-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ακούγεται θόρυβος σαν παράσιτα από τα ηχεία, τι μπορεί να φταίει?Ποτενσιόμετρο (του volume control).
-
Καλώδιο ή βύσμα.
-
Σαν να προσπαθείς να βγάλεις το καρφί τους και να το αφήνεις μισό μέσα ακούγεται.
@ Σαλλλονικη
εδιτ: το έφτιαξα με Τερλέγκα.
-
Συνήθως τα ποτενσιόμετρα παρουσιάζουν προβλήματα είτε λόγω φθοράς είτε λόγω σκόνης, γι' αυτό και δημιουργούνται τα παράσιτα. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να γίνει επισκευή (αν και είναι καλύτερα να αντικατασταθεί ολόκληρο, γιατί η επισκευή είναι πανάκριβη). Στη δεύτερη περίπτωση χρησιμοποιούνται ειδικά σπρέυ. Προσωπικά, επειδή έχω αντίστοιχο πρόβλημα στο DAC1, το έχω αφήσει έτσι εδώ και δυο χρόνια από τη στιγμή που δεν επηρεάζει την ποιότητα του ήχου. Κάποια στιγμή ίσως το ανοίξω και το καθαρίσω (μάλλον με μπατονέτα) και μετά βλέπουμε.
EDIT: Χαρακτηριστικό παράδειγμα (σαν να υπάρχει ποντικός στα ηχεία), αυτό το σαπάκι. Κρίμα τα λεφτά.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ακούγεται θόρυβος σαν παράσιτα από τα ηχεία, τι μπορεί να φταίει?Γείωση ή στατικός ηλεκτρισμός. Με τον υπολογιστή και τα ηχεία στην πρίζα (την ίδια, κατά προτίμηση), βγάλε και βάλε το βύσμα των ηχείων. Πρέπει να φτιάξει.
-
Kαι η ζωή συνεχίζεται!
Οι πάσες μεταξύ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ και SONY, δεν έχουν τέλος απο το πρωί. 2 τηλεφωνήματα στο κατάστημα και 3 απο και πρός τη SΟΝΥ.
Περιμένω μέχρι σήμερα το απόγευμα.
Αύριο, αν δεν λυθεί το θέμα, θα είμαι 'απο εγερτηρίου', έξω απο τα γραφεία της SONY, γιατί -άποψή μου- λόγω των επαλειμμένων βλαβών στα μηχανήματά της, αυτή πρέπει να λύσει το θέμα.
Και ... ή θα φύγω με καινούριο PC, ή θα μας μαζεύουν ... τα όργανα της τάξης!
Θα κλάψουν μάνες και παιδιά, κόρες και θυγατέρες !!!ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:
Είναι τεράστια η διαφορά οργάνωσης και νοοτροπίας Ελλάδας και Ευρώπης.
Το 1ο netbook (που είχε αγοραστεί απο το ΠΛΑΙΣΙΟ), αντικαταστάθηκε στα γραφεία της SONY στο Βέλγιο, με ένα απλό τηλεφώνημα (εντός Βελγίου) και χωρίς καμιά απόδειξη αγοράς, παρά δίνοντας μόνο το serial nr, με door to door παραλαβή-παράδοση.
Εδώ , προφανώς για να παίζονται καθυστερήσεις ( η ενημέρωση σε κατάστημα -εταιρεία έχει αρχίσει απο το πρωί της Δευτέρας), για να πετάνε τη μπάλα εκτός γηπέδου, μας ζητάνε ότι θυμούνται: Την απόδειξη με e-mail, τα στοιχεία του καταστήματος πώλησης (αν και ο ίδιος ο υπεύθυνος καταστήματος μπροστά μας μίλησε με το αρμόδιο τμήμα της SONY) και πάει λέγοντας. Και βέβαια, τα έλαβαν όλα άμεσα, αλλά .........
Βρεεεεεε, κρατάτε με ! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Και ... ή θα φύγω με καινούριο PC, ή θα μας μαζεύουν ... τα όργανα της τάξης!
Θα κλάψουν μάνες και παιδιά, κόρες και θυγατέρες !!!First world problems
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Kαι η ζωή συνεχίζεται!Οι πάσες μεταξύ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ και SONY, δεν έχουν τέλος απο το πρωί. 2 τηλεφωνήματα στο κατάστημα και 3 απο και πρός τη SΟΝΥ.
Γιατι μιλάς με την Sony Hellas και δεν απευθύνεσαι στα Ευρωπαικά HQs οπου ουτως η αλλως θα αποσταλλεί ο φορητος για σερβις?
Αν τώρα σε καλύπτει DOA, γιατί μιλάς με την Sony γενικώς?Προσωπικά ποτε δεν θα ανακάτευα τον έμπορο στην υπόθεση... απλά αυξάνει την γραφειοκρατία και μειώνει την πιθανότητα λύσης...
-
Όντως, αν μπορείς να επικοινωνήσεις απευθείας με εξωτερικό καντο. DSLR για την οποία δεν μπορούσε να βρεθεί λύση 4 και βάλε μήνες και μάλιστα υπήρχε περίπτωση να χρεωθεί και ο κάτοχος το ποσό για μεταφορικά έξοδα αποστολής σε σέρβις, σε sony center της Γερμανίας επιδιορθώθηκε μέσα σε τρεις μέρες.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Γιατι μιλάς με την Sony Hellas και δεν απευθύνεσαι στα Ευρωπαικά HQs οπου ουτως η αλλως θα αποσταλλεί ο φορητος για σερβις?
Αν τώρα σε καλύπτει DOA, γιατί μιλάς με την Sony γενικώς?Προσωπικά ποτε δεν θα ανακάτευα τον έμπορο στην υπόθεση... απλά αυξάνει την γραφειοκρατία και μειώνει την πιθανότητα λύσης...
Την ενημέρωση για το θέμα μου στο τοπικό, την κάνω για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει για τα προβληματικά ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ μοντέλα μιάς εταιρείας και την αντιμετώπιση πελατών, και σαφέστατα, όχι για 'να με λυπηθεί' κανείς .
Λύση θα βρεθεί, ότι και να γίνει!
Και σαφώς, σε κάθε περίπτωση, το HQ της SONY θα ενημερωθεί εγγράφως και επωνύμως για την όλη υπόθεση, παλιά και νέα. Αν δεν μπορούν να 'συντονίσουν' τα εργοστάσια κατασκευής των προιόντων τους και βγάζουν δεκάδες (χιλάδες???) 'πατάτες', ας φροντίσουν ανάλογα. -
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
and this is?
-
Μητρική από laptop με καμμένο τσιπάκι στη βαθμίδα τροφοδοσίας/φόρτισης μπαταρίας;
-
laptop
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Μητρική από laptop με καμμένο τσιπάκι στη βαθμίδα τροφοδοσίας/φόρτισης μπαταρίας;Περίπου, με τη διαφορά ότι ο αυτόχειρας ήταν μάλλον ένας πυκνωτής (δεν φαίνεται πλέον), που πήρε μαζί του τον αντιστάτη πάνω και ίσως και τη μια δίοδο πάνω δεξιά). Η τροφοδοσία είναι στην ίδια περιοχή αλλά από την άλλη πλευρά του PCB.
Πάντως έβγαλε τα λεφτά του. 6 χρονών μηχανάκι, το Σεπτέμβριο θα άρχιζε τη 1η Δημοτικού. Το κουβαλούσα μαζί μου για δουλειά, το είχα άπειρες ώρες ανοιχτό ως κατεβαστήρι κλπ. Να πω την αλήθεια, περίμενα να τα φτύσει πρώτα ο δίσκος (100άρης Hitachi) που ψηνόταν συνέχεια λόγω 7200rpm (χτύπαγε χαλαρά 50άρες Κελσίου, ακόμα και πάνω σε βάση με ανεμιστήρα).
-
Τι laptop;
Κάπως έτσι θα έχει γίνει και το δικό μου φαντάζομαι. Ενδιαφέρον θα είχε να το ανοίξω κάποια στιγμή. Τουλάχιστον πρόλαβε και είδε πως είναι το σχολείο (σταμάτησε στα μέσα της 2ας Δημοτικού) -
Επειδή δεν το έχω ξανακάνει, αντικατάσταση μηχανικού σκληρού με SSD σε laptop, είναι ίδια διαδικασία με αντικατάσταση μηχανικού με μηχανικό; Τον βάζω πάνω τον SSD, format & εγκατάσταση λειτουργικού;
-
ε ναι. απλώς κοίτα να αλλάξεις στο BIOS πριν το format το SATA mode σε AHCI
-
Σε ένα μηχάνημα που το ρύθμισα έτσι, κολλούσε μετά από sleep.
To έβαλα ΣΑΤΑ και έφτιαξε. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
ε ναι. απλώς κοίτα να αλλάξεις στο BIOS πριν το format το SATA mode σε AHCIΓιατί αυτό; Για να μην ζητάει οδηγούς (F2, have disk κ.λπ.) κατά την εγκατάσταση των Win;
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]