-
σε οτιδηποτε και αν κανεις στην ζωη σου ειτε ειναι καλο η κακο παντα εχει συνεπειες αυτο ειναι η δραση αντιδραση
για αυτο λεμε οτι το μονο πραγμα που μπορεις να ελενξεις ειναι μονο αν εισαι καλος η κακος τιποτα αλλο -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Πάντως ρε παίδες παρατηρώ ότι έχουμε περίσσια λεβεντιά στο φόρουμ...
Εντάξει στους νεώτερους το καταλαβαίνω διότι το αίμα βράζει και είναι ανέμελοι όμως όσο μεγαλώνεις πρυτανεύει η λογική...πόσο μάλλον όταν δεν είσαι πια μόνος
Σαφέστατα και για την οικογένεια του ο καθένας θα κάνει τα πάντα να την προστατεύσει όμως αυτό είναι αόριστο και γενικότητα όσο επίσης και ανάλογο των περιστάσεων !
Σίγουρα προτιμάς να σε κλέψουν παρά να σε σκοτώσουν ή να πας στη στενή για ανθρωποκτονία! Εκ των υστέρων πολλοί από τους ήρωες που φάγανε τα χρόνια τους στη φυλακή για μια στιγμή γενναιότητας μετάνιωσαν και θα επέλεγαν αν μπορούσαν μια πιο ήπια αντίδραση αφού στην πράξη οι συνέπειες της πράξης τους στην οικογένεια τους και τους ίδιους ήταν σαφέστατα μεγαλύτερες από εκείνες που θα είχαν αν είχαν πέσει θύματα ληστείας! Φυσικά θεωρώ δεδομένη την αντίδραση -όσο δύναται ο καθένας- όταν απειλείται η σωματική ακεραιότητα του όμως πολλές φορές η ψυχραιμία μπορεί να λύσει προβλήματα που η απάντηση με βία δεν μπορεί!(Σαφέστατα και δεν εστιάζω σε κάποιον συγκεκριμένα από τους παραπάνω απλά στην τάση προς βίαιη αντίδραση)
Τους έχεις πάρει κάποια συνέντευξη και το λες αυτό; Έχεις κάποια στοιχεία τέλος πάντων που να το τεκμηριώνουν;
αν σου απαντήσω θετικά σε αυτό θα μου υποσχεθείς ότι δεν θα με ρωτήσεις που και πως;
Μμμμ ... δε μπορώ να στο υποσχεθώ. Θα λουφάξω όμως σίγουρα!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ρε mjacob, γιατί βάζεις κανόνες στην αντίδραση του κλέφτη / διαρρήκτη - το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να με κλέψει - ενώ στη δική σου αντίδραση σαν οικογενειάρχη, παίρνεις το χειρότερο δυνατό - σκοτώνεσαι / πας φυλακή - σενάριο;
δεν έγραψα 'να πεθάνεις'. Έγραψα 'να διακινδυνεύσεις', ήτοι πιθανότητα [έτσι ακριβώς όπως τα αναλύει ο koutsan δλδ]
Τώρα, αν πιστεύεις ότι δεν αλλάζει η πιθανότητα να σκοτώσεις/σκοτωθείς τραβώντας ένα όπλο, τότε... τι να πω.
Αλλάζει. Όντως αυξάνει η πιθανότητα να σκοτώσεις. Αυξάνει και η πιθανότητα να βγεις αλώβητος όμως, μιας και αυξάνεται η αποτρεπτική σου ισχύ. Και ξέρεις τι έχει πει ο Publius Flavius Vegetius Renatus, έτσι; (http://en.wikipedia.org/wiki/Si_vis_pacem,_para_bellum)
Ή για να το διπλο-ενισχύσω, ξέρεις γιατί δεν έγινε πυρηνικός πόλεμος κατά τον Ψυχρό Πόλεμο, ε;
Επίσης, δεν εμπεριείχε κάποια προτροπή. Ειλικρινές ήταν το ερώτημα.
Συγγνώμη για το επιθετικό του ύφους. Καμμιά φορά γράφω σα να ξέρω τα παιδιά εδώ μέσα χρόνια
(εξού και το 'ρε')
-
συγγραφέας έγινε, όχι στρατιωτικός
Για το 'ρε' κλπ, δεν υπάρχει πρόβλημα, no worries
-
Μου ειναι αδιανοητο να πιστεψω οτι πραγματικα υπαρχει κοσμος που αφηνει στην κριση του εισβολεα/διαρρηκτη/κακοποιου, το τι θα συμβει σε εκεινον κ στην οικογενεια του, κ το προκρινουν αυτο ως την ενδεδειγμενη αντιδραση, αντι για μια καποια προετοιμασια, κ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Εκ των υστέρων πολλοί από τους ήρωες που φάγανε τα χρόνια τους στη φυλακή για μια στιγμή γενναιότητας μετάνιωσαν και θα επέλεγαν αν μπορούσαν μια πιο ήπια αντίδραση αφού στην πράξη οι συνέπειες της πράξης τους στην οικογένεια τους και τους ίδιους ήταν σαφέστατα μεγαλύτερες από εκείνες που θα είχαν αν είχαν πέσει θύματα ληστείας!
Μα ρε αγορι μου, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ οτι αν δεν αντιδρουσε, το μοναδικο που θα παθαινε θα ηταν η ληστεια. Για ρωτα αυτους τους 'εκ των υστερων' που λες, 'αν κ. ΕκΤωνΥστερων δεν αντιδρουσες κ σου βιαζαν τη γυναικα κ εσπαγαν στο ξυλο τη μανα σου, θα ανταλλασες τα χρονακια στην φυλακη με την ελευθερια σου κ την πιστη οτι καποια στιγμη θα τους επιαναν?'. Για ρωτα να δουμε τι θα πουνε...
Για αυτο λεω εγω, προτιμω να παρω τα πραγματα στα χερια μου κ να το ληξω με τους δικους μου ορους, παρα να ελπιζω οτι αν δεν αντιδρασω, απλα θα με κλεψουν. Αποδειξη, η προσφατη ιστορια με τους Αλβανους βιαστες. Τι αλλο θες για να το καταλαβεις?
ερώτημα που τέθηκε σε μια ανάλογη συζήτηση εκτός φόρουμ...
Αν είχες παιδιά, πόσο διατεθειμένος θα ήσουν να διακινδυνεύσεις τη ζωή σου / το να πας φυλακή για να προστατέψεις το δίκιο και την περιουσία;
[ελικρινής ερώτηση. Στο θέμα, εγώ -για να είμαι ειλικρινής- δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα, είτε με παιδιά είτε άνευ]
Ιδια απαντηση με απο πανω. @koutsan επισης.
Ολοι λετε ειτε 'μην αντιδρασεις για να την βγαλεις καθαρη', ειτε ακομα χειροτερα κραζετε επειδη 'εσυ θα σκοτωσεις ενω αυτοι πανε να κλεψουν', κ το τελευταιο ειτε ως ηθικο ειτε ως νομικο διλημμα. Αφηστε εμενα τον μαγκα/γαμια/μπηξε/Ραμπο κλπ που στο ηθικο κομματι λεω οτι εχεις καθε δικαιωμα να κανεις οτι γουσταρεις οταν καποιος μπαινει μεσα στο σπιτι σου για να σε βλαψει (ειτε οικονομικα, ειτε αλλλιως). Αφηστε κ το νομικο οπου παλι λεω οτι θα επρεπε να εχεις δικαιωμα να κανεις οτι νομιζεις.
Στο πρωτο, πως ειστε σιγουροι οτι δεν αντιδρασετε, δεν θα σας πειραξουν? Τελος, να μην συζητησουμε κ το αυτονοητο οτι αφου δεν θα αντιδρασετε εσεις, αυριο θα μπουν στο επομενο σπιτι, το οποιο ειπαμε, μπορει να ειναι κ κανα σπιτι που θα σας πονεσει αν μπουν (γνωστοι, φιλοι, συγγενεις).** Απλα να υπενθυμισω οτι τους τελευταιους, πριν τους πιασουν, προλαβαν να κανουν 23 ληστειες (με 2 βιασμους) σε ενα εξαμηνο...Δηλαδη μια/εβδομαδα.**
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Με τον να εύχεται να βιάσουν κάποιου την γυναίκα και την κόρη χάνει το όποιο δίκιο και αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας.in any case +1
Προσωπικά επενδύω χρόνο και χρήμα για να ενισχύσω το κομμάτι της πρόληψης όσο μπορώ. -
-
Καλή φάση. Όπως στο χόλυγουντ, που οι κακοί περιμένουν καρτερικά να επιτεθούν στον ήρωα ένας-ένας με τη σειρά (και φυσικά άοπλοι, γιατί έτσι τους αρέσει).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλή φάση. Όπως στο χόλυγουντ, που οι κακοί περιμένουν καρτερικά να επιτεθούν στον ήρωα ένας-ένας με τη σειρά (και φυσικά άοπλοι, γιατί έτσι τους αρέσει).και ενα ωραιο με εναν 140κιλο να τους κανει καλα
-
Γουσταρω αυτοαμυνα με λαβες κτλ,αλλα αν ο αλλος εχει οπλο και εισαι σε κλειστο χωρο...εχεις ηδη χασει.
Αυτα ειναι χρησιμα για εκτος σπιτιου,που και εκει δεν πολυπαιζει πια γιατι στην Αθηνα πλεον σε κυκλωνουν 3-4 με μαχαιρι και το μονο που μπορεις να καταφερεις αν αντισταθεις ειναι να εχεις το τελος του Μανώλη με την καμερα. -
Απ ότι έχω καταλάβει, το 99% των ληστών θέλει μόνο να κλέψει και να φύγει, οι τρελοί είναι ελάχιστοι.
Την ίδια στιγμή όμως, το 99% των ληστών δεν έχει κανένα δισταγμό να πυροβολήσει ή και να σκοτώσει προκειμένου να διαφύγει και όλοι είναι καλά οπλισμένοι.
Σε αυτές τις συνθήκες, μόνο η πρόληψη έχει αποτέλεσμα. Κλειδαριές λοιπόν παντού, να δυσκολεύονται να μπουν, και συναγερμός που αν γίνεται να χτυπάει ταυτόχρονα σε σεκιούριτι, για να ξέρουν οτι έχουν λίγο χρόνο για οτιδήποτε άλλο πέρα από το να κλέψουν. Ένα όπλο μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει.Δείτε τι γινόταν με τις τράπεζες. Εκατοντάδες οι ληστείες, οι περισσότερες όμως χωρίς θύματα. Θύματα είχαμε μόνο σε όσες περιπτώσεις υπήρχε ένοπλος φρουρός ή όπου κάποιος υπάλληλος ή περαστικός αντιστάθηκε. Οι περισσότεροι ληστές διέφευγαν αλλά στη συνέχεια- έστω και μετά από χρόνια - κάποια στιγμή τους πιάνανε. Στη συνέχεια, μην το ξεχνάμε, πήγαιναν φυλακή για 2-3 χρόνια και μετά πάλι έξω, γιατί δεν πας ισόβια για ληστεία και όσοι έχουν κάνει και άλλα εγκλήματα και φάνε πολλά χρόνια φεύγουν με το ελικόπτερο..,.
Η λύση που δόθηκε ήταν κυρίως οι διπλές θωρακισμένες πόρτες μαζί με κάμερες, συναγερμούς κλπ, δηλαδή μέτρα πρόληψης. Οι ληστείες σχεδόν σταμάτησαν τελείως.
Σκεφτείτε λοιπόν τι θα γινόταν αν οι τράπεζες, αντί για τα παραπάνω, είχαν επιλέξει για την προστασία τους να βάλουν 1-2 ένοπλους φρουρούς σε κάθε κατάστημα. Οι ληστείες θα ήταν σίγουρα ελάχιστες αλλά όπου γινόταν θα γινόταν σφαγή... -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Συμφωνώ 100% με τη χρήση όπλου, καθώς οι ληστές πλέον θα σε χτυπήσουν, βιασουν η σκοτώσουν ακόμα και αν δέν αντιδράσεις και κάνεις ότι θέλουν. Όπότε η φάση είναι όσες φάμε και όσες ρίξουμε.Έτσι - έτσι. Όπως στο play station ένα πράμα.
Κι εγώ όπλο γουστάρω. Καλή φάση -
Έπεσα πάνω σε αυτό το... εργαλείο που πιθανόν να βοηθούσε σε έξαλες καταστάσεις
-
Εγω εχω ενα τετοιο στο σπιτι.
Τωρα αν βοηθαει δεν το εχω ανκαλυψει ακομα
-
http://www.arcoefrecce.it/softair/artic ... rifle.aspx
-
Ο χρήστης dog80 στις 16/ΟΚΤ/2011 έγραψε:
Τέλος κατέληξα στην Klaxon που έβαλα στο λινκ πιό πάνω. Ομολογώ οτι δέν την άκουσα live αλλά αν κρίνω απο τα βιντεάκια στο Youtube και απο ένα άλλο μοντέλο klaxon που έχω δεί παλιότερα σε δράση, πιστεύω οτι είναι καλή σειρήνα. Θα την παραλάβω μέσα στην εβδομάδα οπότε θα γράψω εντυπώσεις!
Την παρέλαβες;
Την εγκατέστησες/δοκίμασες;
Πως σου φάνηκε;_
-
Για αυτό το λόγο θα κλείσει ο μάγκας Έλληνας έμπορος.
Παρήγγειλα από τον αλουμινά της γειτονιάς (γνωστός υποτίθεται) να μου βάλει σύρτη για την αλουμινένια πόρτα του ακάλυπτου.- Πόσο έχει μάστορα?
- 45 ευρώ.
- Τίποτα καλύτερο θα κάνεις?
- Τι λες τώρα, κόστος στη δίνω, τίποτα δε βγάζω.
Σήμερα που σερφάρω, την βρίσκω στα 10 ευρώ! σε διάφορα site
π.χ. εδώΓια 7 λεπτά τοποθέτηση 35 ευρώ τσέπη...
και εγώ που δεν έψαξα νωρίτερα όπως κάνω (σχεδόν) πάντα.
Θα το βάλετε το λουκέτο ρε κερατάδες και δεν θα λυπηθώ καθόλου. -
Λυπάμαι πολύ (και ειλικρινώς) που έφθασα στο σημείο να το γράψω, αλλά ο θάνατος του Τουρκο-νεοέλληνα απατεώνα μάστορη (από πείνα) με χαροποιεί πολύ περισσότερο από το θάνατο οποιουδήποτε αλλοδαπού κακοποιού, από πυρά αστυνομίας ή πολιτών...
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Λυπάμαι πολύ (και ειλικρινώς) που έφθασα στο σημείο να το γράψω, αλλά ο θάνατος του Τουρκο-νεοέλληνα απατεώνα μάστορη (από πείνα) με χαροποιεί πολύ περισσότερο από το θάνατο οποιουδήποτε αλλοδαπού κακοποιού, από πυρά αστυνομίας ή πολιτών...Ενταξει ρε φιλε,ο καθεις εχει τις προτεραιοτητες του σε αυτη την ζωη
-
τοποθετημενη 45 ευρω?
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.