-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Μιας και σας λυθηκε η απορια με την μπαρα διαφημισεων ξερατε επισης οτι οταν φορτώνει ενα βιντεο αν πατησετε τα βελακια ξεκιναει φιδακι στην οθονη??αν έχεις adblock δεν τις βλέπεις πάντως αυτές τις διαφημίσεις (thank god)
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γιωργοφοκους, βρες κάποιον που ξερει γιατί προβλέπω να τα κάνεις σαλάτα όλα.Σε παρακαλω dr.dino Mad_Max_Geo λεγομαι.
Εχω ξανασχοληθει στο παρελθον με το παλιο pc μονος μου το φορμαρα αλλα πραγματικα εχω θυμωσει πολυ ασχημα με το recovery partition που δε μπορω να το χρησιμοποιησω για το φορματ για να σε αναγκαζουν για φορματ να πηγαινεις να πληρωνεις 50€ μην αρχισω τιποτα καντιλια.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Γιωργοφοκους, βρες κάποιον που ξερει γιατί προβλέπω να τα κάνεις σαλάτα όλα.
Σε παρακαλω dr.dino Mad_Max_Geo λεγομαι.
Εχω ξανασχοληθει στο παρελθον με το παλιο pc μονος μου το φορμαρα αλλα πραγματικα εχω θυμωσει πολυ ασχημα με το recovery partition που δε μπορω να το χρησιμοποιησω για το φορματ για να σε αναγκαζουν για φορματ να πηγαινεις να πληρωνεις 50€ μην αρχισω τιποτα καντιλια.
Για να φτιάξεις το recovery dvd αρκεί να τρέξεις κάποιο πρόγραμμα στο pc σου, σε μένα λέγεται 'Recovery Disk Creation'. Ελπίζω να μην το έχεις απεγκαταστήσει..
Όταν τα βαρεθείς όλα αυτά, μπορεί να το πάρεις απόφαση να βάλεις κανένα πιο σοβαρό λειτουργικό στο pc σου..
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Όταν τα βαρεθείς όλα αυτά, μπορεί να το πάρεις απόφαση να βάλεις κανένα πιο σοβαρό λειτουργικό στο pc σου..
κοιτα να δεις ρε γαμωτο...φτάσαμε στο σημείο να μιλάνε περι σοβαρότητας λειτουργικών οι χρήστες SUSE....
-
Τελικα ειμαι ΓΑΜΑΤΟΣ και το εκανα το φορματ κρατωντας και τα partitions.!
Αλλα ειδα πως εχω κανει μια γκαφα.Λοιπον παλια εκανα αποπειρες να βαλω linux.Αφου εκανα αποπειρες και δε μου αρεσανε σαν λειτουργικο μιας και με ταλαιπορησαν μια ολοκληρη μερα τα εβγαλα.Αλλα απο οτι ειδα εχει μεινει το partition 40gb που ειχα δωσει τοτε στα λινουξ και δε ξερω να το ελευθερωσω!Υπαρχει λυση να το ελευθερωσω στη κυρια μνημη?
-
Επειδή κι εγώ είχα παρόμοια θέματα με το linux παλιότερα, το παράτησα μέχρι που είδα ότι μπορούσε να φανεί χρήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις. Δεν σε βλάπτει να το μάθεις, απλό είναι, ιδίως το Ubuntu.
4 πράγματα πρέπει να ξέρεις:
- πώς να φτιάχνεις partition για το linux (2 θέλει, ένα σε ext3 ή ext4 5-10 GB κι ένα 'linux swap', ως 1-2 GB)
- πώς να ενεργοποιείς το λογαριασμό root για να έχεις πλήρη έλεγχο στο λειτουργικό
- πώς να ρυθμίζεις το σύστημα ώστε να ξεκινάει από τα windows αντί από το linux και μάλιστα σε μικρότερο χρόνο (2-3', όχι 10)
- πώς να επαναφέρεις το linux όποτε εγκαθιστάς windows, που φροντίζουν να το 'εξαφανίζουν' στην εκκίνηση του υπολογιστή
Μετά, μαθαίνεις ό,τι και όποτε θέλεις χρησιμοποιώντας το.
Για να σβήσεις το partition, βρες το Acronis Disk Director. Πρώτα σβήσε τα parition με αυτό και μετά επέκτεινε υπάρχον partition με NTFS πάνω στον κενό πλέον χώρο (unallocated space). Aν και θα πρότεινα να κρατήσεις 9+1 GB (ext και swap) και να δοκιμάσεις ξανά.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
κοιτα να δεις ρε γαμωτο...φτάσαμε στο σημείο να μιλάνε περι σοβαρότητας λειτουργικών οι χρήστες SUSE....
Προς τι ο υστερικός γέλωτας; Αμφισβητείς ότι είναι σοβαρή διανομή; Αμφισβητείς γενικά το GNU/Linux;
-
Windows 7
Build 7600
This copy of Windows is not genuineΤο έβγαλε σε pc γνωστού που διατείνεται ότι το έχει αγοράσει νόμιμα
Τι μπορεί να έκανε λάθος (το windows update το έχει απενεργοποιημένο) και τι να προσέξει για να μην του εμφανιστεί ξανά τέτοιο μήνυμα; -
πήρα ένα τέτοιο καλώδιο για να συνδέσω το laptop με την τηλεόραση
κάνω τη σύνδεση, πάω στην tv στην έξοδο YUV αλλά τίποτα, μου βγάζει μπλε οθόνη κ καλά δεν είναι συμβατό, παρόλο που ορίζω τα αντίστοιχα από το laptop. Δοκίμασα με 2 διαφορετικά laptop
Αυτή είναι η τηλεόραση, Philips 42PFL7962D/12
μα να μην έχει VGA input
-
@Scotch
Επανεγκατάσταση λειτουργικού από το γνήσιο CD που διαθέτει και εισαγωγή του κωδικού που αναγράφεται ή στη θήκη του CD ή στο αυτοκόλλητο που βρίσκεται πάνω στο PC.Δες πάντως αυτό:
http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 14e681e274Αν δεν βγει άκρη, βλέπουμε. Μην κάψει γνήσιο λειτουργικό χωρίς λόγο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
@Scotch
Επανεγκατάσταση λειτουργικού από το γνήσιο CD που διαθέτει και εισαγωγή του κωδικού που αναγράφεται ή στη θήκη του CD ή στο αυτοκόλλητο που βρίσκεται πάνω στο PC.Δες πάντως αυτό:
http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... 14e681e274
Αν δεν βγει άκρη, βλέπουμε. Μην κάψει γνήσιο λειτουργικό χωρίς λόγο.Θα το κοιτάξω (αν και τα κεφαλαία στο τέλος του τίτλου μου το ψιλοχαλάνε )
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
πήρα ένα τέτοιο καλώδιο για να συνδέσω το laptop με την τηλεόρασηκάνω τη σύνδεση, πάω στην tv στην έξοδο YUV αλλά τίποτα, μου βγάζει μπλε οθόνη κ καλά δεν είναι συμβατό, παρόλο που ορίζω τα αντίστοιχα από το laptop. Δοκίμασα με 2 διαφορετικά laptop
Αυτή είναι η τηλεόραση, Philips 42PFL7962D/12
μα να μην έχει VGA input
Το καλώδιο που έχεις πάρει είναι λάθος.
Η μετατροπή VGA (RGB) σε YUV (YPbPr) θέλει converter (δεν είναι απλώς pin-to-pin αλλαγή), εκτός κι αν το PC/κάρτα υποστηρίζει YUV output σε VGA καλώδιο (αρκετά απίθανο; ).
Πιο πιθανό να υποστηρίζει η τηλεόραση RGB-component, οπότε γύρνα το εκεί.Το εν λόγω καλώδιο μεταφέρει απλώς ένα YUV σήμα σε VGA pinout για συεκευές που υποστηρίζουν YUV σε VGA Pin format.
For connecting devices with 3 RCA YUV outputs to devices with 15-pin HDD IN which can process YUV signals, e.g. DVD player to projector
-
μάλιστα, νόμιζα ότι το component είναι το YUV
Αν δεις στο link κάτω κάτω δείχνει ότι έχει YUV, HDMI, S-Video και απλό Video In. Τι να πάρω λοιπόν για να κάνω τη δουλειά μου με τον ποιοτικότερο τρόπο;
-
component μπορεί να είναι τόσο YPbPr όσο και RGB.
Αν η κάρτα σου βγάζει μόνο RGB και θες να το μετατρέψεις σε YPbPr, θες κάποιον converter που να κάνει αυτό.
-
οι converter είναι ακριβοί. εγώ θέλω κάτι φθηνό για να μπορώ να συνδέσω το laptop (vga) με την τηλεόραση με τον πιο ποιοτικά αποδεκτό τρόπο. Εάν υπάρχει vga σε scart τότε φαντάζομαι θα δουλέψει
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επανεγκατάσταση λειτουργικού από το γνήσιο CD που διαθέτει και εισαγωγή του κωδικού που αναγράφεται ή στη θήκη του CD ή στο αυτοκόλλητο που βρίσκεται πάνω στο PC.Δεν είναι απαραίτητη η επανεγκατάσταση νομίζω. Τουλάχιστον για τα ΧΡ, υπάρχει patch από τη Microsoft που διορθώνει τον κωδικό χωρίς νέα εγκατάσταση.
-
Μάλλον σας μπέρδεψα. Δώστε μεγαλύτερη βάση στα emoticons....
Για να βοηθήσω...
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Το έβγαλε σε pc γνωστού που διατείνεται ότι το έχει αγοράσει νόμιμα :shiftyΨέμματα έλεγε τελικά
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Επειδή κι εγώ είχα παρόμοια θέματα με το linux παλιότερα, το παράτησα μέχρι που είδα ότι μπορούσε να φανεί χρήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις. Δεν σε βλάπτει να το μάθεις, απλό είναι, ιδίως το Ubuntu.4 πράγματα πρέπει να ξέρεις:
- πώς να φτιάχνεις partition για το linux (2 θέλει, ένα σε ext3 ή ext4 5-10 GB κι ένα 'linux swap', ως 1-2 GB)
- πώς να ενεργοποιείς το λογαριασμό root για να έχεις πλήρη έλεγχο στο λειτουργικό
- πώς να ρυθμίζεις το σύστημα ώστε να ξεκινάει από τα windows αντί από το linux και μάλιστα σε μικρότερο χρόνο (2-3', όχι 10)
- πώς να επαναφέρεις το linux όποτε εγκαθιστάς windows, που φροντίζουν να το 'εξαφανίζουν' στην εκκίνηση του υπολογιστή
Μετά, μαθαίνεις ό,τι και όποτε θέλεις χρησιμοποιώντας το.
Για να σβήσεις το partition, βρες το Acronis Disk Director. Πρώτα σβήσε τα parition με αυτό και μετά επέκτεινε υπάρχον partition με NTFS πάνω στον κενό πλέον χώρο (unallocated space). Aν και θα πρότεινα να κρατήσεις 9+1 GB (ext και swap) και να δοκιμάσεις ξανά.
Σε ευχαριστω πολυ Μνο θα προσπαθησω να το λυσω το θεμα!
-
Πώς λειτουργεί το παίξιμο ταινιών σε media player μέσω δικτύου; Πας ξερω γω μέσω του μενού στον υπολογιστή σου και βρίσκεις τον κοινόχρηστο φάκελο και από κει τραβάς ή πρέπει να έχεις δικτυακό σκληρό δίσκο; έχει σημασία στην 1η περίπτωση ο κοινόχρηστος φάκελος σε τι filesystem είναι;
-
Τελικα εκεινο το partition ηταν απενεργοποιημενο.
Το ενεργοποιησα αλλα δε μπορω να καταλαβω πως να το συγχωνευσω με το C.Αν μπορει καποιος να μου εξηγησει θα με βοηθουσε πολυ ποσταρω και μια φωτο να δειτε τι παιζει.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]