-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
δελλ 24 4Καλλιώς περιμένεις να βγούνε τα καλά 28+ 4κ
Χοντρικά στα 1000€ βγαίνει αυτη...
Η 28άρα κανένα 1700άρι θα πιάσει πιστεύω. -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
με 4κ και με καρτα ικανη να σηκωσει οτι θελει σε αυτη την αναλυση + λογικα τουλαχιστον 8-12 gb ram ξεπερνας ηδη τα 1000...τα 8-12 γιγα ραμ ειναι λιγα...
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
με 4κ και με καρτα ικανη να σηκωσει οτι θελει σε αυτη την αναλυση + λογικα τουλαχιστον 8-12 gb ram ξεπερνας ηδη τα 1000...
τα 8-12 γιγα ραμ ειναι λιγα...
για αυτο ειπα τουλαχιστον
για top notch σιγουρα θα ξεπερασεις το τριχιλιαρο(με 4κ οθονη φυσικα η κανα eyefinity setup) -
-
Θανο αλλιως μας τα πες στην αρχη-χωρις οθονη.
Μιας και ο υπολογιστης προοριζεται για επαγγελματικη χρηση, προτεινω την αγορα dell, hp all in one και ουτε να καθεσαι να φτιαχνεις μακαροναδες με τα καλωδια , ουτε να ψαχνεις να χωρεσεις την καρτα γραφικωνε, ουτε να μην δουλευει το γμνο το τροφοδοτικο και να ψαχνεσαι με τις γειωσεις ουτε...ουτε...ουτε. ( )
Για οθονη θα στο πω απλα:
ΣΚΑΣΤΑ!
Το μισο pc εκει θα φανει στην επεξεργασια φωτογραφιας.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
:lipsealed:για αυτο σου βαλε ενα μπατζετ γιατι υπαρχει και συστημα με 4x 295x2 και 22 οθονες
-
Αν ειναι να παω σε all in one, παω σε apple που με το ζόρι θα έφευγα απο εκεί.
Τα καλά της μοντέλα έχουν καλούλες οθόνες + thunderbolt +++ -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
για αυτο σου βαλε ενα μπατζετ γιατι υπαρχει και συστημα με 4x 295x2 και 22 οθονες
Οχι οχι εγώ μια (αργότερα δευτερη) οθόνη θέλω
-
Επειδή το max-spec PC είναι η αγαπημένη μου ασχολία, σου έβγαλα ένα πιθανό config για αυτά που ζητάς. Δεν πήγα σε maximum κάρτα γραφικών και CPU, γιατί μόνο σε αυτά μπορεί να δώσεις από 1000-1500 ευρώ. Υπόψιν ότι όλοι οι assemblers μπορούν να στο φτιάξουν ωραία και μαζεμένα για να μην ασχολείσαι εσύ, με τρόπους και υλικά που δεν βρίσκεις εύκολα έξω.
2Κ και είσαι κομπλέ για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Με λίγο ψάξιμο μπορείς να βρεις και καλύτερες τιμές (π.χ. μόλις ήρθε ο 1ΤΒ Evo που σήμερα κοστίζει το ίδιο με τον 512GB), αλλά σου δίνω μια ιδέα....
-
δεν πας καλα.....
εβαλες ενα σωρο ανουσιες μαλακιες μεσα σε ενα κουτι των 30 ευρω.
ποσο επιφανειακο set up μπορει να ειναι αυτο....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
δεν πας καλα.....εβαλες ενα σωρο ανουσιες μαλακιες μεσα σε ενα κουτι των 30 ευρω.
ποσο επιφανειακο set up μπορει να ειναι αυτο....
....Εμφάνιση του κουτιου, αδιάφορο...
-
τι σχεση εχει η εμφανιση του κουτιου με την λεξη : ΣΩΣΤΟ κουτι
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
τι σχεση εχει η εμφανιση του κουτιου με την λεξη : ΣΩΣΤΟ κουτιΤο κουτί το έβαλα βιαστικά γιατί δεν έχει σημασία τι θα πω εγώ τώρα, αφού του είναι αδιάφορο και θα το κοιτάξει εκείνη τη στιγμή που θα το πάρει. Όσο για το 'ΣΩΣΤΟ κουτί', αν του πρότεινα κάποιο τεράστιο gaming tower με τρύπες και εξαερισμούς κλπ (που θα του είναι άχρηστα) και μοιάζει σαν Transformer, θα έλεγε 'σιγά την γκουμούτσα' και θα είχε δίκιο....είπε ότι θέλει business και όχι gaming PC, που προφανώς πάει και στο κουτί...
-
Θα προτεινα να ριξει μια ματια σε αυτο που ειχε φτιαξει ο mkbhd (εχει βιντεο στο youtube) και το εκανε hackintosh και win 8 με dual boot. Πριν 1.5 χρονο του ειχε παει 2200$. Τι software υπαρχει διαθεσιμο αυτην την στιγμη;
-
Μήπως είναι λάθος να κοιτάμε σε gaming κάρτες;
Θάνο όταν λες καλή κάρτα ήχου; Επεξεργασία εικόνας + βίντεο χρειάζεσαι φαντάζομαι, δεν φτιάχνεις μουσική
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Επειδή το max-spec PC είναι η αγαπημένη μου ασχολία, σου έβγαλα ένα πιθανό config για αυτά που ζητάς. Δεν πήγα σε maximum κάρτα γραφικών και CPU, γιατί μόνο σε αυτά μπορεί να δώσεις από 1000-1500 ευρώ. Υπόψιν ότι όλοι οι assemblers μπορούν να στο φτιάξουν ωραία και μαζεμένα για να μην ασχολείσαι εσύ, με τρόπους και υλικά που δεν βρίσκεις εύκολα έξω.2Κ και είσαι κομπλέ για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Με λίγο ψάξιμο μπορείς να βρεις και καλύτερες τιμές (π.χ. μόλις ήρθε ο 1ΤΒ Evo που σήμερα κοστίζει το ίδιο με τον 512GB), αλλά σου δίνω μια ιδέα....
Μαλλον πουλακια κανουν τα ματια μου με αυτα που βλεπω:
1000 w τροφοδοτικο;
185 γιουρινια για 16 gb ram ;
365 ευρω για εναν ssd χωρις εναν δευτερο για 'αποθηκη';
40 ευρω για πληκτρολογιο-50 για ποντικι που εξαρχης ειπε οτι δεν θελει;
Ογδονταπεντε γιουρινια για blue ray;
ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ- NAI EBΔOMHNTA ΠΕΝΤΕ- ευρω για 5.1 ηχεια; Για υπολογιστη δουλειας;
Και ολα αυτα μεσα σε ενα κουτι των τριακοντα ;
EΞΑΚΟΣΑ ΕΥΡΑ GAMING GPU για να μην παιζει παιχνιδια;
Και 2 χιλιουμπες;
Χωρις οθονη;
Για 2-3 χρονια;
-
BEST POST EVER!!!!!!!!!
RESPECCCCCCTTTTTTT
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Επειδή το max-spec PC είναι η αγαπημένη μου ασχολία, σου έβγαλα ένα πιθανό config για αυτά που ζητάς. Δεν πήγα σε maximum κάρτα γραφικών και CPU, γιατί μόνο σε αυτά μπορεί να δώσεις από 1000-1500 ευρώ. Υπόψιν ότι όλοι οι assemblers μπορούν να στο φτιάξουν ωραία και μαζεμένα για να μην ασχολείσαι εσύ, με τρόπους και υλικά που δεν βρίσκεις εύκολα έξω.
2Κ και είσαι κομπλέ για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Με λίγο ψάξιμο μπορείς να βρεις και καλύτερες τιμές (π.χ. μόλις ήρθε ο 1ΤΒ Evo που σήμερα κοστίζει το ίδιο με τον 512GB), αλλά σου δίνω μια ιδέα....
Μαλλον πουλακια κανουν τα ματια μου με αυτα που βλεπω:
1000 w τροφοδοτικο;
185 γιουρινια για 16 gb ram ;
365 ευρω για εναν ssd χωρις εναν δευτερο για 'αποθηκη';
40 ευρω για πληκτρολογιο-50 για ποντικι που εξαρχης ειπε οτι δεν θελει;
Ογδονταπεντε γιουρινια για blue ray;
ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ- NAI EBΔOMHNTA ΠΕΝΤΕ- ευρω για 5.1 ηχεια; Για υπολογιστη δουλειας;
Και ολα αυτα μεσα σε ενα κουτι των τριακοντα ;
EΞΑΚΟΣΑ ΕΥΡΑ GAMING GPU για να μην παιζει παιχνιδια;
Και 2 χιλιουμπες;
Χωρις οθονη;
Για 2-3 χρονια;
Ωραία τα gifάκια, γελάσαμε και λίγο. Οι επιλογές είναι προφανείς, αν κάτσεις λίγο να το σκεφτείς -που δεν το έκανες προφανώς. 1000W για ορίζοντα 2-3 ετών και ότι προσθήκες θελήσει να κάνει (π.χ. κανά XF/SLi), 16GB γιατί ήδη είπε ότι τα 8-10GB δεν του φτάνουν, για τον SSD το είπα ήδη ότι με 380€ παίρνεις σε προσφορά τον Evo 1TB (αν θέλει παραπάνω αποθηκευτικό αγοράζει και 2ο σκληρό, δεν το ζήτησε όμως), η κάρτα γραφικών είναι στην κορυφή των specs σήμερα χωρίς να είναι πανάκριβη, τα keyboard/mouse/ηχεία είναι ωραία και designάτα ακριβώς για να μπουν σε γραφείο (τα ηχεία επίσης αν θέλει να κάνει/φτιάχνει/ακούει μουσική), και τέλος για οθόνη και κουτί είπε ότι δεν το ενδιαφέρουν.
Τα παραπάνω specs αντέχουν άαααανετα 2 χρόνια, καθώς το αντίστοιχο PC -με την ίδια λογική- που είχα φτιάξει εγώ το 2010, ακόμα και σήμερα παίζει σε high detail όλα τα παιχνιδάκια που υπάρχουν, ενώ σηκώνει άνετα AutoCAD και Photoshop. Και τα 2Κ είναι ακριβώς το sweet-spot για τέτοιο PC, ούτε υπεραξίες πληρώνεις ούτε θα αναγκαστείς να αλλάξεις κάτι 'αύριο' (σε 2-3 χρόνια που βάλαμε ως ορίζοντα).
Κάνω και αυτή τη δουλειά 25 χρόνια τώρα, οπότε δεν περιμένω να ακούσω σχόλια τρίτων για το αν ξέρω να την κάνω καλά....Βλέπω όμως όλοι κριτική κάνετε (λανθασμένη, αλλά το παραβλέπω), καμιά αντιπροτασούλα δεν έχω δει μέχρι στιγμής....
Edit: σε προσφορά παίρνεις τον Evo 750, όχι τον 1ΤΒ...επίσης μπορείς να πας σε 2011 socket για πιο future-proof CPU, αλλά ανεβαίνεις σε κόστος. Κάρτα ήχου θα πάει άλλα 150-250€, αλλά δεν έχω specs για να προτείνω κάποια. Τέλος ένα τυπικό 27αρι θα προσθέσει άλλα 250€ minimum, ενώ για 2Κ θες τουλάχιστον ένα 500αρικο και για 4Κ θες τουλάχιστον 1,5Κ. Νομίζω τώρα είμαστε κομπλέ....
-
οι μνημες θα ανεβουν κατα πολυ μεχρι τελος αυγουστου οποτε αυτη η τιμη ΤΩΡΑ ειναι χωμα
-
Ωραία τα gifάκια, γελάσαμε και λίγο
Ε ας γελασουμε λιγο παραπανω τοτε.
Οι επιλογές είναι προφανείς, αν κάτσεις λίγο να το σκεφτείς -που δεν το έκανες προφανώς.
Ε βεβαια τι πιο πρoφανες να χωσεις μια gpu των εξακοσιων ευρω σε ενα κουτι των τριαντα;
Που σαι Θανε, οταν το φτιαξεις βαλτου και 2 ραγες για να ρχεται ο jmarr να βαζει το ταψι με τα κουλουρακια του μεσα.
1000W για ορίζοντα 2-3 ετών και ότι προσθήκες θελήσει να κάνει (π.χ. κανά XF/SLi),
Ε ναι , αφου σε 4 χρονια για να μπουταρει το pc θα χρειαστει κανα διχιλιαρο βατ.
Aσε που ο Θανος θα του πλακωσει και αλλη μια καρτα των ΕΞΑΚΟΣΙΩΝ ΕΥΡΩ για να κροπαρει like a boss.
16GB γιατί ήδη είπε ότι τα 8-10GB δεν του φτάνουν,
Δεν με καταλαβες. Εσυ του προτεινεις κατι με πολλα λεφτα για λιγη RAM. Αν προτιμησει πχ αυτο το σετακι χ2 θα τον χαλασει; Με 65 ευρω παραπανω τον αφηνει στην δευτερη θεση τον Σωτηρακοπουλο.
για τον SSD το είπα ήδη ότι με 380€ παίρνεις σε προσφορά τον Evo 1TB (αν θέλει παραπάνω αποθηκευτικό αγοράζει και 2ο σκληρό, δεν το ζήτησε όμως),
Κοιτα ομως με 320 γιουρολινια τι γινεται:
Λειτουργικο/προγραμματα
Photoshop-lightroom
Χ.Υ.Τ.ΑΑληθεια Jack, πως σου φαινεται η ιδεα μου;
η κάρτα γραφικών είναι στην κορυφή των specs σήμερα χωρίς να είναι πανάκριβη
Ναι, αν την συγκρινεις με ακριβοτερες οχι δεν ειναι ..Μονο που ο Θανος το δηλωσε...ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.
Τσιμπα Θανο μια 140 ευρω φθηνοτερη για τη δουλεια σου.
Θανος------------------->
τα keyboard/mouse/ηχεία είναι ωραία και designάτα ακριβώς για να μπουν σε γραφείο (τα ηχεία επίσης αν θέλει να κάνει/φτιάχνει/ακούει μουσική),
Αντε να το δεχθω οτι θα πλημμυριζει με αλανιαρες το γραφειο του παιδιου και πρεπει να κανουμε μοστρα.
Φθηνοτερα απο αυτα που εβαλες και ντιζαινατα δεν υπαρχουν;Και απο ποτε θες 5.1 ηχεια για να ακους μουσικη στο γραφειο; Εκτος αμα σκεφτεσαι να ανοιξεις----------->
και τέλος για οθόνη και κουτί είπε ότι δεν το ενδιαφέρουν.
Αλλο δεν τον ενδιαφερουν ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ και αλλο του βαζουμε σε συνθεση των 2Κ ενα σαπιο κουτι της πλακας.
Τα παραπάνω specs αντέχουν άαααανετα 2 χρόνια, καθώς το αντίστοιχο PC -με την ίδια λογική- που είχα φτιάξει εγώ το 2010, ακόμα και σήμερα παίζει σε high detail όλα τα παιχνιδάκια που υπάρχουν, ενώ σηκώνει άνετα AutoCAD και Photoshop. Και τα 2Κ είναι ακριβώς το sweet-spot για τέτοιο PC, ούτε υπεραξίες πληρώνεις ούτε θα αναγκαστείς να αλλάξεις κάτι 'αύριο' (σε 2-3 χρόνια που βάλαμε ως ορίζοντα).
Οποτε ΘΑΝΕ:
Μαθε gaming γιατι κριμα ειναι να σκασεις 2κ και να τα χεις να καθονται.
Στα 1,5κ κανεις ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ.
Σε 3 χρονια ξηλωνεσαι.Ξεκινα κονσερβες.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]