-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Μετά από 4 περίπου χρόνια παρέδωσε πνεύμα η aftermarket μπαταρία του laptop (toshiba u400 18s) παρόλο που την πρόσεχα με τις φορτίσεις/εκφορτίσεις. Απ'όσο βλέπω τώρα στο ebay έχουν ανέβει οι τιμές των μπαταριώνΚαι πολύ κράτησε.
Αυτό που σκοτώνει τις μπαταρίες των laptop είναι κυρίως οι θερμοκρασίες που τρώνε απο τον επεξεργαστή, όχι οι φορτίσεις εκφορτίσεις.
-
Παρήγγειλα μία τούμπανο 12cell 8800mAh
-
Έχοντας στη διάθεσή μου Ipad Mini και Google Nexus 7 (το τελευταίο) μπορώ να πω ότι συμπάθησα το Nexus περισσότερο, σαν τρόπο χρήσης. Ίσως με επηρεάζει που έχω και android κινητό.
Το ipad είναι εμφανώς πιο ισχυρό επεξεργαστικά (ή τουλάχιστον με πιο καλογραμμένο λειτουργικό) αφού δεν σκαλώνει ποτέ και πουθενά, ενώ το Nexus κάπου κάπου τρώει lag όταν βλέπεις πχ βαρυφορτωμένους google maps ή multitaskάρεις. Το ipad ό,τι κι αν του χω κάνει, δεν έχω παρατηρήσει χαμηλή ταχύτητα ποτέ. Έχει και το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης οθόνης. Απ την άλλη μου αρέσει που το Nexus είναι μακρόστενο και μπορείς να το έχεις μέσα στο χέρι, αντί να το πιάνεις από την άκρη.
Από μπαταρία φαίνεται να κρατάνε το ίδιο.Γενικά με την Apple δεν έχω καλή σχέση πάντως
-
Το ipad έχει να διαχειριστεί και πολύ μικρότερη ανάλυση (που σου βγάζει τα μάτια συγκριτικά με το 7)
-
Να σου πω την αλήθεια δε με έχει ενοχλήσει ποτέ η ανάλυση του Ipad mini. Καταλαβαίνεις ότι υστερεί μόνο όταν την κοιτάξεις πλάι-πλάι με το Nexus ή πας πολύ κοντά το μάτι σου - σα να θες να δεις τα pixels από βίτσιο
Πάντως έχοντας και τα δύο (όχι δε δίνω όλα μου τα λεφτά σε tablets, έτυχε να μας τα μοιράσουν με το κιλό στην εταιρεία) και όντας στο δίλημμα ποιο θα δώσω στη μάνα μου και ποιο θα κρατήσω εγώ, αποφάσισα να κρατήσω το Nexus
-
Καλά έκανες, με το nexus ίσως 'χανόταν' λίγο. Κι εγώ το έχω, laggάρει αρκετά μπορώ να πω, αν και προχθές που πέρασα την 4.3 πάει κάπως καλύτερα.
-
Θέλω να γράψω ένα κείμενο Word που έχει μαθηματικά σύμβολα και μου έχει βγάλει την πίστη το ενσωματωμένο equation editor.
Υπάρχει τρόπος να βάλω κώδικα latex μέσα στο Word?
-
To math type δοκίμασε.
Είναι ας πούμε η full έκδοση του equation editor.
Έχει σχεδόν τα πάντα. -
-
Συμφερει ,οχι νονο οικονομικα αλλα και γενικοτερα να αγορασεις laptop με windows απο τις HΠΑ?
Είδα οτι η διαφορα στα προιοντα της apple ειναι μεγάλη.Πχ το ipadair 32gb βγαινει περιπου 440ευρω... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Συμφερει ,οχι νονο οικονομικα αλλα και γενικοτερα να αγορασεις laptop με windows απο τις HΠΑ?
Είδα οτι η διαφορα στα προιοντα της apple ειναι μεγάλη.Πχ το ipadair 32gb βγαινει περιπου 440ευρω...μεταφορικά;
τελωνείο;
εκτός και αν έχεις κανέναν να στο φέρει -
Δε το διευκρινισα ,συγνώμη.Θα παει ενας φίλος μου και μου είπε οτι θα μου φερει οτι θέλω
-
Προφανώς και συμφέρει.
Στην τιμή που βλέπεις στα appleοπράματα, υπολόγισε λίγο παραπάνω για το sales tax (κάνε add to cart και πάτα Estimated Tax και βάλε τον ΤΚ του καταστήματος που θα το πάρει). Ας πούμε το iPad Air 32GB WiFi είναι κάτι τις παραπάνω από αυτό που έγραψες στα περίπου 480€.
-
Αυτο ισχυει και για τα αλλα laptops πχ dell?
-
ποιο είναι το αυτό;
Αν μιλάς για το sales tax, δεν υπάρχει standard. Απλώς πρόσεχε αν γράφει ότι συμπεριλαμβάνεται ή δεν γράφει τπτ (οπότε μάλλον δεν).
Αν μιλάς γενικότερα για τις τιμές, σε ΗΠΑμερικάνικα πράγματα είναι σαφώς πιο φτηνά από ευρώπη.
-
Για τις τιμές μιλουσα!
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες -
Έχω έναν haswell ι5 4570 ο οποίος παραζεσταίνεται. Όταν τρέχω Matlab χτυπάει 100αρια και κάνει throtlling. Εβγαλα την ψύκτρα και ξαναέβαλα πάστα, η κατάσταση κάπως βελτιώθηκε αλλα και πάλι είμαι πολύ κοντά στους 85-90
Συνεπώς ψάχνω κάποια καλύτερη ψύκτρα. Το θέμα είναι ότι έχω microAtx μητρική, με μόνο 2 slots μνήμης (και μάλιστα high profile) που είναι ακριβώς δίπλα στην cpu. Φοβάμαι ότι οι μεγάλες οι ψύκτρες δεν χωράνε. Έχετε να προτείνετε καμία ψύκτρα που να είναι μαζεμένη (ακόμη και η stock οριακά χωράει από την πλευρά των μνημών) και να είναι αξιοπρεπής?
Είδα στο eshop και κάτι αυτόνομα κιτ υδρόψυξης που πρέπει να χωράνε. Έχει δοκιμάσει κανένας? Τα φοβάμαι λίγο.
-
Για πείτε για κανά σετάκι αναβάθμισης για τον υπολογιστή του γραφείου. m/b, cpu, ram, ssd, power. Τα άλλα υπάρχουν.
Απαιτήσεις προγραμματιστικές, δλδ πολλά προγράμματα ανοιχτά, photoshop κλπ και πολλά tabs στους browsers. Τώρα φοράει Core2Quad Q200 @ 2.33, 4gb ram ddr2 400ρες -
i7-4960X -----> Γράψε budget ρε
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Έχω έναν haswell ι5 4570 ο οποίος παραζεσταίνεται. Όταν τρέχω Matlab χτυπάει 100αρια και κάνει throtlling. Εβγαλα την ψύκτρα και ξαναέβαλα πάστα, η κατάσταση κάπως βελτιώθηκε αλλα και πάλι είμαι πολύ κοντά στους 85-90Συνεπώς ψάχνω κάποια καλύτερη ψύκτρα. Το θέμα είναι ότι έχω microAtx μητρική, με μόνο 2 slots μνήμης (και μάλιστα high profile) που είναι ακριβώς δίπλα στην cpu. Φοβάμαι ότι οι μεγάλες οι ψύκτρες δεν χωράνε. Έχετε να προτείνετε καμία ψύκτρα που να είναι μαζεμένη (ακόμη και η stock οριακά χωράει από την πλευρά των μνημών) και να είναι αξιοπρεπής?
Είδα στο eshop και κάτι αυτόνομα κιτ υδρόψυξης που πρέπει να χωράνε. Έχει δοκιμάσει κανένας? Τα φοβάμαι λίγο.
Καθώς τις διαστάσεις και το στριμόκωλο του πράγματος το γνωρίζεις μόνο εσύ, δεν μπορούμε να σου προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο, ακόμα και για ένα χλστ μπορεί να μην μπαίνει κάτι 'μαζεμένο'. Ακόμα και εσύ θα πρέπει να μετρήσεις το χώρο και να πας σε μαγαζί να τις δεις live, ή να πάρεις κάτι που να γράφει επακριβώς τις διαστάσεις ψύκτρας + ανεμιστήρα.
Πάντως τα υδρόψυκτα είναι μια χαρά, ΑΡΚΕΙ να μην πιέσεις τις σωληνώσεις (π.χ. για να χωρέσουν ή να περάσουν από κάποιο συγκεκριμένο χώρο). Και σίγουρα θα χωράνε, δεν υπάρχει ανάγκη για ανεμιστήρες ή μεγάλες ψύκτρες....
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]