-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ναι σωστά. Το ξέχασα. Budget έως 450-500€. Είναι υπεραρκετά μιας και δεν θα παίζω παιχνίδια αλλά τον θέλω για σερφάρισμα στο διαδίκτυο και για να βλέπω ταινίες-σειρές Full HD ή HD βασικά.Θα αγοραστεί αυστηρά από Πλαίσιο.
Άρα οτιδήποτε με on-board GPU (π.χ. Intel4KHD) σου κάνει, και είναι προτιμότερο από μια φθηνή (π.χ. 240) κάρτα. Τα 8GB είναι overkill, αφού και με 3-4GB κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Αν είναι office PC, τότε και ο SSD είναι ψιλοάχρηστος, αν και πλέον μπορείς ανετότατα να κάνεις dual-HDD setup (το κλασσικό: μικρός SSD για OS/apps, και ένας μηχανικός 1-2ΤΒ για games/data). Αν όμως σκοπεύεις να τον ζορίσεις με βαριές εφαρμογές γραφείου (π.χ. βαριά/μεγάλα PPTs ή δουλειά σε videos), τότε ο dual-core δεν θα σου φτάσει, ενώ πιθανότατα θα χρειαστείς και τα επιπλέον GB ram....Dys
Βασικά ήθελα να σου προτείνω να πας σε i3, αλλά βλέπω ότι ανεβαίνει πολύ το budget και για κομπλέ σοβαρό σύστημα θες πάνω από 600€ (περίπου 650€ με 24αρα οθόνη)...
-
ποπολάρε noted το σύστημα σου. Μερσί.
στεφαν, για παράδειγμα έβαλα τα cpu αλλά αν μπορώ να πάρω 4πυρηνο στα ίδια λεφτά με τα 2πύρηνα της intel γιατί να μην το κάνω;
μαζντάκια , ο ssd θα είναι ο βασικός και έχω και 1,5 tera να βάλω εγώ σε sata2 νομίζω είναι. Tα 8 γίγα της μνήμης τα βάζω για να μην ξανασχοληθώ. Ποτέ δεν είναι περιττά. Οθόνη έχω ήδη μια 27αρα.
-
η 27αρα ειναι 1980 ή 2560?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ποπολάρε noted το σύστημα σου. Μερσί.στεφαν, για παράδειγμα έβαλα τα cpu αλλά αν μπορώ να πάρω 4πυρηνο στα ίδια λεφτά με τα 2πύρηνα της intel γιατί να μην το κάνω;
μαζντάκια , ο ssd θα είναι ο βασικός και έχω και 1,5 tera να βάλω εγώ σε sata2 νομίζω είναι. Tα 8 γίγα της μνήμης τα βάζω για να μην ξανασχοληθώ. Ποτέ δεν είναι περιττά. Οθόνη έχω ήδη μια 27αρα.
Δες ποια CPU ειναι ταχυτερη κι ασε τους πυρηνες. Οι 4πυρηνοι i5 για παραδειγμα ειναι ταχυτεροι απο 8πυρηνους AMD.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Η δική μου πρόταση για i3 με MSI και Corsair components (δεν εμπιστεύομαι Adata και Sandisk, δεν έχω καλά προηγούμενα μαζί τους)
470€ και είσαι κομπλέ...αν θες βάζεις και μια κάρτα γραφικών, αν προκύψει ανάγκη....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
η 27αρα ειναι 1980 ή 2560?1080 εννοείς; Ναι.
Δες ποια CPU ειναι ταχυτερη κι ασε τους πυρηνες. Οι 4πυρηνοι i5 για παραδειγμα ειναι ταχυτεροι απο 8πυρηνους AMD.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Yes Sir!
Ρωτάω να μαθαίνω. Αρα οι 4πύρηνοι AMD είναι χειρότεροι των 2πύρηνων i3 ?
Η δική μου πρόταση για i3 με MSI και Corsair components (δεν εμπιστεύομαι Adata και Sandisk, δεν έχω καλά προηγούμενα μαζί τους)
470€ και είσαι κομπλέ...αν θες βάζεις και μια κάρτα γραφικών, αν προκύψει ανάγκη....
-
Γιατί προτείνετε μητρικές και cpu με το outdated 1155 socket? Για 10-20Ε που θα έχει διαφορά με το καινούριο (και σίγουρα με μεγαλύτερη υποστήριξη στο μέλλον) 1150?
-
1150 πρότεινε ο Ace.
Αce μου έχεις βάλει μέσα ποντίκια, ηχεία κτλ που έχω. Οι μνήμες είναι noname?
To συστηματάκι του ποπολαρου με την μητρική του ace είναι ότι πρέπει βλέπω.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
1150 πρότεινε ο Ace.Αce μου έχεις βάλει μέσα ποντίκια, ηχεία κτλ που έχω. Οι μνήμες είναι noname?
Οτιδήποτε έχεις ήδη το αφαιρείς, απλά εγώ έβαλα ότι χρειάζεσαι για κομπλέ σύστημα (προφανώς εκτός o/s). Και φυσικά τίποτα Turbo-X, τα προϊόντα τους είναι 'του κιλού' και απλά branded κινεζιές. Οι μνήμες είναι Crucial ή Corsair, ίδια τιμή έχουν (νομίζω έχω βάλει τις Corsair εδώ). Δεν νομίζω ότι χρειάζεσαι hyper/extreme εκδόσεις, αλλά τουλάχιστον να πας σε καλή μάρκα για να παίζουν ΟΚ ακόμα και σε o/cing (που το MSI κάνει πανεύκολα και αυτόματα )
-
Ναι το είδα (αφού έκανα post). Αυτό φαινεται πολύ καλό build (για τα λεφτά του, και εγώ κάτι τέτοιο θα διάλεγα). Αναφερόμουν στα προηγούμενα.
Το μόνο που θα σκεφτόμουν είναι ένα λίγο πιο 'οικολογικό' τροφοδοτικό (http://www.plaisio.gr/ypologistes-anava ... 046-EU.htm). Το πιό πιθανό είναι ότι θα βγάλει τα λεφτά του (ειδικά με τις επόμενες αυξήσεις της ΔΕΗ - κάποια στιγμή θα γίνουν ).
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Γιατί προτείνετε μητρικές και cpu με το outdated 1155 socket? Για 10-20Ε που θα έχει διαφορά με το καινούριο (και σίγουρα με μεγαλύτερη υποστήριξη στο μέλλον) 1150?οι διαφορες τους ειναι απλα μηδαμινες...
facelift ειανι το 1150 και τιπτοε παραπανω.
οτι και να παρει απο τα δυο ειναι ακριβως το ιδιο.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Η δική μου πρόταση για i3 με MSI και Corsair components (δεν εμπιστεύομαι Adata και Sandisk, δεν έχω καλά προηγούμενα μαζί τους)470€ και είσαι κομπλέ...αν θες βάζεις και μια κάρτα γραφικών, αν προκύψει ανάγκη....
+1
αλλά πιστεύω αξίζει να πατήσει το 500αρικο για τον 250αρη σκληρό.
Επίσης σκέψου τι εξόδους θέλεις για οθόνη και αν θέλεις της αρχαίες παράλληλες και σειριακές ή πιο πολλά USB3
-
Έγραψα ένα αρθράκι σχετικα με το γέμισμα μελανιών. Όσοι έχετε την περιέργεια να μάθετε πως γίνεται σωστά, διαβάστε το. Ελπίζω να σας αρέσει
'*Γέμισμα μελανιών εκτυπωτή - αναγόμωση. Πως γίνεται σωστά ώστε να απολαμβάνετε όσο το δυνατόν ποιοτικότερες εκτυπώσεις με λιγότερα προβλήματα*'
-
Προσπάθησε ν'αποφύγεις τα ελληνικα στα friendly urls, μόνο friendly δεν είναι
-
Μου έχουν ξεμείνει ένας intel xeon 3070 2.66 GHZ Dual Core απο ένα server που χρησιμοποιούσαμε στην δουλειά, πακέτο μαζί με μνήμη, κοινώς λουκούμι κατάσταση για μια γρήγορη και σχετικά ανέξοδη αναβάθμιση.
Επειδή είναι ένας επεξεργαστής(dual core) καθαρά για server use και σε όποια motherboard(775) και αν κοίταξα δεν αναφέρει πουθενά τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, παίζει περίπτωση να παίζει;
Ξέρετε, φοβάμαι να αγοράσω board το οποίο στην συνέχεια να μην αναγνωρίζει τον συγκεκριμένο επεξεργαστή και τα λεφτά
να πάνε υπερ πίστεως. -
Κράτα τον για διακοσμητικό. Αν θα βρεις mb θα είναι πανάκριβο και θα πάει και πιο αργά από έναν απλό i3 ή i5
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Μου έχουν ξεμείνει ένας intel xeon 3070 2.66 GHZ Dual Core απο ένα server που χρησιμοποιούσαμε στην δουλειά, πακέτο μαζί με μνήμη, κοινώς λουκούμι κατάσταση για μια γρήγορη και σχετικά ανέξοδη αναβάθμιση.
Επειδή είναι ένας επεξεργαστής(dual core) καθαρά για server use και σε όποια motherboard(775) και αν κοίταξα δεν αναφέρει πουθενά τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, παίζει περίπτωση να παίζει;
Ξέρετε, φοβάμαι να αγοράσω board το οποίο στην συνέχεια να μην αναγνωρίζει τον συγκεκριμένο επεξεργαστή και τα λεφτά
να πάνε υπερ πίστεως.Ρίχτα στο eBay μπας και πιάσεις κανά ευρώπουλο (10-15€) και το αξιοποιήσεις πιο εύκολα και σωστά
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Κράτα τον για διακοσμητικό. Αν θα βρεις mb θα είναι πανάκριβο και θα πάει και πιο αργά από έναν απλό i3 ή i5Για να πάρω i3 ή i5 όπως λες θα πρέπει να δώσω λεφτά για Board,μνήμη, τροφοδοτικό κτλ. Κάτω απο 150-200 ευρώ ούτε για την πλάκα.
Ενώ εδώ το μόνο που λείπει είναι το board, και σίγουρα θα είναι ποιό γρήγορο απο το athlon xp 2800 που έχω τώρα.
Ούτε να
σερφάρω της προκοπής δεν μπορώ πλέον. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Κράτα τον για διακοσμητικό. Αν θα βρεις mb θα είναι πανάκριβο και θα πάει και πιο αργά από έναν απλό i3 ή i5
Για να πάρω i3 ή i5 όπως λες θα πρέπει να δώσω λεφτά για Board,μνήμη, τροφοδοτικό κτλ. Κάτω απο 150-200 ευρώ ούτε για την πλάκα.
Ενώ εδώ το μόνο που λείπει είναι το board, και σίγουρα θα είναι ποιό γρήγορο απο το athlon xp 2800 που έχω τώρα.
Ούτε να
σερφάρω της προκοπής δεν μπορώ πλέον.Όπως και να το δεις, θα πρέπει να ρίξεις 50-100 ευρώπουλα, δεν γίνεται αλλιώς. Να μη σου πω ότι η λύση του Xeon που σκέφτεσαι θα σου βγει πιο ακριβά και θα είναι χειρότερο σε επιδόσεις. Άλλη λύση είναι να δώσεις το υπάρχον σύστημα για όσα πιάσει, και να φτιάξεις ένα καινούριο μικρούλι NUC για να κάνεις τη δουλειά σου. Θα δώσεις όπως είπα κανά 100αρικο παραπάνω, αλλά θα έχεις καινούριο συστηματάκι
-
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, απλά θα στο πω κάπως 'χοντρά' να το καταλάβεις. ΑΝ μπορέσεις να βρείς 775 Μητρική που δύσκολα θα βρεις..... ένα 100ρικο το έχεις σίγουρο θα βάλεις και την μνήμη που είναι 2;GB και από ένα παλαιολιθικό μηχάνημα θα έχεις ένα αρχαίο. Επίσης ψύκτρα έχεις;
Από την άλλη αν θέλεις μόνο για browsing ένας Celeron (όσο και αν με πονάει που το λέω) με 4 gb ram και ένα φθηνό mb θα την βγάλεις με 130 - 140 € υποθέτοντας ότι έχεις έναν κάτι sata δίσκο. Τροφοδοτικό γιατί να αλλάξεις;
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]