-
Γιατι διαγραφη?Δε γινεται να κανει φορματ στο παρτιτιον?
-
Mα αυτο ειναι το φορματ.Αν δεν διαγραψεις το partition που θες ωστε να το φορμαρει και μετα να περαστουν τα windows δεν εχει νοημα.
-
Όχι...διαγραφή σημαίνει ότι καταργείς το διαμέρισμα (partition), και ο χώρος που αυτό καταλάμβανε καθίσταται πλέον 'unallocated space'. Για να χρησιμοποιήσεις τον ελεύθερο αυτό χώρο πρέπει στη συνέχεια να δημιουργήσεις νέο διαμέρισμα στη θέση του. Όχι ότι δε γίνεται και έτσι δουλειά, απλά κάνεις περιττά βήματα.
Αν τα μεγέθη των partitions που έχεις είναι ΟΚ, τότε απλά διάλεξε αυτό στο οποίο θέλεις να βάλεις το καινούριο σου λειτουργικό, και κάνε του ένα format (διαμόρφωση). Απλά βεβαιώσου ότι δεν έχεις αφήσει τίποτα χρήσιμο μέσα εκεί πριν το κάνεις.
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Παιδια μπορει καποιος να το μετατρεψει σε πιξελς τοσα που να μπορει να χρησιμοποιηθει σαν αβαταρ στο φορουμ?
Προσπαθω να το κανω και δεν το κατεχω καθολου.Μου λεει οτι πρεπει να το μεταρεψω απο jpg > gif.Eυχαριστω
-
Παιδια παρταλια....
Πως ξεκιναω το format απο το partition?Νομιζα πως παταγα απανω και γινοταν η δουλεια.
-
Ποια Windows προσπαθείς να βάλεις;
Θα βάλεις το CD/DVD των Windows και θα μπουτάρεις τον υπολογιστή με αυτό. Τη σχετική ρύθμιση την κάνεις είτε από το BIOS (βάζωντας το CD/DVD ως first boot device), είτε πατώντας F-κάτι για να βγει 'Startup pop-up', 'BBS popup' κλπ αν η μητρική και το BIOS σου έχει quick boot menu. Πρόσεξε τα γράμματα όταν ανοίγει ο υπολογιστής σου και θα καταλάβεις. Επίσης, μπορεί να σου ζητήσει να πατήσεις κάποιο πλήκτρο προκειμένου να ξεκινήσει με το CD/DVD ('press any key to boot from CD/DVD), οπότε έχε τα μάτια στην οθόνη. Η εγκατάσταση θα ξεκινήσει, και μετά από κάποιες προκαταρκτικές ενέργειες θα φτάσεις στο σημείο όπου θα σε ρωτάει πού θέλεις να εγκαταστήσεις τα Win.
Αν θες να βάλεις XP, τότε ΑΦΟΥ διαλέξεις το επιθυμητό partition και αφού σου πει ότι πάντως εκεί έχεις ήδη Windows και εσύ πεις ότι δε σε νοιάζει, ΜΕΤΑ θα σου δώσει μια από τις εξής τρεις επιλογές:
α - Να μην πειράξει το παρτίσιον (στην ουσία, να εγκαταστήσει τα νέα Win 'πάνω' από τα παλιά)
β - Να κάνει γρήγορη διαμόρφωση (quick format)
γ - Να κάνει πλήρη διαμόρφωσηΕ, τότε διαλέγεις το β ή το γ, ανάλογα πόσο θες να περιμένεις.
Αν θες να βάλεις Windows 7 (ή Vista, αν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις sVista), τότε, αφού μπουτάρεις με το CD των Win και ακουλουθήσεις οδηγίες, θα φτάσεις σε αυτήν την οθόνη, όπου θα φαίνονται τα partitions σου και τυχόν unallocated space:
Ε, διαλέγεις το παρτίσιον που θες να κάνεις την εγκατάσταση και πατάς 'format' (διαμόρφωση) για να καθαρίσει. Μετά το διαλέγεις και ως partition που θες να εγκατασταθούν τα Win, πατάς next και συνεχίζεις...
-
Τι ειναι αυτη η κιτρινη γραμμουλα στη μπαρα ρε παιδια;;;
-
Όταν φτάσει σε αυτή την κίτρινη γραμμή συνήθως πετάει μια διαφήμιση στο κάτω μέρος του βίντεο
-
το σημείο για να σου δείξει την διαφήμιση με μπανεράκι μέσα στο βίντεο.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ποια Windows προσπαθείς να βάλεις;Θα βάλεις το CD/DVD των Windows και θα μπουτάρεις τον υπολογιστή με αυτό. Τη σχετική ρύθμιση την κάνεις είτε από το BIOS (βάζωντας το CD/DVD ως first boot device), είτε πατώντας F-κάτι για να βγει 'Startup pop-up', 'BBS popup' κλπ αν η μητρική και το BIOS σου έχει quick boot menu. Πρόσεξε τα γράμματα όταν ανοίγει ο υπολογιστής σου και θα καταλάβεις. Επίσης, μπορεί να σου ζητήσει να πατήσεις κάποιο πλήκτρο προκειμένου να ξεκινήσει με το CD/DVD ('press any key to boot from CD/DVD), οπότε έχε τα μάτια στην οθόνη. Η εγκατάσταση θα ξεκινήσει, και μετά από κάποιες προκαταρκτικές ενέργειες θα φτάσεις στο σημείο όπου θα σε ρωτάει πού θέλεις να εγκαταστήσεις τα Win.
Αν θες να βάλεις XP, τότε ΑΦΟΥ διαλέξεις το επιθυμητό partition και αφού σου πει ότι πάντως εκεί έχεις ήδη Windows και εσύ πεις ότι δε σε νοιάζει, ΜΕΤΑ θα σου δώσει μια από τις εξής τρεις επιλογές:
α - Να μην πειράξει το παρτίσιον (στην ουσία, να εγκαταστήσει τα νέα Win 'πάνω' από τα παλιά)
β - Να κάνει γρήγορη διαμόρφωση (quick format)
γ - Να κάνει πλήρη διαμόρφωσηΕ, τότε διαλέγεις το β ή το γ, ανάλογα πόσο θες να περιμένεις.
Αν θες να βάλεις Windows 7 (ή Vista, αν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις sVista), τότε, αφού μπουτάρεις με το CD των Win και ακουλουθήσεις οδηγίες, θα φτάσεις σε αυτήν την οθόνη, όπου θα φαίνονται τα partitions σου και τυχόν unallocated space:
Ε, διαλέγεις το παρτίσιον που θες να κάνεις την εγκατάσταση και πατάς 'format' (διαμόρφωση) για να καθαρίσει. Μετά το διαλέγεις και ως partition που θες να εγκατασταθούν τα Win, πατάς next και συνεχίζεις...
Λοιπον θελω να περασω τα win7 στο pc μου που τα εχει ηδη μεσα.Το μαραφετι μου εχει partition απανω στον σκληρο που λεγεται recovery και εκει κρυβονται τα windows.Δε γινεται να κανω κατευθειαν απο εκει το format?Εχω partitions c--->λειτουργικο συστημα , d---->recovery , e--->hp tools.Εγω θελω να κανω απο τον d το format δεν εχω cd.
-
Ευχαριστώ
-
Καλά λέει ο Ernani... βάση δεδομένων είναι το forum! Κι εγώ το είχα απορία αυτό με την κίτρινη γραμμή.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Λοιπον θελω να περασω τα win7 στο pc μου που τα εχει ηδη μεσα.Το μαραφετι μου εχει partition απανω στον σκληρο που λεγεται recovery και εκει κρυβονται τα windows.Δε γινεται να κανω κατευθειαν απο εκει το format?Εχω partitions c--->λειτουργικο συστημα , d---->recovery , e--->hp tools.Εγω θελω να κανω απο τον d το format δεν εχω cd.Θα πρέπει να φτιάξεις πρώτα Recovery CD / DVD από το υπάρχον λειτουργικό σου. Σε αυτή την περίπτωση και κατά πάσα πιθανότητα ΔΕΝ θα μπορείς να ελέγξεις την εγκατάσταση του λειτουργικού, ούτε να φτιάξεις δικά σου partitions! Έτσι δούλευε το πράγμα σε ένα HP λαπτοπ που έχω, το recovery 'καθάριζε' ΟΛΟΚΛΗΡΟ το δίσκο και ξαναέφτιαχνε το partition layout με το οποίο ερχόταν το μηχάνημα. Σε αυτή την περίπτωση ΧΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ PARTITIONS!!!
Σπεύδε βραδέως!!
ΥΓ: Εναλλακτικά, μπορείς να βρεις από 'κάπου' Win7 DVD και να κάνεις την εγκατάσταση όπως θέλεις.
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Λοιπον θελω να περασω τα win7 στο pc μου που τα εχει ηδη μεσα.Το μαραφετι μου εχει partition απανω στον σκληρο που λεγεται recovery και εκει κρυβονται τα windows.Δε γινεται να κανω κατευθειαν απο εκει το format?Εχω partitions c--->λειτουργικο συστημα , d---->recovery , e--->hp tools.Εγω θελω να κανω απο τον d το format δεν εχω cd.
Θα πρέπει να φτιάξεις πρώτα Recovery CD / DVD από το υπάρχον λειτουργικό σου. Σε αυτή την περίπτωση και κατά πάσα πιθανότητα ΔΕΝ θα μπορείς να ελέγξεις την εγκατάσταση του λειτουργικού, ούτε να φτιάξεις δικά σου partitions! Έτσι δούλευε το πράγμα σε ένα HP λαπτοπ που έχω, το recovery 'καθάριζε' ΟΛΟΚΛΗΡΟ το δίσκο και ξαναέφτιαχνε το partition layout με το οποίο ερχόταν το μηχάνημα. Σε αυτή την περίπτωση ΧΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ PARTITIONS!!!
Σπεύδε βραδέως!!
ΥΓ: Εναλλακτικά, μπορείς να βρεις από 'κάπου' Win7 DVD και να κάνεις την εγκατάσταση όπως θέλεις.
Γαμω την ρουφιανα την HP γαμω.Για να κανω ενα γ@μημενο φορματ πρεπει να κινησω γη και ουρανο. Λοιπον εχω ενα partitition στον σκληρο που ειναι 24gb που λεγεται recovery.Nα παω να αγορασω 5-6 dvd και να το περασω?Πως μπορω να το περασω φτιαχνοντας αντιγραφο ασφαλειας?Αυτο λεγεται ετσι?
-
Έχεις κάτα βάση δύο επιλογές:
-
Να αποθηκεύσεις ότι αρχεία θέλεις να σώσεις σε ένα εξωτερικό μέσο (σκληρό, DVD, φλασάκι) και μετά να χρησιμοποιήσεις το Windows recovery partition της HP ώστε να επαναφέρεις τον υπολογιστή σου στην κατάσταση στην οποία ήταν όταν ήρθε από το εργοστάσιο. Έχω χρόνια να πιάσω HP laptop και δεν θυμάμαι αν από μόνο του το hp recovery επαναφέρει και τα partitions στην αρχική κατάσταση, αλλά δεν το αποκλείω, οπότε μην ρισκάρεις να αφήσεις τίποτα αρχεία που θες χωρίς backup.
-
(Σου το προτείνω για να ξεμπερδεύεις). Να βρεις από 'κάπου' ( ) το DVD των Win 7, και να κάνεις από εκεί την εγκατάσταση*, σβήνοντας όλα τα partitions και φτιάχνοντας καινούρια όπως ακριβώς τα θες εσύ. Έτσι θα απελευθερώσεις και τα 24 GB που πιάνει το recovery partition και θα μπορέσεις να τα χρησιμοποιήσεις όπως εσύ θες. Προτείνω τουλάχιστον 2 partitions (ένα για system, τουλάχιστον 45 GB, και ένα για Data. Τα Win 7 θα φτιάξουν και ένα τρίτο, 'κρυφό', γύρω στα 100 ΜΒ, για αρχεία συστήματος).
Εφόσον έχεις HP laptop που ήρθε με προεγκατεστημένα Win 7, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το δικό σου νόμιμο serial number (λογικά θα βρίσκεται σε αυτοκόλλητο πάνω στο laptop σου). Δεν κάνεις κάτι παράνομο σ' αυτήν την περίπτωση...
ΥΓ. Αν σε προβληματίζει το 'κάπου' που έγραψα παραπάνω.....pm
-
-
Καλησπερα ArrowsF1.
Λεω να κανω το αντιγραφο ασφαλειας και να αρχισω την αποκατασταση των widnows ετσι.Ευχαριστω που θες να μου δωσεις καποιο λινκ με win7 αλλα θελω να κρατησω το pc στις αρχικες του προδιαφραφες οπως το εβγαζε η HP.
Επισης ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες που μου εδωσαν οι υπολοιποι χρηστες σε αυτο το θεμα φανηκαν χρησιμες για να ξεκαθαρισω καποια πραγματα.
Κατι ακομα που δε μου απαντησε ακομα κανεις το αντιγραφο ασφαλειας του windows ειναι αυτα τα 20κατι GB του recovery?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλά λέει ο Ernani... βάση δεδομένων είναι το forum! Κι εγώ το είχα απορία αυτό με την κίτρινη γραμμή.+1 Ουτε εγω το ηξερα.
Παρεμπιπτοντως εδω και περιπου εναν μηνα το youtube με τα Updates του και τις ανανεωσεις τα χει παιξει...Σε μενα οταν επιλεγω 480p ή 720p ή 1080p βγαζει ενα loading εικονιδιο διπλα απο εκει και αργει τρομερα,ενω αν πατησω pause και επιλεξω αναλυση τοτε 9 στις 10 φορες κολλαει και τα παιζει κ ο chrome.Φταει ο browser ή το youtube?Σε φιλο του πεταει σε καθε βιντεο διαφημηση πριν το παιξει,ενω σε μενα οχι -
Μιας και σας λυθηκε η απορια με την μπαρα διαφημισεων ξερατε επισης οτι οταν φορτώνει ενα βιντεο αν πατησετε τα βελακια ξεκιναει φιδακι στην οθονη??
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Κατι ακομα που δε μου απαντησε ακομα κανεις το αντιγραφο ασφαλειας του windows ειναι αυτα τα 20κατι GB του recovery?
Τα 20κάτι gb του recovery είναι τα αντίγραφα ασφαλείας της κατάστασης που βρισκόταν ο Η/Υ όταν βγήκε από το εργοστάσιο.
-
Γιωργοφοκους, βρες κάποιον που ξερει γιατί προβλέπω να τα κάνεις σαλάτα όλα.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]