτή.
Το αυτοκίνητο το κρατήσαμε περίπου μέχρι το '96 'η '97 και το δώσαμε για ένα κομμάτι ψωμί γιατί ήταν ερείπιο με 80000 περίπου χλμ.
peugeot 207
-
corolla 2001 1.4vvti , μέχρι σήμερα με 110.000χλμ δεν έχει βγάλει καμιά βλάβη ....
-
Το αναξιόπιστο αυτού του αυτοκινήτου σε τι έγκειται ακριβώς?
-
Μαλλον εχει συνεργειο Toyota και απλα αυτο ειναι ενα RANT
Sent from my MB525 using nuclear power
-
LR Discovery Mk1 f/l! Αλλαγή 16 βαλβίδων στις 2500 χλμ!
-
Απ'όσα αυτοκίνητα έχουν περάσει από τα χέρια μου αλλά και από την ευρύτερη οικογένεια, μακράν χειρότερο απεδείχθη ένα Suzuki Grand Vitara '02 το οποίο πέραν του ότι τρίζει πατόκορφα, μετά από κάθε δυνατό φρενάρισμα σβήνει από μόνο του! Αλλάχθηκαν μπουζί, έγινε έλεγχος σε 2 συνεργεία και το αυτοκίνητο εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο. Μάλλον έχει αυτόματο Start'n'Stop
-
dsaraf, αν κι ρωσσος υπηκοος σου λεω το εξης: Δεν υπαρχει απολύτως κανενας μα κανενας λογος να αγορασεις ρωσικο αυτοκινητο.Ειτε το '91 ειτε 2011 . Δεν ξερουν απο αυτοκινητα οι ρωσοι. Αναρωτιεται εδω κι παρα πολλα χρονια ο ρωσικος λαος το γιατι δεν μαθανε ποτε οι ρωσοι να φτιαχουν αμαξια
Επειδη ομως παντα υπαρχουν εξαιρεσεις στους κανονες - η μονη εξαιρεση (σε Ι.Χ. μιλαμε παντα!) αποτελει το NIVA 4*4.(κι αυτο για δικους του λογους..) -
Τον τίτλο του ΠΙΟ αναξιόπιστου αυτοκινητου που είχα ποτέ τον μοιράζονται πανηγυρικά:
το Fiat Cinquecento του 1991 με διαρροές σε ότι υγρό έχει το αμάξι από τα 18 χλμ (στον χιλιομετριτή), 'συνεχή' και 'ολικά' ηλεκτρικά προβλήματα και πανω απο 15 ακινητοποιήσεις σε διαστημα 5 μηνών που κρατήθηκε και το Nissan Sunny (N14) 1,4 του 1992 με 3 σπασμένα καπάκια κινητήρα και 2 φορες φλάντζα κεφαλής.
Με μια επιφύλαξη λόγω μη δικιάς μου ιδιοκτησίας αλλα του πατέρα μου θα έβαζα και το Datsun 120Y που είχε μόνιμο θεμα με τον πίσω άξονα απο κατασκευαστική αστοχία λόγω επικινδυνότητας εάν ... χωριζε ο άξονας στα δύο! Δεν συνέβη ποτέ αλλα ... μια ανασφάλεια υπήρχε! -
Σ' ένα τέτοιο (VW Polo 1997 1.0) :
τα πρώτα 2 χρόνια και 30.000 χλμ κύλησαν όλα ομαλά. Στο τρίτο χρόνο τρεις ακινητοποιήσεις:
-
ιμομπιλάιζερ. Ούτε κλέφτης μπορούσε να το βάλει μπροστά αλλά ούτε και εγώ!
-
βεντιλατέρ οφ εντελώς. Αφού δεν τον κόλλησα τον κινητήρα ευχαριστημένος είμαι.
-
αντλία βενζίνης. Μάλλον από νερωμένη ή πετρελαιωμένη βενζίνη.
Μου κόστισε ο κούκος αηδόνι και για τις τρεις βλάβες. Είχα μία έντονη ανασφάλεια όταν το έβαζα μπροστά για το αν θα πάρει. Αυτό κράτησε περίπου 1-2 χρόνια. Αλλά για τα επόμενα 7 από τις βλάβες δεν έκανε κιχ. Τις έβγαλε μαζεμένες και ξεμπέρδεψε.
-
-
Αν και τα έχω γράψει παλιότερα . . .
Peugeot 406 , Merc C200
Αν αρχίσω να γράφω προβλήματα θα θυμηθώ και θα βάλω τα κλάματα . . . άσε που θα τελειώσω αύριο . . .
-
Ο χρήστης alroad87 έγραψε:
dsaraf, αν κι ρωσσος υπηκοος σου λεω το εξης: Δεν υπαρχει απολύτως κανενας μα κανενας λογος να αγορασεις ρωσικο αυτοκινητο.Ειτε το '91 ειτε 2011 . Δεν ξερουν απο αυτοκινητα οι ρωσοι. Αναρωτιεται εδω κι παρα πολλα χρονια ο ρωσικος λαος το γιατι δεν μαθανε ποτε οι ρωσοι να φτιαχουν αμαξια
Επειδη ομως παντα υπαρχουν εξαιρεσεις στους κανονες - η μονη εξαιρεση (σε Ι.Χ. μιλαμε παντα!) αποτελει το NIVA 4*4.(κι αυτο για δικους του λογους..)Ο λόγος είναι απλός. Η τότε Σοβιετική διακυβέρνηση είχε κρίνει ότι το προσωπικό μεταφορικό μέσον είναι ήσσονος σημασίας και ότι αντιθέτως πρέπει να αναπτυχθεί η παραγωγή και η αεροδιαστημική αλλά και πολεμική βιομηχανία. Οπότε τα αυτοκίνητα που έβγαζαν ήταν απλούστατα αλλά πολύ ανθεκτικά κουτιά για τους άθλιους δρόμους που υπήρχαν, ειδικά έξω από τις μεγάλες πόλεις, καθώς στη Μόσχα έχει κάτι λεωφόρους που δεν έχει ούτε στο LA. Για τον σκοπό που είχαν κατασκευαστεί πάντως και με το κόστος που είχαν, ήταν τουλάχιστον τίμια (κάπου εδώ περιμένω παρέμβαση από ΙΚΕ ). Δεν θα ξεχάσω πριν χρόνια μια τεράστια λακούβα-κρατήρας που μόνο 4χ4 μπορούσαν να περάσουν και πέρασα κι εγώ με το Discovery. Το μόνο επιβατικό που το απετόλμησε και μάλιστα επιτυχημένα ήταν ένα Lada 2105! Αυτή η κληρονομία έμεινε και στην τωρινή ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι κατά βάση η χώρα διοικείται με το ίδιο σύστημα. Απλά δεν λέγονται πλέον κομμουνιστές αλλά ολιγάρχες και το μεγάλο αφεντικό παραμένει ο ένοικος του Κρεμλίνου!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Επειδη ομως παντα υπαρχουν εξαιρεσεις στους κανονες - η μονη εξαιρεση (σε Ι.Χ. μιλαμε παντα!) αποτελει το NIVA 4*4.(κι αυτο για δικους του λογους..)Ο λόγος είναι απλός. Η τότε Σοβιετική διακυβέρνηση είχε κρίνει ότι το προσωπικό μεταφορικό μέσον είναι ήσσονος σημασίας και ότι αντιθέτως πρέπει να αναπτυχθεί η παραγωγή και η αεροδιαστημική αλλά και πολεμική βιομηχανία. Οπότε τα αυτοκίνητα που έβγαζαν ήταν απλούστατα αλλά πολύ ανθεκτικά κουτιά για τους άθλιους δρόμους που υπήρχαν, ειδικά έξω από τις μεγάλες πόλεις, καθώς στη Μόσχα έχει κάτι λεωφόρους που δεν έχει ούτε στο LA. Για τον σκοπό που είχαν κατασκευαστεί πάντως και με το κόστος που είχαν, ήταν τουλάχιστον τίμια (κάπου εδώ περιμένω παρέμβαση από ΙΚΕ ). Δεν θα ξεχάσω πριν χρόνια μια τεράστια λακούβα-κρατήρας που μόνο 4χ4 μπορούσαν να περάσουν και πέρασα κι εγώ με το Discovery. Το μόνο επιβατικό που το απετόλμησε και μάλιστα επιτυχημένα ήταν ένα Lada 2105! Αυτή η κληρονομία έμεινε και στην τωρινή ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι κατά βάση η χώρα διοικείται με το ίδιο σύστημα. Απλά δεν λέγονται πλέον κομμουνιστές αλλά ολιγάρχες και το μεγάλο αφεντικό παραμένει ο ένοικος του Κρεμλίνου!
Τα λαντα τα παραγγελνες σημερα και η παραλαβη ηταν σε 5 χρονια.
-
Έτσι ακριβώς Βασίλη μου! Μπορούσες βέβαια να παρακάμψεις την ουρά αν είχες τα κοννέ. Από την άλλη, αν ήσουν χαρακτηρισμένος ως αντιφρονούντας, το αυτοκίνητό σου δεν θα έφτανε ποτέ.
-
Seat Ibiza 1.2 MK1 http://en.wikipedia.org/wiki/File:SEATIbizaMk1SXI.jpg (αυτό με το System Porche )
Το πήρα μεταχειρισμένο με 120Κ χλμ το '96 (η άδεια ήταν του '88).
Νομίζω πως είχαν χαλάσει σχεδόν τα πάντα: ηλεκτρικά, δεν έπαιρνε μπροστά, χειρόφρενο στο χέρι, καμένες φλάτζες (δεν τολμούσα να κάνω ταξίδι με πάνω από 100χλμ/ώρα) κλπ κλπ. Ήταν τόσο πολλά που δεν τα θυμάμαι πλέον...
Πάλι καλά που με τράκαραν (χωρίς να πάθω κάτι) και η ασφαλιστική με πλήρωσε για ολική καταστροφή, αλλιώς δεν θα τολμούσα να το δώσω ούτε τζάμπα. -
Citroen BX 1.4i Cat.
Αγοραστηκε τον Σεπτεμβρη του 1992 κ πουληθηκε με 47000χλμ τον Αυγουστο του 1996.
Οι τριγμοι απο παντου σχεδον μας συνοδευαν απο την πρωτη στιγμη,η αναρτηση ξεφουσκωνε αψυχολογητα οποτε ηθελε,πολλα πρωινα δεν επαιρνε μπρος παρα μονο μετα απο 6-7 μιζιες,μονιμα καποιο λαμπακι ηταν αναμμενο στο ταμπλο,αλλαξαμε 2 μπαταριες παρολη την καθημερινη σχεδον κινηση του αυτοκινητου,το πορτακι του ραδιοκασετοφωνου τα παιξε στην διετια παρολη την ευγενικη του μεταχειριση,το πορτμπαγκαζ απο ενα σημειο κ μετα απαιτουσε παραλογη δυναμη για να κλεισει,ενα Κυριακατικο πρωινο απλα αποφασισε να μην παρει μπρος κ να μας χαλασει την οικογενειακη βολτα ,γενικα δεν αφηνε τον πατερα μου σε ησυχια.Παρολο το απιστευτο περπατημα της(οταν οι μπουκαλες ηταν στα καλα τους),τα πολυ δυνατα φρενα κ τους καλους χωρους-πορτμπαγκαζ μας κουρασε,μας συγχυσε κ εντελει πουληθηκε σε εναν πυροσβεστη! Μαλλον για να σβηνει τις φωτιες της. -
Ο χρήστης zoros έγραψε:
Seat Ibiza 1.2 MK1 http://en.wikipedia.org/wiki/File:SEATIbizaMk1SXI.jpg (αυτό με το System Porche )Στην φωτο ειναι το 1,5 sxi(ξερω, ασχετο )
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλα τα λες φιλε μου, τα αυτο/τα ηταν φτιαγμενα τοτε για τους δρομους της Ρωσιας.
Εξακολουθουν να ειναι γερα σχεδον απο ατσαλι (οσον αφορα το υλικο) αλλα οσο γερα ειναι τοσο αναξιοπιστα.
(μιλαμε για ολα τα αμαξια ΓΑΖ, ΒΑΖ, ΥΑΖ, ΖΙΛ κτλ κτλ εκεινης της εποχης τουλαχιστον).
Τεσπα, μπορει να μην κανουμε καλα αμαξια, ειμαστε πολυ μπροστα σε αλλους τομεις
Οπως κι να εχει, τον γερμανο δεν τον πιανει κανενας οσον αφορα την αυτοκινητοβιομηχανια.
Το πιο αναξιόπιστο αυτοκίνητο που είχατε ποτέ