-
οι δικοί μου black δεν πάνε πάνω από 32 ποτέ
οι green φθείρονται πολύ γρήγορα επειδή έχουν start-stop και καλά για οικονομία..
δεν κάνει καλό ούτε στα αυτοκίνητα ούτε στους σκληρούς αυτό
αν δε θες να πληρώσεις black πάρε τουλάχιστον blue, όχι green
-
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
Πείτε κανά πλήρες σύστημα εκτός από οθόνη για το γραφείο γιατί δεν παλεύεται άλλο.
Δε με νοιάζει dedicated κάρτα γραφικώνΚοιτάω κυρίως σε i5 λόγω μεγάλης L2 cache (6mb). Τι bridge από κει και πέρα; Haswell ή Ivy?
Το σύστημα θα είναι ανοιχτό 24/7 και κατά τη διάρκεια εργασίας τρέχει πολλά προγράμματα παράλληλα (3-4 browsers, mozilla με τουλ. 15 tabs ανοιχτά), photoshop κλπ.Εννοείται ότι θα μπει και SSD
Haswell. Οι Ivy είναι παλιοί. Περίμενε λίγο βγαίνουν νέα μοντέλα.
Όταν λες λίγο; Θέλω να το πετάξω απ'το γκρεμό έτσι που καθυστερεί μερικές φορές.
Budget; Τί προγράμματα ακριβώς;
Έχω γράψει παραπάνω. Οι browsers με τα πολλά tabs βαραίνουν και το photoshop + άλλα μικρότερα (filezilla, np++ κλπ). Τώρα μέχρι ν'ανοίξει το photoshop στρίβω τσιγάρο (που λέει ο λόγος, δεν καπνίζω)
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πείτε κανά πλήρες σύστημα εκτός από οθόνη για το γραφείο γιατί δεν παλεύεται άλλο.
Δε με νοιάζει dedicated κάρτα γραφικώνΚοιτάω κυρίως σε i5 λόγω μεγάλης L2 cache (6mb). Τι bridge από κει και πέρα; Haswell ή Ivy?
Το σύστημα θα είναι ανοιχτό 24/7 και κατά τη διάρκεια εργασίας τρέχει πολλά προγράμματα παράλληλα (3-4 browsers, mozilla με τουλ. 15 tabs ανοιχτά), photoshop κλπ.Εννοείται ότι θα μπει και SSD
Haswell. Οι Ivy είναι παλιοί. Περίμενε λίγο βγαίνουν νέα μοντέλα.
Όταν λες λίγο; Θέλω να το πετάξω απ'το γκρεμό έτσι που καθυστερεί μερικές φορές.
Budget; Τί προγράμματα ακριβώς;
Έχω γράψει παραπάνω. Οι browsers με τα πολλά tabs βαραίνουν και το photoshop + άλλα μικρότερα (filezilla, np++ κλπ). Τώρα μέχρι ν'ανοίξει το photoshop στρίβω τσιγάρο (που λέει ο λόγος, δεν καπνίζω)
Βασικά θές μνήμη, ούτε τρελές ταχύτητες σε σκληρούς, ούτε τρελά Tflops σε CPU/GPU ούτε τίποτα άλλο. Πάρε λοιπόν ένα i5 (και πολύ είναι για office χρήση), βάλε ένα 8αρι GB μνήμης τουλάχιστον (με 64αρι λειτουργικό προφανώς) και έναν ανεκτό σκληρό (εντάξει, minimum στις 7200rpm, οι 10αρηδες και οι SSD είναι για συγκεκριμένες χρήσεις) και είσαι κομπλέ με ελάχιστο κόστος. Αν θες οπωσδήποτε να το επιταχύνεις, έναν μικρό Sata3 SSD με πάνω από 500 transfer rate για λειτουργικό και τις βασικές εφαρμογές σου, και έναν δεύτερο μηχανικό γουρούνι για τα λοιπά....
-
Ναι αυτό είχα στο μυαλό μου. Πείτε σετάκι cpu/mb
-
Acer τι θήκη έχεις για το Τ100?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Acer τι θήκη έχεις για το Τ100?Υποθέτω ότι απευθύνεσαι σε μένα και όχι στην Acer
Πήρα μια trifold δερματίνη, γιατί τότε που το πήρα δεν είχε βγει η Poetic. Λέγεται Celicius αυτή που πήρα, ή απλώς ψάξε με trifold θήκη για το Τ100, γύρω στα 20€ κάνει.
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
μια χαρα ειναι εγω εχω τον δικο μου κατι χρονια σε lps και δεν εχει βγαλει κιχ σιγα μην σκασω λεφτα για black και να ανεβαζει θερμοκρασιες σαν φουρνος για μερικα δεκατα παραπανω..Μια χαρά και 2 τρομάρες είναι.
Αθλιοι δίσκοι. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
οι δικοί μου black δεν πάνε πάνω από 32 ποτέοι green φθείρονται πολύ γρήγορα επειδή έχουν start-stop και καλά για οικονομία..
μιλας για το Intellipark ε? ναι σωστο αυτο που λες αλλα οχι για **standalone **δισκους οσοι τους ειχαν σε raid (μαζι με μενα..)ειχαν αυτο το ηλιθιο 8 sec start stop το οποιο πραγματικα σου εσπαγε τα νευρα και τον δισκο
σαν δισκος μοναδικος ομως δεν εχει καμια διαφορα
υποτιθεται οτι το drive cycle τους ειναι στην πραγματικοτητα 3 μηνες με αυτο enabled αλλα επειδη δεν υπηρχε περιπτωση να ζησει δισκος για δισκος απο το 2012 ολα κυκλοφορουν αναβαθμισμενα..(οι πιο παλιοι απλα θελουν ενα firmware reset με το utility της wd
(τα μοντελα που ειχαν γενικα προβλημα ηταν μονο οι: WD20EADS, WD20EARS, WD15EADS, WD15EARS, WD10EADS, WD10EARS, WD8000AARS, WD7500AADS, WD7500AARS, WD6400AADS, WD6400AARS, WD5000AADS, WD5000AARS, WD1000FYPS, WD7500AYPS and WD7501AYPS περα απο αυτους ολα τα αλλα ειναι οκ το intellipark απο τα 8 ειναι στα 300(5 λεπτα) -
Έχει κανείς άσχημη γνώμη/εμπειρία με Mushkin μνήμες ? Σκέφτομαι να αντικαταστήσω τις 2χ1GB Kingston SODIMM DDR2 του LG E500 με 2χ2GB Mushkin που έχει πολύ φθηνά το PC1, και δεν ξέρω αν και τι προβλήματα μπορεί να βγάλουν (τώρα ή στο μέλλον)....
-
Εν τω μεταξυ εβαλα το Modem -Router του OTE σε άλλη πρίζα(είχα τηλεφωνο εκει πριν) και τωρα αποσυνδδεται συνεχώς...
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Εν τω μεταξυ εβαλα το Modem -Router του OTE σε άλλη πρίζα(είχα τηλεφωνο εκει πριν) και τωρα αποσυνδδεται συνεχώς...Το modem/router ΠΑΝΤΑ στη 'κεντρική' πρίζα τηλεφώνου (σε αυτή δηλαδή που καταλήγει το καλώδιο που έρχεται από το κουτί). Καλό θα ήταν να μπει φίλτρο/splitter για όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.
-
Η κεντρική είναι αυτη που κανει τις αποσυνδέσεις....
Θα δοκιμάσω να βάλω spliter. -
αποσυνδεσε ολες τις αλλες πριζες απο την κεντρικη και δες
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
μια χαρα ειναι εγω εχω τον δικο μου κατι χρονια σε lps και δεν εχει βγαλει κιχ σιγα μην σκασω λεφτα για black και να ανεβαζει θερμοκρασιες σαν φουρνος για μερικα δεκατα παραπανω..
Μια χαρά και 2 τρομάρες είναι.
Αθλιοι δίσκοι.Θα συμφωνήσω: είχα την ατυχία να χτυπήσει ο 1 Terra Green που είχα αγοράσει πριν 4 χρόνια και μαζί με την βλακεία που έκανα, έχω χάσει όλα τα αρχεία που είχα μέσα!
Η βλακεία είναι πως στο σύστημα που πάω να χτίσω τώρα που θα έχει 2x1Terra σκληρούς σε RAID1 (ποτέ και για κανένα λόγο δεν πρόκειται να εμπιστευθώ ένα δίσκο πλέον, RAID ή full backup για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο…), έχω ΠΑΛΙ τους ίδιους δίσκους! Απλά έφτασαν στα χέρια μου δωρεάν και δεν πρόκειται να τους πετάξω, απλώς μόλις χαλάσει κάποιος, θα τον ξεφορτωθώ και θα βάλω Black που έχει και 5 χρόνια εγγύηση.
Η βλακεία που έκανα και το γράφω μην την πατήσει και κάνας άλλος, είναι πως είχα φτιάξει αρχικά το RAID στον ένα υπολογιστή και μετά βγάζω τον ένα δίσκο, τον βάζω στον άλλον για να σώσω τα αρχεία, τον κάνω import στο Disk Management των Windows7/8 , σώζω τα αρχεία (με τα χίλια ζόρια βέβαια γιατί ο σκληρός έπνεε τα λοίσθια…) και αφού τέλειωσα, βάζω τον καλό δίσκο πάλι στον άλλο υπολογιστή και ξανακάνω import και τους δύο δίσκους…
Νόμιζα ο βλαξ πως ο συγχρονισμός θα γινόταν από τον πιο πρόσφατο στον πιο παλιό, αλλά τελικά ΔΕΝ έγινε αυτό, έγινε το αντίθετο και μάλλον έχει να κάνει με την σειρά που ήταν πάνω στο bus… Το αποτέλεσμα είναι να πάει και να διαγράψει ό,τι είχε και ενώ πριν είχε πεθάνει ο άλλος σκληρός και τα αρχεία δεν υπήρχαν πουθενά!
Αυτό που έπρεπε να γίνει είναι να σβηστεί πλήρως ο άλλος σκληρός (να είναι δηλαδή unallocated) και να γίνει import μόνον ο δίσκος με τα αρχεία. Μετά, ξαναφτιάχνεις το mirror και είσαι έτοιμος.
Την πάτησα λοιπόν, οπότε προσοχή, μην την πατήσει κι άλλος! -
Με τρομάζετε με αυτά περί δίσκων γιατί ο ένας που έχω (μπακαπαρισμένος βέβαια) είναι ένας WD 320GB του 2006! Εκτός του ότι είναι αργός είναι μια χαρά πάντως. Τι πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω να δω αν χαίρει άκρας υγείας, αν και τον επόμενο μήνα θα κοτσάρω έναν 2Τ black να κλείσει τέλειως το θέμα Η/Υ για την επόμενη 5ετία.
-
Για RAID ειδικά αν είναι σε NAS WD Red
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
οι δικοί μου black δεν πάνε πάνω από 32 ποτέ
οι green φθείρονται πολύ γρήγορα επειδή έχουν start-stop και καλά για οικονομία..
μιλας για το Intellipark ε? ναι σωστο αυτο που λες αλλα οχι για **standalone **δισκους οσοι τους ειχαν σε raid (μαζι με μενα..)ειχαν αυτο το ηλιθιο 8 sec start stop το οποιο πραγματικα σου εσπαγε τα νευρα και τον δισκο
σαν δισκος μοναδικος ομως δεν εχει καμια διαφορα
υποτιθεται οτι το drive cycle τους ειναι στην πραγματικοτητα 3 μηνες με αυτο enabled αλλα επειδη δεν υπηρχε περιπτωση να ζησει δισκος για δισκος απο το 2012 ολα κυκλοφορουν αναβαθμισμενα..(οι πιο παλιοι απλα θελουν ενα firmware reset με το utility της wd
(τα μοντελα που ειχαν γενικα προβλημα ηταν μονο οι: WD20EADS, WD20EARS, WD15EADS, WD15EARS, WD10EADS, WD10EARS, WD8000AARS, WD7500AADS, WD7500AARS, WD6400AADS, WD6400AARS, WD5000AADS, WD5000AARS, WD1000FYPS, WD7500AYPS and WD7501AYPS περα απο αυτους ολα τα αλλα ειναι οκ το intellipark απο τα 8 ειναι στα 300(5 λεπτα)Καταρχήν, ευχαριστώ που ανέφερες τα παραπάνω, γιατί έμαθα για το utility που έχει βγάλει η WD για να πειράζεις τα 8 sec και να τα ανεβάζεις στο λεπτό (που ουσιαστικά το αδρανοποιεί).
Κατά δεύτερον, δεν τα λες σωστά, γιατί δεν αφορά μόνον το RAID, αφορά και τις περιπτώσεις όπου ο σκληρός δίσκος είναι η αποθήκη του συστήματος όπως στην δική μου περίπτωση, οπότε ήταν πάρα πολλές οι φορές που τον άκουγα ν' ανοίγει και να κλείνει...
Άρα, γενικώς, ένα τεράστιο φάουλ από την WD, αλλά τι να κάνουμε που ουσιαστικά είναι και η μόνη νορμάλ επιλογή εκεί έξω... Απλώς, όσοι αγοράζουν δίσκο, να θυμούνται να παίρνουν τους Black που δεν έχουν και καμιά τρομακτική διαφορά σε τιμή...
Επίσης, backup, backup, backup! -
-
A, ξέχασα και κάποια link για το θέμα με τους WD Green:
http://wiki.nas4free.org/doku.php?id=faq:0148
http://support.wdc.com/product/download ... 09&sid=113 -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Ναι αυτό είχα στο μυαλό μου. Πείτε σετάκι cpu/mbπ.χ.
Core i5 4430 ~€160
HyperX Fury 16GB DDR3 1600MHz ~€130
μητρική B85/H87 max ~€100
crucial M500 240GB ~ €110Όταν λες λίγο; Θέλω να το πετάξω απ'το γκρεμό έτσι που καθυστερεί μερικές φορές.
Μέσα Μαΐου οι απλοί, μέσα Ιουνίου οι ξεκλείδωτοι.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]