-
@ IasonasPeri
Δεν έχεις καταλάβει τίποτα , βγαζεις συμπεράσματα και μετά κρίνεις .
Δεν παίζεσαι . + - προσκυνώ το μεγαλείο σου .
Υ.Γ. Αν δεν έχεις καταλάβει μόνος σου τρώγεσαι . . .
-
@Ρεντμονστα
Δε βάζω κανόνες στο φόρουμ, τους βρήκα έτοιμους.@σπρσκ
Πες μας εσύ που κάνεις τον ξύπνιο για να μας δώσεις εμάς λίγη από τη λάμψη σου τρισμέγιστε... -
Είναι τραχύς και δύσκολος της αρετής ο δρόμος .
Θα σε αφήσω μόνο να το ψάξεις , ώστε να αντιληφθείς την αξία του να ανακαλύπτεις .
Seat for life . !!!
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Είναι τραχύς και δύσκολος της αρετής ο δρόμος .Θα σε αφήσω μόνο να το ψάξεις , ώστε να αντιληφθείς την αξία του να ανακαλύπτεις .
Seat for life . !!!
Επειδή τα τελευταία ποστ κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε προσωπική αντιπαράθεση ένα ξένο τόπικ δε θα το συνεχίσω.
Όπως λέει και η διαφήμιση είναι πολύ έξυπνοι οι οδηγοί Άστρα και ως γνωστό ο έξυπνος ο Οπελάκιας είναι ...ανίκητος. -
**Όλα τα βρίσκεις βρε άτιμο , όλα . . . σε παραδέχομαι . . . **
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Είναι τραχύς και δύσκολος της αρετής ο δρόμος .Θα σε αφήσω μόνο να το ψάξεις , ώστε να αντιληφθείς την αξία του να ανακαλύπτεις .
Seat for life . !!!
Renault driver?
-
Προτεινω στον FestoNero να μην μας πει στο τελος τι θα παρει γιατι μετα θα σκοτωθουμε εδω μεσα!
-
Προτεινω στον FestoNero να μην μας πει στο τελος τι θα παρει γιατι μετα θα σκοτωθουμε εδω μεσα!
-
Ο χρήστης IasonasPeri έγραψε:
@VolvoZeus
Θεωρώ δεδομένο ότι δεν το λες για να υποστηρίξεις τους Οπελάκηδες και θα σου απαντήσω.
Μέχρι πρότινος δεν θα σου έλεγα ότι η VW είναι near premium.
Θα σου έλεγα ότι απλά ανήκει στην υψηλή τιμολογιακά κατηγορία του ΓΤΠ segment.Θεωρώ όμως ότι ο ασφαλέστερος ορισμός (του τί είναι ή δεν είναι near premium, premium κλπ) είναι αυτός που δίνεται όχι από τα fanboys αλλά από το υψηλότερο κύρος εκείνων των αντίπαλων κατασκευαστών που σε αναγνωρίζουν και σε υπολογίζουν στον ανταγωνισμό τους.
Τα τμήματα μάρκετινγκ των ανταγωνιστών ενός car brand είναι πιο ειδικά να κρίνουν αυτό το car brand από τα fan club του συγκεκριμένου brand, πιστεύω ότι θα συμφωνούμε...Αν πχ near premium ανταγωνιστής κατασκευαστής αυτοκινήτων βγαίνει σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου και αναφέρει τη VW μέσα στον ανταγωνισμό των μοντέλων του, τότε για μένα αυτό είναι ασφαλέστερη ένδειξη για το τί είναι near premium πέρα από τη γνώμη του κάθε οπαδού μιας μάρκας.
Δεν εχω λογο να υποστηριξω καμια εταιρεια, απο της οποιας τα κερδη δεν λαμβανω μερισματα. Αν και μετα απο 4 Polo (6Ν, 2x6Ν2, 9Ν), 1 Golf V tsi, 1 Passat (B3) στην οικογενεια (το 80αρι και το Skoda τα αφηνω απ'εξω), θα επρεπε να μας χαρισουν μερικες μετοχες..
Υποστηριζεις οτι τελευταια η θεση της vw αλλαξε, και απο γενικος κατασκευαστης (γτπ το λες εσυ), εγινε near premium..Μπορεις να εξηγησεις τι ειναι αυτο που σε κανει να πιστευεις πως η εταιρεια αναβαθμιστηκε, περαν του μαρκετινγκ που αναφερεις?
Το σκεπτικο σου δε, σε σχεση με την αρμοδιοτητα του τμηματος μαρκετινγκ στον καθορισμο της κατηγοριας που κατατασσεται η εκαστοτε εταιρεια, 'μπαζει' λαμβανοντας υποψην το ιδιο το Vag...Τι ειναι αυτο που στο C-Seg πχ διαφοροποιει σε τετοιο βαθμο ενα Golf απο ενα Leon ωστε το ενα να χαρακτηριζεται near premium και το αλλο generic?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Renault driver?
Όχι φίλε , με μόνη Renault εξαίρεση το 1988 ένα μεταχειρισμένο Renault 5 Alpine turbo για κάνα χρόνο .
@ Κωνσταντίνος , απορώ , μετά από όσα διάβασες , που βρήκες το κουράγιο να ασχοληθείς .
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Renault driver?
Όχι φίλε , με μόνη Renault εξαίρεση το 1988 ένα μεταχειρισμένο Renault 5 Alpine turbo για κάνα χρόνο .
σε είχα για μικρότερο αλλά εσύ μου βγήκες ο πατέρας μου.
-
Ε! καλά δεν είμαι και σαν την Ακρόπολη αλλά ξεκίνησα νωρίς .
Του '71 για να είμαι ακριβής , πολύ καλή χρονιάhttp://www.vintagewinegifts.co.uk/acatalog/info_1303.html
http://www.vintagewinegifts.co.uk/acatalog/info_9064.html
http://www.vintagewinegifts.co.uk/acatalog/info_7190_1.html -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Καλημέρα!
Είχα ξεκινήσει για μηχανή, τελικά λυπήθηκαν τα κοκαλάκια μου και πάω για αμάξι .
Ψάχνω αμάξι για μένα και την αδελφή μου (που δεν οδηγάει ).
Είμαι 26χρονος φοιτητής, μ'αρέσει πολύ να οδηγώ. Δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα, αλλά υπολογίζω γύρω στα 8000 το χρόνο.
Το αμάξι θα αγοραστεί άμεσα, δηλαδή μέχρι το Δεκέμβρη και θα δοθούν 12.000 ευρώ μετρητά, και κάποιο επιπλέον ποσό θα μπει σε (μικρές) δόσεις.
Θέλω:
*Πεντάθυρο. Το τρίθυρο Ibiza που έχουμε με κουράζει απίστευτα γιατί συνήθως μπαίνει κόσμος και στο μπες βγες δε βολεύει.
*Τουλάχιστον 100 άλογα για να κινείται αξιοπρεπώς.
*Όσο το δυνατόν πιο χαμηλά κόστη. Δηλαδή χαμηλοί ρύποι (*Μικρομεσαία κατηγορία. Αυτό δεν είναι απόλυτα δεσμευτικό, αλλά προτιμότερο.
*Κινούμαι αρκετά στο κέντρο της Αθήνας, κυρίως βράδυ. Μην είναι τεράστιο γιατί δε θα έχω που να το παρκάρω.
*Πάω που και που εκδρομές, οπότε να μην είναι ψόφιο. Τώρα κινούμαι με ένα Ibiza 1.4 με 75-80 άλογα (ήταν, το 2001), οπότε και πατίνι να πάρω γρήγορο θα'ναι.
*Μην είναι άσχημο το ρημάδι. Να είναι 'νεανικό', πχ μη πάρω την οκτάβια και ψάχνει ο κόσμος να δει τα παιδιά μου.
*Τώρα, να πω αξιοπιστία; Υπάρχει κάποιος που να μη τον νοιάζει αν το αυτοκίνητο του είναι αξιόπιστο;Κοιτάζω έντονα προς το Seat Leon 1.2 Copa με 105 άλογα, στα 15.290 ευρώ. Είναι αρκετά πιο πάνω από το budget, αλλά με δόσεις (πρέπει να δω πως πάνε αυτά) νομίζω οτι καλύπτεται. Αμα βρω και κανένα σαράβαλο για απόσυρση πάει στα 14.330 ευρώ.
Είναι αρκετά γρήγορο; Δεν είμαι γκαζοφονιάς, αλλά θέλω να μπορώ να κάνω μια προσπέραση της προκοπής και να ταξιδέψω με 130-150 χωρίς να αγκομαχώ. Κάποια άλλη έκδοση είναι προτιμότερη;
Το τούρμπο είναι αξιόπιστο; Η σε 2-3 χρόνια θα με προβληματίσει; Θέλει ειδική μεταχείριση;
Μήπως θα βγει νέο Leon σύντομα και θα χτυπάω το κεφάλι μου;
Υπάρχει κάτι άλλο που θα έπρεπε να κοιτάξω;
Και το Honda Jazz (νεανικό λέει..) μου είναι ενδιαφέρον, το Leon βέβαια είναι πιο άγριο γιατί είμαι και λίγο κάγκουρας.Δε ξερω τι εχουν πει οι αλλοι 9 σελιδες πισω βαρεθηκα να διαβασω... Απλα θα σου πω 2-3 πραματα γιατι και γω ημουν αναμεσα σε Ibiza και Leon.
- Αν στα πισω καθισματα σε νοιαζει η ανεση και εισαι ψηλος ή εσυ ή οι φιλοι σου θα στριμωχτουν λιγο. Το Leon με το Ibiza διαφερουν 28 ποντους και πιστεψε με δεν ειναι και οι 28 πορτγκαμπαζ!
- Το Ibiza ειναι 1100 κιλα το Leon δηλωμενο 1230+, στην πραγματικοτητα δε ξερω ποσο. Αν αυτο σου λεει κατι αρχικα για οδηγικη συμπεριφορα και τελος για επιδοσεις.
- Το Ibiza 1.2 tsi ειναι 300% πιο οδηγοκεντρικο. Το Leon παει προς το οικογενειακο. Αν σ αρεσει να οδηγας δηλαδη θα γουσταρεις το Ibiza.
- Εχω κανει test drive και τα 2 σε διαστημα 2 λεπτων. (Βγηκα απο το ενα και μπηκα στο αλλο.) Το Ibiza πολυ πιο σφιχτο και γεροδεμενο στο δρομο. Ο κινητηρας το κινει αξιοπρεπεστατα μεσα στην πολη μεχρι τις 2.000 rpm.
Αισθηση συμπλεκτη και φρενου αιωνες καλυτερη απο το Leon.
Επισης τα 1230+ κιλα του Leon φαινονται με τον 1.2 tsi. Τα 1100 του Ibiza δε φαινονται.
Για να συνοψισω. Εισαι 26 χρονων ειπες και σ αρεσει να οδηγας. Γουσταρω! Αλλα το Leon οσο και ζμπορ να δειχνει εξωτερικα μαλλον παει προς την κατηγορια οικογενειακου σε ολα του. Ανεση, αισθηση, απομακρο για τον οδηγο κλπ.
Δε θελω να σε πεισω για το Ibiza προφανως αφου δε σ αρεσει εξωτερικα, αλλα ψαξε σ αλλες εταιριες για καποιο λιγο πιο οδηγοκεντρικο αμαξι αφου δεν εισαι οικογενειαρχης ακομα και δε θες να βρωμας premiumιλα!(Και για να μην νομιζεις οτι λεω οτι μου κατεβαζει η κουτρα μου, πριν 1,5 μηνα απεκτησα ενα ολοκαινουργιο 5θυρο Ibiza 1.2 tsi zmport)
-
FestoNero, είναι ξεκάθαρο πως δε χρειάζεσαι συμβουλές για αυτοκίνητο(πλέον), αλλά για τρόπους πειθούς/παράκαμψης/κομπίνας /εκβιασμού για να πάρεις το Leon. Λοιπόν, η δική μου εμπειρία σε ανάλογη περίπτωση(που μάλλον θα σου αποδειχθει άχρηστη, αλλά τέλοσπάντων) είναι η υπομονή. Κατάφερα να πείσω τους χρηματοδότες και τους παρατρεχάμενους τρενάροντας την αγορά μέχρι εκεί που δεν πήγαινε...
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
...πριν 1,5 μηνα απεκτησα ενα ολοκαινουργιο 5θυρο Ibiza 1.2 tsi zmport)Ποιος θα το λεγε..
-
- Το Ibiza 1.2 tsi ειναι 300% πιο οδηγοκεντρικο. Το Leon παει προς το οικογενειακο. Αν σ αρεσει να οδηγας δηλαδη θα γουσταρεις το Ibiza.
- Εχω κανει test drive και τα 2 σε διαστημα 2 λεπτων. (Βγηκα απο το ενα και μπηκα στο αλλο.) Το Ibiza πολυ πιο σφιχτο και γεροδεμενο στο δρομο.
-
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
...πριν 1,5 μηνα απεκτησα ενα ολοκαινουργιο 5θυρο Ibiza 1.2 tsi zmport)
Ποιος θα το λεγε..
Η συγκριση ειναι αναποφευκτη. Μα 4.32 μετρα το Leon?
Θα μου πεις εδω το Astra ειναι 4.40+ -
Αχ καλέ, τσακώνονται για πάρτη μου!
Οδήγησα το Astra 1.4 140 άλογα και το Corsa 1.4 100 άλογα. Και τα δύο μόνος μου για κανένα μισάωρο.
Συγγρού και στενάκια Καλλιθέας και Ν. Σμύρνης.
Για το Corsa δεν έχω να πω κάτι το ιδιαίτερο, σα νοικιάρικο αμάξι. Δε μπορούσα να βρω δε, από που άλλαξε συχνότητα το ραδιόφωνο, εκτός από τα χειριστήρια στο τιμόνι. Δεν έχει παράθυρα πίσω, το φλας του είναι εκνευριστικό γιατί δεν μαγκώνει στο αριστερά/δεξιά, επιστρέφει στη θέση του και είτε σβήνει μόνο του είτε πρέπει να το γυρίσεις εσύ προς την αντίθετη φορά. Μερικές φορές ανάβει το αντίθετο φλας μετά. Επιδόσεις meh, εσωτερικό meh, εμφάνιση double meh. Συμπεριφορά στο δρόμο ουδέτερη. Πίσω δεν βλέπεις και πολλά, αλλά ξέρεις οτι τελειώνει το αμάξι μαζί με το παράθυρο. Τριτοτέταρτη επιλογή, αν επιλέξουμε τελικά .
Το Astra... Καλά το λέω διαστημόπλοιο. καμιά εικοσαριά κουμπιά στη κονσόλα, πανικός.
Έχει μικροσκοπικό διακοπτάκι για το ηλεκτροχειρόφρενο, που απενεργοποιείται αυτόματα αν πατήσεις φρένο/γκάζι/συμπλέκτη/γάτα δε θυμάμαι. Το hill assist χρήσιμο, δεν αγχώνεσαι για κανέναν λόγο για συμπλεξη σε ανηφόρα.
Στο δρόμο, είναι λες και δεν είσαι εκεί. Ένιωθα αποσυνδεδεμένος, το τιμόνι πολύ μαλακό (είχε και σπορ ρύθμιση, αλλά δε κατάλαβα κάποια διαφορά), το παρμπριζ τόσο μακριά που ήταν λες και παρακολουθούσες ταινία. Πολύ γκάζι. Κατανάλωση 11λιτρα/100χλμ . Και στη μέση κατανάλωση και στην άλλη που δε θυμάμαι πως την λενε. Σε συνδυασμό με τέλη, λάστιχα, ασφάλιστρα, άντε γειά. Όγκος τεράστιος, αγχώθηκα απίστευτα, πάρκαρα στο περίπου, χωρίς αισθητήρες δε γίνεται δουλειά, εκτός και αν έχεις θέση για φορτηγό.Κάτι που έχω παρατηρήσει σε όλα τα αμάξια της μικρομεσαίας, κάθεσαι λες και είσαι θαμμένος, λες και είσαι σε τανκ. Και δεν είμαι κοντός γμτ (1.85)! Κάτι άλλο, μη με πάρετε για ψυχοπαθή όμως. Μου φαίνεται οτι σε πολλά από τα αμάξια που είδα, το τιμόνι δεν ειναι ακριβώς τη μέση του καθίσματος. Μου φαίνεται οτι είναι λίγο αριστερά .
Είδα και το Fiesta.
tbc γιατί δεν έχω κοιμηθεί σαν άνθρωπος εδώ και μια βδομάδα.
-
Αυτό με το φλάς το παρατήρησα και εγώ φέτος σε ένα νοικιάρικο corsa .Tι ελλεινό,βγάζεις αριστερό φλάς και μετά δεν επανέρχεται.πας να το βγάλεις και μετά μπαίνει το δεξί φλας .Σε περνάνε για ηλίθιο στο δρόμο.Δεν το έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου σε άλλο αυτοκίνητο.Μπορεί να το εξηγήσει κάποιος γιατί συμβαίνει αυτό?
-
μ@λ@κ!α της οπελ σε εκεινης της γενιας αστρα vectra και τελευταιο εχει μενει το corsa στα νεοτερα insignia νεο αστρα to καταργησαν και εχουν το νορμαλ μοχλο.
Νέο αυτοκίνητο, μάλλον Leon...