-
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
WTF is this????
Τα Ιαπωνακια τραγουδανε Ρωσικα!
-
Μπα, τα εμαθες, δε δυσκολευτηκες ετσι δεν ειναι?. Αρα μπορουσες να μαθεις και Ρωσικα. Νί προμπλέμα.
Δεν ξερω τι μιλαγατε στο Πανεπιστημιο καρντια μου.Τις μαζεμενες παπαριες δεν αντεχω και εγω, τι συμπτωση.
Ρωσικα, μια απο τις δυσκολοτερες γλωσσες σε ακαδημαικο επιπεδο; Μετα απο 10 χρονια κι αν...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μπα, τα εμαθες, δε δυσκολευτηκες ετσι δεν ειναι?. Αρα μπορουσες να μαθεις και Ρωσικα. Νί προμπλέμα.
Δεν ξερω τι μιλαγατε στο Πανεπιστημιο καρντια μου.Τις μαζεμενες παπαριες δεν αντεχω και εγω, τι συμπτωση.
Ρωσικα, μια απο τις δυσκολοτερες γλωσσες σε ακαδημαικο επιπεδο; Μετα απο 10 χρονια κι αν...
Δυσκολη και πλουσια ειναι για να γραψεις λογοτεχνικο πόνημα. Οχι για να πεις 'Κατιούσα, να ένα καλσόν'.
-
Για να σπουδασω δεν εμαθα τπτ, τι δεν καταλαβαινεις?
Δλδ αν πηγαινα τωρα ρωσσια, θα ημουν κομμουνιστης?Κανα αλλο ναρκωτικο προχειρο?
Τω καιρω εκεινο, οπως σου λεει κι ο γρεο πηγανε αρκετοι, περαν αυτου, οσοι πηγανε στη ρουμανια πχ ηταν κομμουνιστες?
Αν παω στη σουηδια ειμαι σοσιαλδημοκρατης?
Αν πηγαινα στη γαλλια επι μιτεραν θα ημουν σοσιαλιστης? -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Για να σπουδασω δεν εμαθα τπτ, τι δεν καταλαβαινεις?
Δλδ αν πηγαινα τωρα ρωσσια, θα ημουν κομμουνιστης?Κανα αλλο ναρκωτικο προχειρο?
Τω καιρω εκεινο, οπως σου λεει κι ο γρεο πηγανε αρκετοι, περαν αυτου, οσοι πηγανε στη ρουμανια πχ ηταν κομμουνιστες?
Αν παω στη σουηδια ειμαι σοσιαλδημοκρατης?
Αν πηγαινα στη γαλλια επι μιτεραν θα ημουν σοσιαλιστης?Αφου δεν καταλαβαινεις τι θελω να πω, αστο ρε παιδι μου, παιρνω ναρκωτικα, αυτο φταιει.
-
Εσυ παιζει να σαι απ τους τυχερους που μαστουρωνουν τσαμπα
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μισή αλήθεια. Αν έχεις κάποιο κίνητρο να μάθεις, γίνεται σε οποιαδήποτε ηλικία, πόσο μάλλον να είσαι 18 και να ζεις εκεί.
Επίσης να λάβεις υπ' όψη σου ότι τα ΑΕΙ ήταν εκείνη την εποχή σκανδαλωδώς επιεική με τους ξένους σε θέματα γλώσσας.
'Εκείνη την εποχή' εννοώ τέλη '70 αρχές '80, θα μπορούσα και εγώ να ποστάρω διάφορες φαιδρές προϊστορικές ιστορίες από την ΕΣΣΔ, αλλά μάλλον θα είμαι εκτός θέματος, εδώ γίνεται πόλεμος capitalism vs communism και λέω να την κάνω να μη φάω καμιά пуля. -
Εσυ κι αν θα πρεπει να γραψεις, αντε
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Μισή αλήθεια. Αν έχεις κάποιο κίνητρο να μάθεις, γίνεται σε οποιαδήποτε ηλικία, πόσο μάλλον να είσαι 18 και να ζεις εκεί.
Επίσης να λάβεις υπ' όψη σου ότι τα ΑΕΙ ήταν εκείνη την εποχή σκανδαλωδώς επιεική με τους ξένους σε θέματα γλώσσας.
'Εκείνη την εποχή' εννοώ τέλη '70 αρχές '80, θα μπορούσα και εγώ να ποστάρω διάφορες φαιδρές προϊστορικές ιστορίες από την ΕΣΣΔ, αλλά μάλλον θα είμαι εκτός θέματος, εδώ γίνεται πόλεμος capitalism vs communism και λέω να την κάνω να μη φάω καμιά пуля.Κοίτα, σε πιστεύω απόλυτα καθώς το έχω δει κι εγώ το έργο (απλά στην άλλη πλευρά). Να συνενοούμαστε με τους Κινέζους συμφοιτητές μας με νοήματα. Ένας Άγγλος μάλιστα δεν άντεξε, βγήκε έξω από το κτίριο του πανεπιστημίου και ρωτούσε όποιο σχιστομάτη περνούσε αν μπορεί να του μεταφράσει κάτι από τα Αγγλικά στα Μάνταριν για να γίνει η δουλειά μας!!!
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
'Εκείνη την εποχή' εννοώ τέλη '70 αρχές '80, θα μπορούσα και εγώ να ποστάρω διάφορες φαιδρές προϊστορικές ιστορίες από την ΕΣΣΔ, αλλά μάλλον θα είμαι εκτός θέματος, εδώ γίνεται πόλεμος capitalism vs communism και λέω να την κάνω να μη φάω καμιά пуля.Αμα εζησες εκει ριξε ιστοριες, το μισο τοπικο αυτο ειναι...
-
ΓΜΤ εγραφα μια σελιδα και χαθηκε.... θα πω και εγω τις προσωπικες εμπειριες του 1964, στην Κριμαια Γιαλτα Αρτεκ ισως ο iant θα ξερει για αυτες τις προπαγανδιστικες κατασκηνωσεις πιονιερων απο ολο τον κοσμο. εκεινη την χρονια πεθανε και ο Τολιατι και τον τιμησαμε ολοι οι συμμετεχοντες. Ηταν και ελληνοπουλα απο Τασκενδη εκει και μας ελεγαν πως ζουσαν. Δεν τα ζηλεψαμε εμεις απο Ελλαδα. αλλωστε παιδια ημασταν και το κρητιριο μας ηταν πιο απλο. Θα συνεχισω καποια αλλη στιγμη γιατι πλεον δεν εχω χρονο...
-
Δεν έζησα εκεί, αλλά παντρεύτηκα γνήσια σοβιετική και μέλος της κομσαμόλ, εκείνη την εποχή που ήσαν εξαιρετικά σπάνιο είδος, όχι τώρα που γυρνάς το κεφάλι σου και ακους παντού ρώσικα.
Τα επόμενα χρόνια απέκτησα σόϊ στη Μόσχα, έκανα παιδί που υπολογίζει ότι είναι 5/16 ρωσίδα και φοβάμαι ότι και εγώ άρχισα να μεταλάσσομαι λίγο... Έτσι, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω δεκάδες αυθεντικούς σοβιετικούς στην έδρα τους και άλλους τόσους επισκέπτες ή εμιγκρέ, μεταξύ αυτών και κάποιες διασημότητες (τις οποίες η σύζυγος μετέφραζε αντι χαρτζιλικίου). Σιγά σιγά έμαθα και τη γλώσσα σε συμπαθητικό βαθμό κυρίως δια της μεθόδου του βωβού ακροατή και τώρα που μιλάμε μόλις χωνεύω τα εξαιρετικά πιροσκί με λάχανο της πεθεράς μου.
Επειδή από τότε δεν είχα κόλλημα με κανένα κόμμα θεώρησα τον εαυτό μου εξαιρετικά τυχερό που είχα την ευκαιρία να δω καταστάσεις και τρόπους σκέψεις με τα δικά μου μάτια. Ως τότε και μέχρι το '89 κυκλοφορούσαν απίστευτοι μύθοι για το τι συμβαίνει στη ζωή του μέσου Μοσχοβίτη, η μισή ελλάδα αναμασούσε τις παπαριές που προπαγάνδιζε η χούντα και η άλλη μισή (λέμε τώρα) πήγαινε ¨Groutas Tours' για ιατρικό τουρισμό με τον Ριζοσπάστη παραμάσχαλα.Για την εκπαίδευση κυκλοφορούσαν πολλοί μύθοι αλλά η αλήθεια εμένα μου φάνηκε κάπου στη μέση.
Πολύ απαιτητική 1ο-2οβαθμια με τεράστια ύλη, τα 4-5 παιδάκια που έτυχε να γνωρίσω που μεταγράφηκαν στη 'δύση' πετούσαν στο (ελληνικό-αυστριακό-η.π.αμερικανικό) γυμνάσιο. Την ίδια στιγμή, έμεναν αρκετά πίσω στην εφαρμογή τεχνολογίας στην εκπαίδευση και οι δάσκαλοι/καθηγητές έδειχναν πολλές φορές τέτοιο αυταρχισμό που στην ελλάδα θα αντιμετωπιζόταν με γιαούρτωμα ή λυντσάρισμα.
Στην τριτοβάθμια ενώ η εισαγωγή ήταν εξαιρετικά δύσκολη και το επίπεδο πολύ υψηλό για κάποιες σχολές-διαμάντια (μηχανικοί, φιλολογικά, καλλιτεχνικά) για όποιον ήθελε να δει πέρα από τη μύτη του άρχισε να ενοχλεί υπερβολικά η φίμωση της ξένης βιβλιογραφίας. Αντίθετα, σε κάθε σχολή υπήρχε υποχρεωτικό μάθημα ιστορίας του Κ.Κ.Σ.Ε. Φαντάζομαι μια αίθουσα με ζωγράφους και γλύπτες να ακούει ένα γεράκο να δίνει διάλεξη και έπειτα να γράφει απροειδοποίητο διαγώνισμα και με πιάνουν τα γέλια, ιδίως όταν η σύζυγος μου έλεγε ότι ήταν η πρώτη φορά που είδε να βγαίνουν 'σκονάκια'.
Στο τέλος νομίζω ότι οι νέοι της γενιάς μου είχαν όνειρο αλλά και εμμονή να διαβάσουν και να ακούσουν οτιδήποτε απαγορευμένο. Στο δρόμο αυτό βέβαια τους ψόφησε και η ποιότητα, οι ίδιοι που περίμεναν εβδομάδες για ένα εισιτήριο στα Μπαλσόι και φλερτάριζαν με στίχους του Πούσκιν σε χρονο dt αμερικάνιασαν τη γλώσσα τους και βλέπουν σήμερα τα κιτσάτα σόου.Μεγάλη έκπληξη πάντως (σε σχέση με αυτά που άκουγα τότε) ήταν η γνωριμία μου με το σύστημα υγείας. Κάποια στιγμή θα πρέπει να γράψω πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες για τον καθηγητή δερματολογίας, ξύλο γιατρού με ασθενή και τη Μάσα τη νοσοκόμα που ήθελε να γίνει τραγουδίστρια. Αυτό όμως δεν είναι capitalism-communism κάποια άλλη φορά στα ανέκδοτα...
-
-
To ότι εσυ έμαθες στοιχειώδη ιστορικά γεγονότα στα 50 σου, δε σημαίνει ότι ισχύει αυτό για όλους και θα έπρεπε να κάνει σε κανέναν εντύπωση. Ουγκ
-
http://www.sportdog.gr/article/170645/m ... mmoynistes
Οι δίδυμοι Μάσιους όμως για να... γλυκάνουν και τον Ρούντι, έδωσαν συνέντευξη στην οποία ζήτησαν συγνώμη από τον άσο της Ρεάλ, αν και πάλι άφησαν τις «μπηχτές» τους. «Δεν ήταν σχεδιασμένο. Μας αποκάλεσε κουμμούνια και μας πλήγωσε» υποστηρίζουν οι Λετονοί,οι οποίοι πολιτογραφήθηκαν Λιθουανοί την 1/2/13. «Είναι σκληρό να μας αποκαλούν έτσι, όταν εκείνη την περίοδο χιλιάδες Λιθουανοί εξορίστηκαν στη Σιβηρία», είπαν ακόμη τα αδέλφια Μάσιους.
-
Το κειμενο ειναι μα φανταστικη ευκαιρια να φανει το 'οτι θελουμε διαβαζουμε' και η σατανικη 'θεωρια των δυο ακρων'.
Εφοσον βεβαια ισχυει το 'οτι θελουμε διαβαζουμε' η 'θεωρια των δυο ακρων' δε θα αναγνωστει ποτε, απο οσους δε θελουν να τη διαβασουν...
Βγαλτε τη λεξη 'Χρυση Αυγη' και βαλτε ΚΚΕ ή κομμουνιστες, αριστερα κλπ... και μετα θα δειτε το ιδιο κειμενο ανετα με το αναποδο νοημα.Σου λένε ότι η αριστερα ακούει τον πόνο σου, τον καημό σου, τα βάσανά σου. Τίποτα δεν ακούει. Απλώς θέλει εκείνη να ακούς τι σου λέει αυτή για τον πόνο σου και τα βάσανά σου. Για δοκίμασε να της αντιμιλήσεις σε όσα σου κανοναρχεί. Ουδείς διάλογος μπορεί να συμβεί μέσα στα κομμουνιστικα κόμματα, παρά μόνον η έκδοση εντολών και η υπακοή σε αυτές. Είναι κόμματα υποταγής. Ο αρχηγός, η Κ.Ε. , έχει το αλάθητο του Πάπα. Η δομή τους είναι μιλιταριστική. Ο ένας διατάζει, ο άλλος υπακούει. Δεν είναι μεταξύ τους ίσοι, ούτε ισότιμοι. Τα κόμματα αυτά δεν απευθύνονται σε ελεύθερους ανθρώπους, σε ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες, αλλά σε οπαδούς, σε υπηκόους, που πρέπει να λαμβάνουν και να εκτελούν εντολές. Η διαφωνία είναι αμφισβήτηση του αρχηγού, είναι αίρεση, είναι ανταρσία, είναι έγκλημα καθοσιώσεως. Η αριστερα δεν είναι η φωνή του λαού, είναι φερέφωνο της ιδεολογιας της.
μονο τα bold αλλαξα
-
Ως συνήθως λες πίπες επειδή έχεις απέραντη άγνοια περί δομής του ΚΚΕ. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι μέσα στα κομμουνιστικά κόμματα γίνεται ανοιχτός και ελεύθερος διάλογος, επί παντός θέματος. Και οι διαφωνίες είναι ελεύθερες και σε κάποιο βαθμό μεγάλες. Οποιος έχει αμφιβολία ας ρίξει μία ματιά στον προσυνεδριακό διάλογο και μετά ας βγάλει το σκασμό. Ελεος με την καραμέλα που λέει ο κάθε αδιάβαστος.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ως συνήθως λες πίπες επειδή έχεις απέραντη άγνοια περί δομής του ΚΚΕ. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι μέσα στα κομμουνιστικά κόμματα γίνεται ανοιχτός και ελεύθερος διάλογος, επί παντός θέματος. Και οι διαφωνίες είναι ελεύθερες και σε κάποιο βαθμό μεγάλες. Οποιος έχει αμφιβολία ας ρίξει μία ματιά στον προσυνεδριακό διάλογο και μετά ας βγάλει το σκασμό. Ελεος με την καραμέλα που λέει ο κάθε αδιάβαστος.Οι κατα καιρους διαγραφες, οι εξαφανισεις απο προσωπου γης (μεχρι και απο φωτο) στην ΕΣΣΔ, η αναγκη 'αποκαταστασεων' υπο το βαρος της ιστορικης αληθειας τι ειναι? Δημοκρατια?
Γελαει ο κοζμος
-
Σε πρόσφατη ομιλία του Κουτσούμπα είπε οτι είναι κατά των κινημάτων αυτοδιαχείρισης πολιτών. Όπως ήταν κατά και του κινήματος της πατάτας. Το ίδιο και με τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα.
Θέλουν τα πάντα να περνάνε μέσα απο αυτούς. Αλλιώς, ακόμα και αν συμφωνούν ιδεολογικά, αν η κίνηση είναι αυτόνομη και ανεξάρτητη απο το κόμμα, θα στραφούν εναντίον.
Capitalism vs Communism Mother of all topics