-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πτου σου την άνα μου μέσα. Ξαφνικά δεν έχω τηλ. Εχω γραμμή απομεινάρι μιας άλλης εποχής μέσω netmod (isdn) και από ότι βλέπω αναβοσβήνουν όλα τα φωτάκια μαζί. Ιντερνετ έχω κανονικά. Δουλεύει μέσω splitter. Any help?
τηλεφωνο οτε να του κανουν reset την καρτα
Τι εννοείς ;;
Του έκανα reset από έναν διακόπτη στο netmod μέσα τίποτα, πήρα τηλ, ΟΤΕ και μου λένε βγάλτο από το δίκτυο για 15 λεπτά. Το έβγαλα, τίποτα μουλάρι εκεί. Αναβοσβήνουν όλα τα λαμπάκια μαζί.
η καρτα στο κεντρο που σε εχουν ειναι μεθυσμενη και θελει ενα reset συνηθως γινεται αυτοματα
-
Χάζευα προδιαγραφές εκτυπωτών σε ένα site κι έβλεπα κάτι πολυμηχανήματα inkjet να δηλώνουν ταχύτητες εκτύπωσης 30+ σελίδες το λεπτό, δηλαδή λιγότερα από 2' ανά σελίδα! Όχι σε laser, σε inkjet...
Τι μ@λ@κίες μας σερβίρουν ρε γμτ, τη στιγμή που ούτε τελείως λευκές δεν τις βγάζουν τόσο γρήγορα τις σελίδες... Για να δείξουν ντε και καλά ότι είναι πιο γρήγοροι από τον ανταγωνισμό, πετάνε ό,τι τους κατέβει!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
ρε γμτ το ups κάνει τσαλίμια
άρχισε και σφύριζε συνεχόμενα στις 5 το πρωί λόγω εσωτερικού fault.
το έκλεισα ξανακοιμήθηκα και όταν ξύπνησα το ξανάβαλα όλα καλά.
πριν λίγο μ'ενημέρωσαν ότι σφύριζε πάλι.
WTF?Τα παλιότερα UPS δέν είναι αυτορυθμιζόμενα και έχουν κάτι ποτενσιόμετρα (μεταβλητές αντιστάσεις) πάνω στην πλακέτα τους. Μάλλον επειδή οι μπαταρίες που έβαλες είναι λίγο διαφορετικές απο αυτές που είχε μάλλον θέλει ρύθμιση τώρα.
Άνοιξε τις βίδες απο κάτω για να βγεί τελείως το πλαστικό περίβλημα και να έχεις πρόσβαση στην πλακέτα. Στην πλακέτα θα δείς 1, 2 ή 3 ποτενσιόμετρα σαν αυτά:
Αυτά μπορείς με ένα ψιλό ίσιο κατσαβίδι να τα στρίψεις αριστερά ή δεξιά, αλλά πρίν το κάνεις σημείωσε τη θέση του καθενός (συνήθως απο το εργοστάσιο είναι κοντά στο κέντρο της διαδρομής τους) ωστε να μπορείς να τα επαναφέρεις.
Αυτή τη στιγμή το UPS σου είναι σε οριακή κατάσταση, δηλαδή δέν θέλει μεγάλη ρύθμιση για να έρθει στα ίσια του, αλλιώς θα σου έβγαζε fault κατευθείαν με το που το ανοίγεις. Οπότε αυτό που θα κάνεις είναι να γυρίσεις ένα-ένα ξεχωριστά τα ποτενσιόμετρα προς τη μία κατέυθυνση μέχρι να σου βγάλει κατευθείαν fault όταν το ανάψεις. Όταν βρείς ποιό απο όλα τα ποτενσιόμετρα προκαλεί το fault, τότε θα το φέρεις στην εργοστασιακή θέση και θα το στρίψεις και λίγο προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Θέλει λίγο trial and error μέχρι να βρείς τη σωστή ρύθμιση αλλά δέν είναι κάτι φοβερό.
δεν έχει ποτενσιόμετρα
βασικά η φάτσα της πλακέτας είναι προς τα κάτω συνδεδεμένη με όλα τα καλώδια και είδα όσο μπορούσα, αλλά δεν διέκρινα κάτι -
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
δεν έχει ποτενσιόμετρα
βασικά η φάτσα της πλακέτας είναι προς τα κάτω συνδεδεμένη με όλα τα καλώδια και είδα όσο μπορούσα, αλλά δεν διέκρινα κάτιΜπορείς να δεις από κανένα manual (ή στο ίντερνετ) σε τι αντιστοιχεί το 'εσωτερικό fault' που σου βγάζει?
Να μετρήσεις την τάση των μπαταριών και το ρεύμα φόρτισης με κανένα πολύμετρο υπάρχει δυνατότητα? Από θερμοκρασία πώς τα πάνε? -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Πτου σου την άνα μου μέσα. Ξαφνικά δεν έχω τηλ. Εχω γραμμή απομεινάρι μιας άλλης εποχής μέσω netmod (isdn) και από ότι βλέπω αναβοσβήνουν όλα τα φωτάκια μαζί. Ιντερνετ έχω κανονικά. Δουλεύει μέσω splitter. Any help?
Τι εννοείς ;;
Του έκανα reset από έναν διακόπτη στο netmod μέσα τίποτα, πήρα τηλ, ΟΤΕ και μου λένε βγάλτο από το δίκτυο για 15 λεπτά. Το έβγαλα, τίποτα μουλάρι εκεί. Αναβοσβήνουν όλα τα λαμπάκια μαζί.
η καρτα στο κεντρο που σε εχουν ειναι μεθυσμενη και θελει ενα reset συνηθως γινεται αυτοματα
Σε μία φάση άναψαν και παρέμειναν αναμμένα όλα τα λαμπάκια του netmod. Πάτησα ξανά reset και τώρα μου δουλεύει η 1 γραμμή που έχω το ασύρματο. Το άλλο τηλ που έχω κάτω (όχι ασύρματο) είναι νεκρό. Εβαλα άλλη συσκυεή τίποτα. Εν ολίγοις έχω τηλ αλλά έχασα την άλλη γραμμή.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εν ολίγοις έχω τηλ αλλά έχασα την άλλη γραμμή.βάλε λίγο χαλκό σε ένα πιατάκι κοντά στην πόρτα... μπορεί να γυρίσει για να φάει
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Εν ολίγοις έχω τηλ αλλά έχασα την άλλη γραμμή.
βάλε λίγο χαλκό σε ένα πιατάκι κοντά στην πόρτα... μπορεί να γυρίσει για να φάει
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
δεν έχει ποτενσιόμετρα
βασικά η φάτσα της πλακέτας είναι προς τα κάτω συνδεδεμένη με όλα τα καλώδια και είδα όσο μπορούσα, αλλά δεν διέκρινα κάτιΜπορείς να δεις από κανένα manual (ή στο ίντερνετ) σε τι αντιστοιχεί το 'εσωτερικό fault' που σου βγάζει?
Να μετρήσεις την τάση των μπαταριών και το ρεύμα φόρτισης με κανένα πολύμετρο υπάρχει δυνατότητα? Από θερμοκρασία πώς τα πάνε?το συνεχές beep δηλώνει fault.
Μάλιστα μόλις είδα στο manual ότι για το 1000ρι δίνει 7Ah μπαταρία ενώ στο Δήσιο μου έδωσαν 9άρα θα τους την πάω πακέτο και θα πάω να πάρω την ίδια που είχε μέσα.
μου που δεν αναζήτησα σωστά εξαρχής και επαναπαύτηκα -
Δέν φταίνε οι μεγαλύτερες μπαταρίες, η διαφορά είναι μηδαμινή. Εγώ έχω βάλει πολύ μεγαλύτερες μπαταρίες σε UPS και δέν είχε πρόβλημα.
-
τι φταίει τότε ; η ποιότητα της μπαταρίας; να το πάω σε κανάν ηλεκτρονικό να το δει; να το λύσω όλο να το κάνω βίδες;
το θέμα είναι ότι από το Σάββατο μέχρι χθες δούλευε οκ. -
Στο νέο pc έχω μήνυμα κατά την εκκίνηση 'failed to load hardware monitor driver' και στην οθόνη όλα εμφανίζονται με είδωλο ενώ τα παράθυρα μετακινούνται με κάποια διστακτικότητα. Drivers κατέβασα τους τελευταίους από το site της msi (η μητρική είναι αυτή και έχει ενσωματωμένη vga). Τα windows είναι τα 7 (enterprise), η οθόνη μία eizo s1911 και η σύνδεση με τη μητρική γίνεται με καλώδιο vga (όχι dvi).
Τι να φταίει απ' όλα;edit: Το καλώδιο φταίει για τα είδωλα (και βλέπω και καλύτερη απόκριση στην κίνηση)
-
τάση μπαταριών με κλειστό το ups μια μέρα, ~12.30V έκαστη.
το χω ανοίξει τώρα να φορτίσει αλλά η τάση στ'άκρα παραμένει σταθερή. Δεν έπρεπε να πάει στην αρχική της, 13κάτι;
ακόμα δεν έχει βγάλει fault βέβαια, περιμένω -
τάση μπαταριών με κλειστό το ups μια μέρα, ~12.30V έκαστη.
το χω ανοίξει τώρα να φορτίσει αλλά η τάση στ'άκρα παραμένει σταθερή. Δεν έπρεπε να πάει στην αρχική της, 13κάτι;
ακόμα δεν έχει βγάλει fault βέβαια, περιμένωΤα UPS δέν δίνουν πολύ ρεύμα φόρτισης οπότε η τάση θα ανεβαίνει σιγά σιγά. Αν τραβήξεις την πρίζα λειτουργεί ο υπολογιστής ή σβήνει κατευθείαν.
-
το θέμα είναι ότι όσο περνούσε η ώρα έπεφτε η τάση, είχε φτάσει μέχρι και 12.05
βγάζοντας τη πρίζα δουλεύουν οι μπαταρίες -
Κάποιο πρόβλημα έχει και δέν φορτίζει τις μπαταρίες τότε. Πάνω στην πλακέτα έχει κολλημένες κάτι ασφάλειες σάν αυτοκινήτου
Μπορείς να δέις αν κάποια είναι καμένη? Θα φαίνεται το συρματάκι στη μέση κομμένο κάπου.
-
καλά θα πρέπει να το λύσω όλο να το κοιτάξω γιατί η πλακέτα είναι ανάποδα. πάντως μια ασφάλεια που έχει από πίσω 10Α δίνει συνέχεια το πολύμετρο στα άκρα της
-
καλά θα πρέπει να το λύσω όλο να το κοιτάξω γιατί η πλακέτα είναι ανάποδα. πάντως μια ασφάλεια που έχει από πίσω 10Α δίνει συνέχεια το πολύμετρο στα άκρα τηςΚαλύτερα έλεγξέ την με το μάτι γιατί μπορεί να είναι καμένη αλλα να κάνει συνέχεια μέσω της πλακέτας.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τι εννοείς ;;
Σε μία φάση άναψαν και παρέμειναν αναμμένα όλα τα λαμπάκια του netmod. Πάτησα ξανά reset και τώρα μου δουλεύει η 1 γραμμή που έχω το ασύρματο. Το άλλο τηλ που έχω κάτω (όχι ασύρματο) είναι νεκρό. Εβαλα άλλη συσκυεή τίποτα. Εν ολίγοις έχω τηλ αλλά έχασα την άλλη γραμμή.
τελικά επανήλθε και η δεύτερη γραμμή μόνη της.
α ρε κοκκαλο-νετμοντ
-
Ειχα μεγαλες θερμοκρασιες στην CPU...κατεβασα CPUID HWMonitor και ειδα κατι 70αρια!
Τελικα το προβλημα λυθηκε εξαιρετικα απλα:ανοιγοντας το κουτι και καθαριζοντας το απο μερικα κιλα σκονη (που μαζεψε σε 2 μολις χρονια,και δεν καπνιζω κιολας),μετα τον καθαρισμο μπορουσαν να δουλευουν ανετα πια τα ανεμιστηρακια.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]