-
είμαστε large
-
Είστε υπερβολικοί (ξανά).
Το 3+ ετών desktop μου, που κάποια στιγμή θ' αναβαθμιστεί, αλλά ακόμα κρατάει για τις δουλειές που το χρειάζομαι και το αναβάλλω, έχει:
intel dual core 1.8 standard cooling
2 gb ram
250 gb hard disk (υπάρχουν εξωτερικά μέσα αποθήκευσης)
nvidia 8600 gt fanless hdmi (είχε στηθεί το σύστημα αρχικά για media pc)
winXPΜια χαρά σερφάρεις με 5-10 tab (δεν βλέπω το λόγο να ανοίγω περισσότερα) και κάνεις εργασία γραφείου χωρίς κολλήματα. Και από βαρύτερη χρήση, επεξεργασία/κωδικοποίηση βίντεο, photoshop, dreamweaver αρκετά γρήγορα.
Η μητρική (ASUS) σηκώνει μέχρι core2duo quad 3.2, ίσως αντί πλήρους αναβάθμισης με I3/I7, πετάξω κάτι τέτοιο μτχ με 2 gb παραπάνω RAM, άντε κι έναν SSD - ίσως και κάρτα γραφικών αν δω κανένα παιχνιδάκι που να μ' αρέσει. Με λιγότερα από 200€ + ό,τι κοστίσει η κάρτα γραφικών θα περπατήσει το σύστημα χαλαρά άλλα 2 χρόνια.
-
Τι να πω κι εγώ που με Quad Core και 8G RAM lagαρει σαν τρελός ο chrome, ειδικά αν έχω blogs ανοιχτά...κάτι παίζει με τις διαφημίσεις σε flash αλλιώς δεν εξηγείται να πατάς να ανοίξει-κλείσει tab και να κάνει 2-5 sec. Και δεν έχω και τίποτα πέρα από τα βασικά plugins-addons κλπ κλπ.
O ff τα πάει λιιιιιγο καλύτερα από τον chrome αλλά με βολεύει το interconnection μεταξύ chrome-gmail κλπ και η δυνατότητα να έχω τα ίδια favorites στο toolbar σε σπίτι και δουλειά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το 3+ ετών desktop μου, που κάποια στιγμή θ' αναβαθμιστεί, αλλά ακόμα κρατάει για τις δουλειές που το χρειάζομαι και το αναβάλλω, έχει:
2 gb ram
winXPΜια χαρά σερφάρεις με 5-10 tab (δεν βλέπω το λόγο να ανοίγω περισσότερα) και κάνεις εργασία γραφείου χωρίς κολλήματα. Και από βαρύτερη χρήση, επεξεργασία/κωδικοποίηση βίντεο, photoshop, dreamweaver αρκετά γρήγορα.
Η μητρική (ASUS) σηκώνει μέχρι core2duo quad 3.2, ίσως αντί πλήρους αναβάθμισης με I3/I7, πετάξω κάτι τέτοιο μτχ με 2 gb παραπάνω RAM, άντε κι έναν SSD - ίσως και κάρτα γραφικών αν δω κανένα παιχνιδάκι που να μ' αρέσει. Με λιγότερα από 200€ + ό,τι κοστίσει η κάρτα γραφικών θα περπατήσει το σύστημα χαλαρά άλλα 2 χρόνια.
Έτσι! Κλείνω τον άλλον μήνα πέντε (5) χρόνια με τον Core 2 Duo E6600 (2.4 GHz) σε Asus μητρική, με 3 GB RAM και μια ATI X1950X και δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα πουθενά. Μια χαρά τερμάτισα και Crysis και ένα σωρό άλλα. Βέβαια σίγουρα στα καινούρια παιχνίδια θα κωλώνει η κάρτα γραφικών αλλά αυτό λύνεται με μια αλλαγή με μια πιο σύγχρονη. Σε δουλειές γραφείου είναι σφαίρα το μηχανάκι.
-
Έχεις κάνα βαρεμενο σκληρό ? Δεν παίζει τέτοιο κόλλημα
Εμένα αντε καμιά φόρα να αργήσει λίγο στο λάπτοπ μου που έχω c2d και 2 gb ram , στο desktop με 4 παει σφαίρα (μιλάω για παρα πολλά tabs)
-
...αυτό με τις κάρτες γραφικών σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Το όποιο παιχνίδι σίγουρα τρέχει και με χαμηλότερα specs όμως το τελικό αποτέλεσμα που εισπράττει ο gamer είναι διαφορετικό ως συνάρτηση της hd ανάλυσης, των περισσότερων fps, του νεώτερου direct x και ...όσων ξέχασα
Μην με ρωτήσεις αν αξίζει να τα χώσεις, αυτό είναι υποκειμενικό... εγώ για την ώρα μια χαρά είμαι με την 4870 του 2008. Αν την συγκρίνω όμως με τις αντίστοιχες της εποχής υστερεί και μάλιστα αρκετά.
Με τα πισι πρέπει να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις και να επιλέγεις αυτό που θα σου κάνει την δουλειά για περισσότερο χρονικό διάστημα με το μικρότερο δυνατό κόστος...όλα τα άλλα είναι γούστα. Ακριβά γούστα... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
2 gb ram
Έτσι! Κλείνω τον άλλον μήνα πέντε (5) χρόνια με τον Core 2 Duo E6600 (2.4 GHz) σε Asus μητρική, με 3 GB RAM και μια ATI X1950X και δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα πουθενά. Μια χαρά τερμάτισα και Crysis και ένα σωρό άλλα. Βέβαια σίγουρα στα καινούρια παιχνίδια θα κωλώνει η κάρτα γραφικών αλλά αυτό λύνεται με μια αλλαγή με μια πιο σύγχρονη. Σε δουλειές γραφείου είναι σφαίρα το μηχανάκι.
π.χ Total War Shogun 2 Fall of the Samurai, 40 units per player x 120-200 στρατιώτες Χ 8 παίκτες σε 4v4 κι όλοι οι στρατιώτες με ανεξάρτητες κινήσεις....η 6950 με 2 GB μνήμη και ζορίζεται
σε εργασίες γραφείου π.χ outlook 2010 με i5, 4G RAM στην δουλειά και ζορίζεται
Ένα PC θέλει μέσο όρο 100€ τον χρόνο σε hardware updates για να είναι ΟΚ.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
@dimikΈχεις κάνα βαρεμενο σκληρό ? Δεν παίζει τέτοιο κόλλημα
Εμένα αντε καμιά φόρα να αργήσει λίγο στο λάπτοπ μου που έχω c2d και 2 gb ram , στο desktop με 4 παει σφαίρα (μιλάω για παρα πολλά tabs)
Δεν νομίζω, ο black 640άρης της WD είναι σκυλί, άσε που αν είχε θέμα θα το καταλάβαινα σε παιχνίδια, vmware και άλλες απαιτητικές εφαρμογές όχι σε έναν παλιοbrowser
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
...αυτό με τις κάρτες γραφικών σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Το όποιο παιχνίδι σίγουρα τρέχει και με χαμηλότερα specs όμως το τελικό αποτέλεσμα που εισπράττει ο gamer είναι διαφορετικό ως συνάρτηση της hd ανάλυσης, των περισσότερων fps, του νεώτερου direct x και ...όσων ξέχασα
Μην με ρωτήσεις αν αξίζει να τα χώσεις, αυτό είναι υποκειμενικό... εγώ για την ώρα μια χαρά είμαι με την 4870 του 2008. Αν την συγκρίνω όμως με τις αντίστοιχες της εποχής υστερεί και μάλιστα αρκετά.
Με τα πισι πρέπει να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις και να επιλέγεις αυτό που θα σου κάνει την δουλειά για περισσότερο χρονικό διάστημα με το μικρότερο δυνατό κόστος...όλα τα άλλα είναι γούστα. Ακριβά γούστα...Άν είσαι απαιτητικός gamer την έκατσες, πρέπει ή να σκάσεις μια φορά αρκετά και να κρατήσεις μια GPU για 3-4 χρόνια μέχρι να γεράσει και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές αναλύσεις ή να σκας πιο λίγα κάθε 1-2 χρόνια.
Εγώ με την 4850 μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος, μια χαρά ανταποκρίθηκε στο GTA IV που ήταν αρκετά απαιτητικό (αν και εκέι πιο πολύ ήθελες δυνατό επεξεργαστή) και Mafia 2. Στο NFS:THE RUN δεν τα κατάφερε, ναι μεν το τερμάτισα αλλά τα είχα όλα στο Low και σε περιβάλλον με πολύ γραφικό (βλ. πόλεις) γονάτιζε, βέβαια φταίνε και οι δημιουργοί με το τραγικό port που κάναν.
Φυσικά πλέον τέλειωσε κι αυτή, στα καινούργια παιχνίδια δε τη βλέπω να τα βγάζει πέρα οπότε πάλι θα χρειαστεί αλλαγή. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
σε εργασίες γραφείου π.χ outlook 2010 με i5, 4G RAM στην δουλειά και ζορίζεταιΑυτό ειλικρινά είναι παρανοϊκό και δεν θα έπρεπε να συμβαίνει επ' ουδενί.
-
σε εργασίες γραφείου π.χ outlook 2010 με i5, 4G RAM στην δουλειά και ζορίζεται
Αυτό ειλικρινά είναι παρανοϊκό και δεν θα έπρεπε να συμβαίνει επ' ουδενί.
Microsoft FTW
Δεν έχω δει πιο βαρύ office από το 2010, αν βάλεις και το connection που έχει το Outlook με το Lync που χρησιμοποιούμε σαν OCS...κλάφτα
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
βέβαια φταίνε και οι δημιουργοί με το τραγικό port που κάναν.
το θέμα με τα μέτρια και βιαστικά ports από κονσόλες με hardware 2005 σε pc 2012 είναι υπαρκτό αλλά και...διαχρονικό.
Οι (αρκετά)παλαιότεροι θυμούνται ότι το ίδιο παθαίνανε και οι cpc users από τα spectrum ports ή οι amiga users με τα atari st ports. -
2 gb ram
Αλςξανδρε παίζεις και παιχνίδια ? Πως και δε σε έχω δει στο σχετικό θρεντ ?
-
Πλέον όχι φανατικά Γιώργο. Θέλω να δοκιμάσω το F1 2011 αλλά κάτι μου λέει ότι το PC δεν θα αντέξει.
Ξέρουμε κανέναν αληθοφανή tank sim?
-
Πλέον όχι φανατικά Γιώργο. Θέλω να δοκιμάσω το F1 2011 αλλά κάτι μου λέει ότι το PC δεν θα αντέξει.Ξέρουμε κανέναν αληθοφανή tank sim?
Αν βρεις κανένα πες μου κι εμένα....ειδικά Β ΠΠ....
-
Δημήτρη αν βρω θα αναφέρω αρμοδίως.
Πλάκα θα έχει να με δει κανείς γνωστός όμως. Θα πει: 'Καλά ρε πυροβολημένε, δεν σου έφτανε που το έκανες στα αλήθεια, τώρα το κάνεις και virtually?'
-
Μια φιλη θελει να αντικαταστησει μια χαλασμενη πλεον ati x800 256 agp με μια νεα.
To pc ειναι παλιο και η μητρικη pci δεν παιρνει.
Επειδη δεν εχω ιδεα...καμια τιμια προταση? -
To Pirate Bay στέλνει τους servers του στο διάστημα!
20 Μαρτίου 2012, 15:38 EET
sigmalive/newpost.grTo Pirate Bay έχει περάσει κυριολεκτικά από αμέτρητες περιπέτειες. Οι δημιουργοί του μπήκαν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και καταδικάστηκαν ενώ έχει δεχτεί διάφορες επιδρομές και έχει κρύψει τους server του ακόμη και σε σπηλιές.
Παρά τις προσπάθειες όμως των αρχών, της δικαιοσύνης, της μουσικής βιομηχανίας και του Χόλιγουντ το Pirate Bay συνεχίζει απτόητο τη λειτουργία του. Η ευρηματικότητα των στελεχών του άλλωστε είναι παροιμιώδης προκειμένου να αποφύγουν τη τσιμπίδα του νόμου.
Φαίνεται λοιπόν ότι τελικά βρήκαν τρόπο να λύσουν μια και καλή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να βρουν μια μέθοδο που θα κάνει τους server τους κυριολεκτικά απρόσβλητους. Να τους στείλουν σε τροχιά.
Όπως ανακοίνωσαν στο blog τους, προκειμένου να τα καταφέρουν πρόκειται να αξιοποιήσουν drones ελεγχόμενα από GPS, φθηνούς αναμεταδότες μεγάλης εμβέλειας όπως βέβαια και υπολογιστές όπως ο Raspberry Pi.
Τα drones αυτά θα αιωρούνται μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης γεγονός που σημαίνει ότι για να τα καταρρίψει κανείς θα χρειαστεί στρατιωτικά μέσα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Παράλληλα όμως, λόγω του μικρού μεγέθους τους, θα είναι σχετικά αρκετά δύσκολο να εντοπιστούν από τα ραντάρ.
Αν και όπως σχολιάζουν δεν έχουν λύσει όλα τα ζητήματα που θα προκύψουν κατά την υλοποίηση του project, θεωρούν ότι το να θέσουν τους servers της υπηρεσίας σε χαμηλή τροχιά, είναι μόνο το πρώτο βήμα. Στόχος είναι να δημιουργήσουν nodes με δυναμικότητα περίπου 100Mbps ο οποίος όχι μόνο είναι υπεραρκετός για τις ανάγκες τους αλλά και θεωρείται σχετικά εύκολα εφικτός.
Σε κάθε περίπτωση όμως, οι φιλοδοξίες τους δεν σταματούν εκεί. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, εν ευθέτω χρόνω θα έχουν server σε όλο το γαλαξία!
-
Πλέον όχι φανατικά Γιώργο. Θέλω να δοκιμάσω το F1 2011 αλλά κάτι μου λέει ότι το PC δεν θα αντέξει.Ξέρουμε κανέναν αληθοφανή tank sim?
tank sim με την κυριολεκτικη εννοια δεν παιζει να υπαρχει αλλα
δοκιμασε το european escalation
-
Δημήτρη αν βρω θα αναφέρω αρμοδίως.Πλάκα θα έχει να με δει κανείς γνωστός όμως. Θα πει: 'Καλά ρε πυροβολημένε, δεν σου έφτανε που το έκανες στα αλήθεια, τώρα το κάνεις και virtually?'
http://www.subsim.com/radioroom/forumdisplay.php?f=203
http://simhq.com/forum/ubbthreads.php/t ... ecome.html
αυτά βρίσκω μόνο
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]