-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Όριο τα 1.500€Παρε μια ιδεα απο εδω:
http://www.tomshardware.com/reviews/high-end-pc-under-1600,3855.htmlΤο budget εχει να κανει και με τι εχεις τωρα και μπορει να μεταφερθει στο νεο μηχανημα, όπως και σε 'λεπτομερειες' οπως αν τα προγραμματα που δουλευεις μπορουν να χρησιμοποιήσουν μια καλη (και ακριβη) GPU για να κανει εξτρα δουλιτσα.
Αν οχι, αφαιρεις λιγο απο τη GPU που 'δε χρειαζεσαι' και βαζεις πχ εξτρα μνημη, που παντα βοηθαει.
-
Το κακό είναι οτι τίποτα δεν μπορεί να μεταφερθεί απο τον iMac που έχω τώρα (είτε σε άλλον iMac είτε σε pc)
Άρα ξεκινάμε απο το μηδέν.
Ακόμα βέβαια μην λεω ψέματα είμαι υπέρ ενος νέου iMac, παρά ενός pc... -
Κοίτα από mac όπως σου πα δε το κατέχω, αλλά σε pc θα έβαζα έναν δυνατό (i5 ?) επεξεργαστή με μεγάλη cache, σίγουρα έναν ssd (128 ή 256gb) για τα windows/προγράμματα και καναδυο συμβατικούς για data + backup, RAM 16gb όπως και δήποτε. Τώρα για κάρτα ήχου αφού δε φτιάχνεις μουσική να πάρεις μία που να έχει τις εισόδους/εξόδους που θες (πχ αν θες οπτική). Για κάρτα γραφικών το αφήνω σε άλλον, αλλά ενίσταμαι μερικώς αν θα σου κάνει μια κάρτα gaming
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Το κακό είναι οτι τίποτα δεν μπορεί να μεταφερθεί απο τον iMac που έχω τώρα (είτε σε άλλον iMac είτε σε pc)
Άρα ξεκινάμε απο το μηδέν.
Ακόμα βέβαια μην λεω ψέματα είμαι υπέρ ενος νέου iMac, παρά ενός pc...Πάρε iMac τότε αλλιώς θα το μετανιώνεις κάθε φορά που το βλέπεις
Αυτός που είπες δεν έχει τεράστιες διαφορές, αν του βάλεις άλλα 8gb ram + ssd θα είσαι άρχοντας
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πάρε iMac τότε αλλιώς θα το μετανιώνεις κάθε φορά που το βλέπεις
Αυτός που είπες δεν έχει τεράστιες διαφορές, αν του βάλεις άλλα 8gb ram + ssd θα είσαι άρχοντας
Για εκεί το βλέπω...
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Κοίτα με 2Κ παω στον Apple Desktop iMac ME088GR/A που τα έχει όλα.
Αν πουμε για pc τότε πάμε σε εναμιση χωρίς οθόνη, συν αλλα 500 για οθόνη.Αν παραβλέψουμε ελαφρώς το θέμα design, σε αυτά τα specs το αντίστοιχο PC δεν βγαίνει πάνω από 1000€, συν ένα 500αρικο το 27αρι 2Κ monitor, άρα είσαι κάτω από την τιμή του Mac (το οποίο παίζει περίπου στα 1600€ εκτός των γνωστών καταστημάτων). Όπως είναι προφανές όμως, αν σου αρέσει το Mac, γενικότερα το προτιμάς και φυσικά προσμετράς και το design, και εγώ Mac θα σου πρότεινα...
-
με 2κ και οντως χωρις να σε νοιαζει το desing φτιαχνεις τερας στο pc αλλα μετα δεν θα εχεις την smoooooooooooooooooth εμπειρια
-
ΩΠ!
Για δώσε λεπτομέριες που παίζει σε αυτή την τιμή! -
Οι λόγοι που θέλω περισσότερο εναν iMac παρά ένα PC.
1 ) 6 χρόνια και δεν μου κράσαρε ποτέ (οκ σχεδόν ποτε )
2 ) Έχω μαθει την ευκολία του OSX και όποτε πέφτει κάτι με windows στα χέρια μου, δεν ξέρω τι να κάνω.
3 ) Όλα ειναι μαζεμένα πίσω απο μια οθόνη. Ούτε καλώδια, ούτε ανεμιστήρες βρουμ βρουμ - τίποτε.
4 ) Έχω ένα σορό άλλες apple συσκευές που με τις κουμπώσω γίνονται ένα χωρίς να κατεβάσω καμία άλλη εφαρμογή.
5 ) Μικρότερη πιθανότητα για να κολλήσω κάποιον virus.
6 ) Δεν σπάει - δεν χαλάει - δεν θέλει φορμάτ κάθε τόσο και λιγάκι.
7 ) Αφαιρείς ένα πρόγραμμα πανεύκολα, χωρίς να αφήνει τίποτα πίσω.
8 ) Image (καλώς ή κακώς τα έχει η δουλειά μου αυτά) στους πελάτες. -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
ΩΠ!
Για δώσε λεπτομέριες που παίζει σε αυτή την τιμή!Ερμ, uncle Skroutz ?
8 ) Image (καλώς ή κακώς τα έχει η δουλειά μου αυτά) στους πελάτες.
Το θέμα θεωρείται λήξαν
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
ΩΠ!
Για δώσε λεπτομέριες που παίζει σε αυτή την τιμή!Ερμ, uncle Skroutz ?
Πφφφ και νομιζα οτι εχεις κανενα γνωστό να βγάλουμε καμία υποχρέωση
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
2 ) Έχω μαθει την ευκολία του OSX και όποτε πέφτει κάτι με windows στα χέρια μου, δεν ξέρω τι να κάνω.
3 ) Όλα ειναι μαζεμένα πίσω απο μια οθόνη. Ούτε καλώδια, ούτε ανεμιστήρες βρουμ βρουμ - τίποτε.
4 ) Έχω ένα σορό άλλες apple συσκευές που με τις κουμπώσω γίνονται ένα χωρίς να κατεβάσω καμία άλλη εφαρμογή.
8 ) Image (καλώς ή κακώς τα έχει η δουλειά μου αυτά) στους πελάτες.σιγα το Image μωρε παρε μια 27ρα apple Και κρυψε το tower κατω απο το γραφειο
-
Αυτό είναι το τελευταίο ρε συ, για αυτό άλλωστε το έβαλα στο τέλος
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
σιγα το Image μωρε παρε μια 27ρα apple Και κρυψε το tower κατω απο το γραφειοΚαι όμως, αυτούς που συνειδητά το αγοράζουν -και- γι'αυτό το λόγο τους δικαιολογώ απολύτως, καθώς -και- το image είναι πολύ σημαντικό attribute ειδικά για ένα office/business υπολογιστή. Όπως ανέφερα πιο πριν, αν του πρότεινα μια γκουμούτσα στυλ transformer gaming case (που είναι ευρύχωρο και super duper και εντυπωσιακό κλπ κλπ) θα μου έλεγε 'τι είναι δαύτο ρε συ ?'
Σε τέτοιες περιπτώσεις αντίθετα προτείνω είτε ένα all-in-one PC (πάλι ακριβούτσικα) είτε ένα δυνατό NUC/HTPC με μια εντυπωσιακή οθόνη (για το ίδιο image effect )
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
σιγα το Image μωρε παρε μια 27ρα apple Και κρυψε το tower κατω απο το γραφειο
Και όμως, αυτούς που συνειδητά το αγοράζουν -και- γι'αυτό το λόγο τους δικαιολογώ απολύτως, καθώς -και- το image είναι πολύ σημαντικό attribute ειδικά για ένα office/business υπολογιστή.
Πολλά πράγματα είναι θεμα image στην δουλειά μας και ας μην φαίνονται ή ας μην τα καταλαβαίνει ο κόσμος.
Είτε μου αρέσει, είτε οχι... έτσι είναι.
Δεν είμαι κλεισμένος σε γραφείο κάπου σε ένα υπόγειο ή στο 13 όροφο... Αλλά σε ένα γραφείο που ο πελάτης έχεις απευθείας επαφή με εμένα και με τον εξοπλισμό μου. -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
8 ) Image (καλώς ή κακώς τα έχει η δουλειά μου αυτά) στους πελάτες.Παρε mac βρε κατακαημενε, τι το συζηταμε?
-
Σαν το κατακαημένη ρούμελη ένα πράμα;
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
σιγα το Image μωρε παρε μια 27ρα apple Και κρυψε το tower κατω απο το γραφειο
Και όμως, αυτούς που συνειδητά το αγοράζουν -και- γι'αυτό το λόγο τους δικαιολογώ απολύτως, καθώς -και- το image είναι πολύ σημαντικό attribute ειδικά για ένα office/business υπολογιστή.
Πολλά πράγματα είναι θεμα image στην δουλειά μας και ας μην φαίνονται ή ας μην τα καταλαβαίνει ο κόσμος.
Είτε μου αρέσει, είτε οχι... έτσι είναι.
Δεν είμαι κλεισμένος σε γραφείο κάπου σε ένα υπόγειο ή στο 13 όροφο... Αλλά σε ένα γραφείο που ο πελάτης έχεις απευθείας επαφή με εμένα και με τον εξοπλισμό μου.εγω βασικα ποτε δεν το ειδα ετσι εμενα μου εμαθαν οτι η δουλεια του καθενος μιλαει απο μονη της τωρα το πως ερχεται αυτη η δουλεια ειναι αλλο θεμα και ασχετο βασικα (αλλα μαλλον δεν ειναι ολοι ετσι..)
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
8 ) Image (καλώς ή κακώς τα έχει η δουλειά μου αυτά) στους πελάτες.- Ούτε εμένα το PC. Τι κερδίζω?
- Αυτό προφανώς είναι θέμα συνήθειας και κάτα πόσο θες να κάτσεις να μάθεις.
- Δεν είναι πάντως τόσα πολλά τα καλώδια. Οθόνη, ρεύμα και ήχος. Τα μαζεύεις σωστά και είσαι εντάξει.
- Για το κινητό και το iPad το μόνο που θες είναι το iTunes.
- Από το 2001 που έχω PC δεν έχω κολλήσει ποτέ κάτι. Δεν θα το έβαζα στα προβλήματα.
- Ούτε τα PC.
- Δεν με έχει ενοχλήσει κάτι τέτοιο ποτέ αλλά δεν μπορώ να σου δώσω γενικά απάντηση.
8 ) Αν εξαιρέσεις τη μάρκα βρίσκεις ωραιότατα επαγγελματικά κουτιά.
Στην ουσία με τα ίδια λεφτά θα πάρεις περισσότερη δύναμη, τη δυνατότητα να αλλάξεις ή να αναβαθμίσεις κάτι εύκολα και την ευκολία αν σου χαλάσει κάτι να μπορείς να το φτιάξεις πιο φθηνά και εύκολα.
Αν δεν τα θες αυτά δεν υπάρχει και λόγος για PC. -
Επίσημες έρευνες δείχνουν πως τα PC από τα XP και μετά έχουν λιγότερα κρασαρίσματα από τα αντίστοιχα Μακ. Για να μην μιλήσουμε πως το hardware είναι ίδιο από τότε που η Apple έφτυσε την πλατφόρμα της Motorola.
-
Παιζει το ρολο του και το image σε καποιες δουλειες, και η φωτογραφια και το βιντεο ειναι μια απο αυτές. Οχι μονο το hardware, αλλα και το design του χωρου παιζει ρολο αν το γραφειο περα απο καθαρη 'δουλεια' ειναι και χώρος συναντησης με πελατες.
Μεχρι και το αν εχεις ντιζαινατη καφετιερα για να τον κερασεις καφε μπορει να μετρησει.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]