-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Λογικο. Το να κουβαλας ενα οπλο ειναι παρανομο. Αν μου πεις οτι την κατηγορουν κ για την πραξη, τοτε τον παιρνουν ανελεητα.Το ακουσα στα γρηγορα στις ειδησεις.... Ψαχνω να βρω κανα λινκ....
-
για αυτο λεω πολυεργαλεια στο χερι και μονο leatheman
-
Πολύ καλά κάνανε, το στιλέτο στοιχειοθετεί παράνομη οπλοφορία. Το αν είχε δίκαιο ή άδικο είναι δουλιά του δικαστή τώρα. Σταματήστε να εξισώνετε τις συλλήψεις με καταδίκες, άλλο το ένα (εφαρμογή της νομικής διαδικασίας) και άλλο το άλλο (απόδοση δικαιοσύνης).
-
Ειναι προφανες οτι θα καταδικαστει για παρανομη οπλοφορια, κουβαλαγε κατι που μονο ως οπλο λογιζεται, κ που μονο για να βλαψεις καποιον θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει. Δεν ειναι πχ το σεναριο 'ψωνισα ενα μπαλτα απο το Praktiker κ μου εκαναν ελεγχο στη διαδρομη για το σπιτι'. Κ δεν βλεπω κατι παραλογο σε αυτο.
-
http://www.redalert.gr/ellada/4707-ifni ... me-stileto
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ειναι προφανες οτι θα καταδικαστει για παρανομη οπλοφορια, κουβαλαγε κατι** που μονο ως οπλο λογιζεται, κ που μονο για να βλαψεις καποιον** θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει. Δεν ειναι πχ το σεναριο 'ψωνισα ενα μπαλτα απο το Praktiker κ μου εκαναν ελεγχο στη διαδρομη για το σπιτι'. Κ δεν βλεπω κατι παραλογο σε αυτο.δηλ. αν χρησιμοποιείς το στιλέτο ως 'εργαλείο' (πχ καθαρίζω ενα πορτοκάλι ή μήλο) τι γίνεται. πρέπει να σε πάνε μέσα για οπλοκατοχή ή είναι σίγουρο οτι θα βλάψεις κάποιον
είναι ψιλοηλίθια η νομοθεσία για τα μαχαίρια γενικά έχω την εντύπωση
-
Άμα καθαρίζεις πορτοκάλια με στιλέτο είσαι ή μαφιόζος ή μαλάκας. Καλό είναι δηλαδή σε κάθε περίπτωση να στο πάρουν.
-
Πυροβόλησε και σκότωσε τον ληστή που προσπάθησε να μπει στο σπίτι του στην Παιανία
Απίστευτο το περιστατικό τη νύχτα στην Παιανία. Όλα ξεκίνησαν, λένε οι κάτοικοι, λίγο μετά τις δύο και μισή τα ξημερώματα. Τρεις ληστές εισέβαλαν σε ένα σπίτι. Οι ένοικοι όμως τους αντιλήφθηκαν και τους καταδίωξαν. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί.
Εισέβαλαν και σε ένα δεύτερο. Χτύπησε ο συναγερμός, ωστόσο οι ληστές, όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής στον Σκάι, μπήκαν στο σπίτι. Απείλησαν μάλιστα την ιδιοκτήτρια λέγοντάς της να απενεργοποιήσει τον συναγερμό. Οι γιοι της ιδιοκτήτριας ξύπνησαν και ήρθαν στα χέρια με τους ληστές και τους καταδίωξαν. Ενημερώθηκε η αστυνομία, ωστόσο οι τρεις δράστες κατάφεραν να εξαφανιστούν. Οι αστυνομικοί δεν τους εντόπισαν.
Οι ληστές όμως δεν είχαν πάει μακρυά. Μία ώρα αργότερα επέστρεψαν στο ίδιο σπίτι. Αλλά φαίνεται οι ένοικοι ήταν σε κατάσταση συναγερμού. Ο ένας από τους ενοίκους είχε κυνηγετικό όπλο. Όταν είδε ξανά στο σπίτι τους ληστές άρχισε να τους καταδιώκει. Πυροβόλησε μια φορά. Η σφαίρα πέτυχε τον ληστή και τον σκότωσε. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο νεκρός είναι ένας 43χρονος αλβανικής καταγωγής.
Μερικά από τα σχόλια των αναγνωστών:
- αξιος.........πολυ καλα τον εκανε.......παναξιος....επιδομα να παρει.
- Καλο ειναι να μην μπερδευουμε τις εννοιες. Εδω δεν προκειται για αυτοδικια, αλλα για νομιμη αμυνα.
- και εγω σας λεω οτι θα φυλακιστει γιατι ετσι λεει ο νομος ...το παλληκαρι καταστραφηκε ...σταματηστε να επικροτειτε τετοιες ενεργειες χωρις να γνωριζετε τις συνεπειες
- Μπραβο στον συμπολιτη, που με νηφαλιοτητα εκανε το καθήκον του. Ειναι κριμα πραγματικα που σκοτωσε μονο τον εναν, καθως επισης και το οτι θα ταλαιπωρηθει με δικαστηρια. Συμπολιτη η κοινωνια ειναι μαζι σου.
- να και μια ληστεια με ευτηχης καταληξη!
- Φτού σου, να πάρει! Του γλύτωσαν οι αλλοι δυο! Έπρεπε να είχε φυσίγγια διασποράς και όχι μονόβολο, μπας και τους πετυχενε και τους άλλους! Επιτέλους , οι καριολιδες να ξαπλώνονται!
- Πανάξιος!
-
Δυστυχώς, είναι οριακά εκτός νόμιμης άμυνας (ο κλέφτης/ληστής έφευγε). Αλλά μπορεί να στηριχθεί άρση καταλογισμού του φονέα, γιατί οι ληστές...ξανάρθαν.
-
Μια αυτόπτης μάρτυς (ένοικος του πρώτου σπιτιού που μπήκαν) είπε πως δεν είχε δει όπλα στα χέρια των ληστών...
-
Το είχα γράψει και παλιά, στρατηγός ε.α. 80+ χρονών, με νόμιμο πιστόλι καταδικάστηκε γιατί πυροβόλησε Αλβανό ληστή στο γόνατο.
Βέβαια ο ληστής έφευγε καθώς τον είδε να βγαίνει από το δωμάτιο με το πιστόλι και η σφαίρα τον χτύπησε από πίσω. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το είχα γράψει και παλιά, στρατηγός ε.α. 80+ χρονών, με νόμιμο πιστόλι καταδικάστηκε γιατί πυροβόλησε Αλβανό ληστή στο γόνατο.
Βέβαια ο ληστής έφευγε καθώς τον είδε να βγαίνει από το δωμάτιο με το πιστόλι και η σφαίρα τον χτύπησε από πίσω.καταδικαστηκε σε τι;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δυστυχώς, είναι οριακά εκτός νόμιμης άμυνας (ο κλέφτης/ληστής έφευγε). Αλλά μπορεί να στηριχθεί άρση καταλογισμού του φονέα, γιατί οι ληστές...ξανάρθαν.καταδικη μαλακιας στους ληστες δεν υπαρχει? τρια σπιτι στην ιδια γειτονια πηγαν να κλεψουν ευγε!
-
πέναλτι.
-
Σύμφωνα με το δικηγόρο του δράστη, ο 25χρονος πυροβόλησε κατά λάθος τον 43χρονο διαρρήκτη, καθώς ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού το όπλο εκπυρσοκρότησε.
-
Αυτα τα ερημα τα οπλα,τι παθαινουν και εκπυρσοκροτουν απο μονα τους,δεν υπαρχει ενας με λιγο τσιπα να πει,ναι ρε μου την εδωσε και τον πυροβολησα,παλικαρια της φακης μου θελετε και οπλα,δεν εξεταζω το αν εχεις δικιο η οχι,αλλα αφου τραβας οπλο να εισαι υπευθυνος και για τις πραξεις σου με το οπλο.Απειληθηκε η ζωη μου και τον εφαγα,τελεια και παυλα.Βεβαια το ιδιο κανουν και τα οπλα των αστυνομικων,χρονια εκπυσροκροτουν κατα λαθος.(βλεπε δολοφονια σερβου στην Θεσσαλονικη,πριν απο αρκετα χρονια απο αστυνομικο,δολοφονια Γεωργιανου στην Αγιου Δημητριου παλι στην Θεσσαλονικη και δεκαδες αλλες περιπτωσεις.) που τα ατιμα τα οπλα πυροβολησαν απο μονα τους.Το κακο ειναι οτι το κρατος συνηθως δεχεται οτι εκπυρσοκροτουν μονο τα οπλα των αστυνομικων και οχι τα οπλα των ιδιωτων.
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Αυτα τα ερημα τα οπλα,τι παθαινουν και εκπυρσοκροτουν απο μονα τους,δεν υπαρχει ενας με λιγο τσιπα να πει,ναι ρε μου την εδωσε και τον πυροβολησα,παλικαρια της φακης μου θελετε και οπλα,δεν εξεταζω το αν εχεις δικιο η οχι,αλλα αφου τραβας οπλο να εισαι υπευθυνος και για τις πραξεις σου με το οπλο.Απειληθηκε η ζωη μου και τον εφαγα,τελεια και παυλα.Βεβαια το ιδιο κανουν και τα οπλα των αστυνομικων,χρονια εκπυσροκροτουν κατα λαθος.(βλεπε δολοφονια σερβου στην Θεσσαλονικη,πριν απο αρκετα χρονια απο αστυνομικο,δολοφονια Γεωργιανου στην Αγιου Δημητριου παλι στην Θεσσαλονικη και δεκαδες αλλες περιπτωσεις.) που τα ατιμα τα οπλα πυροβολησαν απο μονα τους.Το κακο ειναι οτι το κρατος συνηθως δεχεται οτι εκπυρσοκροτουν μονο τα οπλα των αστυνομικων και οχι τα οπλα των ιδιωτων.Άσε μας ρε φίλε συγκρίνεις τον πυροβολισμό του αστυνομικού με τον πυροβολισμό πολίτη σε ληστή που έχει ξεπεράσει κάθε όριο θράσους;
Ο πολίτης καλά κάνει και λέει ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε επειδή σκόνταψε, επειδή έτσι του ήρθε και τόσα άλλα μούσια, έτσι ακριβώς όπως ο ληστής λέει στον δικαστή ότι δε θα το ξανακάνει.
-
Aρα οταν πιανω το οπλο εχω αρχιδια, αλλα οταν ερθει η ωρα να αναλαβω τις ευθυνες μου γινομαι γκομενιτσα (και εκει που ετρεχα με τις γοβες εκπρυσροτησε το οπλο).Προσωπικα δεν διαφωνω με την πραξη,διαφωνω με την αρνηση της ευθυνης.Εφοσον αποφασιζεις οτι το οπλο ειναι η λυση να αναλαμβανεις και τις ευθυνες.
-
-
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=202465
Αυξανόμενη εγκληματικότητα και τρόποι αυτοάμυνας.