-
Στο dealextreme έχει πάντως καινούριες AGP και σε καλές τιμές.
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Σιγά μην πάρει καινούρια. Μεταχειρισμένη AGP, για βασικές δουλειές γραφείου (όχι παιχνίδια) είναι ΟΚ και τζάμπα. Και φυσικά μόνο nVidia. Οι ΑΤΙ εκείνης της εποχής ήθελαν διαφορετικούς οδηγούς για να τρέχουν πασιέντζα κι άλλους για το ναρκαλιευτή (που λέει ο λόγος, αλλά είχε καταντήσει ανέκδοτο η ιστορία με τους catalyst).
Προσοχή: κυκλοφορούν κάποιες Matrox ή και Voodoo AGP ακόμα. Όχι, όχι, όχι.H voodoo ειναι καλη για τετρις
αμα δεν υπηρχε η 3dfx ακομη τετρις θα επαιζες
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Σιγά μην πάρει καινούρια. Μεταχειρισμένη AGP, για βασικές δουλειές γραφείου (όχι παιχνίδια) είναι ΟΚ και τζάμπα. Και φυσικά μόνο nVidia. Οι ΑΤΙ εκείνης της εποχής ήθελαν διαφορετικούς οδηγούς για να τρέχουν πασιέντζα κι άλλους για το ναρκαλιευτή (που λέει ο λόγος, αλλά είχε καταντήσει ανέκδοτο η ιστορία με τους catalyst).
Προσοχή: κυκλοφορούν κάποιες Matrox ή και Voodoo AGP ακόμα. Όχι, όχι, όχι.H voodoo ειναι καλη για τετρις
Kαι που ξερεις οτι δεν παιζω?
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
update
το μονο που θα μπορουσες να παιξεις θα ηταν τετρις -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
update
το μονο που θα μπορουσες να παιξεις θα ηταν τετριςΚαι που ξερεις οτι δεν παιζω μονο τετρις?
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
update
το μονο που θα μπορουσες να παιξεις θα ηταν τετριςΚαι που ξερεις οτι δεν παιζω μονο τετρις?
this is not a game of what the fuck you play
3dfx>all -
Eχω έναν παλιο δισκο κια θελω να πάρω κάποια αρχεια.
ειναι σε συνδεση ATAPI και το pc μου εχει μονο SATA τι ανταπτορας πρεπει να παρω?
επισης έχω αυτο εδώ το εξωτερικο κουτι--->http://www.google.gr/imgres?q=sata+to+ide&start=105&hl=el&sa=X&biw=1280&bih=909&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=PiF2PBW02MaEbM:&imgrefurl=http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp%3FEdpNo%3D1699319%26CatId%3D2780&docid=JiM2naGgDpq-hM&imgurl=http://images.highspeedbackbone.net/skuimages/large/M501-1178-Main01-jl.jpg&w=300&h=300&ei=DTluT4X5Au7Y4QTh7rW_Ag&zoom=1&iact=rc&dur=470&sig=108487970060130090659&page=5&tbnh=163&tbnw=210&ndsp=25&ved=1t:429,r:6,s:105&tx=128&ty=64
και μου καηκε το τροφοδοτικο μπορώ να βρω μόνο το τροφοδοτικό του? -
-
Ψάχνει η αδερφή μου για έναν projector για επαγγελματική χρήση (όχι home cinema) ο οποίος το βασικότερο είναι να έχει καλή φωτεινότητα (να φαίνεται ΟΚ η εικόνα με χαμηλό φωτισμό δωματίου, αλλά να μη χρειάζεται σκοτάδι) και να κρατάει όσο το δυνατόν περισσότερο η λάμπα του (διότι θα δουλεύει κάπου 12-15 ώρες τη μέρα). Η ανάλυση δεν ενδιαφέρει (ακόμα κι 800χ600 να είναι δεν πειράζει). Υπάρχει καμιά πρόταση?
Οι LED απ΄ ότι είδα δεν έχουν ακόμα και τόσο καλή φωτεινότητα.....
Κάτι BlueCore light της BenQ λένε για 20.000 ώρες.... αλλά σε ECO mode, οπότε μάλλον μιλάμε για πολύ χαμηλό φωτισμό.... -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ψάχνει η αδερφή μου για έναν projector για επαγγελματική χρήση (όχι home cinema) ο οποίος το βασικότερο είναι να έχει καλή φωτεινότητα (να φαίνεται ΟΚ η εικόνα με χαμηλό φωτισμό δωματίου, αλλά να μη χρειάζεται σκοτάδι) και να κρατάει όσο το δυνατόν περισσότερο η λάμπα του (διότι θα δουλεύει κάπου 12-15 ώρες τη μέρα). Η ανάλυση δεν ενδιαφέρει (ακόμα κι 800χ600 να είναι δεν πειράζει). Υπάρχει καμιά πρόταση?
Οι LED απ΄ ότι είδα δεν έχουν ακόμα και τόσο καλή φωτεινότητα.....
Κάτι BlueCore light της BenQ λένε για 20.000 ώρες.... αλλά σε ECO mode, οπότε μάλλον μιλάμε για πολύ χαμηλό φωτισμό....για την χρηση που το θες... μονο LED θα μπορουσα να φανταστω. Στους αλλους θα πληρώνεις τακτικα λαμπες με τοσο βαρια χρήση.
-
Αν το μηχάνημα είναι σχετικά κοντά στον τοίχο και όχι πολύ μακριά δεν χρειάζεται μεγάλη ένταση φωτισμού.
-
Θα είναι 2.4m από την επιφάνεια προβολής.
Δεν έχω δει LED προβολέα να παίζει ώστε να έχω άποψη για το πόσο δυνατός είναι (εκτός από κάποια βιντεοκάμερα που είχε ενσωματωμένο ένα μινι-προβολεάκι πίσω από την οθόνη της)... Ίσως και να κάνει, αν μένει σχετικά σκοτεινός ο χώρος... -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Eχω έναν παλιο δισκο κια θελω να πάρω κάποια αρχεια.
ειναι σε συνδεση ATAPI και το pc μου εχει μονο SATA τι ανταπτορας πρεπει να παρω?
επισης έχω αυτο εδώ το εξωτερικο κουτι--->http://www.google.gr/imgres?q=sata+to+ide&start=105&hl=el&sa=X&biw=1280&bih=909&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=PiF2PBW02MaEbM:&imgrefurl=http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp%3FEdpNo%3D1699319%26CatId%3D2780&docid=JiM2naGgDpq-hM&imgurl=http://images.highspeedbackbone.net/skuimages/large/M501-1178-Main01-jl.jpg&w=300&h=300&ei=DTluT4X5Au7Y4QTh7rW_Ag&zoom=1&iact=rc&dur=470&sig=108487970060130090659&page=5&tbnh=163&tbnw=210&ndsp=25&ved=1t:429,r:6,s:105&tx=128&ty=64
και μου καηκε το τροφοδοτικο μπορώ να βρω μόνο το τροφοδοτικό του?Για το πρώτο είναι κρίμα να δώσεις λεφτά μονο και μόνο για να μεταφέρεις 1 φορά αρχεία. Κοίτα αν κανένας γνωστός εχει παλαιότερο υπολογιστή.
Για το δεύτερο πρόβλημα, πάνε με τον καμένο αντάπτορα σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών και αγόρασε έναν παρόμοιο μετασχηματιστή. Οι universal συνήθως κάνουν μια χαρά.
Αν δουλέψει η θήκη τότε σε αυτήν μπορείς να βάλεις τον παλιό δίσκο και να πάρεις από εκεί τα αρχεία σου. -
Λοιπον βρήκα παλιο υπολογιστη με serial σύνδεση αλλά όταν συνδέω τον δισκο (που θέλω να πάρω τα αρχεία) δεν ξεκινουν τα windows,βγάζει δηλαδή μια μαυρη οθονη και τον κερσορα να αναβοσβήνει.
πρέπει να κάνω κάτι πρωτού τον συνδέσω?
σ.σ. Οταν τον συνδεω βαζω το καλώδιο τροφοδοσίας και την serial ata απλά μένει μία οκτάπινη σύνδεση που μένει κενή παίζει κανένα ρόλο -
Μάλλον εννοείς ότι βρήκες υπολογιστή με σύνδεση ATAPI.
Οι δίσκοι αυτοί έχουν πίσω τους 'τζαμπεράκι', το οποίο πρέπει να τοποθετηθεί στη σωστή θέση για να τον διαβάσει σωστά το PC.
Βγάζεις το τζαμπεράκι με ένα μυτοτσίμπιδο ή τσιμπιδάκι και το τοποθετείς στις ακίδες που πρέπει.
Αν υπάρχει πχ άλλος σκληρός ATAPI με λειτουργικό, αυτός πρέπει να είναι στη θέση Master. Αν τοποθετηθεί στο ίδιο καλώδιο άλλος, ο πρώτος θα οριστεί ως Master with Slave και ο δεύτερος (χωρίς το λειτουργικό) στη θέση Slave.
Αν τοποθετηθεί σε άλλη θύρα/καλωδιοταινία ο δεύτερος, θα οριστεί ως master.
Ή θα μπουν και οι δύο στη θέση cable select (δεν το έκανα ποτέ αυτό, γιατί κάνει το BIOS ό,τι γουστάρει και σε μπερδεύει).
Υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί, αναλόγως των συσκευών και της μάρκας.
Δες τα αυτοκόλλητα στο πίσω ή κάτω μέρος των σκληρών για να τοποθετήσεις σωστά τα τζαμπεράκια.πχ:
-
Mάλλιστα κατατοπιστικότατος!
Αλλά με την διαφορά ότι δεν έχει πάνω τζαμπεράρακι ο σκληρός μου.
Το λοιπον για την γεφυρα θα τα βρω κάτι απλά θελώ να μελετησω λίγο τι εγραψες για να βγάλω ακρη τι θα γεφυρώσω.
Για την ιστορια η συνδεση ΑΤΑΡΙ που βγαινει απο την μητρική είναι παραλληλη με τον δισκο του pc (οπου εχει και το λειτουργικο)
οποτέ που πάει η γεφύρωση ?
εδιτ: δεν ειναι παραλληλα με το σκληρο αλλα με το drive το οποιο drive εχει εξαπινο και ενα τζαμπερ στην θεση τερμα δεξια
Επίσης ο σκληρός του λειτουργικού είναι με sata συνδεση -
τι εννοείς παράλληλα;
Τα master/slave αναφέρονται σε συσκευές που είναι πάνω στο ίδιο καλώδιο (ένα καλώδιο μπορεί να έχει 3 'βύσματα'. Ένα για να συνδεθεί στη μητρική, και τα άλλα δύο για συσκευές).
Αν υπάρχουν δύο συσκευές πάνω στο ίδιο καλώδιο, η μία πρέπει να είναι master και η άλλη slave.
Το jumper πρέπει να μπει όπως θα σου γράφει η συσκευή. Δεν είναι σε όλες το ίδιο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ή θα μπουν και οι δύο στη θέση cable select (δεν το έκανα ποτέ αυτό, γιατί κάνει το BIOS ό,τι γουστάρει και σε μπερδεύει).Για την ακρίβεια, το cable select -όπως λέει η λέξη- δεν έχει τίποτα να κάνει με το BIOS, αλλιώς θα ήταν BIOS select
Με το κατάλληλο καλώδιο, σετάρονται αυτόματα οι σκληροί αναλόγως της θέσης τους στο καλώδιο, χρησιμοποιώντας ένα pin της καλωδιοταινίας. Αντί για jumper έχουν την καλωδιοταινία δλδ.Απλώς δεν πολυεπικράτησαν αυτά τα καλώδια, και συνήθως το CS απλώς δεν δούλευε.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
τι εννοείς παράλληλα;Τα master/slave αναφέρονται σε συσκευές που είναι πάνω στο ίδιο καλώδιο (ένα καλώδιο μπορεί να έχει 3 'βύσματα'. Ένα για να συνδεθεί στη μητρική, και τα άλλα δύο για συσκευές).
Αν υπάρχουν δύο συσκευές πάνω στο ίδιο καλώδιο, η μία πρέπει να είναι master και η άλλη slave.
Το jumper πρέπει να μπει όπως θα σου γράφει η συσκευή. Δεν είναι σε όλες το ίδιο.Παράλληλα εννοω ότι μια καλωδίωση παέι στο drive και συνεχιζει με μια επιπλέον που συνδεω τον σκληρο μου
Το drive έχει τζαμπερ (το αναφέρω παραπάνω) αλλά ο σκληρός μου επιδή τον έχω βγάλει απο το dvd εγγραφης που μου χαλασε δεν έχει τζάμπρερ.
Αρά τι κάνουμε? -
Δε νομίζω στην ίδια θύρα πάνω στη μητρική να μπορούν να δουλέψουν ταυτόχρονα σκληρός και DRIVE.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]