-
Αν είναι περισσότεροι από ένας ? (που συνήθως είναι)
Αν όταν πυροβολήσεις τον έναν ο άλλος την κοπανήσει ? Ή ο τσιλιαδόρος από κάτω ?
Αν δεν είναι ταλαίπωροι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα αλλά τους αναζητήσουν οι φίλοι / συγγενείς τους ?
Αν δεν είναι λαθρομετανάστες αλλά έλληνες ?Ας το πάρουμε απόφαση: αν το να σκοτώσεις όποιον σου επιτεθεί έχει κάποιο νόημα, γιαυτό άλλωστε το συζητάμε τόσες σελίδες, το να πας να εξαφανίσεις το πτώμα είναι τρέλλα. Και βέβαια αν δεν πετύχει σου εγγυάται δεκαετίες στη φυλακή για 'εκ προμελέτης' αντί για 'νόμιμη άμυνα' 'σε βρασμό ψυχικής ορμής' κλπ. ελαφρυντικά.
@vaggman
Αφέθηκε ελεύθερος και είπε 'μακάρι να μην το είχα κάνει'. -
@leonp
ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ!
Η εγκληματικότητα ακόμα και τώρα στην χώρα είναι χαμηλότερη συγκριτικά από εκείνη στις χώρες που προέρχονται οι τουρίστες.
Απλά μπαίνουν τα ΜΜΕ στην μέση...δραματοποιούν και μεγιστοποιούν το θέμα και οι ξένοι νομίζουν ότι έρχονται σε εμπόλεμη ζώνη.! -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Το θεμα ειναι πως αν μπει καποιος σπιτι σου και προλαβεις να τον στειλεις στο διαολο πεταμα κατευθειαν σε κανα γκρεμο ή σκουπιδοτενεκε. Δεν χρειαζεται να το διαλλαλεις παντου
Πως ακριβως ξεφορτωνεσαι κατευθειαν ενα πτωμα 50-100 κιλων μετα απο πυροβολισμο που εχει ως αποτελεσμα να κληθει η αστυνομια;Βεβαια αν εισαι εργενης και ψυχραιμος ολα γινονται αν υπαρχει κοσμος στο διαμερισμα δεν παιζει με την καμια
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δυστυχώς πρέπει να έχουμε ανέβει στις πρώτες θέσεις της εγκληματικότητας διεθνώς.Για τους τουρίστες ακόμα ένας λόγος να μην έρθουν στην Ελλάδα γιατί φοβούνται.
απεχουμε παρα πολυ απο τα τοπ..........πιο πολυ φοβοντουσαν εποχες 17ν παρα τωρα
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το θεμα ειναι πως αν μπει καποιος σπιτι σου και προλαβεις να τον στειλεις στο διαολο πεταμα κατευθειαν σε κανα γκρεμο ή σκουπιδοτενεκε. Δεν χρειαζεται να το διαλλαλεις παντου
Πως ακριβως ξεφορτωνεσαι κατευθειαν ενα πτωμα 50-100 κιλων μετα απο πυροβολισμο που εχει ως αποτελεσμα να κληθει η αστυνομια;Βεβαια αν εισαι εργενης και ψυχραιμος ολα γινονται αν υπαρχει κοσμος στο διαμερισμα δεν παιζει με την καμια
Δεν μενω Αθηνα και ειμαι στην εξοχη με μολις 5 σπιτια στα 950μετρα υψομετρο, οποτε αν ερθει κανεις κακως να ερθει, το θεμα βεβαια ειναι να μην ερθει , επισης το Α.Τ του χωριου εκλεισε και πηγε στην πολη οποτε μεχρι να ανεβει το περιπολικο θελει μια με μιαμιση ωρα.
-
συγνώμη αλλά αυτά που γράφεις είναι ασόβαρα...αν τα γράφεις για πλάκα, μαζί σου και επαυξάνω. Αν τα εννοείς κρύβεις ελέφαντα πίσω από παπαρούνα! Έχεις την εντύπωση ότι σε ανθρωποκτονία η έρευνα θα σταματούσε εύκολα;
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
συγνώμη αλλά αυτά που γράφεις είναι ασόβαρα...αν τα γράφεις για πλάκα, μαζί σου και επαυξάνω. Αν τα εννοείς κρύβεις ελέφαντα πίσω από παπαρούνα! Έχεις την εντύπωση ότι σε ανθρωποκτονία η έρευνα θα σταματούσε εύκολα;Φυσικα και τα γραφω για πλακα , αλλη δουλεια δεν εχω. Παλι καλα εχουμε ησυχια
Παντως τα 950 υψομετρο ειναι αληθή δροσια και ηρεμια -
Ο χρήστης nass έγραψε:
@vaggman
Αφέθηκε ελεύθερος και είπε 'μακάρι να μην το είχα κάνει'.Φοβουμενος βεντετα ισως...
Στα λογια πολλους πιστολερο ακουω,ευχομαι κανεις σας-μας να μην βρεθει σε μια τετοια κατασταση...
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
@vaggman
Αφέθηκε ελεύθερος και είπε 'μακάρι να μην το είχα κάνει'.Φοβουμενος βεντετα ισως...
Στα λογια πολλους πιστολερο ακουω,ευχομαι κανεις σας-μας να μην βρεθει σε μια τετοια κατασταση...
ναι η βεντετα τον πειραξε (λες και αμα πει συγνωμη δεν θα ερθει ο αλλος να παρει εκδικηση )
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@vaggman
Αφέθηκε ελεύθερος και είπε 'μακάρι να μην το είχα κάνει'.Νομίζω πως το πιο σώφρον (απο κάθε άποψη), όταν βρεθεί κάποιος σε αυτή τη θέση, είναι να πει αυτό κι ακόμα περισσότερα τέτοια....! (για πολλούς λόγους..) Μόνο αν είναι κανείς αιμοσταγής ΒΛΑΚΑΣ (γιατί υπάρχουν κι αιμοσταγείς πανέξυπνοι) θα κάνει διαφορετικά.
-
συγνώμη αλλά αυτά που γράφεις είναι ασόβαρα...αν τα γράφεις για πλάκα, μαζί σου και επαυξάνω. Αν τα εννοείς κρύβεις ελέφαντα πίσω από παπαρούνα! Έχεις την εντύπωση ότι σε ανθρωποκτονία η έρευνα θα σταματούσε εύκολα;τα πρωτα χρονια της εισροης λαθρομεταναστων
εδω στην κεντρικη μακεδονια
καποιοι απο αυτους που απειλησαν οικογενειες
βρεθηκαν σε αρδευτικα καναλιαμε την ανοχη των αρχων
-
Όταν βλέπεις κάποιον ν' απειλεί με μαχαίρι μέλος της οικογένειας σου και μάλιστα να ξανάρχεται μετά να ολοκληρώσει την επιδρομή τότε θολώνεις και επιτίθεσαι αγνοώντας τις συνέπειες. Αφήνεις την επιστήμη και την λογική στην άκρη και προτάσεις ανακλαστικά το ένστικτο της επιβίωσης.
Τί λέει η 'επιστήμη και η λογική' (πως πρέπει να κάνεις στο παραπάνω σκηνικό), που δε θα έπρεπε 'να αφησεις στην άκρη'..???
Βεβαια, απο τη στιγμή που αυτό που περιγράφεις παραπάνω, το θεωρείς 'επίθεση', τί να συζητησουμε......?
Με ρωτάς τι λέει η επιστήμη και η λογική ή τι θα έκανα σε ανάλογη περίπτωση; Αν με ρωτάς το δεύτερο, δυστυχώς για μένα, θα έκανα ότι ο 24χρονος...και μετά θα το μετάνιωνα στη φυλακή!
Λες οτι αφηνεις τη λογικη στην άκρη και προτάσσεις το ένστικτο κλπ....Τί λέει δηλαδή η επιστήμη και η λογική οτι πρέπει να κάνεις όταν 'βλέπεις κάποιον ν' απειλεί με μαχαίρι μέλος της οικογένειας σου και μάλιστα να ξανάρχεται μετά να ολοκληρώσει την επιδρομή....' ....??? Αυτό ρωτάω....
Οσο για το αν μετανιωνες, ναι συμφωνώ....! Αλλα σε τετοιου είδους έκτακτες καταστάσεις, βίαιες και ασυνηθιστες, σε σωματικές επιθέσεις και σε εγκληματικές ενέργειες, τις περισσότερες φορές (οχι πάντα), καποιος μετανιώνει για κάτι....Εσυ που 'εφαγες' τον εκληματία και πήγες φυλακή, εσυ που τον άφησες να στείλει κάποιο αγαπημενο προσωπό σου στον τάφο, οι δικοί σου που επαινέβεις και πήγες εσυ στο χώμα, αυτός που έμπλεξε μαζί σου, κλπ, κλπ.
-
Η εγκληματικότητα ακόμα και τώρα στην χώρα είναι χαμηλότερη συγκριτικά από εκείνη στις χώρες που προέρχονται οι τουρίστες.
Απλά μπαίνουν τα ΜΜΕ στην μέση...δραματοποιούν και μεγιστοποιούν το θέμα και οι ξένοι νομίζουν ότι έρχονται σε εμπόλεμη ζώνη.!H εκληματικότητα έχει ξεφύγει ΕΝΤΕΛΩΣ στην Ελλάδα. Μόνο καποιος που παρακολουθεί καθημερινά το αστυνομικό ρεπορταζ είναι σε θεση να ξερει...Απλά, το θέμα είναι ποσο αγγίζει και αφορά το μέσο τουρίστα. Δεν ξέρω τί μπορεί να πάθει δηλαδή αυτός που εκλεισε για διακοπές πχ στη.... Μήλο. Ακόμα.
-
Ο χρήστης blackpug106 έγραψε:
συγνώμη αλλά αυτά που γράφεις είναι ασόβαρα...αν τα γράφεις για πλάκα, μαζί σου και επαυξάνω. Αν τα εννοείς κρύβεις ελέφαντα πίσω από παπαρούνα! Έχεις την εντύπωση ότι σε ανθρωποκτονία η έρευνα θα σταματούσε εύκολα;
τα πρωτα χρονια της εισροης λαθρομεταναστων
Μάλιστα η ατάκα των αστυνομικών ήταν: 'φάτον και θάφτον'!
-
στην τελικη περαστε ενα krav maga systema eet η οτιδηποτε μη ελληνικο και βγαλτε συμπερασμα απο αυτα που θα σας πουν
-
Ο χρήστης blackpug106 έγραψε:
τα πρωτα χρονια της εισροης λαθρομεταναστων
Αυτοί που έχουν πραγματικά πρόβλημα με την εγκληματικότητα είναι οι λαθρομετανάστες.
Τους ληστεύουν, τους βιάζουν, τους απαγάγουν, τους σκοτώνουν, δουλεύουν και δεν τους πληρώνουν και κανένας δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί.
Και στην Ελλάδα (απ' ότι λένε) είναι καλά, στη Βουλγαρία είναι χειρότερα.
Δεν πρόκειται να σε πληρώσει ποτέ Βούλγαρος. -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Απλά μπαίνουν τα ΜΜΕ στην μέση...δραματοποιούν και μεγιστοποιούν το θέμα και οι ξένοι νομίζουν ότι έρχονται σε εμπόλεμη ζώνη.!H εκληματικότητα έχει ξεφύγει ΕΝΤΕΛΩΣ στην Ελλάδα. Μόνο καποιος που παρακολουθεί καθημερινά το αστυνομικό ρεπορταζ είναι σε θεση να ξερει...Απλά, το θέμα είναι ποσο αγγίζει και αφορά το μέσο τουρίστα. Δεν ξέρω τί μπορεί να πάθει δηλαδή αυτός που εκλεισε για διακοπές πχ στη.... Μήλο. Ακόμα.
όποιος παρακολουθεί το αστυνομικό ρεπορταζ καθημερινά είναι σε θέση να ορίσει το μέγεθος της εγκληματικότητας στην χώρα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες; Σοβαρολογείς τώρα; Είναι αρκετά για να γενικεύσεις και να συμπεράνεις αυτά τα στοιχεία; Δεν καταλαβαίνεις ότι είναι ενδεικτικά ανάλογα με την διάθεση του συντάκτη και του τι πουλάει στον τηλεθεατή;
Υπάρχουν επίσημες στατιστικές -που λογικά αγνοούν τον σκοτεινό αριθμό της εγκληματικότητας (αφορά κυρίως στα εγκλήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας και εκείνων του λευκού περιλαιμιου)- οι οποίες είναι ενδεικτικές των αυξητικών ποσοστών της εγκληματικότητας και των τάσεων αυτής! Η αστυνομία δημοσιεύει ετήσιες αναφορές ενώ αντίστοιχα κάνει και η europol.
Από εκεί μπορείς να βγάλεις μερικά ασφαλή συμπεράσματα!
Το αστυνομικό ρεπορτάζ ως μέσο για να μετρήσεις την εγκληματικότητα είναι σαν να προσπαθείς να εκτιμήσεις τον ρομαντισμό βλέποντας κάντυ κάντυ! -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Δεν ξέρω τί μπορεί να πάθει δηλαδή αυτός που εκλεισε για διακοπές πχ στη.... Μήλο. Ακόμα.Τιποτα απολυτως
Εκει καποια σπιτια εχουν ακομα το κλειδι πανω στην πορτα -
Είσαι σίγουρος για το μέλλον;
Είσαι σίγουρος λόγουχαρη ότι δεν θα γίνει σεισμός σήμερα;
Είσαι σίγουρος ότι δεν θα σου συμβεί τροχαίο, απόπειρα ληστείας ή οτιδήποτε άλλο;
ΠΡΟΦΑΝΩΣ και η ανθρώπινη συμπεριφορά δεν υπάγεται σε στεγανά... ούτε είσαι μάντης για το τι θα συμβεί. Ά ρα δεν εισαι σίγουρος απόλυτα για τίποτα!
Προληπτικά λειτουργείς σε προσπάθεια να μειώσεις τις πιθανότητες να σου συμβεί κάτι και προσπαθείς να κατευνάσεις τον ληστή! Το αν θα τα κατάφερεις δεν τον γνωρίζω...το σίγουρο είναι ότι καλύτερα να μην τον προκαλέσεις.
Προσωπικά θα του έδινα ότι είχα για να μην πειράξει την οικογένεια. Συνειδητά δεν έχω άμεση πρόσβαση στην οικογενειακή καραμπίνα και την έχω λυμένη για να μην το κάνει κανένας στην οικογένεια. Ξέρω ότι αν βρισκόμουν στην θέση του νεαρού θα έκανα το ίδιο. Μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ να μάθω.
Θα στο γυρίσω ανάποδα όμως για να καταλάβεις τον συλλογισμό μου: Υποθέτουμε ότι μπαίνει διαρρήκτης στο σπίτι σου με ψεύτικο όπλο και τον σκοτώνεις. Στην φυλάκα που θα καταλήξεις δεν θα σκεφτείς κάποια στιγμή πόσο καλύτερα θα ήταν αν τον είχες απλά ακινητοποιήσει δίχως να τον σκοτώσεις ή και αν ακόμα σε έκλεβε και έφευγε;
Δεν είσαι μόνο εσύ παλικάρι φίλε μου...ούτε εγώ είμαι δειλός.
Επαναλαμβάνω: εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να μάθουμε τα όρια μας.Εισαι σιγουρος οτι θα καταληξω στη φυλακη αν πυροβολησω καποιον που μπηκε στο σπιτι μου κρατωντας οπλο, το οποιο μετα αποδειχτηκε ψευτικο? Μου λες δηλαδη οτι βλεπω καποιον αγνωστο μεσα στο σπιτι μου, βραδιατικα, με οπλο στο χερι, του ριχνω με το νομιμο οπλο μου, κ με βαζουν φυλακη επειδη τελικα το οπλο αποδεικνυεται - εκ των υστερων - ψευτικο?
Για τα παραπανω, τα ειπαμε: αφου κανεις δεν μπορει να μου εγγυηθει οτι δεν θα κινδυνεψω να παθω ΤΙΠΟΤΑ, αφου κανω οτι μου ζητησουν*, τοτε 100000% προτιμω να παρω τα πραγματα στα χερια μου. Κ δεν 'θα τον προκαλεσω' με πιθανη συνεπεια να αντιδρασει κ εκεινος, θα το ληξω το ζητημα αμεσα κ οριστικα.
*Ακομα κ αν το ηξερα, ΞΑΝΑρωταω: τελικα εγω εχω το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μη θελω να με κλεψουν κ να μην επιτρεψω να με κλεψουν? Ή αν μου πει καποιος 'σου υποσχομαι οτι δε θα σε πειραξω αρκει να μου δωσεις οτι ζητησω', εγω ειμαι υποχρεωμενος να το δεχτω κ να ελπιζω οτι θα τον πιασουν?
ΥΓ Οποιος απαντησει το δευτερο, ας σκεφτει ΣΟΒΑΡΑ κ το εξης: σε ποιανουν το σπιτι θα ΞΑΝΑμπουν μετα απο 10 μερες, σε αυτου που τους εδωσε τα παντα χωρις αντισταση ή σε αυτου που μολις ακουμπησαν την εξωπορτα αρχισε να αδειαζει φυσιγγια πανω τους?
-
και εαν ξαναρθουν και σου γαζωσουν το σπιτι με ενα ak ?
δεν υπαρχει θεμα στο να μαντευουμε τι θα γινει εδω μιλαμε για πειθαρχια στο οπλο και τι και τι δεν εκεινη την ωρα
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.