-
το χειροτερο απο ολα ειναι οτι μενει Αθηνα
-
Από μένα πάρε όποιο από τα 2 βρεις σε καλύτερη κατάσταση, και με λιγότερες μετατροπές στα χρήματα που δίνεις. Τώρα για την επικινδυνότητα και τα λοιπά δεν σχολιάζω κάτι. Το έχω πει πολλές φορές. Αν δεν έχεις μυαλό θα την πάθεις και με τα πόδια. Σιγά δηλαδή τα group b που θα πρέπει να έχεις γράψει κάνε εκατομμύριο χλμ σαν οδηγός για να τα οδηγήσεις.
-
Συμφορουμιτη dimsabas το κλουβι ειναι υπερβολικο και δεν ειναι σαφαλες αν εισαι με μια ζωνη και χωρις κρανος και ειναι και για αγωνες τυπου wrc και αναβασης.Τωρα για το πιο ηπιο δεν το βλεπω επειδη δεν θα μου αρεσει αλλα και επειδη θα ξοδεψω λεφτα για ενα αυτοκινητο που μετα θα το αλλαξω με αλλο ενω με ενα ραλλακι θα το κρατησω αρκετο καιρο .Τελος σπυρο οταν λες οτι το χειροτερο απο ολα ειναι οτι μενω αθηνα τι εννοεις ?γιατι δεν καταλαβα.Παντως κλεινω προς το ραλλακι αυτο δηλαδη που ειναι πενα και δεν εχει αρκετα πραγματα απλα μια εξατμιση-σκουπα http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1889074/ και φαινετε και καλοσυντηρημενο.
-
Πένα ένα 13άρι μετατροπή σε 1600?
Εγώ σου ειπα οτι δε θα βρεις κάτι της προκοπής σε 1600 με 2 χιλιάρικα...edit: Αυτό κι αν ήταν νευρικό και απότομο. Και χωρίς υδραυλικό τιμόνι, με 4 στροφές απ' άκρη σ' άκρη, άντε μάζεψέ το.
-
Μια χαρά είναι τα 106 (κυρίως αυτά χωρίς κλουβί) από παθητική ασφάλεια.
Πάνε και μετά την έξοδο.Να μην ληφθεί σοβαρά υπόψη αυτό το πόστ
-
Δε νομίζω να βρεις κάποιο από τα 2 σε αξιοπρεπή κατάσταση.
-
Τι μετατροπη απο 13αρι σε 1600 ,το αμαξι ειναι εργοστασιακο και ειναι τριφυσο αντι για μονοφυσο για αυτο ειναι το μοτερ του 03 αφου τα τριφυσα βγηκαν απο το 2001 και το μονο μειων(μπορεις και να το πεις και ετσι)ειναι οτι αν θελεις να κανεις μετατροπη ειναι δυσκολο εως και δεν γινεται απο θελει να συνδεσεις με μια πεταλουδα τα τρια φις με ενα φις ωστε να μπει και προγραμμα αλλα μπορεις να βαλεις εξατμιση-σκουπα ,εκκεντροφορους κ.α. και να παει αξιολογα αν και το ραλλακι παιζει πιο πολυ στις στροφες και στα κρατηματα και πιστευω οτι το αμαξακι που σας εχω δωσει ειναι οτι καλυτερο το αλλο που εχω υποψιν ειναι ενα αλλο αξιολογο ραλλακι αλλα 8βαλβιδο αυτο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1912110/ .
-
Aν δε κανω λαθος το πρωτο rallye δεν εβγαινε 1600...
-
Ααα αυτο εννοειτε οτι το αμαξι επειδη ειναι του 95 δεν ειναι καθαροαιμο 1600 16v οκ δεν ειναι και το πρωτο αυτοκινητο που εχει δεχθει αλλο κινητηρα και ακομα το μοτερ αλλαζει μονο το αμαξωμα και οι βασεις ειναι ιδιες σε ολα τα 106 ραλλυ και το μοντελο πρεπει να ειναι το 8βαλβιδο και αλλαξε ολο το μοτερ και να μπηκε το 16βαλβιδο τριφυσο και αυτο ειναι το συν αφου δεν θα μπορω να το βελτιωσω οσο και να θελω .
-
Μια χαρά βελτιώνεται και ο τριφυσος, αυτό να 'ναι το πρόβλημα μόνο.
-
Ο χρήστης panosbp13 έγραψε:
Τι μετατροπη απο 13αρι σε 1600 ,το αμαξι ειναι εργοστασιακο και ειναι τριφυσο αντι για μονοφυσο για αυτο ειναι το μοτερ του 03 αφου τα τριφυσα βγηκαν απο το 2001 και το μονο μειων(μπορεις και να το πεις και ετσι)ειναι οτι αν θελεις να κανεις μετατροπη ειναι δυσκολο εως και δεν γινεται απο θελει να συνδεσεις με μια πεταλουδα τα τρια φις με ενα φις ωστε να μπει και προγραμμα αλλα μπορεις να βαλεις εξατμιση-σκουπα ,εκκεντροφορους κ.α. και να παει αξιολογα αν και το ραλλακι παιζει πιο πολυ στις στροφες και στα κρατηματα και πιστευω οτι το αμαξακι που σας εχω δωσει ειναι οτι καλυτερο το αλλο που εχω υποψιν ειναι ενα αλλο αξιολογο ραλλακι αλλα 8βαλβιδο αυτο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1912110/ .Το σκαρι ειναι του 95 και το μοτερ του 2003 και λες οτι δεν ειναι μετατροπη;
-
Εχετε δικιο το εχω ηδη διαγραψει απο την λιστα μου το καταλαβα τωρα κολησα λιγο το αμαξι ειναι μετατροπη χωρις τους εξολπισμους των καινουριων και τωρα εχει μεινει το 8βαλβιδο που εχει και λιγοτερους ιππους αφου ειναι μαμα με μια σκουπα-ενα τελικο εξατμισης και αγωνιστικο καταλυτη με λιγοτερη καταναλωση αλλα καλυτερο εξοπλισμο αφου ειναι του 97' αυτο ειναι ειναι ακριβος το ιδιο με 16βαλβιδο εκτος απο τις βαλβιδες πανω στο πιστονι και την δυναμη του κινητηρα κατα 10 ιππους.Για πειτε απο εξοπλισμο κυριως του 97 εχει υδραυλικο τιμονι,a/c ,και τα λοιπα ?
-
Δεν παίζει να υπάρχει έστω κι ένα κλουβάτο Ραλί εκεί έξω που να μην έχει μπάκετ κάθισμα και ζώνη τεσσάρων σημείων. Με σωστό δέσιμο στη ζώνη, αν ο φίλος μας δεν είναι και το πρώτο μπόι και έχει ντύσει την οριζόντια μπάρα που βρίσκεται πάνω αριστερά από το κεφάλι του με το ειδικό αφρώδες υλικό, τότε νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να του προκαλέσει πρόβλημα το κλουβί σε περίπτωση στούκας. Και σίγουρα είναι πολύ μικρότερο το ρίσκο σε σχέση με τα οφέλη από την αύξηση της παθητικής ασφάλειας γενικώς.
Τώρα, αν βαριέται να φορέσει την τεσσάρα ζώνη στις αστικές μετακινήσεις και κυκλοφορεί με την εργοστασιακή τριών σημείων, τότε ναι, ρισκάρει.
Επίσης, αν είναι 1.98 και δεν μπορεί να χαμηλώσει το κάθισμα περισσότερο (μπορείς π.χ. να το βιδώσεις κατευθείαν στο πάτωμα), τότε ας μην προτιμήσει κάποιο κλουβάτο.
Όμως, έχοντας επίγνωση της άθλιας παθητικής ασφάλειας των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, επιμένω στην παραπάνω συμβουλή μου. Από εκεί και πέρα, εσύ έχεις το μαχαίρι, εσύ έχεις και το καρπούζι.ΥΓ. @Sinanai: 'Και τούτο γιατί σε αυτ/το με μπάκετ και 4άρα ζώνη, αν για κάποιο λόγο ο ουρανός 'μπει' δεν έχεις την ευχέρεια να λυγίσεις το σώμα στο πλάι και να τον αποφύγεις.'
Έχεις εσύ την εντύπωση ότι σε μία τούμπα (φεύγεις ας πούμε στον γκρεμό στα Λιμανάκια και σκας πάνω στα βράχια, πολλές τούμπες) θα καταλάβεις πώς θα χτυπήσεις και θα μπορείς να κάνεις μία δεξιά το κορμί σου και μία αριστερά για να αποφεύγεις τις παραμορφώσεις της οροφής; Ξέρεις με πόσα g θα κοπανιέσαι δεξιά-αριστέρα; Ούτε που θα καταλάβεις τι έγινε. Ενώ με το κλουβάκι σου, έχεις πολλές παραπάνω πιθανότητες να μείνει ζωτικός χώρος. Θεωρώ τόσο απαραίτητο το κλουβί στα συγκεκριμένα μοντέλα, όπως το roll-bar σε Miata Μκ1 και Mk2-2.5. Και πίστεψέ με, στα Miata το θεωρώ πιο απαραίτητο κι από τη βενζίνη. -
Λοιπον εφτιαξα μια καινουρια ανανεωμενη λιστα με τρια ραλλακια 1ο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1912110/ ραλλακι του 97 με ανανεωμενο εξοπλισμο απο τον παλιο ,τιμη 2000 ,124315 χλμ,ξενον φωτα ,ψωραει σκουπα ,τελικο εξταμισης super sprint και αγωνιστικο μεταλλικο καταλυτη σεμπρικ,εχει ηχεια και ενισχυτη και δινονται μαζι δυο πισινα αμορτισερ bilstine και φοραει καινουρια λαστιχα ιπποι 110(οπως και μαμα),βελτιωμενο σαλονι 2ο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1923894/ ραλλακι του 98 ,τιμη 2300,135000 χλμ ,ατρακαριστο ,βιβλιο service,Immobilizer,καινουρια λαστιχα,βελτιωμενο σαλονι και τελειως μαμα(ακομα και η εξατμιση και τα αμορτισερ ας με διαφωτισει καποιος)με 110 ιππους(οπως και μαμα),3ο http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1915001/ ραλλακι του 97 ,τιμη 2500,124000χλμ,ατρακαριστο,φωραει φιλτρο,εξατμιση,εχει ηχεια και μολις αλλαχτηκε το ψαλιδι,λαδι,μπουζι,μπουζοκαλωδια,ημιαξονιο,δισκοπλακες δινονται μαζι και οι μαυρες ζαντες του ραλλακι 16v με λαστιχα,βελτιωμενο σαλονι με 115 ιππους (απο 110 που εχει μαμα).Οπως παρατηρειτε εχω ανεβασει το μπατζετ μου και ειναι και ολα 8βαλβιδα .Οχι οτι εχουν καμια διαφορα τα 8βαλβιδα απο τα 16βαλβιδα σε εξοπλισμο ,οδικη συμπεριφορα(οκ μεγαλυτερη τελικη)και αλλα απλα εχει διαφορα σε καταναλωση (8βαλβιδα μικροτερη απο 16βαλβιδα)και σε ιππους το ενα εχει 110 αλογα το αλλο 120 αλογα μαμα ,αλλα αν θελω μπορω να κανω ολοκληρη αλλαγη μοτερ και να βαλω 16βαλβιδα και να βελτιωσω σαν 16βαλβιδα ή και να βελτιωσω σαν 8 βαλβιδα ,χωρις καμια ζημια και τα δυο απλα το λεω ωστε να ξερετε και δεν σημαινει οτι θα το κανω αλλα και να μην το κανω.Για πειτε γνωμες .
-
To να μας δειχνεις αυτοκινητα απο αγγελιες για να πουμε γνωμες δε νομιζω να εχει καμια σημασια.Ενα καλοπλυμενο αυτοκινητο δε σημαινει οτι ειναι παντα καλο οπως επισης και ενα καλοσυντηρημενο δε σημαινει πως δεν εχει φαει στουκο.Ενα καλοπλυμενο και γενικα σε καλη εξωτερικη κατασταση αυτοκινητο απλα σου δινει το ΟΚ να πας να το δεις και να το κανεις εναν ελεγχο, απο μια φωτογραφια δεν μπορεις να καταλαβεις και πολλα και για να σου φερω ενα παραδειγμα, τις προαλες ειχα παει να δω ενα αυτοκινητο το οποιο στις φωτο ηταν μια χαρα απο κοντα ομως δε θα το λεγα.
Περαν οτι το χρωμα ηταν ταλαιπωριμενο ειχε ενα φουσκωματακι στον ουρανο που σημαινει οτι εμπαζε νερο σε κεινο το σημειο (πιθανον απο κακη τοποθετηση στην αλλαγη παρ μπριζ) που σημαινει οτι κατω απο το χρωμα ειχε αρχισει να σκουριαζει.
Αυτο ηταν απλα ενα παραδειγμα για να καταλαβεις τη διαφορα της φωτο απο το να το δεις απο κοντα ποσο μαλλον οταν μιλαμε για ραλλυ, αυτοκινητο το οποιο εχει φαει απειρες στουκες λογω τις ιδιαιτεροτητας του.
-
Φιλε μου απ οτι βλεπω δεν γνωριζεις ουτε καν τις εκδοσεις του συγκεκριμενου αυτοκινητου ποσω δε μαλλον τα ιδιαιτερα οδηγικα του χαρακτηριστικα. Μην πας ετσι να ψωνισεις γιατι ειναι βεβαιο οτι θα σου πασαρουν ειτε καποια μετατροπη ειτε καποιο σαπακι
Γνωμη μου πριν προχωρησεις ειναι να μπεις σε καποιο εξειδικευμενο φορουμ γι αυτα τα αυτοκινητα και να αρχιζεις να διαβαζεις....εχεις να μαθεις πολλα και θα σου παρει αρκετο χρονο. Αφου καταλαβεις μερικα πραγματα τοτε μονο βγες στην αγορα ν αρχισεις να ψαχνεις
Και κατι τελευταιο....μια και ημουν κατοχος rallye για τρια χρονια σχεδον...το αυτοκινητο ειναι πολυ αποτομο (εως και επικινδυνο) στις αντιδρασεις του. Ειχα γλιτωσει δυο-τρεις φορες απο σιγουρο και ασχημο τρακαρισμα (που δεν θα τελειωνε μονο σε υλικες ζημιες) απλα επειδη ειχα την υπομονη και την αυτοσυγκρατηση να το μαθω σιγα σιγα παρ ολο μου ημουν πιτσιρικας και τρελαμενος. Τωρα πλεον δεν θελω να τα βλεπω -
@dimsabas: Μεταξύ του να γρατζουνίσεις τον προφυλακτήρα ξεπαρκάροντας και του να αλλάξεις ηλιακό σύστημα φεύγοντας με σκασμένη 3η στο πέταλο υπάρχουν κι ενδιάμεσες καταστάσεις... Προφανώς σε μια σειρά τουμπών-προσομοίωση επιταχυντή του Cern δε θα προλάβεις να τοποθετήσεις έτσι το σώμα σου για να μη χτυπήσεις, αλλά σε κάτι λιγότερο φρικιαστικό, θα μπορέσεις σίγουρα να το κάνεις, πράγμα που αποκλείεται αν είσαι δεμένος. Συμφωνώ, δλδ, μόνο σε περίπτωση που η εστιασμένη χρήση του αυτ/του γίνεται σε πίστα και άρα φοράς κράνος. Υπάρχει, βέβαια και η λύση του μισού cage, που δεν είναι διόλου κακή. Και φυσικά, θεωρώ κι εγώ εκ των ων ουκ άνευ το roll bar σε miata.
-
Kαλα συγνωμη τι καθεστε και λετε περι ρολ κεϊτζ, ζωνων 4σημειων κλπ σε ενα αυτοκινητο που θα χρησιμοποιειται απ το φιλο καθημερινα σαν κυριο μεταφορικο μεσο και πρεπει να ειναι τοσο χρηστικο οσο βγηκε απ το εργοστασιο??
Εκτος αν το παρει για αγωνες και αναβασεις αλλα δεν εχει δωσει τετοια εντυπωση....υπαρχουν και ανθρωποι ξερετε εκει εξω που θελουν ενα καθημερινο γρηγορο αυτοκινητακι χωρις να επιδεικνυουν τις αγωνιαρικες διαθεσεις τους....πως τα μπλεξατε ετσι τα πραγματα? -
Και επισης δεν διαθετει και μεγαλο budget.Ενα cage δεν το βαζεις με 100-200€.
-
Συμφορουμιτη heras ευχαριστω για την απαντηση σου αλλα και την συμβουλη σου,αλλα εχεις και λαθος επειδη δεν ειδαν την ημερομηνια και κολλησα στο προηγουμενο αμαξι που τελικα ηταν του 95 δεν σημαινει οτι δεν ξερει την σειρα ή απο αμαξια ,ακομα το ραλλακι εχει φοβερο κρατημα και οδικη συμπεριφορα και αρνειται να υποστρεψει ακομα και σε μετρια ασφαλτο και εχει πολυ καλη προσφυση(σε λογικα πλαισια ταχυτητας)απορω πως και πηγε να σου φυγει εκτος και εαν εκανες κανα λαθακι ,εδω εγω με το μινι του 78 με ταμπουρα και οκ βελτιωμενες αναρτησεις και ψαλιδι και το αμαξι κολλαει στην ασφαλτο στις στροφες ,θα φυγει το ραλλακι που και για αυτο ειναι προδιαγραφομενο,το ραλλακι ειναι ενα αμαξι θρυλος (για εμενα συμφωνα με πωλησεις και τι βλεπω),ελαφρυ με πολυ καλες προδιαγραφες βελτιωτισμου ,αλλα και οτι του ζητησεις θα στο δωσει ,δηλαδη τιμιο .Σιγουρα αν παω να παρω θα το παω σε φιλο μου σε συνεργειο θα το δω και εγω αφου ξερω πραγματα απο αυτοκινητα (καποια λιγα) ,και με την εγκριση του θα το παρω ακομα νομιζω το ειπα και παραπανω παρα που ειμαι νεος ,με το αμαξι μεχρι να το μαθω καλα δεν θα κανω μαλακιες ,οπως ειχα κανει και με το μινι που απο 15 το πρωτοδηγησα (το καλοκαιρι στο χωριο)και στα 17 αρχισα να εχω πιο μεγαλη ανεση στην οδηγηση μου κανωντας και μαλακιες (το ξερω βλακεια μου).Θα αρχισω τα τηλεφωνα και να πηγαινω να τα βλεπω με μεγαλη προσοχη για καθε νεοτερο αν μπορεσω θα σας το αναφερω.
Peugeot 106 Rallye vs Citroen Saxo VTS ?